Nějaké ochočenéFDF píše:Ze života srnce ...
 , ne?
 , ne? 

, ne?
 , ne? 

No pěknýFDF píše:---------------------
 , ale k čemu je dobrý tak složitý (a nejspíš i drahý...) stroj???
 , ale k čemu je dobrý tak složitý (a nejspíš i drahý...) stroj???  A kdo by táhal takový závaží na ruce
  A kdo by táhal takový závaží na ruce  ... Nemáš hodiny a kalendář v mobilu!?
 ... Nemáš hodiny a kalendář v mobilu!?  

.
 .Koho - nás???, nebo spíše kde!?mosoj píše:Krupobití nás minulo, uvidíme zítra.

ODSakEda píše:Koho - nás???, nebo spíše kde!?mosoj píše:Krupobití nás minulo, uvidíme zítra.
 .
 . , já jen obecně nechápu používní zájmen jako: naše, u nás... Zejména pisálkama i v masmediích... Co si má pak čtenář jako myslet - kdo: "my" - ono: "naše"??? A kde jem, to: u nás?...
 , já jen obecně nechápu používní zájmen jako: naše, u nás... Zejména pisálkama i v masmediích... Co si má pak čtenář jako myslet - kdo: "my" - ono: "naše"??? A kde jem, to: u nás?...   "U nás", nebo i moderně...: "unás" - chápu jen jako u mě na dvorku!
   "U nás", nebo i moderně...: "unás" - chápu jen jako u mě na dvorku!   
  (přesnější je: mně a moje spolužáky
   (přesnější je: mně a moje spolužáky  ) varovala před používáním zájmen a radila používat spíše jména. Nazývat věci prvými jmény! Zejména zájmena! Aby nedocházelo k mejlce... (Každý jiný totiž myslí pod zájmeny něco jiného... A to su na češtinu sám natvrdlej
  ) varovala před používáním zájmen a radila používat spíše jména. Nazývat věci prvými jmény! Zejména zájmena! Aby nedocházelo k mejlce... (Každý jiný totiž myslí pod zájmeny něco jiného... A to su na češtinu sám natvrdlej  , ale něco mi v tej mojí gebuli přeci jen utkvělo
 , ale něco mi v tej mojí gebuli přeci jen utkvělo  )
 ) 
  (nemaje Kanón
 (nemaje Kanón  )
 )
ODSakEda píše:Já sa nezlobím, já jen obecně nechápu používní zájmen jako: naše, u nás... Zejména pisálkama i v masmediích... Co si má pak čtenář jako myslet - kdo: "my" - ono: "naše"??? A kde jem, to: u nás?...
"U nás", nebo i moderně...: "unás" - chápu jen jako u mě na dvorku!

A ještě velmi stará učitelka češtiny "nás"(přesnější je: mně a moje spolužáky
) varovala před používáním zájmen a radila používat spíše jména. Nazývat věci prvými jmény! Zejména zájmena! Aby nedocházelo k mejlce... (Každý jiný totiž myslí pod zájmeny něco jiného... A to su na češtinu sám natvrdlej
, ale něco mi v tej mojí gebuli přeci jen utkvělo
)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale nedivím se, když je "náš" prezident vzorem nejen jeho laciným výkřikem - "Čí je Republika? Naše!" (asi myslí jeho s Mynářem a Nejedlým?...) To je jak vesnické - "Čí sou hody? Naše!"
Fotky dávám, ale jinde(nemaje Kanón
)

.
 .  
   . Vycházíme velmi dobře.
 . Vycházíme velmi dobře.mosoj píše:ODSakEda píše:.......... Fotky dávám, ale jinde(nemaje Kanón
)
Já vím. Vlákna sleduji
. ...................
 , moc děkuji
 , moc děkuji   Taky "Vás"
 Taky "Vás"  sleduji.
  sleduji.    Krásný a nepřepálený květ
 Krásný a nepřepálený květ   (jen alespoň trochu slunečního svitu by slušelo víc květu - jak máš u fotek výše
 (jen alespoň trochu slunečního svitu by slušelo víc květu - jak máš u fotek výše  )
 ) Kolektivní byla i vina - např za zmetek ve výrobě... Prej: "se" nepodařilo, např plnit plán... Osobní odpovědnost byla tabu
 Kolektivní byla i vina - např za zmetek ve výrobě... Prej: "se" nepodařilo, např plnit plán... Osobní odpovědnost byla tabu  Taky to tak vypadalo všade
 Taky to tak vypadalo všade  ... Dnes mám alespoň svobodnou volbu, nekoupit krám jen od státního monopolu na zmetky. Neříkám tím, že dnes neexistují zmetky.
 ... Dnes mám alespoň svobodnou volbu, nekoupit krám jen od státního monopolu na zmetky. Neříkám tím, že dnes neexistují zmetky.  Jen na ně není  monopol
  Jen na ně není  monopol  a nejsu za drátama
  a nejsu za drátama  a tak mám na výběr!!!
 a tak mám na výběr!!!   )
 )
 Ale chtěl jsem ještě probrat Trhany.....
 Ale chtěl jsem ještě probrat Trhany.....Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků