FDF píše:... A u doktorů mám vždycky tlak nejmíň o 30 - 40 víc než normálně, ale už jsem doktorku přesvědčil, že je to u mě standard, u ní 150 - 160, doma 120 - 130, aby se neplašila ...
Přesně jako já, a to byl do nedávna mým obvoďákem můj spolužák.

Kvůli práci musím každý rok na prevenci a on mi vždycky cpal aspoň Locren. Já na to, že se tímhle svinstvem cpát nebudu, ať se jednou oblíkne jako slušnej člověk a ne do bílého a budu v normě. Pak jsme se spolu na srazu třídy kvalitně namazali, on nás tam měřil všechny a najednou jsem byl jako rybička. A hned měl po ruce výmluvu, alkohol mi prý roztáhl cévy.

On to byl (vlastně ještě je) vůbec dobrák. Postěžoval jsem si, že mě na výletech po nějakých 25 km začne při chůzi z kopce bolet pravé koleno. Tak mi nejdřív na zdravotní kartě ukázal datum narození s otázkou, zda mi tato čísla něco říkají a pak mi poradil, že mě koleno bolet nebude, když budu plánovat výlety do 24 km nebo tak, aby končily na kopci. Pak mi napsal nějakou mast, ať si koleno 3x denně mažu. Že mi to sice nepomůže, ale aspoň nebudu moct říkat, že se na mě vykašlal. Měl pravdu, nepomohlo. Naštěstí mi jedna babka kořenářka poskytla trochu konopného sádla a po dvou týdnech mazání jsem dal bezbolestně 35-kilometrový přechod Javořích hor, kde něco jako rovina neexistuje a od té doby o kolenu nevím. No, ale abych mu nekřivdil, jinak si ho všichni chválili a litovali, když odcházel "na lepší".
Když mi před týdnem nevyšel východ slunce na Koruně, tak jsem si tentokrát vyjel v sobotu opět nad Slavný, že si vyfotím západ slunce nad Ostašem. Je odtud krásně vidět a jako pozadí mu slouží buď Jestřebí hory vlevo od něho nebo Krkonoše vpravo. Tady jedna starší fotka, jak to tam asi tak vypadá.