tak teda k tomu zobrazení.
Ony různé SW doopravdy používají poněkud odlišné algoritmy a taky je neznám. To pro nás asi není podstatné. Já se například snažím volit kombinaci HW a SW tak, aby to všechno vypadalo co nejvíc stejné a reálné. Co ale nastaví autoři webů neovlivníme. Ale tento web se mi líbí.
Udělal jsem experiment. Na monitoru jsem otevřel fotku co jsem sem na web dal a vedle ní originál co jsem na web vložil. Výsledek jsem ofotil a sem přiložil. Je to pochopitelně celé poněkud znehodnocené zejména vznikem moaré vlivem kolize tvaru, velikosti a rozmístění pixelů na čipu a monitoru.
Podstatné ale je, že na tom monitoru vidím obě strany totožné. Na té přiložené fotce se to pozoruje hůř. Nevím jak to líp udělat.
Pro výsledek je ale důležité jaký HW aSW je použit a jak je nastavený. Obrázek má pouze zmenšeno rozlišení.
Foťák - SX40HS Vše default, pouze potlačeno ostření a plný manuál M. WB vždy auto.
PC nepodstatné, G karta starší NVIDIA quadro FX750
monitor HP 1955 starý (ale dobrý) je to tuším PVA panel
Podstatné je, že vše je v default nastavení. Pouze monitor má nastaveny ručně na ovládání RBG tak, aby v celé škále šedé vypadala šedá jako šedá.
Zobrazení monitoru pak testuji: Vyfotím pohled z okna (příroda) zobrazím na monitoru a okamžitě porovnám obraz s realitou. A velmi dobře to sedí.
No a digineff otevírám v Google chrome a fotky na PC v FS image viewer.