Stando, děkuji.
Bohoušku, u nás se to také střídá, chvíli sluníčko, najednou zataženo, před chvílí pěkně lilo, teď už zase svítí.
Odpoledne jsem zase propásla parádní příležitost na neobvyklé fotografie. Při vycházce jsem na druhé straně našeho údolí uviděla na poli pštrosa. Nepožila jsem, fakt jsem ho viděla. Nedalo mně, volala jsem 158, tam už o něm věděli. Za chvíli volal známý policajt Fandu, prý dejte mně ho k telefonu. Ať prý pštrosa střelí. To mě tedy naštval, nevolala jsem, aby ho chudáka zamordovali. Já mu chtěla pomoct. Fanda tomu také nakloněný nebyl, řekl mu, ať si ho zastřelí sám. Ale volal mysliveckého hospodáře, ať si to vyřeší. Naštěstí, MH snad nevěděl, jak se takový pštros střílí a pštros už byl z toho špacírování asi také řádně utahaný. Ráno ho prý viděli u benzinky ve Zbirohu, odpoledne už chodil u nás za vsí, kus hoto tedy ušel. Asi také byl dost ochočený, zkrátka, dívala jsem se přes pole, šli ho chytat tří, pštros k nim šel, jeden na něj padnul, druhý se přidal a třetí letěl do auta pro něco. Asi ho nějak svázali a hlavu mu zakryli, chytli ho živého a odvezli zpátky na Bukov. Utekl jim totiž odtud. Chtěla jsem z pštrosa pěkné velké peří, ale prý žádné neměl. Až potkám MH, ještě ho vyzpovídám, jak to probíhalo. Fotku tedy žádnou nemám a že mohla být neobvyklá, ale mám dobrý pocit, že pštrosa zachránili. Snad ho na Bukově nezamordujou hned, ona je tam nějaká farma, chovají tam králíky a asi i ty pštrosy.