K té TV.
Jakákoliv úhlopříčka je malá. Já sleduji 130 cm ze dvou metrů při převodu 2D na 3D. Při větší vzdálenosti už není takový požitek. Musím k tomu dodat, že převod na 3d je použitelný pouze v HD vysílání. Jinak to je o ničem. Úvaha o 82 cm je zcestná, ta je dobrá tak do kuchyně.
Jako hlavní TV jedině plasmu. Všechny LCD jsou omalovánky se zkresleným obrazem ze strany a bolí z nich po delším dívání oči. Je to dáno technologií získávání obrazu. S tím nikdo nic neudělá i když se marketing snaží. LCD panel s led podsvícením je to nejlevnější na výrobu. Není už ani pravda nízká spotřeba LCD. Spotřeba je nyní vyšší než u plazmy.A i spotřeba kterou výrobci udávají v eco modu je nereálná, na to se nedá koukat, protože LCD je potřeba řádně prosvítit jako diapozitiv aby bylo něco vidět. Nejvíce světelného toku potřebují IPS panely, je to dáno technologií, méně pak VA panely.
Plasma má menší spotřebu, protože ta je u ní proměnlivá podle obsahu jasových složek v obraze a těch není příliš v běžném TV vysílání. Jsou pouze hodně obsaženy v uzákonněných testovacích obrazcích a proto dochází k veliké disproporci skutečné spotřeby při sledování TV a měřené na uzákonněných obrazcích. Nejlepší správu energie má Samsung. Má proto nejmenší spotřebu ze všech TV na trhu.
Plasma má dokonalou černou a bílou a i celou stupnici šedé. Má proto i dokonalou stupnici a počet barev ..Ta je ovlivněna převodníky. Nejdokonaleší má Samsung, 18 bit.
U plasmy se barvy, jas , sytost se nemění ani z ostrého úhlu. Dá se tedy sledovat z jakéhokoliv místa v místnosti do úhlu 180 stupň
Samsung má i výborné antireflexní filtry u vyšších modelů TV řady 6 a vyšších, dobře absorbují dopadající světlo a zlepšují tak pohodu při sledování barev.
Já doporučuji Samsung šestkové řady se satelitním tunerem s možností nahrávání na USB a WiFi připojením, a spoustou dalších možností.
V současné době DATART doprodává loňský luxusní model SAMSUNG PS51D6900 za neskutečně nízkou cenu 22 tisíc a ještě ho dopraví zdarma. Je to vynikající nabídka.
Méně luxusní současný model SAMSUNG PS51E6500 dodávají také za 24 tisíc s dopravou zdarma .
Je možné koupit pětkový model SAMSUNG PS51E550, ten nemá satelitní tuner a má o trochu horší antireflexní vrstvy, ale jinak je výborný. Ten stojí jen 18 500 Kč.
A na konec stejně obrazově kvalitní TV ale bez 3D a natáčecího stojanu SAMSUNG PS51E530,
Já jsem dlouhodobě měřil spotřebu u toho modelu SAMSUNG PS51D6900. Neměl jsem zapnutý žádný Eco mod. TV mám přepnutou na TV Home( je tam možnost ještě obchod, film, hry, či si ji celou rozvrtat a nastavit dle sebe

) Mě mod home vyhovuje, jen jsem krapet přidal expanzi černé a maličkou teplých barev. Mám to tak rád. Čidlo v TV hlídající osvětlení místnosti jsem samozřejmě vypnul..

No a měřil jsem pouze TV vysílání po dobu několika měsíců, mám pouze satelitní příjem, při nesledování TV byla TV vytažena ze zásuvky aby nedošlo ke zkreslení výsledku. Měření probíhalo listopad, prosinec leden, přes vánoční svátky s tím, že byla v provozu na pohádky a pod. celý den, protože ji okupovaly děti. Byla v tom i konverze 3D a HD přijímání Skylink.
Průměrná hodinová spotřeba byla 17 Watt. Nespletl jsem se. Sedmnáct wattů.Odkazy na TV. Ta doprava zdarma je perfektní. !
Doporučená...mimořádná příležitost.
http://www.datart.cz/Plazmova-televize- ... priceindexOstatní
http://www.datart.cz/LCD-Televize-SAMSU ... indexer&utm_campaign=feed
http://www.datart.cz/LCD-Televize-SAMSU ... ndexer&utm_campaign=feed
A nakonec stejná TV ale bez 3D a bez možnosti natáčení na stojanu, ale obrazově stejně kvalitní jako předešlá za cenu 15 tisíc Kč s dopravou zdarma.
http://www.datart.cz/null-SAMSUNG-PS51E530.htmlJeště malá poznámka ke 3D.
V dodávce jsou dvoje aktivní brýle ( s baterií)jsou lehoučké, nepřekážejí, další stojí cca 430 Kč. U Samsungu obraz nebliká.
Ty TV které nepoužívají aktivní brýle ale polarizační a vytahují se s tím, zapomínají zákazníky informovat o tom, že při použití mají poloviční rozlišení.
Aktivní brýle zachovávají Full HD. Je to kvalitnější postup.