Josefe, datově menší fotky bys tady "zmršené" neměl, alespoň ne viditelně (kolem těch 500 kB). Dávám taky fotky 1250 pix. na šířku, ale nemyslím si, že každý návštěvník disponuje na monitoru rozlišením 1200 pix. a víc, rozhodně se najdou ještě uživatelé s rozlišením 1024, které bývalo celkem běžné. A s rychlostí a kvalitou internetového připojení to taky není všude tak růžové, chodíš často do "Chaloupky", tak bys o tom mohl něco vědět. Tímto zároveň zdravím Ljubu

.
Tvoji webovou fotku si datově zmenšovat nebudu, je to už jenom JPEG a tudíž úplně něco jiného, než když zmenšuješ originál, který je do poslední chvíle TIFF a JPEG z něj uděláš až posledním krokem a na fotku už více nesaháš. Nebo to děláš jinak? No, možná si to o víkendu přece jenom zkusím, nějakou Tvoji fotku si stáhnu a v Zoneru zmenším. Nevsázel bych se, ale tipuju, že i tak to moc k rozeznání nebude.
Když už často narážíš na některé věty či slova, co jsem napsal, klidně buď adresný a nemaskuj to nekonkrétností, já si za svým textem vždycky stojím a nebudu nic okecávat nebo se trapně vymlouvat. Bylo by to směšné, když se to dá pokaždé snadno dohledat. Ten dehonestující výraz pro objektiv jsem použil záměrně v přímé reakci na opakované brouzdyho nářky na "kvalitu" kresby toho Tamrona a myslím si, že podle toho původního kostela byl docela důvod s těmito nářky souhlasit. Přesto jsem si nechal zadní vrátka a hned v dalším textu jsem zmínil druhou možnost, která se vzápětí ukázala jako správná (myslel jsem si to od začátku, že to bude jenom v úpravě, věř nebo ne, ale pořád jsem bral v potaz brouzdyho hodnocení jeho Tamrona 17-50). A úplně nakonec, žádný rezultát nad fotkou velikosti poštovní známky jsem tady nevynášel, ta fotka mi přijde přecejen o dost větší a pro hodnocení středně velkých detailů docela způsobilá. Ta kvetoucí jetelina v popředí by na známce asi moc k rozeznání nebyla, si myslím...

.
Žádal jsi o jiný názor a ještě jsi za něj předem poděkoval. Tak tady je ten můj.
PS: Mám solidní připojení a s načítáním Tvých fotek problém nemám. Jenom jsem prostě přesvědčen, že jsou zbytečně velké (datově) a žádný větší zisk pro pozorování na webu to nepřináší. A taky bys ušetřil fůru místa na disku. Já jen, abys věděl, že to s Tebou myslím dobře...

(Zase jen můj názor).