Máš pravdu, Stando!
90% motorek je do 125ccm. Viděl jsem jen jednu velkoobjemovou a jednu tříkolku. To ale za skoro tři týdny!
Jinak auta tam stojí cca 3x tolik, co u nás. Prostě nemají na to infrastrukturu a tak se to snaží omezovat cenou.
Výdělky mají sotva na úrovni 1/3 naší mzdy. Ale to zdaleka nemají všichni.
Jak se dostanu k oblasti národnostních menšin, napíšu k tomu víc.
První dny jsme strávili v Hanoji, další pak následovala Sa Pa, návštěva nejvyšší hory Vietnamu (Fansipan), procházka vesnicí místních domorodců, večerní město také bylo zajímavé...
Co mě překvapilo, byla datová SIMka. Za 250CZK na měsíc, 3Gb denně, po vyčerpání Ti druhý den zase "naloží" další 3Gb. Věc k nezaplacení, za pomoci Googlemaps jsme procházeli samostatně ulice Hanoje, později i jiných měst (Hue, Hoi An, Siem Reap Angkor (Kambodža), Saigon atd.). Velice mě zklamalo Waze, to tam nefungovalo moc dobře., resp. téměř vůbec. Dokonce jsme jednou zabloudili. Po přepnutí na Googlemaps jsme se zase našli

!
Jinak těch pár fotek je z Hanoje, slavnostní vzpomínka úmrtí nějakého jejich dávného krále. Starší "dorostenky" tam různě tančily a nosily dary králi. Byla u toho místní hudba, hrála typické melodie té části světa.
Já sice mám "plnokrevné Ačko", ale netroufnul bych si tam na motorku sednout a jezdit. Ovšem nutno dodat, že jsem neviděl žádnou nehodu, nepočítám-li škrábanec na autě cestou na letiště v Saigonu. A to byl opravdu jen škrábanec. Na ten chaos, co tam panuje, skvělý výsledek

!
Ta poslední fotka je mauzoleum Ho Či Mina.