Moderátor: Antonin.Charvat
... neviem čo to znamená "špinavá povrchová úprava".
... to znamená, že keď si stiahnem k modelu CS230 utilitu ColorNavigator Elements môžem ju použiť na kalibrovanie monitoru so zariadením v monitore, alebo si musím ešte kúpiť ďalšiu pomôcku a to kalibračnú sondu?
...a k software EIZO ColorNavigator 6.x by som musel mať kalibračnú sondu, alebo sa to dá kalibrovať v zariadení monitoru?
bezrukov píše:Dobry mohl bych tady pozadat o radu take, co byste rekli na monitor pro domaci amaterske upravy fotografii jako 23,8" LG Flatron 24EA53VQ-P.
anebo jestli muze byt neco lepsiho klidne o neco drazsi akorat 8 tis. pro eizo uz je na mne trochu moc. Dekuji moc
Antonin.Charvat píše:Napsal jsem tuto poznámku proto, abychom toto jinak myslím užitečné fórum věnované především fotografickým monitorům "nezaplavili" postupně otázkami typu, zda "je tento nebo onen "kancelářský" monitor vhodný také jako náhrada fotografického monitoru?
Obecná odpověď je v takovém případě totiž vždy stejná: "Ano, nouzově lze jistě použít téměř cokoliv a např. obrazovky naprosté většiny stávajících notebooků nebo tabletů jsou toho dobrým (často až odstrašujícím) příkladem", ale jinak "kancelářský" monitor vyvíjený primárně pro psaní emailů a "surfování" na internetu nikdy nebude mít pochopitelně vlastnosti monitorů primárně vyvíjených pro "fotografií" (a proto také bude vždy levnější).
Kacik83 píše:Dobrý den, před nedávnem jsem zde byla pro radu ohledně výběru monitoru, nakonec jsem vybrala Eizo SX2262W, mám ho doma už 14 dní, ale stále nejsem schopna nastavit monitor tak, aby se mi zobrazovaly barvy správně. Nemohl by jste mi prosím poradit nějaký pochopitelný postup jak se dobrat k nějakému výsledku? Zapojila jsem monitor, stáhla ze stránek Eiza ICC profil monitoru + upgrade. Nainstalovala, přiřadila (doufám, že správně) a teď nevím kde co nastavit. Upravuji v ZonerPhoto Studio a PS CS3. Problém je v tom, že na monitoru jsou barvy jinak viditelné než jinde (vychází jinak i v tisku) a já nevím podle čeho mám upravovat. V PS mi připadají barvy takové méně "živé", když pak vložím fotku na internet, tak jsou barvy úplně jiné - živější a do červena než je vidím v PS (když porovnám výstup na monitoru).
Také nevím jaký nastavit režim monitoru - User 1,2,3 (tady jsou barvy do červena) nebo sRGB (tam vidím barvy do zeleno/modra)? Nevím co je správně, jestli to tedy vidím dobře na monitoru Eizo nebo ne. Monitor používám jako druhý monitor - mám ho připojený k notebooku. Upravuji na něm jen fotky. Momentálně mám nastaven User3 a zesvětleno na 70%.
Přikládám soubory, kde mám co jak nastaveno + obrázek, kde jde vidět přechod těch barev jak jdou vidět rozdílově.
Jsem z toho už vážně nešťastná, protože jsem netušila, že koupí monitoru budu muset ještě dalších x dní řešit nastavení.
Prosím jen mě neodkazujte na seminář, jednak nejbližší volný je obsazen (a stejně budu ten den pryč) a jednak potřebuji nutně pracovat.
Děkuj za každou radu a doufám, že mi poradíte.
Zpět na Vše kolem zobrazování fotografií na monitorech
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník