.Dobře   tak vynikne skvělá světelnost  LX 7.Oceňuji dále její "nenápadnost",nepoutá takovou pozornost jako zrcadlovka, a výsledek je dostatečný.Snímky trochu utrpěly zmenšením před odesláním.....nedoostřoval jsem po zmenšení.
 .Dobře   tak vynikne skvělá světelnost  LX 7.Oceňuji dále její "nenápadnost",nepoutá takovou pozornost jako zrcadlovka, a výsledek je dostatečný.Snímky trochu utrpěly zmenšením před odesláním.....nedoostřoval jsem po zmenšení. Je vidět, že s málem světla si LX7 skutečně poradit umí. Přístí rok by měl přijít nástupce, ale nějak si nedovedu představit, s čím převratným by se ještě mohli vytasit. Asi zase trochu lepší snímač a pak možná trochu protažení rozsahu objektivu, i když toť otázka, zda by nějaké decentní natažení rozsahu třeba na 24-110mm eq. něco závratného oproti 24-90 přineslo. Ale třeba Panasonic překvapí.
 Je vidět, že s málem světla si LX7 skutečně poradit umí. Přístí rok by měl přijít nástupce, ale nějak si nedovedu představit, s čím převratným by se ještě mohli vytasit. Asi zase trochu lepší snímač a pak možná trochu protažení rozsahu objektivu, i když toť otázka, zda by nějaké decentní natažení rozsahu třeba na 24-110mm eq. něco závratného oproti 24-90 přineslo. Ale třeba Panasonic překvapí. Snad jen na portrétní momentky kvůli hloubce ostrosti....
  Snad jen na portrétní momentky kvůli hloubce ostrosti....  Větší snímač by se hodil,kvůli šumu,ale to už se zase dostávám do debaty o "ideálním foťáku" který neexistuje,každý má své výhody a kompromisy ! Používám i dvě zrcadla Canon  se sedmi objektivy,ultrazoom FZ 45 a u každého aparátu oceňuji něco jiného.....
 Větší snímač by se hodil,kvůli šumu,ale to už se zase dostávám do debaty o "ideálním foťáku" který neexistuje,každý má své výhody a kompromisy ! Používám i dvě zrcadla Canon  se sedmi objektivy,ultrazoom FZ 45 a u každého aparátu oceňuji něco jiného..... 
 pro jedinečnost okamžiku. Tento snímek jsem blikl včera zcela neplánovaně. U nás pošmourno,nevlídno a o pár metrů výš taková krása,sněhu se asi jen tak nedočkáme,tak i námraza udělá "vánoční atmosféru" na PFko
 pro jedinečnost okamžiku. Tento snímek jsem blikl včera zcela neplánovaně. U nás pošmourno,nevlídno a o pár metrů výš taková krása,sněhu se asi jen tak nedočkáme,tak i námraza udělá "vánoční atmosféru" na PFko
 http://www.megapixel.cz/canon-adapter-na-filtr-fa-dc58b
 http://www.megapixel.cz/canon-adapter-na-filtr-fa-dc58b

...myslím si, že to je závažný důvod pro nepoužívání polarizáku (u podobných scén), který má podle mě smysl jen pro tlumení odlesků (např. od vody) a někdy pro zvýraznění barev....
 ...myslím si, že to je závažný důvod pro nepoužívání polarizáku (u podobných scén), který má podle mě smysl jen pro tlumení odlesků (např. od vody) a někdy pro zvýraznění barev....
 Na tohle já si ještě nějakou chvíli počkám
 Na tohle já si ještě nějakou chvíli počkám  

i to focení vnoučat je nějaké radostnější
  i to focení vnoučat je nějaké radostnější  a dokumentovat momentkami jejich život od porodnice,většinou od druhého dne života ,mne naplňuje  pocitem "prospěšnosti" a dává focení nový smysl
  a dokumentovat momentkami jejich život od porodnice,většinou od druhého dne života ,mne naplňuje  pocitem "prospěšnosti" a dává focení nový smysl  Asi málo které děti mají tolik fotek.......
 Asi málo které děti mají tolik fotek.......  Jednou za čas,ty nejlepší hodím na papír,a předám rodičům.
 Jednou za čas,ty nejlepší hodím na papír,a předám rodičům.

Obdivuju už jen to, že jsi dokázal sehnat souhlas s filmováním od všech zúčastněných
 Obdivuju už jen to, že jsi dokázal sehnat souhlas s filmováním od všech zúčastněných  

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků