NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod Jaryn » 26 lis 2013 13:04

Kolego, já sem už myslél, že ty chytré telefóny napovídajů, co doňho chytrého řéct :mrgreen: Ale už jen podle Radovana to tak asik néni :roll:

Nicméně mně opravdu ten obyčejný docela vyhovuje, žádné další funkce nepostrádám, navíc je tak akorát do ruky, nemusím mít strach, že ho provozem jiných aplikací vybiji a pak se už nikam nedovolám. Krom SIM karty by mě ani jeho ztráta až tak moc nebolela. A navíc když telefonuji, tak si stejně málokdo všimne z čeho volám, volaný či volající to už nepozná vůbec :mrgreen: A do společnosti, kde by se snažil jeden druhého štychnout, že má něco lepšího, také nechodím. Navíc by mi mohli ...

Včera mě poněkud zaskočil provozovatel chytré sítě, když mi SMS, že mám ve schránce zprávu, přišla až přesně za tři hodiny, takže jsem musel pracovní schůzku odložit o šest hodin :roll: :cry: A také přeobjednat autobus domů a jet až za tmy. A to jsem se pohyboval se zapnutým a plně nabitým mobilem výhradně v dosahu signálu - žádný tunel, žádný sklep, ...
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 26 lis 2013 13:52

Jaryne: koukám, že máš spíše strach z používání chytrých telefonů :D . Ano výdrž je poněkud nižší, než u staré klasiky, místo týdnu tak dva až tři dny, ale to je tak všechno, co bych považoval za negativní v porovnání s klasickými. Dále už jsou jenom pozitiva, výhody a jistoty ;) .

Tak třeba mít strach ze ztráty nemusíš, není problém takový chytrý mobil dohledat pomocí internetové mapové aplikace, buď přímo díky Googlu, nebo službou zprostředkovanou přímo výrobcem. A z krádeže takového founa také ne, díky jeho ceně je jeho krádež už trestný čin a případného zloděje, když nebude opravdu hodně mazaný, se díky tomu mobilu dá dopadnout. Už je několik případů i v ČR, že zloděj byl do několika hodin dopaden, díky lokalizaci jím ukradeného mobilu. Tedy i případná ztráta by ….

A pak se ani nedají spočítat užitečné funkce, které takové zařízení poskytuje. Namátkou zmíním pár, které kromě telefonování, smskování, e-mailování, brouzdání po webu, hojně využívám:
1. Náhrada za MP3 player
2. Náhrada za multimediální centrum (s domácí LCDTV)
3. Náhrada za navigaci (u mne spíše jen náhrada automapy)
4. Náhrada za kapesní svítilnu (docela účinnou)
5. Jako pohotovostní foťák, nebo videokamera
6. Jako záznamník zvuku
7. Náhrada za veškeré slevové karty do různých obchodů
8. Jako IR dálkáč k různým domácím zařízením
9. … a tak bych mohl ještě dlouho pokračovat

Prostě podle mého názoru poskytnuté výhody převažují nad tou omezenější výdrží, cenou a velikostí.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 26 lis 2013 14:29

Tak tak. Má pravdu, předsedo.
Chytrý mobil není chytrý proto, že by zvyšoval ýkvé jeho majiteli, ale proto, že je to několik užitečných přístrojů v jedné krabičce, což už je reálná přidaná hodnota. Navíc když se nakoupí kvalitní mobil z Číny, tak to vyjde nejspíš levněji, než kdybys kupoval zvlášť hloupý telefon, zvlášť kvalitní navigaci, zvlášť kvalitní mp3 přehrávač, zvlášť kapesní svítilnu, zvlášť jednoduché ale poměrně kvalitní cvakátko... ;)

Ani si nemyslím, že dnešní mobily mají menší výdrž. Pokud je smartphone využíván pouze na telefonování a SMS stejně jako obyčejnej telefon, tak vydrží podle mne dýl. Kapacita baterie smyrtphonů je vyšší a pokud nesvítí displej a neběží něco náročného na pozadí, tak není moc příležitostí jak tu zásobu energie spotřebovat. Ale takto smartphone nikdo nevyužívá, protože by postrádalo smysl si ho kupovat, ale lze to ;)

Já se mobilům dost dlouho bránil. První mobil mi vnutili naši až když jsem byl v druháku na vejšce asi proto, aby se jim tolik nestýskalo :mrgreen: Doba, kdy se mobily odlišovaly prakticky jen tím, jestli je to přiteplený Véčko nebo to není Véčko a nějakými podobnými nesmyslnými estetickými záležitostmi, které byly k ničemu, už je pryč. Pryč jsou i doby, kdy jsme jeli někam na výlet k nějakým kamarádům na chatu kdoví kam a já si musel narychlo obkreslovat mapu nebo jí fotit na foťák, abychom tam trefili. Stejně tak některé záležitosti dokážu vyřešit v MHD po mailu, aniž bych tím musel trávit čas doma. Nebo čas v MHD můžu strávit čtením tisku či knihy, kterou s sebou nemusím tahat. Mobil dnes dokáže čas ušetřit, ale dokáže ho samozřejmě i sežrat.
Naposledy upravil strom dne 26 lis 2013 14:49, celkově upraveno 1
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 26 lis 2013 14:45

kolego, když už jsme se vrátili na chvíli k mobilům, tak toho využiju. O víkendu jsem si konečně nainstaloval aplikaci na DLNA k TV. Konkrétně jsem zkusil tyhle dvě, výsledky jsou ale stejný:
https://play.google.com/store/apps/deta ... onal&hl=cs

https://play.google.com/store/apps/deta ... .app&hl=cs

Mám totiž trochu problém s přehráváním větších videí. TV mám připojenou přes wifi k wifi routeru. Předpokládám správně, že datový tok z mobilu do TV jde přes ten router a jeho velikost je omezená rychlostí uploadu poskytovatele? Nebo to s poskytovatelem nemá nic společnýho a závisí to jen na technické specifikaci toho routeru? Mám 30Mb/s internet od UPC, reálná rychlost je samozřejmě nižší. Když jsem testoval rychlost sítě mobilem, tak download byl nějakých 11 Mb/s a upload 1 Mb/s. Tří minutový klip v mp4, kterej má nějakých 70 MB, se trhal, což by sedělo na ten pomalej upload, ale chci si ověřit, zda to není způsobeno ještě něčím jiným. Jak je to vlastně s dekódováním toho videa? To si dělá sama televize nebo to dělá už mobil? Každopádně dekódováním by to taky být nemělo, protože z USB ta videa v TV přehraju. Nemáš nějaký nápad?

Teď mě vlastně napadá, že bych mohl z mobilu udělat AP a připojit TV na mobil přímo bez routeru. To by mělo fungovat, ne? Nevím, proč jsem to nevyzkoušel rovnou, nějak mi to poslední dobou nemyslí :( (y)
Naposledy upravil strom dne 26 lis 2013 15:48, celkově upraveno 2
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 26 lis 2013 15:12

Kolego, aj ten můj "hlůpý" telefón má mpe3 přehrávač, RDS rádio, velmi dobrý záznamník, ucházející pohotovostní foťák, slot na mikro SDHC kartu (mám 16GB). Ostatní tebou uvedené funkce nepotřebuji. Na navigaci je lepší Nokia, tu občas používám v autě. Hlavně na upozorňování překračování rychlostních limitů. Tam mi tento mobilek asi už nějakou kačkou ušetřil :P Vybitý telefon asi těžko někdo najde, což by mohl být můj případ. Také by se mohlo stát, že bych ho při rytí zahrádky zaryl do země :mrgreen:
Nedovedu si představit, že bych místo kariček vytahoval z kapsy velký mobil. A číslo pro cestování mým oblíbeným dopravcem si pamatuji, takže jen nahlásím stevardce před nástupem :mrgreen:

Jinak můj první mobilní telefon byl tento :
http://mobil.idnes.cz/philips-fizz-fan- ... 9_telefony
http://mobil.idnes.cz/philips-fizz-rece ... 9_telefony
Obrázek
Ještě ho někde mám, bohužel už do něho neseženu akumulátor :mrgreen:

Právě mi byla zaslána zpráva z komunikátoru, takže asi budu muset navečer zase přesunout svou hmotu o pár kilometrů dál. :cry: Nějak se poslední dobou všechno ... Včetně mě :cry:
Naposledy upravil Jaryn dne 26 lis 2013 15:58, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 26 lis 2013 15:35

Tak některé věci jsou samozřejmě tak trochu diskutabilní, že. Třeba když trouba dokáže při pečení posílat do mobilu či do TV obrázky, jak se jí to daří. kolega je pokrokový a obklopuje se rád technicky vyspělými věcmi. Tož kolego, pečeš mobilem nebo ne? Přiznej se :mrgreen:
strom

Příspěvekod stimílek » 26 lis 2013 15:42

Tak tohle by mě taky zajímalo =D, Láďo, povídej :)
Praktiky a Panasonikové
stimílek

Příspěvekod Jaryn » 26 lis 2013 15:54

Strome, když ale dostaneš info o poruše důležitého zařízení, tak to až tak moc diskutabilní není. V mém případě krátkodobý výpadek (ověřeno zpětnými dotazy přes SMS), ale problémy se snažím řešit hned v zárodku. Ovládání TV mobilem by mi v tuto chvíli bylo jaksi k ničemu. I přehrávání videa v HD :mrgreen: Spíš se orientuji na praktické využití, které potřebuji. Někdy je lepší si hrát s ..., než zbytečně vyhazovat peníze za blbosti :mrgreen: Vzhledem k mým očím a prstům je pro další funkce pro mě lepší tablet. Jeden mám, uvažuji o http://interlink.tsbohemia.cz/samsung-g ... 65366.html
Jelikož používám mobilní modem s WiFi routerem s možností až 6 účastníků, případně připojení přes USB k PC, tak variantu s G3 a telefonem také nepotřebuji, byť bych se tím mohl pochlubit.

Právě jsem si přes PC dobil kredit pro komunikátor.
Jaryn

Příspěvekod strom » 26 lis 2013 16:08

Jaryne, o tabletu jsem také uvažoval. Ale jedině z Číny.

Pokukoval jsem i po tomhle menším taabletofonu, to by se mi akorát hodilo do vany. Tolik bych se o to nebál ;) I když manželka mi koupila speciální stolek přímo na vanu. Někdy ho tu předvedu 8-)
http://www.pandawill.com/cubot-a6589s-s ... 73105.html

Cubot je mezi lidmi, kteří se nebojí, vcelku oblíbená značka. Ve středu budou mít v akci za 130$ tenhle telefon. Kdyby byla dcera větší, tak ho beru asi okamžitě.
http://www.pandawill.com/cubot-gt99-sma ... 76147.html
Jeho uživatelé jsou s ním velmi spokojeni.

Ale nebudeme tím kolegu pošťuchovat, abychom ho zbytečně nevyprovokovali k obměně techniky :lol: :mrgreen:
strom

Příspěvekod strom » 26 lis 2013 20:46

Tak jsem to asi zase myslel spatne. Kolego, ty jedes pres MHL kabel nebo pres co? WiDi zprovoznit nemuzu, protoze to nepodporuje TV a pres DLNA se vetsi videa trhaji, jako by to skutecne narazelo na nizky upload. Nevim, jak to obejit. Zadny dalsi kabel k TV uz ale nechci.
strom

Příspěvekod kolega » 27 lis 2013 05:52

strome: s tou troubou by to jistě bylo zajímavé, nebo podobně třeba i s lednicí, ale tohle naráží na zarputilé staromilství mé ženy. Ona je tak trochu v tomto můj opak. Na co si zvykne nechce měnit, nebo jen velmi ztuha :mrgreen:. Tak že s troubou můj foun nekomunikuje (y) :D .
Jinak máš pravdu. Já mám LCDTV z doby, kdy ještě neobsahovaly tak výkonný procesor, aby mohly dekódovat video v vyšším, jak SD rozlišením, natož pak s nějakým prostorovým zvukem, ani tu wifinu ne, jen ethernetové připojení. Proto jsem s tou TV k němu tehdy zakoupil (vlastně jsem si složil sám) takové malé stolní PC, dnes nazývané HTPC, pro tyto potřeby, které mi ovšem dnes už nahradí smartfoun. Ten má mimochodem už zase mnohonásobně vyšší výkon, než to tehdy sestavené PC.
Tedy po sítí, ať už prostřednictvím wifi, nebo Ethernetového připojení, do TV video nepouštím, protože by to nezpracovala a novou zatím kupovat nehodlám, jak už jsem se zde dříve zmiňoval. Používám opravdu USB/MHL kabel a problém s nějakým občasným zásekem, nebo cuknutím obrazu jsem nepozoroval.
Vlastně bezdrátově, ale prostřednictvím BT, si už od dob I9100 (SGS2) pouštím doma (na 5.1 audio u TV) z founa jenom muziku. Mám pro to k té audio-sestavě připojeno tohle zařízení.

Dodatek: A k obměně techniky (myšleno asi smartfouna) mne opravdu nevyprovokuješ :mrgreen:, jednak dle mého názoru zatím na můj současný foun žádný jiný výkonově, designově a ani vlastnostmi jaksi "nemá koule" (n), jak se dnes s oblibou říká a pak nejbližší takovou obměnu jsem si naplánoval až za dva roky ;), jestli něco bude stát za to.
kolega

Příspěvekod strom » 27 lis 2013 09:08

kolego, takze Cubot ti nevoni, jo? Jak by rekla pani Ivana, je to rouhani :!: :roll:
Ja bych taky mohl pouzit MHL kabel, ale to se mi vubec nechce. To DLNA pres mobil jakozto server a Wifi funguje, ale je to pomale a podle jednoducheho propoctu to vypada, jako by to skutecne bylo omezene rychlosti uploadu poskytovatele, jenze proc? Tomu zatim nerozumim. Chtel jsem to obejit tak, ze jsem k TV pripojil pres wifi primo mobil jako AP, ale pak uz se nechoval jako mediaserver, coz bude tim, ze potrebuje prijimat od Tv povely. WiDi mobil umi, ale ne TV. Potrebuju vykoumat, jak zrychlit to DLNA.
strom

Příspěvekod kolega » 27 lis 2013 11:09

strome: ono to "bezdrátové" sice zní pěkně a je to pohodlné, ale stále ještě platí, že drátové připojení je stabilnější, rychlejší a hlavně spolehlivější. A to omezení drátem ... v případě MHL kablíku mi to dokonce lépe vyhovuje, protože tím občasným přehráváním filmu, čí videozáznamu se foun zase i trochu dobije a tím o něco prodlouží výdrž na baterku. Jasně můžeš namítnout, tak připojím nabíjecí zdroj ... ale kam se potom poděje ta bezdrátovost, to už to mohu rovnou připojit drátem.
I datové propojení, pro přenos dat mezi founem a domácí sítí jsem zkoušel přes Wifinu. Jo, je to pohodlné, ale pokud chci takto posílat MM soubory velkých objemů (GB) tak je to nepoužitelné, protože dlouhým Wifi připojením a sosáním dat se zbytečně víc vybíjí baterka, ale u drátového USB připojení se spíše dobíjí. I proto u mne stále vítězí v rychlosti přenosu dat drátové propojení po USB.
Třeba i výrobce Samsung nyní při posledním updatu S4 raději sichroval a povolil sosání jenom přes Kies, nikoliv přes OTA, protože šlo o balík 750MB a už jenom jeho sosnutí přes pomalejší wifinu by mohlo někomu vycucnout baterku natolik, že by nemusela už zbejvat energie na vlastní update, který také trval přes 15 minut.
kolega

Příspěvekod strom » 27 lis 2013 12:17

kolego, já filmy z mobilu nepouštím ani se na to nechytám. V tomto případě jsem ochoten donést k TV notebook a přehrávat z něj přes HDMI. Nejsem si třeba jist tím, jestli mobil dokáže posílat do TV film natočený 24 Hz v jeho nativní frekvenci. Třeba přehrávání z USB to neumí a televize vše přechroustá na 50Hz a nelze to změnit. To chvění obrazu pak vidím a nelíbí se mi to. Navíc pak nemůžu zvolit "kino" frekvenci 96 Hz bez artefaktů, jenom dopočet z 50 Hz na 100 Hz, což je nekoukatelné.

Mně bezdrátovej přenos vyhovuje. Vrátíme se z výletu, mám nacvakanou dceru v mobilu plus nějaké krátké video. Sednu do gauče a pouštím na TV. Fotky to schroustá, sice pomalu, ale v rámci slideshow to nevadí. Video s tokem kolem 0,35MB/s (což je nějakých 2,9 Mb/s) už to nepřehraje, respektive velmi trhaně. Máme doma překablováno, další už nechci. I raději vyndavám SD kartu z foťáku a dám jí do slotu v TV, než aby mi tam visel někde permanětně další kabel. Navíc kdybych foťák položil k TV, dcera mi ho zničí. Stejně tak mobil :? Bezdrát v případě mobilu má výhodu i v tom, že můžu pohodlně pouštět i videa z webu. S kabelem bych musel sedět u TV nebo si natáhnout 3 m kabel ke gauči a to by byl konec všeho :mrgreen:
Musím zjistit někoho, kdo DLNA trochu rozumí. Pořád mi není jasný, v čem je problém. Přece to nemůže zíviset na rychlosti uploadu od poskytovatele, to by to DLNA pak bylo naprosto nepoužitelné pro kvalitnější HD video, natož pak Full HD, to už bych musel mít ten nejrychlejší internet od UPC, co tu tak koukám do jejich nabídky. Někde dělám chybu, ale nevím kde. Články na webu jsou povrchní, s TV diskuzním fórem nemám dobrou zkušenost. Žádný dotaz mi tam nikdy nikdo nezodpověděl, pravděpodobně bych akorát dostal univerzální odpověď, že Samsung je nejlepší TV a že s tou mi to určitě bude fungovat :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 29 lis 2013 06:05

Jaryne: :shock: :shock: :shock: včera jsi sem dával nějaké odkazy, já chtěl dnes ráno zareagovat (včera jsem nakouknul pozdě) a oni už tu zase nejsou. No nic.
Mne včera v tom našem virtuálním tisku zase zaujala zpráva, která nejprve v podání zdejších novinářů vypadala jako nějaká rituální vražda :D .... že policie našla v lese u šumavského Špičáku u Železné Rudy na Klatovsku neznámé ohořelé tělo. Později byla zpráva zpřesněna, že tělo leželo pod posedem a byla doplněna o autentický obrázek toho posedu, viz příloha 1. No já si z toho hned udělal závěr, že jde o myslivce, který se na posedu "nějak zahříval" a usnul z toho tepla. Později po poledni už byla zpráva dovedena k dokonalosti, že myslivec se na posedu zahříval plynovým teplometem, viz. klikni zde. No co k tomu dodat. Otec také býval myslivec, sám jsem mu jako kluk v zimě pomáhal při pochůzkách ke krmelcům přikrmovat zvěř a často chodil i na čekanou, ale pěšky !!!, i v tomto období a za daleko drsnějších podmínek, ale takto se zahřívat na posedu ho, ani nikoho z jeho vrstevníků nenapadlo. Tehdá ještě byly chlapi nějak odolnější a vytrvalejší. Stačilo teplé Jegrovo prádlo, vaťák, nebo jiný teplý kabát a pěší cesta k posedu, často do kopců, člověka zahřeje natolik, že těch pár hodin na posedu vydrží i bez přitápění ..... a často otec přinesl i úlovek v podobě nějaké té zvěřiny. Pochybuju, že ento "lovec" (z té zprávy), vůbec něco ulovil. .... Já nejsem škodolibý a nikomu nic zlého nepřeju, ale ten myslivec z té zprávy si nic jiného ani nezasloužil, doplatil na starou a stále prověřovanou a dokazovanou pravdu, že za blbost se platí (y) ... a že lidská hloupost je nekonečná a věčná.

Tahle zpráva mne zaujala proto, že jsem nedávno při jedné procházce cvaknul tohle, viz příloha 2 - jde o evidentně nově zřízené lovecké zařízení :D . To snad už ani není možné jak jsou dnes lidi zpohodlnělí a málo odolní .... už vidím myslivce, jak se taxíkem :mrgreen: , nebo nějakým kamarádem, nechal dovést až k posedu (je u polní cesty), vyloží náruč, či dvě polínek, nezbytnou flintu a dalekohled, možná i přenosnou TV (nebo nějaký modernější lovec třeba tablet s mobilním internetem), jak vše dopraví po žebříku do posedu a po zatopení se "oddává" čekání na zvěř :mrgreen: .
Přílohy
Beze jména.jpg
Příloha 1: Bývalý vytápěný posed
Beze jména.jpg (239.05 KiB) Zobrazeno 6256 krát
LN121158.jpg
Příloha 2: vytápěné lovecké zařízení
LN121158.jpg (572.29 KiB) Zobrazeno 6257 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 60 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: On, Flash did not fire
Model: E-M5
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Naposledy upravil kolega dne 29 lis 2013 09:00, celkově upraveno 2
kolega

Příspěvekod kolega » 29 lis 2013 06:49

Ještě přidám pár cvaků z letošního podzimu, ten první je právě z toho kopce, na kterém stojí (asi 150m od místa focení) onen "moderní" posed.
Přílohy
LN121135.jpg
LN121135.jpg (418.11 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Expoziční program: Shutter priority
LN121154.jpg
LN121154.jpg (469.41 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 60 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
LN121121.jpg
LN121121.jpg (487.99 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
kolega

Příspěvekod stimílek » 29 lis 2013 09:50

Láďo, to přitápění na posedech je fakt síla a obrázek toho, jak lidstvo degeneruje... Každopádně panoramata tam máte krásná (n)
Praktiky a Panasonikové
stimílek

Příspěvekod Jaryn » 29 lis 2013 10:26

Kolego, odkazy jsem raději smazal, nechtěl jsem tu znova rozvířit nějakou nejapnou diskuzi. Každopádně je to síla.

Krásné podzimní snímky. (n) Já jsem se za celý podzim do lesa vůbec nedostal :( Podzim mi letos nějak unikl :(

Nevím, čím bývali a čím jsou dnes vyzbrojení myslivci. Zprávy moc nesleduji, tato zpráva mi zrovna zcela unikla. Ty dnešní vymoženosti myslivců mi připomněly tento záběr :mrgreen: Zda jde o realitu či fotomontáž, to nevím. Možné je však v dnešním civilizovaném světě snad všechno :lol:

Raději z jiného soudku
http://technet.idnes.cz/oled-tv-samsung ... _video_nyv
Přílohy
usa_fitness.jpg
usa_fitness.jpg (15.65 KiB) Zobrazeno 6231 krát
Jaryn

Příspěvekod bmx » 29 lis 2013 11:32

:roll:
Naposledy upravil bmx dne 29 lis 2013 20:05, celkově upraveno 2
bmx

Příspěvekod kolega » 29 lis 2013 11:33

Stimílku a Jaryne, díky. Já se letos taky moc do přírody nedostal, nějak nevyšel čas a tak mi ten barevný podzim taky jaksi utekl, snímků mám poskrovnu, jenom pár cvaků. ... To fitko je (n)

Ale ten další odkaz na OLED TV, tak to je přesně to, co bych jednou chtěl pořídit, až doslouží, ať už fyzicky, či morálně, současná 40" LCDTV. Do tý doby (rok, dva), až to bude za rozumný peníze, jistě ještě několik fičůrek a vychytávek k tomu vymyslí (n) ... už se na to těším.
Strome, co říkáš?
kolega

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem