Jaryne:

včera jsi sem dával nějaké odkazy, já chtěl dnes ráno zareagovat (včera jsem nakouknul pozdě) a oni už tu zase nejsou. No nic.
Mne včera v tom našem virtuálním tisku zase zaujala zpráva, která nejprve v podání zdejších novinářů vypadala jako nějaká rituální vražda

.... že policie našla v lese u šumavského Špičáku u Železné Rudy na Klatovsku neznámé ohořelé tělo. Později byla zpráva zpřesněna, že tělo leželo pod posedem a byla doplněna o autentický obrázek toho posedu, viz příloha 1. No já si z toho hned udělal závěr, že jde o myslivce, který se na posedu "nějak zahříval" a usnul z toho tepla. Později po poledni už byla zpráva dovedena k dokonalosti, že myslivec se na posedu zahříval plynovým teplometem, viz.
klikni zde. No co k tomu dodat. Otec také býval myslivec, sám jsem mu jako kluk v zimě pomáhal při pochůzkách ke krmelcům přikrmovat zvěř a často chodil i na čekanou, ale pěšky !!!, i v tomto období a za daleko drsnějších podmínek, ale takto se zahřívat na posedu ho, ani nikoho z jeho vrstevníků nenapadlo. Tehdá ještě byly chlapi nějak odolnější a vytrvalejší. Stačilo teplé Jegrovo prádlo, vaťák, nebo jiný teplý kabát a pěší cesta k posedu, často do kopců, člověka zahřeje natolik, že těch pár hodin na posedu vydrží i bez přitápění ..... a často otec přinesl i úlovek v podobě nějaké té zvěřiny. Pochybuju, že ento "lovec" (z té zprávy), vůbec něco ulovil. .... Já nejsem škodolibý a nikomu nic zlého nepřeju, ale ten myslivec z té zprávy si nic jiného ani nezasloužil, doplatil na starou a stále prověřovanou a dokazovanou pravdu, že za blbost se platí

... a že lidská hloupost je nekonečná a věčná.
Tahle zpráva mne zaujala proto, že jsem nedávno při jedné procházce cvaknul tohle, viz příloha 2 - jde o evidentně nově zřízené lovecké zařízení

. To snad už ani není možné jak jsou dnes lidi zpohodlnělí a málo odolní .... už vidím myslivce, jak se taxíkem

, nebo nějakým kamarádem, nechal dovést až k posedu (je u polní cesty), vyloží náruč, či dvě polínek, nezbytnou flintu a dalekohled, možná i přenosnou TV (nebo nějaký modernější lovec třeba tablet s mobilním internetem), jak vše dopraví po žebříku do posedu a po zatopení se "oddává" čekání na zvěř

.