Strome, tož v sedm ráno jsem opravdu spal. Ale ne pod vlivem prášků na spaní, ale pod vlivem prášků na tlak. Místo ráno, si je beru až večer, protože někdy jsem po nich hodně unavený, což večer jaksi nevadí. Ve dne by to bylo horší, protože bych nemohl třeba ani usednout za volant. Vůbec ty driáky jsou hrozné. Ale když mám klidový tlak přes 180/100

, tak mi bohužel nic jiného nezbývá

Jiné driáky mi zase snížily nebezpečně kalcium, takže jsem je musel vysadit. Tuto "léčbu" bych přirovnal k situaci, kdy řidič píchne pneu a místo zalepení díry mu v servisu prodají pumpu na průběžné dofukování pneu na vyšší tlak. Já ty driáky mám naopak na snižování tlaku. Jenže ten se u mě pohybuje i v klidu velmi různě, takže někdy se mi sníží tak, že jsem velmi unavený a srdce běží ve velmi nízkých otáčkách, třeba jen 46 tepů za minutu. Známý kardiolog mě utěšoval, že želvy mají také nízký pulz a že se dožijí až 400 let

Určitá výhoda je možná při focení dlouhými časy z ruky, protože když se trefím mezi, tak mám pevnější ruku. Parkinsona ještě nemám, takže stabilizátor v FZ150 nemá tolik moc práce. Dříve jsem fotil i 1/2 sec. z ruky a bez stabilizace. Teď je technika dále, takže lze používat i vyšší citlivosti filmu. Někdy mě ty driáky celkově dokáží pěkně rozhodit. Na každého mohou mít jiné vedlejší účinky. Příbalový leták je lépe ani nečíst, protože bych pak mohl nasadit snad jen pijavice či pouštění žilou, jak se to dělávalo dříve.
Ta kecátka z mobilu by mi moc nevyhovovala. Mně stačí, když mi z Nokie s navigací neustále ženský hlas nadává "Dodržujte povolenou rychlost", což mi už nějakou korunu určitě ušetřilo. Také mě hlasově naviguje, takže navigaci můžu mít klidně v kapse. Funguje to i pro pěší, což ale jaksi ve městě vyvolávalo trochu dost pozornost. Takže ještě aby mě telefon hlasitě na chodníku či MHD upozorňoval, že mi třeba volá sousedka a soused byl zrovna vedle mě, to by nebylo asi moc dobré

Dělám si trochu čurinu, ale i to by se někomu mohlo stát. Teď jsem chtěl přejít na tarif z Přátelé 300 na neomezený volání. Jenže by se datová výhoda nevztahovala na druhou SIM, kterou mám v mobilním modemu s WiFi. Už mi tento tarif nabízela starostlivá dealerka po telefonu, takže jsem ji musel zavčas odpinknout. Takže určitá výhoda mít vše v chytrém telefonu tu je. Ale pro malý displej raději tablet. Navíc se s tabletem můžu připojit přes WiFi zdarma nejen doma, ale i u synka, v některých vlacích či autobusech nebo restauracích. Neomezené volání také až tak moc nepotřebuji. V podstatě nemám komu volat. A když po mně někdo něco chce, tak mi vždy zavolá. Mnohé je lépe vyřizovat pomocí e-mailů. Umožňuje to přidávat přílohy v podobě fot, návrhů smluv, nabídek (nikoli ke sňatku, už jsem spíš k recyklaci

), skenů dokladů, skic, odkazů a pod., což ani z chytrého telefóna není zrovna praktické, byť to určitě také jde.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.