Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod kolega » 06 led 2014 11:51

strom píše: ... Jen si tedy ještě musím vyhledat konečně tu aplikaci, která do sluchátek řekne, kdo zrovna volá, aniž bych musel mobil tahat z kapsy či zvedat hovory naslepo. ...

Pokud chceš hlasovou službu, která by ti do sluchátek řekla, kdo volá, oznámila příchozí sms, e-mail, případně i četla sms, e-maily a pod., tak si nainstaluj SVOX a k němu český hlas SVOX IVETA, pak to povol v nastavení Převod text - hlas a následně v nastavení Režim hansfree si zapni Příchozí hovor, nebo i třeba Přečtení oznámení a pod. Není to neřešitelné. Tohle mi fungovalo jak na 4.1, 4.2, tak i nyní na 4.3.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 06 led 2014 12:02

kolego, díky za tip. Vím, že takové aplikace existují, jen ta realizace mi jde pomalu. Vždy se zaměřím na jedno téma a když mám chvíli čas, tak něco hledám a nějakou dobu mi to zabere. Takže tohle omrknu.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 06 led 2014 13:44

strom: A pokud tohle budeš mít nainstalované a uchozené, tak pak ještě vyzkoušej hlasovou asistentku ANTELLI. Ten SVOX a IVETA je pro tohle nutný a umí to zase spoustu věcí jenom tvým hlasovým povelem, jako spouštět různé aplikace v mobilu, vyhledávat na internetu, přečíst denní zprávy, zprávy o počasí, najít a přečíst televizní program ... a spoustu další užitečných věcí. I zábava s tím je, když to nerozumí a pod. Info o tom, co to umí a jak to z toho dostat, je vždycky v nápovědě. Je to občas aktualizované s přidáním další "inteligence" :mrgreen:
Naposledy upravil kolega dne 06 led 2014 13:51, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod strom » 06 led 2014 13:51

kolego, tak jsem se s tím necrcal a rovnou ten SVOX kůpil. Nainstaluji až doma, až budu na wifi. Jen ty názory hned na první straně diskuze nebyly moc pozitivní. Vypadá to, že je to náročnější na RAM, což by mi nemělo vadit, pokud si ponechám Mi2S :) Nicméně 60 Kč jsou dvě piva, která si klidně odpustím, kdyby to nesplnilo mé očekávání. Na tu Antelli jsem taky koukal, i jsem si všiml, že to máš na ploše. Vyzkůšám. Je fakt, že když mi to doma přečte zprávu či notifikaci, aniž bych musel pro mobil ke stolu, tak už budu mít úplný veget. Jestli to takhle půjde dál, tak se nebudu muset brzy ani hýbat :mrgreen:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 06 led 2014 13:56

No reakce na play storu jsou různé, a jsou povětšinou způsobené nesprávným užitím. před spuštěním SVOXU a ANTELi se musí nejprve toto zařízení SVOX povolit v nastavení převodu textu na hlas, jako výchozí - jinak je tam nastaveno něco od Samsungu (v tvém případě ovšem nevím co) a po spuštění SVOXu se aplikace zastaví, někdy na chvíli i černá obrazovka. Ale předejdeš tomuto stavu tím nastavením. Mě to chodí jako vítr a chodilo vždy na všech 3 smatrfounech (S2, S4, Note3), který mi zatím prošly rukama :mrgreen: .
kolega

Příspěvekod strom » 06 led 2014 14:15

kolego, jasně. Díky za upozornění. Doma pořeším, zatím je vše připraveno k instalaci. Já jsem to pochopil tak, že to neběhá nejspíš těm, kteří mají telefon s malou pamětí RAM, že jim to občas spadne. Uvidím. Jak říkám, tyhle miniaplikace s cenou kolem 50 Kč mi život neničí, pokud se něco nepovede. Je to přijatelný risk. Kdybych si koupil něco od Mrkvosoftu za 1500 kč a pak na to nadával, měl bych z toho horší pocity.
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 led 2014 15:45

Strome, zrovna dneska jsem si v jedné malé prodejně připadal jako vůl, když jsem chtěl náhradní ovladač k satelitnímu přijímači. Že musím vědět přesně typ. Jenže výrobce uvádí, že onen ovladač je v podstatě na všechny typy od něj. A také že prý má jinde tlačítko pro návrat, že je potřeba si na to zvyknout. Mladé děvčici se mi chtělo říci, že na ovladač si zvyknu určitě, ale na ni že bych si asi nezvykl :mrgreen: Ještě že mi nedoporučila jejich technika, aby mi naladil třeba Reginu a nově Telku. Už mám přeladěno na obou mých satelitech. http://www.parabola.cz/clanky/5193/skyl ... -novem-tp/ Jinak i paraboly s motorem jsem montoval sám, byť mi odborníci tvrdili, že to bez přístrojů nelze. Šlo to, jen to chtělo trochu selského rozumu a dodržet pár základních pravidel. V Praze by Regina měla jet i pozemně. http://www.digizone.cz/clanky/nova-cesk ... -vysilani/ Strome, ale to asi nebude ještě nic pro tebe. Ty budeš muset jít spát ;) Televize chce především oslovit diváky v cílové skupině 45+

Chytrý telefón nechcu, vyhovuje mi kombinace hlůpého telefóna s tabletem. Jinak kdo mi volá, poznám podle vyzvánění. Třeba když mi začne telefon v polyfonním vyzvánění hrát "Kde pak ty ptáčku hnízdo máš ?", tak vím, že mi volá manželka :mrgreen: Melodií na skladě mám desítky, takže klíčová čísla snadno rozliším. Když mi začne hrát "Čerešničky", tak vím, že mi volá nějaký komouš. Internacionálu mám také, ale to bych někde nemusel přežít bez úhony :mrgreen: A také nevím, zda by se někteří třeba naopak nestavěli do pozoru :mrgreen: Nedovedu si představit, že by mi někde na veřejnosti telefon hlásil jména, kdo mi volá. A už vůbec ne jejich přezdívkami. :roll:
Jinak synek si koupil S4 :( Fotí docela dobře. Jinak sem ho nezkůšál, ani nemám možnost. :cry:
http://technet.idnes.cz/ces-2014-novy-k ... ortaze_nyv

http://www.autohit.cz/novinky/39991-and ... undai-a-gm

Jinak mám ještě polointeligentní telefon Nokia C6-00, který využívám hlavně jako navigaci do auta. Ale třeba i jako internetové rádio, když je k dispozici Wi-Fi.
Naposledy upravil Jaryn dne 06 led 2014 18:06, celkově upraveno 2
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod **lasta » 06 led 2014 17:41

strom píše:
ty mne sice ocituješ,

Pouze jsem použil tvůj výrok k tomu, abych ozřejmil , že mnou odkazovaný widget má přednosti pro českého uživatele, které žádná jiná zahraniční apka nemá. Nic více nic méně... ;)

Mějte se.
Naposledy upravil **lasta dne 07 led 2014 07:51, celkově upraveno 1
**lasta

Příspěvekod Jaryn » 06 led 2014 19:09

Rudolf II.: Také výroba zlata, ovšem mechanickou cestou. Řekni, jak to děláš?
Alchymista: Rozbíjím atom olova.
Kelly: A daří se vám to?
Alchymista: Nedaří... Víte, ono záleží na tom, jak se do toho třískne, ale já na to jednou přijdu.
Rudolf II.: No prosím, my zde máme jenom odborníky. :mrgreen:

**lasta, nevím, kdo nebo co tě nutí účastnit se těchto hospodských diskuzí. My zde stejně nenaléváme. :)
Jaryn

Příspěvekod strom » 07 led 2014 10:42

kolego, tak jsem to včera vyzkůšal, ale dostal jsem se k tomu až krátce před spaním. Jen jsem z teho byl trochu zmatenej. Nainstaloval jsem si i aplikaci Announcify z té app gallery, na kterou je ve SVOXu odkaz jakožto seznam aplikací, které se SVOXem spolupracují. Měla by umět přeříkat jména volajících či přečíst SMS i mail. Když jsem si ale nechal poslat sms či zavolat manželkou, tak nic, jen klasické vyzvánění. Nastavení apky se mi zdá v pořádku. Samozřejmě i v nastavení systému mám SVOX povolen (defaultně jsem tam měl modul převodu textu na řeč od Googlu. Nenapadá tě něco? Předpokládám, že práva ROOT extra pro tuhle aplikaci povolovat nemusím, tím by to snad bát nemělo, jelikož to telefony běžně neumožňují. Ty máš možnost nastavení přečtení SMS či mailů tím modulem převodu textu na řeč přímo v nastavení systémové aplikace Telefon či Mail nebo sis taky doinstalovával nějakou aplikaci k tomu SVOXu?
strom

Příspěvekod kolega » 07 led 2014 11:04

strome: já ale nemusel žádnou další apku, jako ty tu Announcify instalovat. Po instalaci SVOXu a SVOX IVETA jsem jenom v nastavení/zařízení/usnadnění/možnosti převodu text-řeč, nastavil ten SVOX a pokud chceš to upozornění na příchozí hovor, sms a pod., tak mi zase stačilo jenom povolit v nastavení/ovládání/režim hansfree, tam je více možností. Ale možná, že tohle máš v JB 4.2 nějak jinak, já mám na Notu JB 4.3 a "nastavení" je pro velké množství voleb rozdělené na sítě, zařízení, ovládání a obecné. Nastavení hansfree mám v ovládání.
Ostatně, když si po tom povolení SVOXu, v nastavení převodu text-řeč, pustíš samostatně SVOX IVETA, tak tam máš možnost si převod text-řeč "ručně" vyzkoušet, na napsaném textu, na SMS zprávě a pod. a také nastavit parametry hlasového převodu (hlasitost, rychlost a pod.). Pokud to zde nechodí, tak pátrej a odstraň a potom teprve postupuj dál.
kolega

Příspěvekod Jaryn » 07 led 2014 11:35

Hoši, raději přihodím ofocenou grafiku. Je to z roku 1952 a já zírám, jak tehdejší už Gottwaldov a nyní opět Zlín vypadal :mrgreen: Soudruh grafik měl asi hodně bujnou fantazii nebo i hodně pil, protože i trolejbus jede jaksi po levé straně, tedy po té politicky správné :mrgreen: Ale plně vystihl heslo : Komunismus = sovětská moc + elektrifikace :mrgreen: Ty domy mají být asi budovy Svitu. Jenže ty jsou z druhé strany toho mrakodrapu. Navíc se pravá strana svažuje dolů, byť by tomu mělo být naopak. A z hvězdy vychází svatozář :mrgreen: I ti dva novomanželé (je to z dobového přání novomanželům :mrgreen: ) jsou z toho pěkně vyvalení :mrgreen:
Přílohy
Zlín 1952.jpg
Zlín 1952.jpg (363.76 KiB) Zobrazeno 6375 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.1 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/3
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Naposledy upravil Jaryn dne 08 led 2014 21:09, celkově upraveno 4
Jaryn

Příspěvekod strom » 07 led 2014 11:54

kolego, já v nastavení žádnou volbu handsfree nemám. Teda kromě možnoti nastavení funkcí pro tlačítka na ovladači handsfree a jejich kalibraci. Na Mi2 je ještě Android 4.1. Kit Kat očekáváme až někdy v březnu či dubnu spolu s novou verzí MiUIv6, kterou Xiaomi vydává na začátku nového čínského roku :) Takže jsem to musel zatím řešit aplikací, nicméně to nechodí a zatím netuším proč. Jinak IVETA mluví (s trochu podivným přízvukem) a text přečte, to jsem zkoušel. Možná ještě večer vyzkouším jinou aplikaci. Líbilo by se mi, kdyby mi to četlo i notifikace, což se mi hodí o víkendu, když telefon doma uklízím z dosahu dcery a tím i svého. V těch apkách v seznamu SVOXu jsem tohle nikde explicitně napsané neviděl, tak doufám, že to taky bude nějaká umět.
strom

Příspěvekod Jaryn » 07 led 2014 12:48

Strome, text mi předčítal skřehotavým hlasem už Sinclair ZX Spectrum :) Ale totok sů novinky :mrgreen:
http://technet.idnes.cz/ces-2014-intel- ... rdware_nyv
Nevím, jak by takový PC reagoval na mě. :roll: A dovedu si představit profesionální deformaci uživatelů takových PC, kdy by i s lidé mezi sebou komunikovali stejnými gesty. :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 07 led 2014 13:53

No nevím. Já za užitečné považuju něco, co člověku něco přinese. I ten smartphone mi dokáže ušetřit čas, když dokážu vyplnit několikaminutové popojíždění v MHD přečtením zpráv, čímž bych se jinak musel zdržovat u počítače. I budu rád, až rozchodím ta hlasová upozornění a nebudu se muset doma zdržovat tím, že po každém pípnutí budu brát mobil do ruky a zkoumat, jestli je to důležité nebo není. Nebude mne to přerušovat v práci.
Ale tyhle snahy, aby člověk ráno pomalu ani nevylezl z postele, maximálně tak mrkal a nějak se u toho šklebil a vše se dělalo samo.. no nevím :roll: Sám už mám problém např. napsat na papír několik vět tak, abych neudělal chybu. Vůbec psaní rukou mi už dělá vcelku problém a v kombinaci s tím, že člověk si musí věty opravdu promyslet, aby je správně napoprvé naformuloval... najednou se pak zjistí, že obyčejné psaní je dost fuška :mrgreen: Nevím, zda je to dobrý směr, aby člověk nemusel vykazovat už ani takovouhle základní zručnost, a dokonce už i to pouhé ťukání na písmenka je příliš pracné. :roll:
strom

Příspěvekod Jaryn » 07 led 2014 14:19

Mně se nechce být ve vleku nějakých predikcí, kdy mě mohou nutit psát něčím stylem. Psaní rukou mi dělalo vždy problém :mrgreen: K těm novým PC aby si pak každý udělal nějaký kurz na mimiku jakou má třeba Mr. Bean :roll: :lol: Dovedeš si pak představit, jak budou pracovat lidé v kancelářích ? To bude podívaná :lol: A navíc už žádné důvěrnosti do PC, aniž by si toho mohl někdo všimnout :(
Jaryn

Příspěvekod kolega » 08 led 2014 05:51

strome, Jinak jsem ještě přišel na možnost, že pokud bych chtěl využívat hlasovou notifikaci i jindy, než jenom při hansfree režimu, tak by se ještě dala využít služba TalkBack (mám ji dostupnou v nastavení/zařízení/usnadnění), která je určena nevidomým uživatelům, ale lze ji nastavit i jenom pro tu hlasovou notifikaci. Potíž je ale v tom, že při zapnuté této službě se automaticky vypínají některá gesta a možnosti ovládání (gesta rukou a prstem, S-pen a pod.), která jsou pro lidi se slabým zrakem zbytečná. Tak že pro mne by nějaká ta apka na tuhle notifikaci byla asi lepší, pokud tedy existuje.
Naposledy upravil kolega dne 08 led 2014 08:37, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod strom » 08 led 2014 07:00

Kolego, ten Talkback tam mám taky, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Myslel jsem, že je to spíš nápověda pro nevidomé. Vůbec jsem se k tomu ale nedostal, celů noc jsem fachčíl, kdežto takový Jaryn si teď ještě možná užívá opojení z prášků na spaní :-)
strom

Příspěvekod Jaryn » 08 led 2014 12:02

Strome, tož v sedm ráno jsem opravdu spal. Ale ne pod vlivem prášků na spaní, ale pod vlivem prášků na tlak. Místo ráno, si je beru až večer, protože někdy jsem po nich hodně unavený, což večer jaksi nevadí. Ve dne by to bylo horší, protože bych nemohl třeba ani usednout za volant. Vůbec ty driáky jsou hrozné. Ale když mám klidový tlak přes 180/100 :roll: , tak mi bohužel nic jiného nezbývá :cry: Jiné driáky mi zase snížily nebezpečně kalcium, takže jsem je musel vysadit. Tuto "léčbu" bych přirovnal k situaci, kdy řidič píchne pneu a místo zalepení díry mu v servisu prodají pumpu na průběžné dofukování pneu na vyšší tlak. Já ty driáky mám naopak na snižování tlaku. Jenže ten se u mě pohybuje i v klidu velmi různě, takže někdy se mi sníží tak, že jsem velmi unavený a srdce běží ve velmi nízkých otáčkách, třeba jen 46 tepů za minutu. Známý kardiolog mě utěšoval, že želvy mají také nízký pulz a že se dožijí až 400 let :mrgreen: Určitá výhoda je možná při focení dlouhými časy z ruky, protože když se trefím mezi, tak mám pevnější ruku. Parkinsona ještě nemám, takže stabilizátor v FZ150 nemá tolik moc práce. Dříve jsem fotil i 1/2 sec. z ruky a bez stabilizace. Teď je technika dále, takže lze používat i vyšší citlivosti filmu. Někdy mě ty driáky celkově dokáží pěkně rozhodit. Na každého mohou mít jiné vedlejší účinky. Příbalový leták je lépe ani nečíst, protože bych pak mohl nasadit snad jen pijavice či pouštění žilou, jak se to dělávalo dříve. :roll:

Ta kecátka z mobilu by mi moc nevyhovovala. Mně stačí, když mi z Nokie s navigací neustále ženský hlas nadává "Dodržujte povolenou rychlost", což mi už nějakou korunu určitě ušetřilo. Také mě hlasově naviguje, takže navigaci můžu mít klidně v kapse. Funguje to i pro pěší, což ale jaksi ve městě vyvolávalo trochu dost pozornost. Takže ještě aby mě telefon hlasitě na chodníku či MHD upozorňoval, že mi třeba volá sousedka a soused byl zrovna vedle mě, to by nebylo asi moc dobré :mrgreen: Dělám si trochu čurinu, ale i to by se někomu mohlo stát. Teď jsem chtěl přejít na tarif z Přátelé 300 na neomezený volání. Jenže by se datová výhoda nevztahovala na druhou SIM, kterou mám v mobilním modemu s WiFi. Už mi tento tarif nabízela starostlivá dealerka po telefonu, takže jsem ji musel zavčas odpinknout. Takže určitá výhoda mít vše v chytrém telefonu tu je. Ale pro malý displej raději tablet. Navíc se s tabletem můžu připojit přes WiFi zdarma nejen doma, ale i u synka, v některých vlacích či autobusech nebo restauracích. Neomezené volání také až tak moc nepotřebuji. V podstatě nemám komu volat. A když po mně někdo něco chce, tak mi vždy zavolá. Mnohé je lépe vyřizovat pomocí e-mailů. Umožňuje to přidávat přílohy v podobě fot, návrhů smluv, nabídek (nikoli ke sňatku, už jsem spíš k recyklaci :( ), skenů dokladů, skic, odkazů a pod., což ani z chytrého telefóna není zrovna praktické, byť to určitě také jde.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 08 led 2014 13:27

Hoši, jak tak koukám, tak bez těch svých chytrých mobilů nemůžete být ani na chvíli :mrgreen: V práci, ve vaně, v posteli snad i místo partnerky (videa) :roll: , při úklidu, cestou do práce, z práce, ... Je to skoro jako váš druhý oný a také stále při ruce :mrgreen: Já svoji FZ150 ve vaně, v posteli či WC nemívám. Jinak ju mám také skoro furt u sebe :mrgreen:

Ještě foto, jak jél Miloš z Vinohradského hřbitova přes Hlávkův most a patrně přes výstaviště (podle jízdních pruhů, kam se jeho hradní vozidlo se dvěma doprovodnými vozidly zařadilo) a Letnou na Hrad. Bohužel jsem ho (foťák) vytáhnul poněkud pozdě :( To se někdy stává :cry:
Přílohy
P1630998.jpg
P1630998.jpg (522.2 KiB) Zobrazeno 6101 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 40.4 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/4
ISO: 800
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: -66/100 EV
Metering mode: Spot
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem