Jaryne, fota z Canonu vypadají na širokoúhlý záběr o něco lépe, na dlouhé ohnisko už moc rozdíl není. Přecijen Panasonic začíná už na extrémních 20 mm. eq, kdežto Canon na 24 mm. Navíc optika Panasonicu musí vykreslovat na 16 MPx snímač, kdežto optika Canonu vykresluje jen na 12 MPx, takže se její vady při 100% náhledu projeví méně, což ale nic neznamená - foto z FZ70 stačí na těch 12 MPx pouze zmenšit. Oba foťáky jsou vzhledem na mega rozsah (jak by napsal ON) objektivu podle mne velmi povedené a FZ70 mne vcelku příjemně překvapila a myslím si, že je kvalitou na roveň s Canonem a jsou tam jen minimální rozdíly. Čekal jsem to daleko horší. Až si i Canon troufne na 60x zoom, tak pak se teprve uvidí. I když očekávám rovnou příchod 70x zoomu
Je dobře, že přestože se už i Panasonic pustil do toho bláznivého závodu o co nejvyšší čísla, že na kvalitu stále dbá

Jak už jsem napsal, Fuji nebo Nikon můžou jen závidět.
Pro zábavu (fotky, videa,...) se tablet určitě hodí víc než mobil i třeba s 5" displejem, ale už to zase spočívá v tom, že musíš mít o zařízení navíc a tahat ho na cesty s sebou. Proto se vymýšlí pořád neustálé kompromisy, tabletophony apod.
Když se někdo pohybuje v terénu (nemyslím terén pro kravaťáky), tak dotykový telefon je skutečně spíš přítěž. Jednak se snáz rozbije a dotykový displej bych do třeba prašného prostředí vůbec netahal. Výrazně se zvyšuje riziko pošrábání prachem při čištění, což u klasických telefonů, které zobrazovaly jen čísla a písemna, bylo úplně jedno, ale tady každý škrábanec nase*e. Ovládání dotykového displeje mokrou či špinavou rukou také není ideální, kdežto u tlačítka to tolik nevadí. Navíc je pravda, že Android a jeho různé nástavby a aplikace nejsou pořád dostatečně stabilní a bezproblémové a občas musí člověk řešit, že mu něco nefunguje. A samozřejmě výdrž baterky... Klasické mobily pořád mají velký význam a někam jsou smartphony vyloženě nevhodné.