strome: S tou wifinou to asi moc nezáleží, kolik to najde AP v okolí, ale jestli a při jakém jejich signálu se s nimi spojí jakou rychlostí komunikuje. Já třeba mám AP na jižní stěně domu a tak si citlivost wifiny ověřuju na druhém severním konci domu, tam mám toaletu, kde při příležitosti návštěvy této místnosti si čtu, buď tiskovinu, nebo z webu. A třeba předminulý Samsung Wave mi tam ještě spolehlivě chytnul signál (ukazoval jen jednu čárku z pěti), ale S2 si neškrtne a také neukáže ani čárku, sice tam domácí AP najde, ale nespojí se. Ale zase S4 tu nemá problém a mohu zde číst z webu

.
Ke GPS, pokud tam nemáš již předinstalovanou nějakou navigaci, tak zkus alespoň tu mapu ČR,
kterou nabízejí na seznamu, funguje po stažení mapy i off-line a na tom si testneš GPS. Já mám zapnuté pomocné hrubé vyhledání polohy pomocí sítě GSM, což mi stačí pro aktualizaci počasí pro místa kterými se pohybuju a GPS zapínám jenom když je potřeba pro nějakou mapovou aplikaci. Rychlost nalezení polohy je u S4 největší, jakou jsem kdy u mobilu viděl. Venku ve volném terénu je to otázka 2-3 sec, uvnitř doma, nebo v kanclu to je otázka 10-20 sec. Jo to u S2, tam to trvalo venku kolem 30 sec a doma v minutách a někdy se GPS nechytla ani za 5 minut (dál jsem to nezkoušel). Wave na tom byl podobně, ne-li ještě hůře.
A má ten Xiaomi nějaké čidla, jako má S4, tedy kromě těch klasických, nutných pro ovládání? Nainstaluj si prográmek
AndroSenzor a uvidíš, jaké čidla tam máš a jak fungují. Pak existuje spousta aplikací na jejich využití. No nic, až něco zase zjistíš, písni.
A pak by mne zajímalo, jestli to rozhraní MIUI umí i nějaká gesta, podobně jako u S4 TouchWiz. Třeba sejmutí aktuální obrazovky přejetím hranou dlaně přes displej, informační zobrazení hodin a počtu aktuálních událostí (hovory, SMS, e-maily) pouhým máchnutím dlaní nad spícím mobilem, zvýšení citlivosti dotyků (pro ovládání v rukavicích v zimě) a další a další, které ani sám nevyužívám. A má Xiaomi notifikační LED?