NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod kolega » 23 srp 2013 22:44

strome: Hmm, tak to jsem na ten čínský zázrak docela zvědav, až ti to dorazí, tak sem něco písni. Zatím ti mohu jen popřát, ať ti to vše vyjde podle tvých představ.
Přidám dva reportážní cvaky z pokračující stavby dřevěného srubu.
Přílohy
LN120974.jpg
LN120974.jpg (894.39 KiB) Zobrazeno 4213 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: On, Flash did not fire
Model: E-M5
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
LN120977.jpg
LN120977.jpg (851.16 KiB) Zobrazeno 4213 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 45 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod kolega » 24 srp 2013 07:51

Nevíte někdo, co je tohle za ovoce? Roste to na dnes už obrovských keřích na hranici pozemku jedné dávno opuštěné polské chalupy, kdysi ty keře byly asi součástí oplocení, nebo rostli u dnes již rozpadlého plotu. Keře listy připomínají spíše keř rybízový, nebo vinnou révu, avšak plody nejsou uskupeny v hroznech, ale spíše v útvarech ve kterých rostou jeřabiny i velikostí je připomínají. Nikde jinde jsem tohle neviděl, nevíte co to je?
Přílohy
LN120979.jpg
LN120979.jpg (527.18 KiB) Zobrazeno 4372 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 15 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
LN120980.jpg
LN120980.jpg (519.15 KiB) Zobrazeno 4372 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 43 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
kolega

Příspěvekod bmx » 24 srp 2013 08:39

bmx

Příspěvekod strom » 24 srp 2013 08:42

kolego, díky. Těžkou hlavu si z toho příliš nedělám. Idealista jsem byl možná naposledy ve 20-ti :mrgreen: Je to jen mobil. Potřebuju spíš jiné věci, aby se dobře povedly. Každopádně telefon už byl z Hong Koongu vyslán na cestu po světě.

S tím ovcem ti bohužel neporadím.
Přílohy
Screenshot_4.jpg
Screenshot_4.jpg (90.33 KiB) Zobrazeno 4364 krát
Naposledy upravil strom dne 24 srp 2013 08:45, celkově upraveno 1
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 24 srp 2013 08:44

Jo, to vypadá, že to bude ono. Mám pocit, jestli jsem květ hlohu nesbíral do sběru jako žáček. Člověk zapomíná.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 24 srp 2013 09:02

bmx: díky. tedy že by hloh? Ten nám tu, na našem území také roste, celkem hojně, dokonce jsem kolem několika stromů hlohu chodíval denně do základní školy. A pokud se pamatuju, tak hloh vypadá trochu jinak, než to, co jsem vyfotil. Ostatně je to vidět na obrázcích z toho tvého odkazu. Pokud to je hloh, je to nějaká ušlechtilejší odrůda. Ty plody jsou kulaté, nikoliv šišaté, jako hloh. Tvarem i velikostí a uskupením připomínají ty jeřabiny, ale vzezřením připomínají spíše ten rybíz. Možná to je nějaký kříženec, podobné splácaniny také pěstujeme. Jednak malino-ostružinu, nebo Japonský malinník, jehož plody vypadají, jako ostružiny, ale červené. .... Asi to budu muset ochutnat, aby to bylo jasnější, snad to není jedovaté, když to roste u lidského obydlí :mrgreen:
kolega

Příspěvekod bmx » 24 srp 2013 10:22

S tim ochutnavanim, byl bych opatrny...napr. zde...ptaci zob a jedovaty... :(
Roste pobliž obydli... 8-)
bmx

Příspěvekod strom » 24 srp 2013 13:16

kolego, ještě k tomu telefonu... Ono se samozřejmě o žádný čínský zázrak nejedná, abychom to nenazývali stejně hloupě jako ti mladíci z recenzí. Výrobci drtivou většinu komponent do telefonů nakupují a modely a značky se odlišují jen zkombinováním těchto komponent. A je asi vcelku jedno, kdo tu kombinaci vymyslí a uskuteční, jestli Číňan, Američan z Applu nebo někdo jiný. Samozřejmě se značky a řady mobilů ještě odlišují vzhledem a pak nějakou vlastní nadstavbou androidu, ale to si také umí vymyslet každý sám. Xiaomi vyvíjí vlastní nástavbu MIUI, o které jsem četl mnoho pochvalného a i starší Android 4.1 prý posouvá značně kupředu. Vyzdvihována je její odladěnost, čemuž dávám velkou prioritu. Ale názor na to samozřejmě budu mít, až to osobně vyzkůšám.

Ten čínskej mobil je prostě sestaven tak, že jsou nakoupeny ty nejlepší komponenty, obdobně jako to dělá Samsung ve své vlajkové lodi, ovšem Xiaomi mi přijde v hnědé obyčejné krabici z recyklovaného papíru a taky nevidím vlaječky Xiaomi na každém sloupu veřejného osvětlení jako je tomu u Samsungu v centru Prahy. Xiaomi asi také neživí tisíce regionálních manažerů a národních zastoupení. Takže já rozdíly vidím hlavně v tom, že Číňan si obrovskou fůru nákladů odpustil a přesto se zdá, že se telefon snažili udělat pořádně a tipuji, že dílenské zpracování bude lepší než u S4. Navíc i celoskleněný přední panel z Dragon Trail skla by měl být odolnější než Gorilla glass 3. Takže bych se Číňanům zase tolik nevysmíval. ;)

Mám dojem, že doba předsudků o čínských výrobcích je pomalu pryč. "Západní" svět donutil Číňany naučit se to dělat pořádně, už nějakou dobu se tam vyrábí i špičková zařízení. Nakonec i podíl lidské chyby se asi čím dál víc zmenšuje a jde víc o to, aby se do fabriky nakoupila špičková technologie a pak už to jde asi skoro samo. Myslím, že čínskou štafetu o mizerné kvalitě přebralo pomalu v evropském měřítku Polsko a doufám, že jim ta nálepka bude ještě dlouho připomínána, protože se mi zdá, že na tom usilovně pracují.
strom

Příspěvekod bmx » 24 srp 2013 13:30

http://www.mironet.cz/xiaomi-m2s-43quot ... 7/#zalozky

Ahoj, dost dobre nechapu slozitou cestu telefonu .... :?:
bmx

Příspěvekod strom » 24 srp 2013 13:52

Ahoj,
já si pořídil tenhle:
http://www.mironet.cz/xiaomi-m2s-43quot ... +dp193524/

V Čechách ho skladem nemají a přes Mironet to bylo dražší. Už i v Číně se doprodává. Začátkem září by měli představit novou řadu Mi3. Ta už má mít 5" Full HD displej. Spekuluje se o procesoru Snapdragon 800/ Tegra 4. Měl by už mít i to MHL a NFC. Spekuluje se i o Li-pol článku s kapacitou 3600 mAh. Přemýšlel jsem, zda na něj počkat, ale narozdíl od TV, tak telefon s velkou úhlopříčkou, která by se mi jinak líbila, musím s sebou tahat, nejraději v kapse kalhot a občas ho potřebuju ovládat jednou rukou, když volám manželce s košíkem v ruce, co že to mám nakoupit :roll: Probém je, že už Mi2 se v Číně po uvedení vyprodal během doslova několika vteřin. Takže zájemci mimo Čínu budou asi zase muset nějakou dobu počkat, než se na ně dostane.

Ten Mi3 by mohl vypadat nějak takto. Třeba kolega kůpí. ;)
http://www.chinaphonereview.com/xiaomi- ... m3?lang=cs
strom

Příspěvekod bmx » 24 srp 2013 14:46

Nojo, stale neco noveho, zena ma je na to chytlava, ma Tamtung III mini...mne postaci N8 a druhej Sony P... :lol:
bmx

Příspěvekod kolega » 24 srp 2013 14:51

Pánové, je to sice zajímavé, ty mobily z Číny, ale já mám teď od tohoto na chvíli pokoj. Jinak jsem nakonec identifikoval ten keř s červenýma bobulema jako Kalinu obecnou Viburnum opulus.
Vyštrachal jsem i jarní snímek, když to tam kvetlo:
Přílohy
LN121145.jpg
LN121145.jpg (598.38 KiB) Zobrazeno 4321 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 37 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/7.1
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Exposure bias: 0 EV
Naposledy upravil kolega dne 24 srp 2013 15:01, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod strom » 24 srp 2013 14:59

kolego, doufám, žes to nakonec nebaštil :mrgreen:
strom

Příspěvekod bmx » 24 srp 2013 15:41

Pise se, ze to smrdi myšinou... :lol:
bmx

Příspěvekod kolega » 24 srp 2013 15:57

No já k tomu nečuchal, ale už to nemusím ani ochutnávat :mrgreen: Zajímavé je, že nějaká kalina roste i sousedovi na zahradě, téměř pod našima okny, ale jako okrasná rostlina. Když kvete, tak nádherně voní a i vypadá, protože její květenství má pěkný kulovitý tvar. Asi to má nějakou zahradní okrasnou formu, každopádně jsem si na ní nikdy nevšiml nějakých červených kuliček. Ten keř, co jsem fotil, je skoro celý obsypaný těmi červenými plody.
kolega

Příspěvekod strom » 26 srp 2013 17:56

Hotovo. Cesta po Praze trvala skoro třetinu doby dodání z Číny. A to jsem zjistil, že pobočka DHL je asi 50 metrů od baráku mého zaměstnavatele, takže jsem si tam mohl dojít rovnou ráno :mrgreen:
Přílohy
Screenshot_8web.jpg
Screenshot_8web.jpg (201.42 KiB) Zobrazeno 4238 krát
strom

Příspěvekod strom » 26 srp 2013 18:00

kolego, šikovní Číňani tam českou verzi MIUI nahráli už v Hong Kongu. Prý je MIUI aktualizován/a/o celkem často (každý pátek). Nevím, co si o tom myslet. Telefon byl jen trochu ošmatanej, na displeji byla stále krycí folie. Takže to jdu vyzkůšat.
strom

Příspěvekod strom » 26 srp 2013 18:13

Jinak telefon vypadá velmi pěkně. Je těžší než Samsung S4, což mi ale nevadí. Působí velmi bytelně. Už jsem s ním volal i manželce a prý mě slyší lépe než jindy :mrgreen:

Prostředí MIUI je poněkud jinačí než Android, takže si na to zvykám (mám služební Xperia tipo). Ještě musím ověřit, zda se nejedná o padělěk. Ti Číňani si v tomhle neberou servítky ani před vlastními. :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 26 srp 2013 19:04

strome: tak ti gratuluju ke snad dobrému kupu a dík za první postřehy. Trochu jsem ten model lustroval na webu a co jsem tak zaregistroval, tak jsou časem problémy z baterkou, asi si budeš muset k tomu časem pořídit výkonnější (i s novým zadním krytem) s kapacitou 3000mAh. Ale to záleží na tobě, jak budeš chytrý mobil používat. (Mě S4 vydrží cca 2 dny v běžném provozu, když ho málo využívám, tak i 3-4 dny). Jsem zvědav, jak na tom budeš ty s 2000mAh. Lidi si také stěžuji na mizerné zobrazení černé, na to jsi ty hlavně u TV docela háklivý, že ... ale myslím, že si s tím počítal (jeden z tolerovaných kompromisů).
Pořídil jsi si k tomu i MHL kabel (pro převod USB na HDMI) nabízejí jako příslušenství?
Až to trochu prozkoušíš a otestuješ, tak prosím zase dej vědět. Zajímalo by mne kromě té výdrže třeba i rychlost nabití baterky, kvalita zvuku při přehrávání hudby, citlivost na GSM a Wifi (v porovnání s jiným mobilem), rychlost vyhledání polohy GPS a atd. a pod. Až synátory omrzí S2, tak budu muset také uvažovat o nějaké adekvátní náhradě za rozumnou cenu.
kolega

Příspěvekod strom » 26 srp 2013 19:37

kolego, jasně, že se o zkušenosti podělím. Musím to rychle otestovat a rozhodnout se, zda si to nechám, nebo to do 14 dnů vrátím.

Já tu 3100 mAh baterku i s krytem rovnou přiobjednal, takže už to mám tady. Pořídil jsem i některé další příslušenství. Telefon je v základní verzi 10,2 mm tlustý, což se v recenzích zmiňovalo jako handicap, ovšem vůbec tlustě nepůsobí, možná i díky černému sklu s okrajem, které telefon opticky zeštíhluje, ale i kdyby ne, tak centimetr mi přijde úplně v pohodě. Oni ti Samsungové už jsou trochu extrémní žiletky. Ta 3100 mAh baterka i s krytem by měla telefonu 2 mm přidat, čehož jsem se původně trochu obával. Teď už ne.

IPS panel u své TV kvůli zobrazení černé zrovna v lásce nemám, tady jsem to obětoval s tím, že displej alespoň vydrží. Jinak bych bral jedině AMOLED, ale tam bych se bál, jak to bude za dva roky vypadat. Jinak ten displej je nalepen přímo na tmavém krycím skle (tzv. One Glass Solution) a vypadá velmi dobře. Obdobně jako velmi chválené HTC. Jas displeje se dá poměrně hodně zlumit, což na sledování v šeru asi bude dobré a jistě to pomůže i černé. Filmy ale na tom zkoukávat často nehodlám. I když zatím nevím. Třeba jo...

Na baterku si někteří stěžují, ale co jsem tak pochopil, tak to souvisí s nainstalovanou verzí toho MIUI. Na jednu stranu systém sice běhá plynule a už jsem si všiml některých možností nastavení, které Android nenabízí (byť se dají sehnat v aplikaci), na druhou stranu má ten systém nějaké mouchy, které se asi postupně odstraňují. Jednou z těch "much" je i ne úplně kvalitní odstranění hluku sekundárním mikrofonem, které některým způsobuje, že je protistrana slyší tak, jako by volající seděl na záchodě a museli sekundární mikrofon vypnout. Já takové problémy (po zavolání manželce z ulice) zatím nezaznamenal. Přecijen tam mám nejnovější verzi MIUI.

Rychlost a přesnost GPS a citlivost WIFI byly jedním z důvodů, proč jsem tenhle telefon pořídil. Alespoň podle zkušeností uživatelů a rencenzí by měli být na špičkové úrovni. Ale to je v porovnání s konkurencí i Samsung SIII i S4, který jsem si původně chtěl pořídit i díky těmhle vlastnostem. WIFI ale vyzkouším až doma. Ještě sedím v práci a nabíjím tu menší baterku. Musím ale už mazat. Manželka už čeká ;)
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem