kolego, jasně, že se o zkušenosti podělím. Musím to rychle otestovat a rozhodnout se, zda si to nechám, nebo to do 14 dnů vrátím.
Já tu 3100 mAh baterku i s krytem rovnou přiobjednal, takže už to mám tady. Pořídil jsem i některé další příslušenství. Telefon je v základní verzi 10,2 mm tlustý, což se v recenzích zmiňovalo jako handicap, ovšem vůbec tlustě nepůsobí, možná i díky černému sklu s okrajem, které telefon opticky zeštíhluje, ale i kdyby ne, tak centimetr mi přijde úplně v pohodě. Oni ti Samsungové už jsou trochu extrémní žiletky. Ta 3100 mAh baterka i s krytem by měla telefonu 2 mm přidat, čehož jsem se původně trochu obával. Teď už ne.
IPS panel u své TV kvůli zobrazení černé zrovna v lásce nemám, tady jsem to obětoval s tím, že displej alespoň vydrží. Jinak bych bral jedině AMOLED, ale tam bych se bál, jak to bude za dva roky vypadat. Jinak ten displej je nalepen přímo na tmavém krycím skle (tzv. One Glass Solution) a vypadá velmi dobře. Obdobně jako velmi chválené HTC. Jas displeje se dá poměrně hodně zlumit, což na sledování v šeru asi bude dobré a jistě to pomůže i černé. Filmy ale na tom zkoukávat často nehodlám. I když zatím nevím. Třeba jo...
Na baterku si někteří stěžují, ale co jsem tak pochopil, tak to souvisí s nainstalovanou verzí toho MIUI. Na jednu stranu systém sice běhá plynule a už jsem si všiml některých možností nastavení, které Android nenabízí (byť se dají sehnat v aplikaci), na druhou stranu má ten systém nějaké mouchy, které se asi postupně odstraňují. Jednou z těch "much" je i ne úplně kvalitní odstranění hluku sekundárním mikrofonem, které některým způsobuje, že je protistrana slyší tak, jako by volající seděl na záchodě a museli sekundární mikrofon vypnout. Já takové problémy (po zavolání manželce z ulice) zatím nezaznamenal. Přecijen tam mám nejnovější verzi MIUI.
Rychlost a přesnost GPS a citlivost WIFI byly jedním z důvodů, proč jsem tenhle telefon pořídil. Alespoň podle zkušeností uživatelů a rencenzí by měli být na špičkové úrovni. Ale to je v porovnání s konkurencí i Samsung SIII i S4, který jsem si původně chtěl pořídit i díky těmhle vlastnostem. WIFI ale vyzkouším až doma. Ještě sedím v práci a nabíjím tu menší baterku. Musím ale už mazat. Manželka už čeká