Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod strom » 18 kvě 2013 22:00

:mrgreen: (n)

Jaryne, policajti jsou proti tobě hadr (n) Od teď si asi budu muset dávat bacha, aby sis pro mě pěšky nedošél :mrgreen:

Černý Most jako místo k bydlení nezní zrovna lákavě, ale po poměrně dlouhém hledání se vyjevil jako nejlepší varianta (tedy zároveň v kombinaci s bytem se smysluplnou dispozicí, což kupodivu u novostaveb není zrovna obvyklé). Je to tu opravdu jak na vsi. Ono se dá říct, že jsem ve městě vlastně nikdy nebydlel, i když jsem teď Pražák. Jsem zvědav, jak se to tu bude časem proměňovat. Manželčina babička, která bydlí na Kačerově, taky vzpomíná, že kolem ní bývaly jenom pole a les.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 18 kvě 2013 22:26

Šak já sem si to hned myslél :mrgreen: Ale na tom nádraží bych na autobus na letiště asi netrefil :mrgreen:
Když sem šél kolem teho Martiňáka, tak mi bylo divné, že by v Praze tak pěkně sesékli celý kopec. Už sem skoro myslél, že tam jezdija se sekačkami a sečů trávu. Ale záhy jsem poznal, že to sů golfisti :mrgreen: Dokonce jsem se s některými pozdravil. Asi si mysleli, že su jejich sůpěř :mrgreen: No, ale dostat se zpět k sídlišťu byl docela problém. Dvakrát jsem skákal s tašků a foťákem přes potok :mrgreen: A závidím ti, protože aj zubařa máš blízko :mrgreen:
Přílohy
P1340872.jpg
P1340872.jpg (211.54 KiB) Zobrazeno 4655 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.5 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/3.4
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
P1340842.jpg
P1340842.jpg (299.35 KiB) Zobrazeno 4655 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/4
P1340819.jpg
P1340819.jpg (217.03 KiB) Zobrazeno 4655 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12.9 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
P1340778.jpg
P1340778.jpg (202.6 KiB) Zobrazeno 4655 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20.8 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
P1340768.jpg
P1340768.jpg (202.27 KiB) Zobrazeno 4655 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70.3 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/4.2
Naposledy upravil Jaryn dne 19 kvě 2013 00:02, celkově upraveno 3
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 18 kvě 2013 22:36

Strome, já jsem jen po dlouhé době vypadnul, protože všechny RJ byly v pátek už obsazené a nemohl jsem být na místě činu těch řemeslníků, kteří si stejně dělaj co chtěj. Od dochtórky jsem dostal silnější prášky na tlak, lepší je však vypadnout, rozchodit to, odreagovat se. Toto mi připadlo jako určitá zábavná procházka, která mě napadla při pohledu na malešickou spalovnu či teplárnu. On Černý Most až tak moc velkej není. Prakticky jsem šel z konečné přímo bez bloudění jen tak podle intuice :mrgreen: Ta stará výstavba je většinou hrozná. Ta nová na okraji s výhledem do kraje je zatím bezvadná. Ale opravdu je asi nebezpečí, že ti před okny postavěj nějaký barabizny. Zatím si uživej krásného výhledu do skoro panenské přírody. Podíval jsem se na Prahu trochu z jiného pohledu než běžní turisti. Prolezl jsem ještě i Hornbach a to nákupní centrum. Tam mě jednak nic nezaujalo a necítil jsem se tam ani nijak dobře. A kdyby sis chtěl zahrát golf, tak tady máš i všechny jamky :mrgreen:
Přílohy
Golf.jpg
Golf.jpg (109.6 KiB) Zobrazeno 4658 krát
Naposledy upravil Jaryn dne 18 kvě 2013 22:43, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 18 kvě 2013 22:43

Jaryne, šak kdyby ses místo na letiště projel tím Stříbrným větrem do Budějc, udělal bys taky dobře. Ta cesta je velmi pěkná. Až někdy budeš mít čas (je to poněkud delší než přes Tábor) a potřebu jet z Prahy zrovna do Budějc anebo jen tak na výlet, až si budeš chtít odfrknůt od řemeslníků, doporučuju tuto trasu.

Jinak koukám, žes tu byl první den a máš narozdíl ode mne prošlé i golfové hřiště :mrgreen: , kam jsem si přes cedule raději netroufl, aby mě někdo důležitě neupozorňoval, že nepatřím do klubu...
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 18 kvě 2013 22:51

Strome, já jsem se tam nedostal přes cedule, protože jsem šel jaksi cestou necestou, jen po pěšince kolem Martiňáku. Zřejmě vůbec nepočítají s tím, že by tudy vůbec někdy někdo šel :mrgreen: S buranem z Moravy asi nepočítali :lol: Jenže já rád chodím cestičkami nevyšlapanými jen tak někam. Ono ale není radno tam chodit, protože ty míčky docela dobře svištěly vzduchem. Golfové hřiště jsem viděl poprvé v životě :roll:

Vlakem do Budějc nejspíš nikdy nepojedu. Nebude na to čas :( Škoda, že v pátek odpoledne už bylo docela zataženo, dokonce i pár kapek na mě spadlo. Na letiště jsem nepotřeboval. Byť nikam nelítám, tak jsem tam dříve jezdíval autem pro kámoše. Takže letiště docela dobře znám. Čekal jsem na vlak 7:12 domů, ale čekat jen tak na peróně se mi nechtělo. Proto jsem prolezl i jiné nástupiště :mrgreen:

Strome, to tedy nevím, že by kolem Kačerova bylo pole a les, aby si to mohla pamatovat tvé manželky babička. Vždyť ještě kousek dál od centra je Spořilov a ten je už také pěkně starej. A neříká se náhodou přistěhovalcům do Prahy "naplavenina" ?
Přílohy
P1340832.jpg
P1340832.jpg (197.26 KiB) Zobrazeno 4657 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 11 mm
P1340830.jpg
P1340830.jpg (180.23 KiB) Zobrazeno 4657 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 32.5 mm
P1340826.jpg
P1340826.jpg (222.76 KiB) Zobrazeno 4657 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.2 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
P1340805.jpg
P1340805.jpg (254.88 KiB) Zobrazeno 4657 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
Jaryn

Příspěvekod strom » 18 kvě 2013 23:20

Jaryne, to máš asi pravdu, že se tu moc nepočítá s tím, že by někdo sešel z asfaltky :mrgreen: Vím, že se tam dá dostat, aby člověk mohl dělat, že nic neví, ale ty cedule jsem holt viděl dřív. Navíc o to samozřejmě nijak nestojím procházet se zrovna tam. Otec se tam chtěl taky podívat, takže jsem mu musel chvíli vysvětlovat, že není radno tam chodit. Na vsi se na návštěvu cizího pozemku hledí přecijen trochu jinak. Jinak vnímáš ten rozdíl, když se namísto golfové hřiště na Čerňáku řekne Black Bridge? S tím smetánka problém už asi nemá :mrgreen:

Ni, jdu na kutě. Možná si ještě udělám krátkou procházku k Martiňáku ;) Když venku nikdo není je to nejlepší.
strom

Příspěvekod Jaryn » 18 kvě 2013 23:53

Strome, o golfovém hřišti jsem neměl ani tušení. Když jsem se tam ocitl, tak jsem byl v jakési pasti a hledal jsem, kudy ven. To se mi podařilo až na soutoku dvou potoků. Naštěstí vody bylo málo, takže jsem se suchou botou dostal na druhou stranu. Nikdo si mě nevšímal, ba mě dokonce kdosi i pozdravil :mrgreen: Golfistů jsem potkal několik. Samozřejmě, kdyby to měli označené i z druhé strany, tak bych tam nešmatlal. Chtěl jsem ten rybník obejít a dostat se na ten betonový okruh, který byl vidět od sídliště. Tato varianta mě nenapadla. Nepoužíval jsem žádnou mapu ani navigaci. Zpětně jsem se díval, ale i na navigaci je to značené nějak zmatečně a nepřesně. Že jde o Martiňák, jsem viděl až na ceduli a pak jsem si vzpomněl, že ses o něm zmiňoval, jal jelo několik hasicích vozů hasit trávu, která se však uhasila nokonce sama. A další orientační bod je ta malešická spalovna. Ono v Praze se dá poměrně snadno orientovat a většinou se moc bloudit nedá.

Prý mimopstruhový revír. Ta voda i na dálku smrděla. A to mám pěknou rýmu. Já bych odtud jakoukoli rubu na talíři mít nechtěl.

Jdu také spát, bylo toho na mě za poslední dny poměrně dost.
Přílohy
P1340736.jpg
P1340736.jpg (298.8 KiB) Zobrazeno 4656 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 14.1 mm
Clona: F/3.6
ISO: 200
P1340737.jpg
P1340737.jpg (125.31 KiB) Zobrazeno 4656 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 29.5 mm
P1340729.jpg
P1340729.jpg (290.11 KiB) Zobrazeno 4656 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 15.8 mm
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 19 kvě 2013 09:12

Detail :mrgreen:
Přílohy
P1340769d.jpg
P1340769d.jpg (52.17 KiB) Zobrazeno 4628 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70.3 mm
Clona: F/4.2
Jaryn

Příspěvekod exikar » 19 kvě 2013 09:24

Při příležitosti Řípské pouti projížděl v blízkém okolí nostalgický vlak. Nedalo mi to a zašel jsem se také podívat, abych s vydatným přispěním "zde zavrhovaného Pan FZ-50" ten okamžik zachytil, i když i ten můj vlak je už dost v dáli :roll: - to je pro příznivce železnice stroma, Jarynovi jsem poslal "list do domácí schránky" ,, snad si ho i přečte :o
Přílohy
P1050095aw-příjezd 960.jpg
P1050095aw-příjezd 960.jpg (207.43 KiB) Zobrazeno 4628 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 78.2 mm
Clona: F/4.5
Whitebalance: Manuálně
Model: DMC-FZ50
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -33/100 EV
Metering mode: Center-weighted average
P1050114aw- už nám odjel sep960.jpg
P1050114aw- už nám odjel sep960.jpg (151.12 KiB) Zobrazeno 4628 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12.4 mm
Clona: F/6.3
Whitebalance: Manuálně
Model: DMC-FZ50
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -33/100 EV
Metering mode: Center-weighted average
exikar

Příspěvekod Jaryn » 19 kvě 2013 09:32

Exikare, žádné cvakátko nezavrhujeme. FZ50 je také dobrá. Třeba u mé FZ150 mě také spousta věcí štve- Třeba rozmazávaní detailů, zvlaště v zelené. Ani zrcadlovky nejsou zcela dokonalé. Cvakáme pro radost a ne na výstavy.
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 kvě 2013 10:37

Exikare, díky za fota. (n) Nikdy jsem nepřišel na to, co lidi na dráze tak fascinuje. Když někde jede stará Karosa, nikdy jsem si nějakého zvláštního zájmu lidí nevšiml. Když někde jedeme my (a to s čímkoliv :mrgreen: ), vždy vidím podle trati několik cvakálků. Mně se na dráze od mala líbila asi ta přesnost. A teď nemyslím jízdní řád, ale princip, že vozidlo jede po kolejích, které jsou položené krajinou a vše musí být přesně udělané, aby to fungovalo.

FZ50 není špatná, spíš tu kdysi býval názor, že je to snad nejlepší foťák, což jsme se tu pokoušeli vyvracet ;) Nám je úplně jedno, kdo si čím fotí, ani si nepoměřujeme délky tubusů. :roll:
Jinak Jaryne, FZ150 je velmi slušná a to mazání detailů je hlavně proto, že používáš iA mód, který není moc povedený a jsou tam zapnuté takové ty škodiče obrazu. Např. že ve stínech se navyšuje ISO, pak se to rozmaže, celá fotka se pak doostří a rozmaže se i zbytek apod. Když navíc rád používáš na daleké záběry ten "výřezový" IOZ a I.R, vše se ještě umocní. Myslím, že s klasickým "Péčkem" a odšumováním nastaveným na minimum bys byl o dost spokojenější.
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 kvě 2013 11:10

Strome, iA mód používám proto, že se s cvakáním nechci nijak babrat, že chci pohotově fotit přímo za pochodu. Prostě ho vytáhnu (ne z gatí) a jdu na věc. Za pochodu není na nějaké nastavování čas. Jinak bych si koupil zrcadlovku s plným formátem (chlívek kinofilmu býval pro některé malý), budu si hrát s ostřením, s vyvážením bílé, s hloubkou ostrosti, se stativem a pod. Nejsem profesionální fotograf, fotím spíš jen dokumentačně. Jinak bych musel mít výbavu možná za statisíce. Saudkovi ambice nemá. Fota já sám mírně doostřuji, mám raději vyšší ostrost. Na dokumentování práce řemeslníků nepotřebuji pevný stativ, ale pevné nervy. Viz foto, kdy mi mistři úplně zbytečně vylomili dvě obkladačky - prý to jinak nešlo. Šlo. Stačilo použít o jedno či dvě plastová kolínka navíc. Ale proč by si komplikovali práci, když ji mohou zkomplikovat jiným a rádoby logicky to odkecat. Logicky mi také odkecali, že není třeba odsekávat starou omítku, že pórobetonové tvárnice stačí "lepit" na starou omítku i s něškolika vrstvami malby, že Ytongy přišroubují turbošrouby. Na mé požadavky jaksi nedbají. Takže až odejdou, budu muset alespoň v v rozestupech omítku vyšťourat a nacpat tam tmel. Zato pórobeton přetáhnou perlinkou a tmelem, prý aby to nepraskalo. Jenže spoj je mezi těmi Ytongy a původní zdí, ke perlinku určitě nedají. Perlinka je úplně zbytečná, stačí penetrace třeba Duvilaxem nebo i zředěným lepidlem na dřevo. Dělal jsem to tak už někdy před 15 lety, nepraská ani omítka, ani není patrný spoj se starým zdivem, ani obklady, které jem lepil přímo na pórobeton. Prostě vyhozené peníze za sice pečlivou, leč špatně udělanou práci. Zeďoš se mi také pochlubil, že už nakoupil nové levné obklady (cca 200,- Kč/m2) a lepidlo. Na stěnu cca 2,5 m x 1,5 m ho to prý stálo 4 000,- Kč. Nevím, ale asi počítá průřez cca 70%. Jinak si to vysvětlit nelze. Už jsem je chtěl vyhodit s tím, že si to raději dodělám sám. Zdá se, že se jich ale hned tak nezbavím. A nejsou to žádní Ukrajinci, ale našinci z jedné nemalé pražské firmy. Hlavně že se naučili dávat zákazníkovi pac. Hrubé práce udělali celkem dobře, byť jsem jim musel leccos připravit, protože se zdálo, že je to pro ně nepřekonatelný problém. Nevím, zda se na to dívat, že za to nemohou. Už kdysi jsem si ale podplatil jednoho nafoukaného archtekta pětistovkou, aby pro mě nedělal. Naštěstí pětistovku vzdal a já měl pokoj. Při kolaudaci Ing. arch. od památkářů jen čučela a zřejmě tušila, že to nemá punc architekta, že je to má práce. Jen říkala, že je jí jedno, kdo to navrhoval, že je to velmi zdařilé. Přitom právě ona po mně chtěla, že to musí být od architekta. Jednoho jsem tedy uplatil, jinému jsem důvěřova. stálo mě to 12 tisíc, jeho práci jsem také vyhodil. Takže se musím rozčilovat nejen doma, ale snad všude. A nebo bych mohl být ke všemu lhostejný a kašlat na to, nechat všemu volný průběh. Ale to bych musel být slepý, hluchý a dementní. Zatím nic z toho mě nepronásleduje. Možná časem. Proto se snažím maximálně zabrat, abych vše do té doby stihnul.
Strome, železničářům se říkalo "modrá armáda". U železnice opravdu musí být vše pečlivě organizované, musí do sebe vše zapadat. A vlak je jaksi o něco delší než autobus, takže budí mnohem větší obdiv. Také jsem měl doma elektrický vláček. Dokonce jsem snil, že bych dělal strojvedoucího, což naše děsilo :mrgreen: No, ale někteří strojvedoucí jsou dnes docela v balíku :cry: Dokonce se ani nijak nemazali, tvrdí, že jsou křišťálově čistí. Já jsem každou chvíli špinavý jako prase a k balíku mám stále hodně daleko.
Přílohy
P1330707.jpg
P1330707.jpg (158.65 KiB) Zobrazeno 4619 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
ISO: 125
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 kvě 2013 13:20

Jaryne, ale vždyť víš, že na kompaktech toho zas tak moc k nastavování není. Stačí dát "P", ISO Auto, WB auto, vypnout ty inteligentní expozice, Inteligentní kontrasty apod., stáhnout odšumování na minimum a máš fotky lepší než s iA. A stačí to taky nastavit jednou provždy a víc se o to nemusíš starat. Ale jak chceš ;)

S řemeslníky si skutečně užíváš. Mně se podařilo nekonfliktní cestou získat od firmy, která mi dva roky "spravovala" balkon, finanční kompenzaci. Musím říct, že se sami nabídli a nebránili se. Původně jsem se jim na to chtěl vykašlat, pak jsem přecijen nabídku využil alespoň na symbolickou částku, protože jejich představení bylo dost hrůzostrašné, tak aby neměli pocit, že jsem byl spokojen.

Jinak jsem se teď rozčiloval nikoliv nad řemeslníky, ale na výrobce. Manželka si poručila přidělat do koupelny nějaké další věšáky a takové drátěné koše na různé serepetičky s tím, že od každého bylo více kusů a že to dáme vedle sebe. Tak přišly poštou výrobky z obchodu SIKA a zjistil jsem, že co výrobek, to originál. Jiné rozměry, jiné rozteče, sem tam něco křivě přivařeného, půl centimetru žádná míra. Vyměňovat jsem se to neodvážil, asi by to bylo podobné. Nic levného to zrovna nebylo. No a pak jsem kůpil věšák na kabáty za 3 000 Kč. Je to taková kombinace skla a kovu, což znamená, že to vyžaduje poměrně přesné dílenské zpracování. Přesto jsem zariskoval a opět se mi nevyplatilo. Styčné plošky trubek na sklo nebyly kolmé na osu trubky, přivařené věšáčky jsou též křivě. Musel jsem spoje skla a kovových trubek různě vypodkládat, aby to nějak vypadalo. Nevadí mi, že si je třeba nějak vypomoct, ale vadí mi, že z poměrně drahého výrobku musím udělat takovej svépomocnej "slepenec", aby fungoval, jak má. A to byl výrobek prosím pěkně z Německa. Skutečně zírám, co se dnes všechno pouští do oběhu k prodeji. Já bych si tohle netroufl na nějaké výstupní kontrole pustit dál. (y)
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 kvě 2013 13:41

Strome, DF mám nastaven, jak píšeš. Tzv inteligentní automatiku využívám hlavně za pochodu, kdy se mi nechce nastavovat ISO a pod, kdy chci co nejrychleji něco cvaknout. Navíc využívám dost často sekvenční focení. Hlavně ty vtáky, lidičky a pod. Nehodící se pak vyhodím, protože ne vždy záběr vyjde, ne vždy mají lidičky nožičky a ručičky v takové poloze, jak se mi líbí. Je to prostě o kompromisu. Ale ani ze zrcadlovek jsem neviděl nějak zvlášť detailní přírodu. Takže raději něco slevím a užívám si pohodlí ;)

SIKO jsem navštívil včera v Olomouci. V Praze určitě také je, takže proč jste si tam rovnou neskákli a nevybrali si ?

Musím jít něco podělat na zahrádku, ve středu asi pojedu nezdravě se rozčílit. Ráno jsem měl tlak 193/114 :mrgreen: Ale přežil jsem. Příroda je mocná, blbost ještě mocnejší.
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 kvě 2013 18:38

Jaryne, protože jsem to nekupoval já :) Ale ani já bych netušil, že přestože to je snad vyráběno strojově, budou se jednotlivé kusy odlišovat. Nevím, zda by mne pustili do skladu, abych tam mohl třeba hodinu hledat co nejpodobnější kusy. No, to je fuk. Nejen drátěné koše jsou to, s čím nejsem zrovna moc spokojenej. Každej se tu vzájemně šidíme a okrádáme a nějak to všem vyhovuje.
strom

Příspěvekod Jaryn » 20 kvě 2013 08:31

Strome, třeba je to ruční práce a právě proto, že je každý kousek originál, tak je cena vysoká :mrgreen: Originály jsou vždy dražší :mrgreen:

A není Praha jako Praha. V této jsem ale ještě nebyl, byť chodím kolem ní z a na nádraží pěšky, abych ušetřil 14,- Kč za jízdenku. Musím zavolat šéfovi těch umělců, aby pokud možno své práce ukončili a vypadli. Myslel jsem, že to spraví kvalitní meruňkovice, ale ta nezabrala. Už snad jen ostře nabitá pistole a občasný výstřel do vzduchu by to mohl spravit. Pistoli ale nemám. Naštěstí pro ně. Skoro mám pocit, že pro ty řemeslníky existuje nějaká FAMU či nějaké kurzy v rámci celé republiky, protože na zákazníky hrají takřka všude stejné divadlo, aby ukázali, jak je jejich dílo náročné na práci a jejich odbornost, aby zákazník na ně zíral s otevřenou hubou. Jenže takové divadlo nechť zkoušejí na někoho jiného a ne na mě!
Přílohy
P1320470.jpg
Trochu jiný pohled na Olomouc
P1320470.jpg (121.92 KiB) Zobrazeno 4572 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17.2 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
P1320970.jpg
P1320970.jpg (193.37 KiB) Zobrazeno 4586 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 10.5 mm
Čas expozice: 1/1600 sec.
Jaryn

Příspěvekod strom » 21 kvě 2013 21:42

Jaryne, jinak ještě k té velké výhodě, že mám blízko zubaře :roll:
Já jsem se tu jednou zkusil registrovat k praktické lékařce. Ordinace byla v přízemí paneláku zřejmě v nějaké bývalé společné prádelně, protože podlaha byla spádovaná doprostřed místnosti, kde byla zrezlá vpusť do kanálu :mrgreen: Sterilního mi v té místnosti tenkrát nepřišlo vůbec nic. Jinak paní doktorce bylo asi osmdesát, vůbec nic neslyšela a asi její třetí věta se mnou bylo podezření, zda jsem závislý na alkoholu :mrgreen: Pak jsem se podíval na nějaké reference a k paní dochtórce se psalo, že příliš neví, co po ní kdo chce, že nepomůže, ale naštěstí ani neublíží. Nikomu to ale zvlášť nevadilo :? Nevím, v čem je chyba. Zdravotnictví je pro mne dost neprůhledné, k dochtŕovi jdu jen tehdy, když mě tam někdo donutí. Takové ČD mi dnes přijdou daleko transparentnější :mrgreen: Nevím, jestli ten stav je důsledkem zdravotnického kapitalismu (nízkonákladová senilní paní v prádelně něco předepisuje a peníze se točej, což je to hlavní) anebo to je pozůstatek toho, co už tu bylo věky anebo vhodná kombinace obojího. Dochtory jsem si radši našel jinde.
strom

Příspěvekod Jaryn » 22 kvě 2013 10:28

Strome, s tím zubařem jsem si dělal čurinu. Takže takových ordinací jako ten zubař asi v garáži či prádelně je tam povíce ? :roll:

Přihodím jedno foto ze včerejka - to není Na Vlachovce, ale v hotelu U Lázní v Ostrožské Nové Vsi, kde jsme něco málo pojedli, abychom pak mohli pokračovat v jízdě dále a sekat trávu na zahradě. Takovou telku určitě doma nemáš. Kolik by asi zbylo místa v panelákovém obyváku pro diváky ? :mrgreen:

Musím opět valit, práce volá :cry:
Přílohy
P1350868.jpg
P1350868.jpg (91.01 KiB) Zobrazeno 4528 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 26.8 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/3.7
ISO: 800
P1350845.jpg
P1350845.jpg (137.16 KiB) Zobrazeno 4528 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 13.2 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/3.3
ISO: 400
Naposledy upravil Jaryn dne 23 kvě 2013 01:53, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 22 kvě 2013 22:18

Jaryne, chtěl jsem dát ukázku, ale raději to neudělám. Vygooglil jsem totiž i fotku majitele s.r.o., která "ordinaci" vlastní a vážně jsem dostal strach, aby si pro mě nedošel. Zvlášť, když jsi tu tak hezky prakticky odhlalil moji identitu :mrgreen: Jen doufám, že tu chudáka pani dochtórku nemlátí.
strom

Příspěvekod Jaryn » 23 kvě 2013 01:50

Strome, neboj, určitě si pro tebe nepřijdu :mrgreen: Potřeboval jsem se jen odreagovat a vyplnit také čas, abych neseděl jen tak na zadku čekáním do odjezdu RJ. Takže mě napadl ten orientační běh či spíš chůze. Tvoji identitu jsem neodhalil, byť by to asi problém nebyl :mrgreen: , kolem toho domu jsem ani nešel, nic jsem nehledal. Pouze jsem si jen tak z recese tipnul :mrgreen: Myslím, že se v těch končinách hned tak neobjevím, byť ta krajina je docela zajímavá. Vlastně se na ČM chystám, ale jen na stanoviště SA směr Liberec, kde jsem ještě nikdy nebyl. Stanoviště jsem viděl z pěší lávky nad výpadovkou, když jsem šel do Hornbachu, takže hledat také nic nemusím. Zatím jsem doma, SA mám planovaný na So a RJ na Ne nebo Po. Pak nejspíš nebude čas na nic, ale asi bych si jeden den udělal volno a zajel tam na otočku. Já jsem tvor zvídavý. Ale nikdy mě nezajímalo, kdo, kde, kdy a s kým. Na to jsou dobré ženské. Mám jiné starosti. A bohužel jich není málo :roll: :cry:
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem