strome: Jasné je, že existence těchto kdysi prosperujících rekreačních zařízení je o penězích. Lidé dnes už asi dávají přednost pobytům v menších kolektivech, proto se rozmáhají spíše penziony. Vidím to v naší obci a jeden příklad mám hned v sousedství, kde potomci majitele původního statku využívají objekt jako svou chalupu a zároveň ho docela
úspěšně pronajímají a díky zisku z tohoto podnikání objekt i velmi slušně zvelebili.
Tak že těmto obřím boudám asi hrozí postupný zánik. Ale menší, jako na mém snímku mají ještě šanci. Podobnou větší chalupu vlastní naše firma v Krkonoších a je našimi zaměstnanci a jejich rodinnými příslušníky celoročně využívaná. Pobyt je tam za "hubičku" ale s vlastním stravováním. Kuchyně tam samozřejmě je. Je parta lidí, která se stará o její technický stav a zásobování palivem a pod. a je naprostá spokojenost. Pořádají se tam letní tábory i zimní pobyty pro děti zaměstnanců a patří k objektu i slušný lyžařský vlek v okolí chalupy.....
K tomu telefonu. No zkouknul jsem a přečetl recenzi a vzbudilo to celé úsměv na mé tváři. Já měl 2 roky S2 podobné velikosti, čili pro mne je malý - je to podobné, jako s velikostí úhlopříčky TV

. Jinak ano je to hardwarově opravdu nabušený smartfoun, vlastně na úrovni mé S4. Ale divím se, že pokud chceš, aby ti vydržel tak 2-3 roky, že oželíš technologie blízké budoucnosti, jako LTE a NFC a nevadí ti ani absence slotu pro µSD paměťovky (na tom videu je docela srandovní to, že recenzent tvrdí, že telefon používá mini SD karty a pak tvrdí, že telefon ani slot na paměťové karty nemá. Měl patrně na mysli mini SIMky, že

).
A víš, jak to má s připojením na HDMI ? ... dá se vůbec pořídit k telefonu nějaké příslušenství, jako HDMI hub? Pokud má jenom µUSB rozhraní, tak bude potřebovat nějakou technologii na převod do HDMI, jakou má třeba Samsung. Nebo alespoň software, pro přenos multimedií přes wifi do TV. Konkurenční telefony mají třeba přímo µHDMI konektory. Další kapitolou je vestavěný foťák. Vypadá velmi slušně, má také 13MPixelů, ale co je v něm za snímač? V S4 je podle všech dostupných pramenů údajně snímač od SONYho, proto májí výstupy z foťáku S4 v porovnání s konkurencí i bez HDR tak dobré zobrazení kontrastních scén. Já tedy věděl, do čeho jdu, mám snímač od stejného výrobce i když značně větší

v E-M5 a vidím tedy, co umí. A jak je to s jeho případným servisem zde, kdyby se něco vyštěnilo? ... Ano lákadlo je ta cena, ALE!!!
PS: Jinak i v TouchWizu jdou ty animace přechodů obrazovek nastavit rychleji, nebo je úplně vypnout (ve vývojářských možnostech v nastavení), čímž se reakce na povely zrychlí.