Milo, nejdůležitější názor je ten tvůj, protože ty se na tu TV díváš. Pokud jsi s ní velmi spokojen, tak je to jedině dobře
Spíš se zajímám o současné TV a do historie zatím až tolik podrobně nepátrám. Plazmy mají obecně spousty neduhů, obdobně jako LCD. Paradoxně, přestože je shoda nad tím, že plazmy mají lepší obraz než LCD, tak těch neduhů na vyjmenování mají poněkud víc než LCD (např. barevné artefakty kolem rychle se pohybujících objektů - falešné kontury (nesouvisí s interpolačními artefakty), více šumu v tmavých scénách, blikání, fluktuace jasu, pořád dochází k mírnému vypalování obrazu a k tomu další věci jako pískání zdroje při zobrazení jasných scén, vysoká spotřeba (i když ta je částečně předmětem marketingového linčování výrobci LCD a rozhodně to není nic, co by běžná domácnost finančně neutáhla i s ohledem na fakt, že před tím platila provoz CRT) apod.). U LCD je těch neduhů sice míň, jen je problém, že jsou zásadnější (odezva panelů a vůbec způsob LCD zobrazení; clouding; prosvítající podsvícení a mizerné podání černé; ne až tak věrné podání barev, což se ale lepší; pozorovací úhly).
LCD jsem zprvu fandil a fandím stále, protože mi ta technologie přijde "sympatická", ale byť se výrobci snaží, tak těch několik málo zásadních nedostatků LCD technologie asi neodstraní. U plazmy je to to samé a proto se vývoj ubírá k OLED (který ale také má a nejspíš bude mít své slabé stránky), tak uvidíme, co z toho bude. Přesto, pokud jde člověku skutečně jen o obraz a je ochoten tolerovat jiné nedostatky, má plazma nad LCD bohužel navrch.
Mrkl jsem zběžně na recenzi tvé G10 na jednom vcelku slušném webu (
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni ... 415146.htm ) a zjištěné klady a nedostatky si tam můžeš přečíst sám. V porovnání s dnešními plazmami má G10 poněkud horší zobrazení černé a trochu omezené možnosti doladění obrazu.
On je ten příběh Panasonicu takovej zvláštní v tom, že tehdy koupili dnes již legendární technologii od Pioneeru, jejichž plazmy jsou dodnes skloňovány jako nepřekonané, ale Panasonic tu technologii dál nerozvíjel a šel si vlastní cestou a teprve teď se přibližuje k tomu, co tehdejší plazmy Kuro od Pioneeru uměly (barevné podání a téměř dokonalé podání černé). Skoro mi to přijde, jako by tím Panasonic uměle vrátil vývoj trochu zpátky, když si to zlikvidováním konkurence mohl dovolit, aby šlo rok co rok přicházet se stále o něco lepší novinkou. Z tehdejšího pohledu byly plazmy Kuro asi to nejlepší, co se z plazmy vůbec dá dostat a asi nebyl prostor pro nějaké výraznější zlepšování. Jiné názory tvrdí, že přejít na technologii Kuro bylo pro Panasonic příliš drahé, že byla dosti odlišná od toho, co sám dělal. Ale to jsou spekulace a je to vcelku fuk, co jak bylo nebo nebylo.
Takže když to shrnu, tak s dnešními plazmami by sis asi líp užil film při zhasnutém světle, jinak nějaké zvláštní rozdíly v obraze bys asi nezaznamenal.

Plazmy ještě dělá LG a Samsung, z čehož stojí za zmínku pouze Samsung, který Panasonicu šlape na paty a plazmy také umí. Pár drobností umí Samsung i líp než Panasonic, ale osobně mi nepřijdou tolik podstatné (např. lépe zobrazují 3D).