Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod strom » 30 bře 2013 12:26

Jaryne, včera jsem se byl podívat na toto:
http://www.alza.cz/84-lg-84lm960v-d374402.htm

Nevypadá to špatně, zvlášť v nasvětlené místnosti, kde se neprojeví nectnosti IPS panelu, jen jeho klady. Jen tu cenu zatím trochu přehánějí vzhledem k tomu, že se vlastně jedná o 4x 42" Full HD panely, které ale nikdo nerozřízl. Takže žádná nová převratná technologie za tím není. Musí v tom být tedy o něco výkonnější elektronika, to jo, ale stejně. Zatím kůpí nejspíš jen Leoš Mareš.

kolego, kvalitní TV (spíš mi jde o samotný monitor než tunery) je pro mě tak trochu libůstka jako pro tebe cvakátka a objektívy. Každý má něco. Zase jsem si půjčil domů 3x LCD projektor. Bohužel když je u nějakého zobrazovadla nějaká vlastnost lepší, jiná je o to horší. Obraz je bez duhy a i kupodivu vcelku dobře ostrý a detailní na to, že promítám na 3-3,5 m úhlopříčku rozlišení 1024x768 px. Jen ten kontrast je vskutku mizerný a časem by mi to asi vadilo čím dál víc. A vysolit co 3 roky 7 k Kč za novou lampu člověka taky moc neláká. Ale uvidíme. Důležitý je, že člověk může přemýšlet i o jiných blbostech než jen o práci, politice či dobrotách z Polska. (n)
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 31 bře 2013 12:45

Strome, vždyť jsi psal, že 37 tlustých prstíků je pro tebe moc. Tož nevím proč uvažuješ o 84 prstících byť UHD, ve kterém se hned tak vysílat nebude, páč je to v současné době nemožné :?: A ta cena by měla být tak desetinová, maximiálně pětinová :!:
Naposledy upravil Jaryn dne 23 dub 2013 21:24, celkově upraveno 1
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 31 bře 2013 15:21

Jaryne, o 84" neuvažuju. Šel jsem něco koupit do Alzy a všiml jsem si, že tam mají tu UHD 84" palců vystavenou. Vypadalo to pěkně, ale takovou cenu by zasloužila nová technologie, nikoliv běžný IPS panel. Takže v ceně s tebou souhlasím. Podle ceny vyšších řad 42" LG TV by měla TV stát maximálně 100 k Kč. Však ono to za dva roky nejspíš tak i bude. Ale ani to bych za TV nedal.

Já se teĎ snažím nakoukávat LCD projektor a už se pomalu děje, co jsem očekával, že nízký kontrast mi vadí čím dál víc a asi bych to časem nesnesl.

37" palců ze 2,5 metrů je tak akorát na kvalitu dnešního SD TV vysílání, někdy i moc. To je fakt. Někdy i filmy v HD vysílání jsou tak domrvené kompresí, že je neštěstí se na to dívat.
Na film ve Full HD se slušným datovým tokem je 37" palců málo, to je samozřejmě taky fakt. Takže velikost obrazovky byla o kompromise. Dnes bych žádný kompromis nedělal, protože jsem zjistil, že v TV nic není a když tam něco je, stejně nemám v tu dobu čas to sledovat. Časem možná pořídím 55" plasmu, pokud mne to do té doby nepřejde. A je možné, že pokud jí koupím, budu litovat, že jsem nevzal 65". Názory na věc se stále vyvíjejí. Jen Miloš své názory nemění. ;)
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 31 bře 2013 19:19

Strome, koukal jsem dnes na LG 32" ze vzdálenosti zhruba 1,5 m. Mám možnost jak satelitu, tak pozemní DVB-T. Kvalita i s nasazenými brýlemi se mi zdála být docela dobrá. Zvukový doprovod ale mám PC bedýnky 2.1, takže díky kvalitnějšímu zvuku horší kvalitu obrazu tak nevnímám. Z telky stereo moc poznat není, z těch bedýnek ano. Doporučuji alespoň toto řešení. Doma máme 37" Philipse přes satelit Ferguson, obraz je velmi solidní. Jen zvukový doprovod je přímo z telky, takže to není ono. Bedýnky by nebylo možné smysluplně rozmístit :(

Přihazuji pár velikonočních výcvaků. I když už něco pamatuji, tak totok opravdu nepamatuju :( Je to sice krásné, ale zítra musím autem, takže se moc netěším. Dnes jsem nestačíl odhrrrrňat shih :roll: :cry: Za odměnu jsem si otevřel Kristovu krýv. :mrgreen:

Takže veselé Velikonce.

Také svoje názory po staletí nemění (y) Jsem rád, že až díky církevním restitucím bude zdaněno kde co, že se za nás budou modlit, abychom nepošli hlady :mrgreen:

"Posláním katolické církve je solidarita s chudými. Toto církevní společenství však není žádnou charitativní organizací. Její nejdůležitější rolí je hlásání spásy chudých a evangelia,“ vysvětluje se ve velikonoční výzvě věřícím Konference polského episkopátu. Výzvu podepsal i arcibiskup Wojciech Polak. „Materiální potřeby lidí v nouzi dokážou podstatně lépe uspokojit jiné organizace než církev,“ píše se ve výzvě.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... upove.html

http://www.ado.cz/obsah/mons-jan-graubner
Obrázek
Přílohy
P1300016 e.jpg
P1300016 e.jpg (201.47 KiB) Zobrazeno 5770 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 42.4 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
Clona: F/3.9
ISO: 400
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
P1300623.jpg
P1300623.jpg (440.04 KiB) Zobrazeno 5804 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.9 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/4
ISO: 100
P1300627.jpg
P1300627.jpg (306.01 KiB) Zobrazeno 5804 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
P1300629.jpg
P1300629.jpg (306.84 KiB) Zobrazeno 5804 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
P1300633.jpg
P1300633.jpg (234.14 KiB) Zobrazeno 5804 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 15.8 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Naposledy upravil Jaryn dne 01 dub 2013 10:53, celkově upraveno 3
Jaryn

Příspěvekod strom » 01 dub 2013 00:00

Jaryne, máme trochu nuceně kabelovku od UPC, ale jen bezplatně základní programy, které se dají chytit v Praze přes DVB-T. Těch pár HD programů jede slušně, ale někdy i poměrně nový film dokáží pomrvit kompresí, jiné pořady jsou perfektní.

Zvuk mám samozřejmě také přes externí zesilovač (před nedávnem slavný český u hi-fistů uznávaný nízkonákladový AU/RA), bedny též 2+1, i když subwoofer jsem raději odpojil :mrgreen: Zvuk z těch dnešních placek opravdu poslouchatelný není, i když zrovna LG mi přijde z těch lepších, co se týká zvuku.

Já ty zájmy mám zřejmě v takových několikaletých fázích. Kolem 13 -16 let mne zajímalo vše právě přes audio (dokonce jsem jsem obětoval vydělané peníze i na gramofon :mrgreen: ). Pak následovaly foťáky. No a teď navazuju na TV, respektive zobrazovací technologie. Jsou to takové "koníčky", které trochu odpoutávají pozornost od reality a zároveŇ se u nich člověk dozví zajímavé věci.

Jinak i s těmi úhlopříčkami to jde také rychle dopředu a stávají se cenově dostupnější. V roce 2011, kdy jsem kupoval tu mou Panasonic E30, jí měly v maximální 42". Tehdejší 3D TV Panasonic DT30 byla dokonce jen v 37". Dnes na 42" úhlopříčce TV prakticky teprve začínají, menší se prodávají spíše okrajově.
strom

Příspěvekod Jaryn » 01 dub 2013 07:11

Strome, z tech placek zadny zazracny zvuk ani lezt nemuze, protoze repracky jsou jako neviditelne, tedy malicke a navic vzadu, takze se zvuk odrazi od steny a o nejakem stereu se moc mluvit neda. Subwoofer ale nemusi byt nastaven jako dunidlo, basy by mely jit stahnout. Mam stare Creative 2.1, ale na hudbu zesak a jako subwoofer bednu s 30cm basakem :-) Ma to tu vyhodu, ze to neni dunidlo, ze z toho lezou opravdu basy, ktere treba u varhaniho koncertu od Bacha dokazi slusne znit. Do panelaku to ale neni vhodne :-) Tam pouze ten silne ocesany zvuk, kde chybi snad polovina tónů. :(

http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane ... chval.html
Naposledy upravil Jaryn dne 23 dub 2013 21:22, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 01 dub 2013 15:22

Jaryne, tak o té řízené rychlé degradaci výrobků se spekuluje dlouho. A nemusí to být nic sofistikovaného v podobě konspiračních teorií o řízeném odchodu součástek za přesně tolik a tolik dní. Dá se to dělat úplně jednoduše, jak se i píše v tom článku, že např. prostě zabuduju baterku napevno bez možnosti výměny anebo výrobu náhradních dílů včas ukončím.
Větší problém je ale u levných značek kde asi rovnou dávají mizerné součástky bez nějakého složitého propočítávání jejich odchodu. Dnes je konkurence ve spotřební elektronice značná, takže levnější výrobek se musí projevit nejen na menší ziskové marži pro výrobce ale už i na kvalitě. Je svým způsobem škoda, že třeba právě Panasonic zaujímá jen menšinu trhu s plazmovými televizory, které dělá asi nejlepší na trhu, protože jeho výrobky jsou o něco dražší než konkurence. To potvrzuje i "pitva" plazmy Panasonic, kdy si recenzent pochvaloval použitá "střeva" a provedení výrobku. To si pak někdo koupí 50" plasmu LG za 15 k Kč a diví se, že po nějakém čase se s ní začne dít něco podivného, jak tak sem tam čtu. Já v tomhle Samsungu nebo LG prostě moc nevěřím. Už jen v tom, že Korejci si hlavu nelámou skutečně s ničím a je např. známo, že třeba Samsung klidně používá v jedné a té samé řadě televizorů několik různých panelů, což je vcelku na pováženou vzhledem k tomu, že použitý typ panelu je naprosto zásadní záležitost (pro ty, kdo TV pečlivě vybírají).

http://www.digitalversus.com/panel-swit ... 15170.html
http://www.dodlane.tv/2011/01/samsung-l ... e-loterie/
strom

Příspěvekod kolega » 01 dub 2013 18:52

hošani: tak doufám, že jste ve zdraví přečkali Velikonoční svátky a veselí s nimi spojené :D. Já tedy jo a ještě jsem si k tomu neplánovaně a nečekaně, podobně jako asi i Jaryn, přidal znova vyhazování sněhu (y). Marně jsem vzpomínal, kdy naposled jsem zažil Velikonoce na sněhu (navíc v takovém množství), ale i když jsme tu na horách, tak jsem si podobnou situaci nevzpomněl.

Kolem těch TV je samozřejmě mnoho aspektů a i kvalita zvuku k tomu patří. Ale i zde platí rčení onoho finančníka, že "nejsem tak bohatý, abych musel kupovat levné věci". Protože výrobci mají své technologie (které si samozřejmě nechají zaplatit), které udělají obstojný zvuk i u plochých LCDTV, či u plazem. Samozřejmě u levných výrobků tyto technologije nejsou a podle toho to pak vypadá - podobně je to i s obrazem - viz ty odkazy stroma.
U mé letité (3,5 roky) 40" SONKY, která je podsvícená ještě trubicemi, je jednak více místa na nějakou tu specializovanou ozvučnici pro osazené širokopásmové reproduktory (protože TV je silná asi 9 cm) a pak také obsahuje řadu vychytávek, které výsledný zvuk ještě o trochu zpříjemní. Tak že se nechá pro normální běžné sledování použít vestavěný zvukový systém s celkem uspokojivým výsledkem. Dokonce to umí i nějaký prostorový efekt, který nějak elektronicky simuluje postranní reproduktory, jako bych měl 5.1 soustavu a docela to při určitých pořadech pozoruhodně funguje.
Samozřejmě na filmy si zapnu skutečnou a výkonnou 5.1 soustavu Logitech, kterou (jak už jsem tu někde psal) jsem použil od PC synátorů, kteří se už musejí spokojit jenom se soustavou 2.1 :D.

K té degradaci výrobků a vlastně životnosti, omezené na dobu poskytované záruky, tak tomu se vůbec nedivím. To je daň za giga masovou výrobu, (výroba pro celý svět), výrobce maximalizuje ekonomiku každého daného výrobku, ale vše se podle mého názoru zase odvíjí od ceny, potažmo výdělku výrobce na daném výrobku. Není cílem výrobce, aby výrobek za minimální cenu fungoval déle, než stanovuje zákon, ale aby si po skončení záruky spotřebitel co nejdříve musel koupit výrobek nový. A u dražšího výrobku je to už trochu jinak - lepší .... a to jak s kvalitou daného výrobku a jeho životností, tak s jeho podporou (softwarovou i hardwarovou) výrobcem. Klasickým příkladem tohoto jsou třeba mobily. Ty nejlevnější typy jsou prakticky bez podpory a naopak špičkové top modely jsou i několik let po skončení výroby ještě sw aktualizovány a jsou k sehnání i náhradní díly. Ale samozřejmě tento přístup se liší výrobce od výrobce.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Mila_xl » 01 dub 2013 19:08

S dovolením se vtírnu, co odborníci říkáte na Pan TX-P42G 10E? Mám ji už řadu let a jsem s ní převelice spokojen; přesto bych, televizím nerozumněje, rád znal váš názor.
Mila_xl

Příspěvekod strom » 02 dub 2013 04:06

Milo, nejdůležitější názor je ten tvůj, protože ty se na tu TV díváš. Pokud jsi s ní velmi spokojen, tak je to jedině dobře (n)

Spíš se zajímám o současné TV a do historie zatím až tolik podrobně nepátrám. Plazmy mají obecně spousty neduhů, obdobně jako LCD. Paradoxně, přestože je shoda nad tím, že plazmy mají lepší obraz než LCD, tak těch neduhů na vyjmenování mají poněkud víc než LCD (např. barevné artefakty kolem rychle se pohybujících objektů - falešné kontury (nesouvisí s interpolačními artefakty), více šumu v tmavých scénách, blikání, fluktuace jasu, pořád dochází k mírnému vypalování obrazu a k tomu další věci jako pískání zdroje při zobrazení jasných scén, vysoká spotřeba (i když ta je částečně předmětem marketingového linčování výrobci LCD a rozhodně to není nic, co by běžná domácnost finančně neutáhla i s ohledem na fakt, že před tím platila provoz CRT) apod.). U LCD je těch neduhů sice míň, jen je problém, že jsou zásadnější (odezva panelů a vůbec způsob LCD zobrazení; clouding; prosvítající podsvícení a mizerné podání černé; ne až tak věrné podání barev, což se ale lepší; pozorovací úhly).
LCD jsem zprvu fandil a fandím stále, protože mi ta technologie přijde "sympatická", ale byť se výrobci snaží, tak těch několik málo zásadních nedostatků LCD technologie asi neodstraní. U plazmy je to to samé a proto se vývoj ubírá k OLED (který ale také má a nejspíš bude mít své slabé stránky), tak uvidíme, co z toho bude. Přesto, pokud jde člověku skutečně jen o obraz a je ochoten tolerovat jiné nedostatky, má plazma nad LCD bohužel navrch.

Mrkl jsem zběžně na recenzi tvé G10 na jednom vcelku slušném webu ( http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni ... 415146.htm ) a zjištěné klady a nedostatky si tam můžeš přečíst sám. V porovnání s dnešními plazmami má G10 poněkud horší zobrazení černé a trochu omezené možnosti doladění obrazu.
On je ten příběh Panasonicu takovej zvláštní v tom, že tehdy koupili dnes již legendární technologii od Pioneeru, jejichž plazmy jsou dodnes skloňovány jako nepřekonané, ale Panasonic tu technologii dál nerozvíjel a šel si vlastní cestou a teprve teď se přibližuje k tomu, co tehdejší plazmy Kuro od Pioneeru uměly (barevné podání a téměř dokonalé podání černé). Skoro mi to přijde, jako by tím Panasonic uměle vrátil vývoj trochu zpátky, když si to zlikvidováním konkurence mohl dovolit, aby šlo rok co rok přicházet se stále o něco lepší novinkou. Z tehdejšího pohledu byly plazmy Kuro asi to nejlepší, co se z plazmy vůbec dá dostat a asi nebyl prostor pro nějaké výraznější zlepšování. Jiné názory tvrdí, že přejít na technologii Kuro bylo pro Panasonic příliš drahé, že byla dosti odlišná od toho, co sám dělal. Ale to jsou spekulace a je to vcelku fuk, co jak bylo nebo nebylo.

Takže když to shrnu, tak s dnešními plazmami by sis asi líp užil film při zhasnutém světle, jinak nějaké zvláštní rozdíly v obraze bys asi nezaznamenal. ;) Plazmy ještě dělá LG a Samsung, z čehož stojí za zmínku pouze Samsung, který Panasonicu šlape na paty a plazmy také umí. Pár drobností umí Samsung i líp než Panasonic, ale osobně mi nepřijdou tolik podstatné (např. lépe zobrazují 3D).
strom

Příspěvekod ogyn » 02 dub 2013 07:07

Sledováni tv je ztráta času! (y) Život je krásnej i bez tv ,zvlášť těch komerčních ;) Proč sledovat příběhy jiných,a nežít SVŮJ život :shock: :D
ogyn

Příspěvekod Mila_xl » 02 dub 2013 07:41

strom:
Díky za vyčerpávající odpověď. (n)
Mila_xl

Příspěvekod strom » 02 dub 2013 08:38

ogyne, souhlasím. Zvláště vyrojení několika odnoží Novy v poslední době, kde opakují své 15 let staré srágory, mne fascinuje a přemýšlím, kdo se na to může dívat. To už je jen účelové vymývání mozků za účelem získání další kapacity pro příjmy z reklamy. Ale i toto si lid asi nejspíš žádá. Naštěstí to není povinné. Chtěl bych mít spíš kvalitní velký monitor. Na TV vysílání stačí ledacos.
strom

Příspěvekod Jaryn » 02 dub 2013 09:16

Myslim, ze nejlepsi programy pres satelit ma Petka :-) Jinak ten cmouhing je temer nulovy na Philipsu, u dvou LG, co jeste mame, se meni, podle toho jak se zrovna krouti panel :-) Menu, az na funkci tlacitka OK, se mi vsak vice libi u LG.
Jaryn

Příspěvekod strom » 02 dub 2013 11:38

Jaryne, menu LG špatné není. Obdobně jako u Panasonicu je přehledné a vcelku propracované, že člověk ani nemá nutkání, že by něco udělal jinak. Spíš mi vadila ergonomie ovladače LG. Nejvíce používaný křížový volič na dálkovém ovládání LG byl řešený tak, že jsem občas mačkal něco jiného, než jsem chtěl. A taky mi vadila pomalá odezva TV na dálkový ovladač. Ale pro mne to je nepodstatné a je to jen otázka zvyku.
O své zkušenosti s kvalitou zpracování výrobků LG jsem tu už psal. A ano, i našim se panel LG viditelně kroutí. :roll: :mrgreen: Navíc LG už snad ani není ta levná, lidová značka jako dříve, přestože na kvalitě se asi mnoho nezlepšilo. Podobně Samsung. Ten oproti ostaním dává asi značné prostředky do marketingu a to si raději připlatím za kvalitnější provedení než za podporu prodeje.
Ale je fakt, že mi přijde, že dnes není až tak výrazný kvalitativní rozdíl v LCD panelech (stejného typu) v levných a drahých TV. Spíš je to otázka firmware, jak moc TV umožní uživateli pohrát si s obrazem. Drahé TV mají možná lepší dílenské zpracování (u Korejců je to spíš spekulace), ale hlavně spousty bezcenných smart fičurin. Je to nesnazší cesta, jak televizi snadno navýšit cenu za poměrně malé náklady. (y)
strom

Příspěvekod Jaryn » 03 dub 2013 11:46

Strome, s panelem jsem se doběhl u malé telky Hyundai, kterou jsem vybral na základě vystavené v regálu, kde byly velmi dobré pozorovací úhly i ve vertikálním směru. Leč jsem koupil originál zabalenou, protože jsem předpokládal, že bude naprosto stejná. Nebyla. Panel je tam zřejmě jiný, protože vertikální pozorovací úhly jsou mizerné. Chtěl jsem reklamovat, leč jsem neuspěl. Ovladač u této telky je zase jiný než je běžné. Navíc přepínání programů a hlasitost je oproti zvyklostem prohozena. Ale na to se dá zvyknout.

Toto je alespoň výběr :mrgreen: Ještě by to chtělo nějakou variantu s kytičkami, puntíky, srdíčky a pod. :mrgreen:
Obrázek
Jaryn

Příspěvekod kolega » 03 dub 2013 13:12

hošani, nevím co bych tu s váma o LCD/PlasmaTV ještě diskutoval, tolik zkušeností s nima zase nemám, neprošlo mi rukama zatím moc modelů. Ale v podstatě souhlasím s ogynem, že sledování tohoto přístroje je v jistém smyslu zloděj času, který by se jistě nechal využít účelněji, možná i příjemněji. A když už TV sleduju (pro ukrácení času :D), ať už je to nějaké TV vysílání, nebo film z "domácích" zdrojů, tak mi je skoro jedno, jestli je to SD, nebo FullHD, protože sleduju TV z asi ze 3 metrů a už ten rozdíl moc nepoznám :D. A zážitek z filmu mi už nijak nepokazí, jestli ho sleduju na TV s 5.1 zvukem, nebo třeba někde při cestování v buse aus a pod. na mobilu (+ BT sluchátka).
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 03 dub 2013 13:31

kolego, ber to tak, jako by sis nekoupil OMD a k tomu kvalitní objektivy, kdy tvé fotky jsou prokreslené jako břitva, ale cvakal bys jen starým mobilem. Spoustě lidí by to takhle nejspíš stačilo a taky by neviděli rozdíl. Ty rozdíl vidíš a proto sis OMD pořídil ;)
Kvůli TV vysílání skutečně nemá cenu kupovat lepší TV. Na to stačí dnes už opravdu skoro cokoliv. I levné LCD panely (ve 42" za cca 12 k Kč dávají velmi slušný obraz, když to umožní firmware)
Na TV vysílání prakticky nekoukám. Občas bych se chtěl podívat alespoň na zprávy, ale to mi zase dcera nedovolí nebo dokonce i manželka. Pro mě je zážitek, když jdou ty moje holky v sobotu pozdě večer spát, já si v klidu otevřu vínko a pustím si k tomu nějaký film. Bohužel jsem zatížený na kvalitu obrazu.
Naposledy upravil strom dne 03 dub 2013 17:21, celkově upraveno 1
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 dub 2013 12:42

Jaryn

Příspěvekod strom » 06 dub 2013 13:35

Jaryne, však jsme mohli klidně pokračovat :)
Já neběhám, akorát by mi odešly kolena. Už nejsem nejmladší ani nejlehčí.

Včera jsem sledoval jeden zajímavý výjezd pražských hasičů. Na místě vyznačeném oranžovým křížkem nedaleko našeho bydliště hořela stará vysoká "pražská" tráva zažehnutá nejspíš od nedopalku cigarety. Přijelo postupně celkem 6 hasičských aut (ze směru vyznačeném modrou šipkou ve spodní části obrázku), ovšem místo požáru jaksi nemělo číslo popisné ani označení ulice ani nebylo na označené komunikaci, která by byla vyznačena v "automapě". Takže se z toho stal poněkud problém, jak se k místu požáru dostat. Dopadlo to tak, že minimálně hodinu se hasičská auta zdržela na místě, kde je překvapila stoka (Svépravický potok), kterou odtéká voda z místních rybníků. Asi nikdo z nich neslyšel o tom, že voda se v rybníku musí někudy vzít a také se z něj musí někudy odvést, takže si vybrali tu "nejlepší" cestu, jak se k místu požáru dostat. Holt Praha 14 je chudá městská část, že nestaví mosty přes potůček pro nákladní auta uprostřed zamokřené louky, kde není ani cesta. :mrgreen:
Následně to dopadlo tak, že automobil č. 4 v mokřině zapadl a musel ho jet vytáhnout automobil č. 5 :mrgreen: Nakonec se ale našel jeden odvážný řidič č. 6, který vyjel ze skupiny automobilů č. 1,2,3 a pokračoval po příjezdové cestě dál mezi zahrádkářskou kolinií a rybníkem Čeněk (dnes Martiňák) a po poli se dostal k místu požáru, který ale mezitím uhasl sám :mrgreen:
Největší akcí výjezdu tedy bylo, aby se automobily 4 a 5 dostaly zpět na silnici (n) Tak doufám, že si z toho hoši vzali nějaké ponaučení.
Přílohy
P1090399.jpg
P1090399.jpg (438.76 KiB) Zobrazeno 5566 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.1 mm
Čas expozice: 1/1 sec.
Clona: F/3.3
ISO: 400
Model: DMC-TZ7
Screenshot_2.jpg
Screenshot_2.jpg (491.91 KiB) Zobrazeno 5566 krát
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem