Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod kolega » 25 led 2013 13:15

strome: souhlas, zrovna jsem si přečetl titulek, že ve včerejší debatě jasně vyhrál Zeman, ale na lži :mrgreen: . Navíc se král zlodějů nechal slyšet, že na inauguraci nového prezidenta nebude přítomen, odlétá do USA. Docela zvláštní, že ? ... ale celkem to zapadá do chování Klausovic rodinky za poslední dny.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod **lasta » 25 led 2013 13:31

Prý Karel dobroty barel..... (y) (y) (y)

Toto řekl:
Schwarzenbergova odpověď podle něho byla šokující: „Margueritto, buďte trpělivá. Přišla doba, ve kterou jsme vůbec nedoufali. Uteče pár let, lidi tady budou mít problém se nažrat, a pak jim bude jedno, co se komu vrátí,“ měl tehdy reagoval kníže.

Zdroj.

Na základě takto rozvířené debaty se redakci ParlamentníchListů.cz ozval muž, který byl svědkem podle svých slov šokujícího výroku knížete. Příběh se odehrál na začátku devadesátých let. Jiří Polanský byl tehdy ředitelem státního zámku Sychrov na Liberecku.

Setkání šlechtičny se Schwarzenbergem na Hradě

Rozhovor se měl odehrát na Pražském hradě v pracovně Havlova kancléře Schwarzenberga. Dnešní předseda TOP 09 tehdy rozmlouval s Margueritte, princeznou z Rohanu, hraběnkou Kottulinsky, dcerou Alaina von Rohana, který byl do roku 1945 vlastníkem zámku v Sychrově.

„Při loučení se paní Margueritte Rohanová - Kottulinsky na pana kancléře Karla Schwarzenberga obrátila velmi naléhavým a osobním apelem: Abyste při vší té práci nezapomínal na restituce,“ vzpomíná Jiří Polanský a upozorňuje, že majetek Rohanů byl v roce 1945 zabaven na základě Benešových dekretů pro jejich kolaboraci s nacisty.

Schwarzenbergova odpověď podle něho byla šokující: „Margueritto, buďte trpělivá. Přišla doba, ve kterou jsme vůbec nedoufali. Uteče pár let, lidi tady budou mít problém se nažrat, a pak jim bude jedno, co se komu vrátí,“ měl tehdy reagovat kníže.

http://www.parlamentnilisty.cz/parlamen ... rga-260756
**lasta

Příspěvekod Jaryn » 25 led 2013 14:46

Strome, ano, připomíná mi to císařovy nové šaty. Kdo je nevidí, je nevzdělaný a hloupý :mrgreen: Takže tobě a kolegovi gratuluji, že ty šaty vidíte. Já je, ač se snažím dívat sebevíce, nevidím .
Naposledy upravil Jaryn dne 13 úno 2013 21:44, celkově upraveno 2
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 26 led 2013 08:08

Jaryne: mužeš se vysmívat knížeti jak chceš a volit si koho chceš. Já také vím, že ani jeden z těchto není úplně ideální člověk pro funkci prezidenta, každý ale z trochu jiných důvodů, ale když už se musím rozhodovat (nechci nevolit) mezi těmito dvěma relativními "zly", tak u mne tedy prohrává člověk, který lže. A tak, jako jsem z tohoto důvodu nevolil naší starosku v komunálních volbách, tak jsem včera nevolil ani Zemana. A mohl bych ti sem dát velké množství odkazů na prokázané Zemanovi lži a úskoky. A takových lidí já si nemohu vážit a to i kdyby nakonec byli prezidentem.

Pozn: Trochu ale uniká role našeho krále zlodějů Klause. Veřejně vyhlásil (a s ním i zbytek jeho povedené rodinky), že podporuje Zemana a pak klidně autorizuje svou zveřejněnou SMS, kde vyhlašuje, že zvolení knížete je pro něj důvod k emigraci, čímž ve své nekonečné genialitě vlastně podpořil knížete, protože po té jeho amnestii ho tu už nikdo nechce a dokonce se na webu organizují lidé a chtějí ho vyprovodit na letišti, až bude toho 7.3 odlétat do USA :mrgreen: .
kolega

Příspěvekod bmx » 26 led 2013 08:41

che, knize, neni blbej, sam sebe volit...tak to takto skrecoval... :lol:
bmx

Příspěvekod ogyn » 26 led 2013 09:35

[quote="**lasta"]Prý Karel dobroty barel..... (y) (y) (y)

Parlamentní listy jsou novinářská žumpa pro idioty (y)
ogyn

Příspěvekod ogyn » 26 led 2013 09:37

bmx píše:che, knize, neni blbej, sam sebe volit...tak to takto skrecoval... :lol:

Volit sebe,je nevkusné,tak volil manifestačně Zemana! Opět zvítězil! Opět jej hlupáci nepochopili! :D
ogyn

Příspěvekod bmx » 26 led 2013 09:40

ogyne... (n) (n) (n)
bmx

Příspěvekod **lasta » 26 led 2013 09:42

ogyn píše:
**lasta píše:Prý Karel dobroty barel..... (y) (y) (y)

Parlamentní listy jsou novinářská žumpa pro idioty (y)

Tvůj příspěvek ukazuje zcela jasně čím seš a kdo volí křiváka feudála ...

bmx, je to jinak: feudál se pomátl u urny, protože se Kalouskovi vybily baterie v dálkovém ovládání.... ;)
Naposledy upravil **lasta dne 27 led 2013 12:00, celkově upraveno 3
**lasta

Příspěvekod **lasta » 26 led 2013 09:56

ach jo..
Naposledy upravil **lasta dne 26 led 2013 15:44, celkově upraveno 1
**lasta

Příspěvekod Jaryn » 26 led 2013 10:21

Kolego, já se nikomu nevysmívám, ani nikoho nenapadám. Není čemu se smát. Obecně mě děsí, jak se jindy poslušné ovce, když jim nic nehrozí, dokáží se změnit ve zvěř. Někteří si tím léčí své komplexy, jiní to berou jako možnost se vyřádit podobně jako na fotbale či na nějaké zvrhlé demonstraci. Raději to zopakuji, myslím to obecně, tedy na nikoho to nevztahuji. Jinak ty šaty nevidím, se mnou se snadno nemanipuluje, davovým psychózám nepropadám.
Naposledy upravil Jaryn dne 26 led 2013 22:00, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod kolega » 26 led 2013 10:33

Jaryn píše:Kolego, já se nikomu nevysmívám, ani nikoho nenapadám. ...
Dobře, ale těmi tebou uvedenými obrázky (možná únavou či stresem, možná i úmyslně) chybně volícího knížete, mi to připadlo jinak. Jinak s tebou souhlasím v názoru na chování lidí kolem těchto voleb. Já se sice přímo nesetkal s nějakým negativním jevem, ale žena pociťuje v zaměstnání agresivní chování vůči lidem, kteří projeví názor volit knížete. Ať to ale dopadne, jak dopadne, celé tohle "šílenství" bylo alespoň dobré k tomu, že člověk zase blížeji poznal lidi ve svém okolí a mohl si tak zpřesnit svoje mínění o nich.
kolega

Příspěvekod Jaryn » 26 led 2013 10:55

Kolego, jen jsem hledal ty šaty. Je divné, že se zase někteří baví třeba protokolárním perem. Tím se opět nikoho nezastávám, mělo by být posuzováno stejným metrem. Ten je však závislý na úhlech pohledu. I na ty obrázky lze pohlížet různě. Nikomu nepodsouvám, jak má ta fota posuzovat. Mě vůbec netěší už jak vypadala předkola voleb, co a kdo za jejich výsledky může být.
Musím jít něco dělat, cvakám jen do mobilu.
Naposledy upravil Jaryn dne 26 led 2013 22:09, celkově upraveno 2
Jaryn

Příspěvekod kolega » 26 led 2013 16:57

Tak bohužel, nerozhodnutý český volič opět škočil na špek lžím a dezinformacím populisty a jeho volebního týmu.
http://www.lidovky.cz/vyhraje-li-ceske-prezidentske-volby-zeman-zvitezi-lez-p1z-/zpravy-svet.aspx?c=A130126_122350_ln_zahranici_hm
Pro mne zklamání, ale bohužel ne překvapení. A co z toho plyne ? .. že morálka, tedy rovné a čestné jednání, pradvomluvnost a přímost se v Česku stále nenosí (y) ... a také to, že Klaus bohužel nebude emigrovat - to je pro mne to největší zklamání :mrgreen: .
kolega

Příspěvekod strom » 26 led 2013 18:05

Asi hodně voličů neúspěšných kandidátů volilo Zemana. Když se začaly sčítat první okrsky a bylo to cca 60% : 40%, tak jsem si myslel, že by to ještě mohlo dopadnout tak, jak bych si přál. Nestalo se... Je třeba už jen doufat, že Zeman bude více aplikovat své odborné znalosti a že buranství, lži, populismus a demagogie uplatňovaná např. v jím avizovaném kritizování pravicové vlády zabere v jeho výstupech menší podíl. I když při jeho první tiskové konferenci jsem se z něho skoro poblil. Bohužel k českému levičáctví kromě jiných zásad, které jsou naprosto legitimní, patří lži, demagogie a stimulace těch nejspodnějších lidských pudů a citů, hlavně tupé nenávisti.

Svým způsobem se dá ale říct, že v dnešní době a rozpoložení národa dostal Schwarzenberg těch hlasů dost, což mne trochu uklidňuje, že lidi i odhlédli od jeho politické příslušnosti, se kterou třeba nesouhlasí. Vždyť z dvaceti voličů to bylo v průměru 11:9, což je velmi těsné. Jsem rád, že hodně lidí volilo člověka, který měl samozřejmě také své slabé stránky, ale který se nesnížil ke lživým a demagogickým podpásovkám, byť i pravdivého svinstva šlo na Zemana vytáhnout jistě až dost. A to Schwarzenberg neměl zapotřebí (n) (n) (n)
Pokud se Zeman bude chovat jako hovado, věřím, že ho národ z Hradu nějakým způsobem vyprovodí...
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod ogyn » 26 led 2013 19:05

Zkuste si představit,že by volby proběhly jak dřív,tedy ne vůle lidu,ale straničtí kašpaři, vygumovanej Diensbier za Čssd a za Ods ani nevím kdo! Takže se mohou sklidnit hormony ,a vlastně to dopadlo dobře pro občany :D sice půlka slaví ,půlka smutní ale to je tak vše co se s tím dá dělat :)
ogyn

Příspěvekod Mila_xl » 26 led 2013 19:11

strom píše:...Je třeba už jen doufat, že Zeman bude více aplikovat své odborné znalosti a že buranství, lži, populismus a demagogie uplatňovaná např. v jím avizovaném kritizování pravicové vlády zabere v jeho výstupech menší podíl. I když při jeho první tiskové konferenci jsem se z něho skoro poblil. Bohužel k českému levičáctví kromě jiných zásad, které jsou naprosto legitimní, patří lži, demagogie a stimulace těch nejspodnějších lidských pudů a citů, hlavně tupé nenávisti...

Nedá mi to, nerad se k politice vyjadřuji (i když mně zejména lastovy příspěvky dost dojaly ... :oops: ), ale tímto mi mluvíš z duše strome. (n)
Mila_xl

Příspěvekod strom » 26 led 2013 19:38

ogyne, tak tak. Většina (i když kupodivu ne tak výrazná) lidu si ho zvolila a tak to prostě je. Za chvíli se na tu předvolební hrůzu zapomene. I když mi vadí, když už Zeman přirovnal volbu k zápasu Sparta x Slavia, že ho nikdo nediskvalifikoval za nesportovní chování. Takové pravidlo bohužel nelze zavést, protože by v téhle zemi (nejen) už nikdo nikam zvolen nebyl. Sudím měl být lid a ten rozhodnul. Na sudí se ve sportu často nadává, to je dlouhodobě taky známý fakt. :mrgreen:
Pět let je dlouhá doba, ale máme demokracii a tak věřím, že když bude Zeman ještě víc "znásilňovat" národ a ten si to konečně uvědomí, že ho prostě nějak vypakuje. Toho si je Miloš snad vědom vzhledem k tomu, že jeho vítězství rozhodně nebylo jednoznačné. Blbej on není, jen je to s prominutím hajzl a on to ví.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 27 led 2013 10:36

strome: no možná většinová společnost zapomene na tu předvolební hrůzu, ale já si tohle pamatovat dozajista budu a jak jsem uvedl již dříve, Zeman pro mne není člověk, kterého bych si mohl vážit. Mrzí mě ta skutečnost, že naše společnost ač se po 23 letech od revoluce tváří jako vzdělanější, tak stále ještě disponuje nemalým procentem občanů - voličů, kteří se nechají zmanipulovat lží, pomluvami a nepravdami, kteří nemají potřebu dobrat se pravdy a zaměňují tak klam za skutečné hodnoty. Touto volbou jsme už po druhé v historii propásli jediněčnou šanci mít důstojného prezidenta, důstojného nástupce Václava Havla. Tím prvním byl před 5 lety pan Švejnar. Je mi za celou republiku stydno, ono se to ostatně ukáže v přístích dnech. Zeman totiž nezklame (y). ..... Navíc ještě ten Klaus si bere do huby heslo z prezidenské standardy "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" a úplně ho tím, že to vyslovil on o této volbě prezidenta, obrátil na ruby. Ten chlap je snad nesvéprávný, měl by se léčit.

Ale jsou i věci, které mně těší, třeba to, že voliči v naší obci se v obou kolech přiklonili ke knížeti, zrovna tak jako celý okres, ve kterém pracuji. Zde jsme se totiž těmi lživými a pospásovými úskoky ze strany Zemana a jeho týmu ovlivnit nenechali (n) .
kolega

Příspěvekod strom » 27 led 2013 11:21

kolego, to si holt musíš zvyknout, že demagogie a lži budou pravděpodobně pokračovat dál. Nejen, že se Zeman snaží vsugerovat společnosti, že jeho vítězství bylo výrazné, aby tím nejspíš dal najevo svým odprůrcům, že mají sklapnout, držet hubu a krok. Ale k tomu navíc má tendenci ze sebe dělat téměř oběť mediální antikampaně, která o něm zákeřně psala jeden článek za druhým, že lže a překrucuje fakta a to se přeci nedělá, jelikož to není fér :mrgreen: Z jedné jeho vlastnosti se mi dělá nejvíc zle, a to je, že se ten člověk ani trochu nestydí a neochvějně a s jistotou kalkuluje s tím, že je v téhle zemi podle něho většina lidí úplně blbých a že s nimi může manipulovat.

Klausovy výroky nehodnotím. V něčem jsem ho uznával, bez chyb není nikdo. Svým způsobem mi vyhovovala jeho věčná oponentura k mainstreamu, ale to ne z důvodu, že bych s ním ve všem souhlasil, ale z důvodu, že tím nutil společnost přemýšlet a až tolik zase neškodil. Třeba jeho kniha "Modrá, nikoliv zelená planeta" je demagogická slátanina, ale jsem rád, že jí napsal, protože jsem si sám leccos utřídil I když zrovna ne tak, jak Klaus podsouval :mrgreen: Bohužel je fakt, že od 1.1.2013 se VK svým úsilím systematicky propracoval až na dno žumpy. Je to jeho volba, nikdo ho k tomu nenutil.

Už bych to nechal být. Už jsem to napsal dvakrát a napíšu to potřetí, že Zeman dost intenzivně riskuje svou ostudu, že ho národ, až to uzná za vhodné, vyžene z Hradu vidlema a to mě tak nějak uklidňuje, protože bude asi sledován bedlivěji než Klaus. Jak s tím rizikem naloží se možná už brzo uvidí. Bylo by lepší, kdyby se nic zvláštního nedělo.
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem