Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod strom » 20 led 2013 11:16

To, co se teď děje kolem kampaně k volbě prezidenta, je nechutné a je to téhle zemi vlastní. A klucí Klausovi ukázali, že to skutečně nemají v hlavě v pořádku. Tu jejich křečovitou posedlost najít cokoliv proti Schwarzenbergovi, abychom o tom tzv. "diskutovali", no to si je Zeman tedy pěkně ochočil. Hlavně když se tzv. "diskutuje" např. o Klausově amnestii, tak ze sebe VK dělá uplakanou oběť tajného spiknutí. Dvojí metr existoval vždy.
Jak jsem si ze začátku myslel, že i Zeman by mohl prezidentskému úřadu něco přinést, tak teď se čím dál víc děsím toho, že na něj zasedne. Je to typycky český socan, tzn. populista a demagog, který vyzdvihává a vědomě překrucuje určité informace a spoléhá se na četnost nejprostšího lidu, který chce jako každý český socan oslovit a který sice možná po hospodách s půlitrem v ruce nyní pokřikuje, jakej je Miloš kabrňák, ale neuvědoumje si, že jej Zeman pěkně vodí za nos jako pitomce. Sám označení "nejprostší" lid nesnáším, ale vzniklo vlastně díky levicovým stranám, které jej definovaly a je to pro ně cílová skupina voličů, která je má za nereálné sliby dostat ke korýtkům.

Také mě děsí, že by Zeman z prezidentského úřadu v podstatě vedl negativní kampaň proti pravicovým vládám tím, že by je dle svých slov "kritizoval za jejich chyby". Co to "kritizování za jejich chyby" znamená si v Zemanově podání asi dovedu představit. Abych se začal obávat toho, že jak on sám udělal ze sedmi procentní ČSSD stranu třiceti procentní, aby to v prezidentském úřadě nakonec neudělal i z KSČM (nebo SPOZ,to je možná i jedno). Velká část národa asi bohužel čeká na to, co mu kdo nalije do hlavy (y)
Naposledy upravil strom dne 20 led 2013 11:33, celkově upraveno 2
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod bmx » 20 led 2013 11:29

Taky me desi, ze ten reznik Krkovička, bude viset jako statnik, doslova vsude (y) (y) (y)
bmx

Příspěvekod Jaryn » 21 led 2013 09:46

Něco mi obojí připomíná
Jak se žije řeckým miliardářům? Neplatí daně a bohatnou ještě víc
http://www.novinky.cz/zena/styl/289958- ... e-vic.html

A jako za starých časů, jenže z opačné strany :mrgreen:
Dejdar se brání: Nevolím majora Zemana. Vzniknou seznamy, kdo smí s kým točit?
http://www.novinky.cz/domaci/290796-dej ... tocit.html
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 21 led 2013 15:08

Tož když si otevřu jakékoliv internetové noviny posledních dní, tak bych zvracel, co se to najednou děje. Zavedl bych pravidla, že kdo bude v kampani prokazatelně lhát a prokazatelně překrucovat informace s cílem poškodit protikandidáta, musí být z volby vyloučen. Škoda že takové pravidlo ale nelze zavést, protože by opět bylo zneužito.
Zeman ať jde zpátky do lesa :!:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 21 led 2013 18:07

Strome, necht si kazdy voli koho chce. Pro me jsou neprijatelni oba. Jen doufam, ze se to neobjevi v mych zaznamech u nejake tajne sluzby. Mimochodem jsi MZ nedavno vychvaloval :-) Cele je to fraska, kterou se vcil vsichni bavi a zbytecne se mezi sebou hadaji. U nas prezident ma pravomoc tak akorat na milosti a amnestie. Takze pokud neco slibuji, tak lzou podobne jako kdyz knezi slibuji, ze se nekdo dostane do Nebe :-)
Jaryn

Příspěvekod strom » 21 led 2013 19:09

Jaryne, tož ty už taky? :mrgreen: Jako by nestačilo, že toho jsou plné noviny. Ještě ty mi tu podsouvej něco, co jsem nikdy nenapsal :roll: Tož nevím, zda sem ještě můžu psát :?: :mrgreen: Navíc jsem volil Schwarzenberga, tož to je tedy paradox, že...

Zemana jsem nikdy nevychvaloval, ale z počátku, kdy jsem se o volbu prezidenta začal zajímat, byl jeden ze dvou možných kandidátů, kterými jsem se poměrně podrobně začal zaobírat a zvažoval argumenty pro a proti jejich volbě. To je přecijen něco jiného než vychvalování.

Zeman splňuje několik věcí, které by mi u prezidenta vyhovovaly, ale v jiné formě než v té, kterou převádí on a které jsem tu už napsal. Jednak je podle mne potřeba, aby někdo novinářům neustále zdůrazňoval, že neví všechno, i když si většina z nich myslí opak, jelikož většinu informací přebíráme od nich a jsou to často nesmysly. Myslím, že novináři svým dílem mohou za nemalou dávku té často skloňované "blbé" nálady. Ovšem Zemanovy buranské způsoby jsou mírně řečeno nevyhovující. Druhá a poslední vlastnost je, že si myslím, že v české laxní společnosti, která se o nic nezajímá, je vcelku nutné, aby se důležitá témata diskutovala a vytvářelo se o nich povědomí (a tím teď nemyslím Klausovic výzvu k probírání společenského zařazení předků paní Schwarzenbergové), což on by měl umět. Ale nesměl by tím zároveň škodit.

Ostatně kdyby Klaus nevedl svůj tlachací boj s EU, který byl ve výsledku neškodný, tak pravděpodobně většina lidu netuší, co to je a ta většina by žila v přesvědčení, že je to něco křišťálově skvělého, protože nám posílají spousty peněz, se kterými si můžeme dělat prakticky co chceme a investovat je do toho, do čeho by normální investor nikdy nešel.
Člověk, který společnosti přijatelně kontroverzním způsobem důležitá témata podsouvá, byť nemusí mít vždy pravdu, podle mne plní svojí roli. To už je pak na celé společnosti, aby začala přemýšlet a názor si utřídila sama. Ale samozřejmě všeho s mírou, takové působení, jak už jsem napsal výše, nesmí být škodlivé. A to se v posledních dnech zdá, že Zeman by nesplnil ani náhodou. Dost mne překvapilo, co se z něho vyklubalo za ultrahovado. Ani jsem to nečekal. Klausovi to samé.

Téměř jisté je, že po první přímé volbě prezidenta asi zůstane ve vetšině národa dost velká pachuť a jestli ten úřad měl ještě alespoň trochu nějakou vážnost, tak teď to s ní hodně zacloumalo...
strom

Příspěvekod Jaryn » 21 led 2013 21:24

Strome, já si nedělám iluze ani o jednom z kandidátů. A vůbec. Je škoda času se tomu věnovat. A co je pravda ? To čemu věří většina ? Posuzování něčeho bez souvislostí není také zrovna férové. Posuzovat je nutné ze všech úhlů. Ne jen z toho, který se mi momentálně hodí. Mimochodem, kdyby nebylo Hitlera, nebylo by odsunu, nebyli by tu komouši. Kdyby Hitler nepodrazil Stalina, asi by se o nadvládu podělili. Čechy by asi odsunuli úplně všechny. Jen to vyšlo jinak. Myslíš, že by se za to někdo omlouval ? Odsunutých nám může být líto, ale kdo lituje jinak poškozené ? Navíc lidé odtud a i Namci z DDR utíkali sami. Kdyby nás nezradili spojenci, ... Takže kdo za všechno může. Jedině Bůh.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 23 led 2013 19:09

.
Naposledy upravil Jaryn dne 13 úno 2013 21:49, celkově upraveno 2
Jaryn

Příspěvekod strom » 23 led 2013 20:12

Jaryne, i proto je mi Schwarzenberg (budu mu muset vymyslet nějakou kratší přezdívku (kromě knížete)) sympatičtější :mrgreen: Věřím alespo%n tady v soudnost demagoga Zemana, že snad nepřijde se šokující zprávou, koho Schwarzenberg za svůj život znásilnil, jakou milenku ranil apod. Mimochodem paní Therese byla v mládí dost kočka. Taky bych o ní usiloval nezávisle na tom, koho měla za tatínka, maminku, dědečeka apod.
Díky novinářské verbeži věnujeme tématu prezidenta opravdu příliš mnoho času např. v porovnání s mnohem důležitějšími volbami do poslaneské sněmovny. I když v téhle zemi se zdá, ža toho zas tolik důležitého není. (y)
strom

Příspěvekod Jaryn » 23 led 2013 20:33

Strome, je z toho pěkná fraška. :mrgreen: A divím se, koho lid vygeneroval do předních pozic. :cry: Nemůžu si pomoci, ale ta kampaň zavání velmi silnou korupcí. Z čí strany ? Nechť každý přemýšlí. Já se tím nijak nezabývám, ale svůj obrázek jsem si již udělal. Je mi z toho k blití, ani fotit se mi nechce, byť jsem opět navštívil matičku Prahu a několikrát Olomóc, odkud jsem před chvílí přijél. Ale přece jen jsem v Prazé neudržel DF v tašce a u Obecního domu jsem udělal pár snímků :P Další den jsem se nedostal ani ven, pojídal jsem toastový chléb se sýrem :cry: Nebyl prostě čas. Tedy až na vlak - zastávka Jindřišská a Jeruzalémskou na Hlavní nádraží - 19:12 RJ.

Sledoval jsem Novu, myslím, že dám hlas Milošovi. Nakonec jsem kdysi močil na stejnou zeď na WC v Novém Veselí jako on :mrgreen: Doufám, že nebudu mít podobné problémy jako Dejdar a pod. :?: Raději si ponastavuji GPS Sygic ve svém novém tabletu Go Clever za necelé tři tisíce.

http://tablety.heureka.cz/goclever-tab-t76gpstv/

Funguje docela dobře, testoval jsem cestou v autobuse. Dokonce i DVB-T většinou funguje. (n) Anténa je již zabudovaná přímo v krabičce, tedy žádný prut z toho netrčí. Ještě tam nacpu Smart maps, abych nezablůdíl někde v lese. Mám už staženou demoverzi, kde bez omezení chodí automapa ČR a SR i s navigací. Detailní mapy jen ON-line, tedy s WiFi. GPS zachytí i několik satelitů a to i v autobuse na sedáku do uličky. Kartu mám 32GB. Na focéní využívat nebudu. WiFi fachčí také velmi dobře. Takže na prohlížení net, čtení a psaní počty velmi dobré. Také pár zajímavých aplikací, které vyhledají nejbližší zastávky i s odjezdy (nutné WiFi připojení) a pod. K tomu nějaké hry z Googl Player, ale ty mě nijak nezajímají. Spíš jen jako možná odvzteklovače. Stáhnul jsem ještě internetové rádio, které také chodí perfektně. Lze poslouchat rádia z celého světa, můžu si pouštět třeba Korán :mrgreen: Takže docela užitečná placka do větší kapsy. Je to můj první tablet, takže je to pro mě úplně nová hračička. Mám ho v ruce teprve třetí den :P
Přílohy
P1260971.jpg
P1260971.jpg (167.01 KiB) Zobrazeno 6230 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 18.2 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/3.5
ISO: 800
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
P1260964.jpg
P1260964.jpg (166.02 KiB) Zobrazeno 6230 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.5 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.2
ISO: 200
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 24 led 2013 18:28

.
Naposledy upravil Jaryn dne 13 úno 2013 21:48, celkově upraveno 2
Jaryn

Příspěvekod **lasta » 24 led 2013 18:49

Výborné mapové navigace pro Android zdarma jsou tyto:
offline auto 3D navigace
http://www.androidmarket.cz/aplikace/fr ... navigator/

Turistické ofline mapy:
http://cs.appbrain.com/app/mapdroyd/com ... d.mapdroyd

Obojí jsou vektorové, takže nezabírají veliký objem a je zajištěna rychlost překreslování (n)

Mějte se.
**lasta

Příspěvekod Jaryn » 24 led 2013 19:00

**lasta, díky moc. Stáhnu a vyzkůšám v autobuse (n)
Naposledy upravil Jaryn dne 24 led 2013 19:02, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod **lasta » 24 led 2013 19:00

No ještě jedna dopá aoka, aby člověk nemusel stále vyťukávat čtečka QR kodu
http://cs.appbrain.com/app/barcode-scan ... nt.android

Tfuj píši jako hotento...feudálll :lol:
**lasta

Příspěvekod Jaryn » 24 led 2013 20:06

Tož už zkůšám. Je to velmi podrobné, dokonce jsou velmi přesně zaresleny i chodníky na našem sídlišti (n)

OR čtečku mám nainstalovánu v Nokii C600.
Jaryn

Příspěvekod ogyn » 24 led 2013 22:14

https://play.google.com/store/apps/deta ... .locus.pro
Zakoupil jsem i placenou verzi,abych podpořil vývoj. Aplikace je v češtině.Používám pro záznam "stopy" na vycházkách.:-)
V autě používám českou Be On Road,max spokojenost,čísla popisná i v off náhledu,také z Android marketu.
ogyn

Příspěvekod Jaryn » 24 led 2013 23:08

Ogyne, i tobě díky za tipy. Opět vyzkouším alespoň nainstalovat a pohraji si s tím, jak budu mít čas.

Tak ten Navigator je u měst perfektně zpracovaný. (n) Leč malé obce v podstatě chybí (y) Vyzkouším i jiné, ale na pěší turistiku budou asi nejlepší Smart Maps.
http://www.smartmaps.cz/
Možná je jistější stáhnou z Gool Play, tedy demoverzi, která je ale plně funkční při připojení na WiFi, tedy doma, ale automapa bez navigace jede i of-line.
https://play.google.com/store/apps/deta ... maps&hl=cs
Část používám u Nokie C6, ale displej je na mé oči příliš moc malý a pod Symbianem není plně funkční. Takže zkouším demoverzi na tabletu 7" pod Androidem 4, kde je plně funkční a velikostí je to jiné kafe. Bohužel ten tablet má o něco méně citlivý GPS modul - pod plechovou střechou tablet nenašel žádnou družici, Nokia C6 naběhla v Nokia mapách a i Smart Maps velmi rychle. Pod rovnou betonovou střechou tablet problém nemá. Uvidím, jak se bude chovat v přírodě. Nokia mapy v C6 a v autě fungují velmi dobře. Využívám hlavně hlasovou navigaci, protože koukat za jízdy na malinký dislplej by bylo velmi problematické. Občas mě ženský hlas napomíná, že překračuji povolenou rychlost, takže se i v autě cítím skoro jako dama :mrgreen: Samozřejmě nelze věřit všemu a slepě navigaci poslouchat. Je nutné občas navigaci trochu korigovat, abych nedopadl třeba jako tato paní :mrgreen:
http://www.autohit.cz/novinky/auto/do-b ... hrorvatsko

http://www.blisty.cz/

Přihodím foto ze dneška, kdy jsem šel kolem. :( Zatím nic nepadá. Několikrát jsem si tam také šel vyzvednout zboží objednané po internetu.
Přílohy
P1270151.jpg
P1270151.jpg (186.55 KiB) Zobrazeno 6153 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28.4 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/3.7
ISO: 250
P1270145.jpg
P1270145.jpg (205.91 KiB) Zobrazeno 6153 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24.6 mm
Clona: F/3.6
ISO: 200
P1270139.jpg
P1270139.jpg (190.59 KiB) Zobrazeno 6153 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24.6 mm
ISO: 160
P1270135.jpg
P1270135.jpg (202.08 KiB) Zobrazeno 6153 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
ISO: 100
P1270130.jpg
P1270130.jpg (180.53 KiB) Zobrazeno 6153 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.8 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/4
ISO: 160
Expoziční program: Landscape mode (for landscape photos with the background in focus)
Jaryn

Příspěvekod ogyn » 25 led 2013 08:44

[quote="Jaryn"]Ogyne, i tobě díky za tipy. Opět vyzkouším alespoň nainstalovat a pohraji si s tím, jak budu mít čas.

Preferuji aplikace, které nevyžadují datové připojení. Datové tarify jsou stále drahé, a některé aplikace vyžadují zbytečné připojení , tzv FUP je při používáni navigace za chvíli v trapu,! Preferuji navigace které jedou v off režimu. Locus je výborná věc,v češtině,neustále zdokonalovaná. U Be On Road jsem zakoupil obě navigace do mobilu (htc one x)které nabízí,a jsem spokojen. Mají rozdílné poskytovatele mapových podkladů. A oproti navigacím zdarma se s nimi dá i někam dojet ;) app Cz Sk obsahuje v off náhledu i čísla popisná ,což já osobně využívám i několikrát za týden.
Co se týče navigací všeobecně,shoduji se s většinovým názorem uživatelů,že je dobré jet třeba až k ceduli města,nebo do méně obydlené oblasti,podle dopravního značení,a navigaci zapnout až před městem,aby tě provedla ulicemi k cíli. Jinak se z cesty stane poznávací jízda
naši krásnou vlastí :D Což nemusí být vždy na závadu pokud člověk nespěchá,a hledá nová místa na focení :)
ogyn

Příspěvekod Jaryn » 25 led 2013 12:34

Ogyne, plné verze také nepotřebují žádné připojení k internetu. Dokonce ani Nokia mapy jsou schopny fungovat i bez SIM karty. A když, tak si stahuje jen nepatrné pakety. Na telefonování mám telefon jiný. Smart mapy i Sygic jedou také bez podpory netu. Stačí satelity. Goole mapy však připojení potřebují, ty by mě opravdu zrujnovaly :cry: Smart mapy mi jsou zatím jaksi nejbližší. Tím nikoho nepřemlouvám, nejsem jejich prodejce :mrgreen:

Zírám, co všechno se dá zneužít :
http://www.lidovky.cz/zeny-proti-zemano ... _domov_spa (y) (y) (y) :cry:
Jaryn

Příspěvekod strom » 25 led 2013 13:11

Za vše negativní, co v předvolební kampani bylo a je, mohou Zeman, Klausovi a novináři, kteří ohýnek rozdmýchávají, aby dlouho vydržel. Pokud někdo volá po slušné politice, tak od Zemana to určitě nezačne. Zeman se snaží svým populismem a demagogií přitáhnout hloupější (bohužel mne nenapadá slušnější vyjádření, ale Zeman a každý český sociální demokrat s tím takto pracuje)voliče, kteří si neuvědomují, že z nich dělá voly. (y)
Naposledy upravil strom dne 25 led 2013 13:24, celkově upraveno 1
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem