NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod Jaryn » 29 led 2013 16:07

Strome, zřejmě sis nevšimnul, že zbyly v podstatě tři možnosti: KS nebo MZ nebo nevolit. Volit jsem chtěl TO, takže blíže byl jednoznačně MZ. V 1. kole jsem ale nevolil nikoho, TO vyřadili hned v předkole, do určité doby mi bylo jedno, kdo usedne na trůn. Každá předvolební kampaň je o manipulaci s lidmi. A to buď přímá nebo nepřímá. To bych nemohl k volbám vůbec. Ale ta média, to bylo něco, a stále je. Je smutné, že jsou někteří lidé tak slepí, byť rádi cvakají svými cvakátky. :(
Už nemám chuť fotit a dávat zde fota.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 29 led 2013 16:15

Jaryne, už bych se v tom fakt nešťoural. Každý volil co chtěl a měl pro to svůj důvod. Každý vyjádřil svůj názor. Každý vidí věci trochu jinak. Navíc mi občas přijde, že každý možná i píšeme úplně o něčem jiném. I o tom je život. :mrgreen:
Není důvod z toho dělat nějaké přehnané závěry.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 29 led 2013 16:30

Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 29 led 2013 16:44

Jinak Jaryne, pokud vím, tak máš doma Philips. Jaké máš zkušenosti s Ambilightem? Udivuje mne, že jsou z toho všichni na TV diskuzních fóech tak nadšení. Naživo jsem to sice neviděl, chápu účel, jaký to má plnit, ale nedovedu si představit, že by mě to dokázalo nějak zaujmout. :?:
strom

Příspěvekod Jaryn » 29 led 2013 17:20

Máme, nepoužíváme. Pro nás zbytečnost.
Jaryn

Příspěvekod Jirka X » 29 led 2013 17:34

A jéje, tady to jede. Náhodou jsem zavítal na vaše "šlechtické forum" a koukám, že i politiku tady máte. Což na těchto forech nebývá běžné. Nechci vám do toho kecat natož radit, ale vybodnul bych se na to. Je škoda když se lidi kteří se v životě neviděli a přitom se už léta znají začnou hádat a nesnášet. A když tady potom čtu např. "zlatí komunisti", je mi z toho smutno.
Jirka X

Příspěvekod strom » 29 led 2013 18:05

Jaryne, spíš se to asi hodí na konkrétní videa typu poušť a modrá obloha. Nevim, zda by mi to spíš nevadilo. Jen mne zaujaly názory vlastníků, kteří si nemohou vynachválit.

Jirko, poznámky o šlechtických fórech bych nechal stranou. Už je skutečně trochu zbytečné o tom dál něco psát.
strom

Příspěvekod Jirka X » 29 led 2013 18:30

Máš pravdu. To jenom, že mne ten název tak zaujal.
Jirka X

Příspěvekod Jaryn » 29 led 2013 20:50

Jen jsem nabyl dojmu, že zde prostě nepatřím, že bych díky fanatismu k onomu šlechtici mohl i nějakou chytit, jak se tu někteří rozjeli. Tak jsem raději i svého avatara smazal :mrgreen: Všude to bylo ve stylu komunistického hesla "Kdo není s námi, je proti nám". Všude samý kníže. Chytnu se v tramvaji, visí tam kníže, vylezu z tramvaje, čučí na mě kníže. Otevřu noviny, kníže slušný vs Zeman lhář. Telka totéž. Kouknu zde na fota- opět šlechetný noblesní kníže, Zeman lhář. A já jsem byl svým způsobem proti ex knížeti. My ty lidičky ani pořádně neznáme, neznáme přesně ani jejich výroky a souvislosti, ale hodnotíme, jak lžou a pod. Já cvakám proto, abych si od těch médií oddychl. MZ jsem volil proto, že mi to připadalo jako menší zlo. A navíc jsem před 12 lety močil na stejnou zeď na WC v restauraci U bílé růže v Novém Veselí jak určitě močívá i MZ :mrgreen: . Tenkrát se tam velmi dobře vařilo (n) Někde mám onu zeď i nafocenu, bylo to ještě na kinofilm. Až najdu, naskenuji a přiložím. Divím se, že tak ještě TV Nova neučinila, ba že ho nezachytila přímo při činu :mrgreen: Každopádně jsem rád, že se budeme moci alespoň občas zasmát, protože je to všechno kolem spíš k pláči. Divím se, jak se dá společnost díky médiím rozdělit a rozeštvat. :(

Podsvícení u Philipse jde samozřejmě vypnout, takže ho máme vypnuté. Už ani internet na něm nepoužíváme. Zkoušel jsem bezdrátovou klávesni, ale nespolupracuje. Zato ta klávesnice dobře spolupracuje s tabletem Go Clever :P Mám ji proto, že k jinému PC používám jako minitor 32" LG telku a je lepší větší odstup.
Jaryn

Příspěvekod strom » 30 led 2013 02:35

Jaryne, tak za prvé, nikdo tu nikdy neřekl nic proti voličům Zemana či Schwarzenberga (alespoň pokud vím), takže nevím, jak jsi přišel na to, že sem někdo z té či oné skupiny nepatří. Argumenty vždy padaly proti samotným kandidátům na prezidenta, ne na nikoho z nás. Upřímně je tady každému úplně fuk, kdo koho volil a nevím, proč by to mělo být jinak.

Podle toho co píšeš mi přijde, žes tu kampaň moc podrobně nesledoval. Mně se do toho taky moc nechtělo, bylo to pak už nechutné, ale dal jsem si s tím tu práci, že jsem si vždy v noci před spaním :mrgreen: pustil záznamy TV debat apod., jelikož jsem byl nerozhodnutý jako leckdo v téhle zemi a nechtěl jsem nejít k volbám jen z důvodu, že nevím koho volit. Pokud si vzpomínáš, i já jsem o Zemanovi z počátku uvažoval jako o možném kandidátovi, protože jsem si vědom, že má odborné znalosti a je mi i bližší někdo, kdo trochu rozumí ekonomice, protože chtě nechtě, v dnešním světě (Evropě) padají v této oblasti dosti důležitá rozhodnutí.

Předvolební kampaň vypadala jak vypadala, myslím, že se během ní oba kandidáti poměrně podrobně vyprofilovali a šlo je poměrně dobře poznat i po lidské stránce. Nikdo z nás tu není hloupý tak, aby si obrázek dělal jen podle novinových titulků. Už nevím, co k tomu dál psát. Hoďme to už za hlavu, stejně s tím nic neuděláme. Miloš už nakoupil mlíko a vyzvedl poštu, přečetl asi dvě knihy, tentokrát neupadl, běžkovat asi nepůjde protože prší, takže je vše (skoro) v pořádku. :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 30 led 2013 06:25

Lidi, co se tu děje? Jaryne, co zase blbneš? Kde je tu nějaký projev fanatismu? Kdo je podle tebe ten fanatik? Snad my, strom, nebo já? Pokud ano, tak by mne zajímalo, jak si k tomu došel. Copak jsme zde oba jasně a docela podrobně nevysvětlili, jak jsme k volbě knížete došli? Nakonec stejně nevyhrál, tak o co jde? Teď budeme jen (doufám, že jenom těch 5 let) chtě-nechtě všichni svorně poslouchat rádoby vtipné (ale spíše jen trapné) narážky a bonmoty našeho, pro někoho váženého a pro někoho zase neváženého, prezidenta. Doufám, že si to odpustí alespoň v zahraničí, ale sám tomu moc nevěřím (y). A co se nyní bude dít na politické zcéně ?, to tu asi ještě nebylo :D . No nic, jdem zase fotit, né?
Přílohy
LN121661.jpg
LN121661.jpg (697.88 KiB) Zobrazeno 5491 krát
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod kolega » 30 led 2013 09:14

strome, jak si se ptal, jestli kůpím, tak k tomu bych řekl asi toto. Už mi slábne zrak a podle toho, co mi říkala očařka při nedávné kontrole to lepší už nebude, spíše naopak (y) . Ostatně to pozoruju sám, že mám z větší vzdálenosti cca 3m a víc, už i na úhlopříčce 40" problém poznat, jestli jde o HD nebo SD program, tak že z toho plyne, že velké rozlišení 4K už mi nebude, až tedy bude jednou k mání za rozumnou cenu, moc platné. Jedině snad s "trochu" větší úhlopříčkou ano. Každopádně až kůpim, tak to už bude něco na bázi OLED, nebo podobné technologie s přímým svitem pixelů.
kolega

Příspěvekod Mila_xl » 30 led 2013 09:19

Jen aby to nezapadlo, je to možná fantasmagorie, ale kdo ví, budoucí prezident už naznačil, že by bylo vhodné, aby vláda padla ... viz http://www.novinky.cz/domaci/291616-pad-vlady-by-mohl-vyustit-v-navrat-klause-mini-politolozka.html. Je to podle mě zajímavá úvaha ...
Mila_xl

Příspěvekod kolega » 30 led 2013 09:23

No vida Mílo_xl, však jsem o tom vedle tak trochu spekuloval, že se chystá nějaká kulišárna ze strany Klause a Zemana v případě, že on vyhraje a bude prezidentem. Ješte asi budeme koukat, co tihle šikulové dokážou i nepochybně za účinné podpory starých kamarádů ze struktur KSČ a STB, bohužel (y) (y) (y) (y) , proto z toho nemám radost ani malinko.
Naposledy upravil kolega dne 30 led 2013 09:27, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod Mila_xl » 30 led 2013 09:26

.... hehehe, možná se jednou bude vykládat pohádka, jak zeman knížete doběhl ... :-)
Mila_xl

Příspěvekod Jaryn » 30 led 2013 09:36

Jak tak koukám a čtu, tak je opravdu lepší držet hubu a krok :cry:
Jaryn

Příspěvekod kolega » 30 led 2013 09:38

Mila_xl píše:.... hehehe, možná se jednou bude vykládat pohádka, jak zeman knížete doběhl ... :-)

Nó je to možné, nebo se třeba změní i prastará přísloví na: "Se lží nejdál dojdeš" nebo "Lež má dlouhé nohy" :mrgreen: :mrgreen:
kolega

Příspěvekod **lasta » 30 led 2013 10:04

Je to kulturní elita jak nás o tom přesvědčují media nebo komediantdká špína přisátá na cecík ČT kterou platíme dvakrát ze svých daní a to povinně? :roll:

Jan Hřebejk v sobotním večerním zpravodajství televize Prima z pražské Lucerny: "Rudá a hnědá prasata táhla lháře a demagoga na Hrad." (y)
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domo ... u-prasaty/

http://cs.wikipedia.org/wiki/Monika_El% ... Dkov%C3%A1

Dobře a jednoduše to vysvětlil Hájek:
Před uzavřením volebních uren se prý tajemník prezidenta Klause a sám neúspěšný prezidentský kandidát utěšoval, že předseda TOP 09 nemůže být zlý, protože zlo přece nikdy nespí. Přesto se ale raději zamkl, aby mu do bytu s uzavřením volebních uren nevtrhla „milice pravdy a lásky“.

Mezitím rozjímal nad televizním výrokem, že proti sobě stojí síly pravice a levice. Ve skutečnosti prý proti sobě stojí společný (levicový) kandidát pravice a levice a kandidát, který chce pravo- levý politický souboj zrušit a nahradit vládou zájmových elit. Pravice a levice by proto podle něj měly především vybojovat to, aby v budoucnu vůbec mohly mezi sebou soupeřit.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... vic-261206
**lasta

Příspěvekod strom » 30 led 2013 12:37

Hlásím se služebně ze Žďáru nad Sázavou. Zkejsnu tu na tři dny. Nevím, jestli večír nezajdu na jedno. Nevíte někdo, kde je tady nějaká útulná hospoda?

kolego, 4k televizor bude řadu let dobrý tak leda na prohlížení fotografií. Ještě že výrobci DF byli tak prozíraví a udržují v rozlišení snímačů bezpečný náskok :mrgreen:
strom

Příspěvekod strom » 30 led 2013 12:40

Tož Jaryne, i s manželků se častěji lépe domluvím a jsem úspěšnější ve zjišťování příčin jejích nálad :roll:
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem