od Jaryn FZ 150 je zatim muj nejlepsi DF.
- á já s tím naprosto souhlasím

Ten foťák je opravdu hódně dobrý a je znát ohromný technický pokrok. O pár měsíců později než ty jsem asi začínal s FZ-7, kterou jsem v MPX koupil v doprodeji, když byla "lépe dosažitelná". Novinky jsou cenově posazené vždy trochu výš a tak v tomto směru pokulhávám

, i když z toho žádný midrák rozhodně nemám. Kdysi na fotografovani.cz probíhaly úvahy, jaký přístroj by komu nejlépe vyhovoval. Moc se mi tehdy líbila FZ-30, která v té době byla "IN", zejména její ovládání objektivu natáčením objímek...na tom objektivu

no a tohle kdyby byli dokázali dát na FZ-7, tak to by bylo něco!

Časem jsem se i na 30 zmohl a brzy pokukoval po novější padesátce.Jó, to bylo tenkrát dohadů

co je lepší a majitelé nedali dopustit právě na ten svůj "domácí stroj"

-vzpomínáte?
FZ-50 jsem měl dokonce2x- tolik mi vyhovovala, loni jsem tu 2. poslal do světa, abych přestoupil na Olympus,> kategorie M4/3. I s touto značkou jsem si už užil své, dobré i méně potěšující. Tentokráte brzy u mě bude mít své "šestinedělí" O-M5 kterou používal ještě nedávno "kolega", protože ten za vývojem nemůže být pozadu >>POKROK

..ani o krok

.
I když mám stále (podobně jako Jaryn) tu svou sedmičku, tak FZ-150 je přístroj opravdu na úrovni a rozhodně nezaostává za tzv. zrcadlovkami amaterské kategorie, dokonce si troufnu tvrdit, že má lepší výstupy než ony. Dobře udělali páni vývojáři, že ho nechali na 12Mega a nehnali se dál, bohatě to stačí i na velké fotky, na které se dá také dívat

.
Takže Jaryne...souhlasím i když jsou nepochybně lepší foťáky.....

- P9221844-w - na ně nemám.jpg (234.61 KiB) Zobrazeno 7865 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 96 mm
- Čas expozice: 1/80 sec.
- Clona: F/16
- ISO: 200
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: On, Flash did not fire
- Model: E-620
- Expoziční program: Shutter priority
- Exposure bias: 7/10 EV
- Metering mode: Pattern
ale je to úplně jiná kategorie a za jiné peníze. 150 "je brus" mezi UZ a opravdu dokáže udělat radost, má výborný objektiv s velkým zoomem, který "i nohy šetří"

- P1010513 v pavučině.jpg (332.1 KiB) Zobrazeno 7869 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 29 mm
- Čas expozice: 1/500 sec.
- Clona: F/5.6
- ISO: 100
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
- Model: DMC-FZ150
- Expoziční program: Priorita clony
- Exposure bias: -33/100 EV
- Metering mode: Pattern