Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod Jaryn » 13 úno 2014 21:50

Exikare (n) (n) (n) ;)
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 14 úno 2014 20:32

Obnovovací frekvence u TV: Když nevíte, čemu věřit!

http://www.datart.cz/novinky/radce-obno ... n=201402_4
Jaryn

Příspěvekod **lasta » 14 úno 2014 21:18

Ten odkaz , to je opravdu veliký blábol.. :lol:

Už jste si změřili spotřebu TV Plasma Samsung 51 palců?

Takže už víte, že má 17 Watt průměrnou hodinovou spotřebu v normálním nastavení díky rekuperaci elektrické energie. (n)

Překvapení, že? ;)
**lasta

Příspěvekod strom » 15 úno 2014 06:19

Koukám, že se rozrostl tandem FZ150kářů (n)

Jináč nevím, ale občas mi přijde, že jsme proti západní Evropě opravdu jaksi pozadu :roll:
http://zpravy.idnes.cz/breivik-vyhrozuj ... anicni_vez
Tož jsem se kókl, koližepa stójí takové Playstation 3.
http://herni-konzole.heureka.cz/sony-pl ... n-3-500gb/

Myslím, že běžné děti se musí hodně snažit, aby si něco takového zasloužili. Tomuto pánovi bych to vyhladovění už dávno nařídil a ne jako že tím on bude někomu vyhrožovat, že nebude pár dní (nebo spíš hodin) papinkat :roll: :evil:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 15 úno 2014 07:56

Myslim, ze ho veznit nemeli. Zvlast kdyz tak chudak trpi. :cry:

FZ 150 ja zatim muj nejlepsi DF.
Naposledy upravil Jaryn dne 15 úno 2014 19:36, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod exikar » 15 úno 2014 12:49

od Jaryn FZ 150 je zatim muj nejlepsi DF.
- á já s tím naprosto souhlasím (n) Ten foťák je opravdu hódně dobrý a je znát ohromný technický pokrok. O pár měsíců později než ty jsem asi začínal s FZ-7, kterou jsem v MPX koupil v doprodeji, když byla "lépe dosažitelná". Novinky jsou cenově posazené vždy trochu výš a tak v tomto směru pokulhávám :( , i když z toho žádný midrák rozhodně nemám. Kdysi na fotografovani.cz probíhaly úvahy, jaký přístroj by komu nejlépe vyhovoval. Moc se mi tehdy líbila FZ-30, která v té době byla "IN", zejména její ovládání objektivu natáčením objímek...na tom objektivu :shock: no a tohle kdyby byli dokázali dát na FZ-7, tak to by bylo něco! (n) Časem jsem se i na 30 zmohl a brzy pokukoval po novější padesátce.Jó, to bylo tenkrát dohadů :roll: co je lepší a majitelé nedali dopustit právě na ten svůj "domácí stroj" :evil: -vzpomínáte?
FZ-50 jsem měl dokonce2x- tolik mi vyhovovala, loni jsem tu 2. poslal do světa, abych přestoupil na Olympus,> kategorie M4/3. I s touto značkou jsem si už užil své, dobré i méně potěšující. Tentokráte brzy u mě bude mít své "šestinedělí" O-M5 kterou používal ještě nedávno "kolega", protože ten za vývojem nemůže být pozadu >>POKROK :o ..ani o krok :mrgreen: .
I když mám stále (podobně jako Jaryn) tu svou sedmičku, tak FZ-150 je přístroj opravdu na úrovni a rozhodně nezaostává za tzv. zrcadlovkami amaterské kategorie, dokonce si troufnu tvrdit, že má lepší výstupy než ony. Dobře udělali páni vývojáři, že ho nechali na 12Mega a nehnali se dál, bohatě to stačí i na velké fotky, na které se dá také dívat (n).
Takže Jaryne...souhlasím i když jsou nepochybně lepší foťáky.....
P9221844-w - na ně nemám.jpg
P9221844-w - na ně nemám.jpg (234.61 KiB) Zobrazeno 7865 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 96 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/16
ISO: 200
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: On, Flash did not fire
Model: E-620
Expoziční program: Shutter priority
Exposure bias: 7/10 EV
Metering mode: Pattern

ale je to úplně jiná kategorie a za jiné peníze. 150 "je brus" mezi UZ a opravdu dokáže udělat radost, má výborný objektiv s velkým zoomem, který "i nohy šetří" :lol:
P1010513 v pavučině.jpg
P1010513 v pavučině.jpg (332.1 KiB) Zobrazeno 7869 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 29 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -33/100 EV
Metering mode: Pattern
Tak jakou pavučinu zde asi budeme rozpřádat příště :?:
exikar

Příspěvekod kolega » 15 úno 2014 13:13

exikar: to si mne docela překvapil, že po těch tvých peripetiích tu E-M5 ještě vůbec máš :shock:. Navíc jsem nedávno viděl tvůj inzerát právě na prodej E-M5 - na paladixu, a tak jsem si myslel, že jsi to už také prodal, podobně jako grip HLD-6. Ale i tak ti přeji, aby jsi byl s UZ Panasonic FZ150 opravdu spokojenější, než s tím Olympusem (n).
Naposledy upravil kolega dne 16 úno 2014 12:09, celkově upraveno 1
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Jaryn » 15 úno 2014 21:43

Exikare, mam stale FZ i C700UZ :)
Dnes jsem take cvakal po Praze, ale jen cestou na vlak na Hlavni nadrazi. Takze most Barikadniku, Hlavkuv most, minul jsem Stefanikuv most, Kotvu, Jindrizskou vez a novou sochu Wilsona pred Hlavnim nadrazim. Prochazka s plnou polni na vlak ve 13:44.. Strome, kdeze jsi to skoncil ? :mrgreen: Ty ale chodis urcite vlevo. Zatim ;) Od Hlavkova mostu jsem mohl zvolit i jine trasy, ale sel jsem, kudy me nohy nesly :mrgreen: Opet jsem pokecal s panem bezdomovcem pod Hlavkovym mostem. Stezoval si na vyhriznutou plotynku. Sve bydleni by ale uz pry nemenil, ze si zvyknul. Fota prihodim nejdrive ve stredu, kdy se snad presunu dal.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 17 úno 2014 08:59

http://zpravy.aktualne.centrum.cz/ekono ... erm=link_2

Zrovna pred chvili mi jedna takova operatorka volala, ze jde o anonymni pruzkum a hovor bude monitorovan. Anonymni byt nemohl, protoze mam ve zvyku se predstavit. A navic hned zamirila do te spravne vekove kategorie, takze asi zna minimalne rok narozeni. Chtela asi info o zamestnani, prijmech apod. Tak jsem ji odkazal na CSU, kde se dozvi anonymne vse. Netusil jsem, jak s nimi mohou zachazet.
Naposledy upravil Jaryn dne 17 úno 2014 10:25, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod kolega » 17 úno 2014 09:59

Jaryne: Tak to jsem teda netušil, že na call centrech panují takové podmínky (y) . Taky mi občas volají a je to i docela zábavné. Když mi třeba na úvod říkají, že hovor je monitorovaný, nebo zaznamenávaný, tak jim hned jen tak mimochodem řeknu, že já si hovor také nahrávám :mrgreen:. Některé to docela rozhodí a pak jim chvíli trvá, než se vzpamatují. Nebo když se ptají na věkovou skupinu, tak říkám, že přes 70 a zde pak někteří o mě ztratí zájem. Nebo když se ptají na měsíční čistý příjem, tak tam je to také zajímavé podle odpovědi, kterých se nabízí celá škála .. třeba že žiju většinou jenom ze špinavých peněz, že čistý dostanu jen málo kdy a pod. Prostě je to zábava a opravdu mám některé nahrané a bavím se tím i pak ze záznamu (n)
kolega

Příspěvekod Jaryn » 17 úno 2014 10:24

Kolego, ja je nekdy i predbehnu s tim, ze mi zcela jiste opet nabizeji vyhodnou kreditni kartu z te a te banky :mrgreen: Jen mi pak potvrdi, ze ano, ze je ale opravdu vyhodna, proc ji nechci, a naznacuji mi, ze jsem hloupy, kdyz ji nechci, ze bych mohl vyhodne nakupovat v tom a tom supermarketu. Tak jim reknu, ze je nechci okradat o drahoceny cas, ktery muze venovat nekomu jinemu. A jsem hotovy behem nekolika desitek sekund :mrgreen: Na tyto "produkty" jsem jiz silne alergicky.

Nedavno jsem sedel v prazske restauraci, a naproti take operatorka stale dokola nabizela pro zmenu nejake zdravodni sluzby. Evidentne mela databazi lidi s prislusnym zdravotnim postizenim. Nikdy se jaksi neminula.
Jaryn

Příspěvekod strom » 17 úno 2014 10:43

Nojono, ty lidi skutečně lituju. Tahle země nic moc nevyrábí, netvoří. Už na základní škole chvíli po revoluci nám bylo vštěpováno, že my jsme/budeme ta vyspělá ekonomika, že my se budeme živit pouze službami s vysokou přidanou hodnotou a něco "méně" důležitého, ať si dělají někde v Asii nebo snad Africe. No a takhle to dopadlo :(
Taky jsem nadšen, když mi zavolá nějaká paní s nabídkou nebo průzkumem a dříve jsem se snažil jim i na něco odpovědít, jelikož si uvědomuju, že holt dělají práci, na kterou by se za příznivějších životních okolností asi všichni vykvajzli. Někteří ti operátoři jsou opravdu zoufalí a nedivil bych se, kdyby mi volali zrovna v kalhotkách anebo měli v kalhotách. Také jsem několikrát zažil, kdy mi operátor naznačoval, že jsem hloupý, když nechci jeho finanční poradentství a když si myslím, že si to sám budu dělat lépe, tak že prý tedy hodně štěstí :mrgreen: To je jeden z hovorů, který mi utkvěl s finanční poradkyní Partners. 2x jsem se s nimi snažil dobrovolně z vlastní iniciativy uzavřít životní pojištění, ale nikdy se mi to nepovedlo, jelikož mi oni poradci nebyli schopni odpovědět na nejzákladnější otázky vyžadující alespoň primitivní finanční gramotnost.
Na nabídky kreditek se snažím odpovídat věcně a to tak, že brát si úvěr na spotřebu není racionální, protože pokud jsem si na spotřebu nedokázal našetřit sám, tak vzhledem k tomu, že spotřeba žádné peníze negeneruje, protože to je spotřeba a ne investice, tak jí pak pravděpodobně nebudu schopen splácet a že takového nezodpovědného klienta by určitě nechtěli :mrgreen: Tím je většinou vykolejím :mrgreen: A možná i trochu poučím, kdo ví :lol:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod bmx » 17 úno 2014 10:51

Che, je to jasná věc, všichni ti kravaťáci a manažeři, nahánějí naše prachy, sobě a svým chlebodárcům... :oops: :cry: (y)

bič a hnát je od domu pryč (n)
bmx

Příspěvekod Jaryn » 17 úno 2014 12:49

Strome, vcera jsem byl v jednom super hyper elektru a koukal na telky s DVB-S tunerem. Prisel prodavac, zda nepotrebuji s necim poradit. Tak jsem mu rekl, ze se jen divam, ale ze by me zajimalo, zda ty vestavene satelitni tunery podporuji protokol USALS. Ze to jeste ani neslysel :mrgreen: Tak jsem mu vysvetlil, ze je to zapotrebi pro nataceni motoru paraboly k ruznym pozicim druzic. Nechapal. Tak jsem trochu zapochyboval, ze by to v telkach bylo, ze tam bude asi jen protokol DiSEqC pro prepinani konvertoru, pokud je jich vice nez jeden. Ani to mu nic nerikalo. Rekl jsem mu, ze kdyz mi chtel poradit, ze se ho tedy ptam, ze by to mohl vedet, kdyz ty telky prodava. Ze je to prilis moc specificky dotaz, ze se zepta kolegy. Ten ale na tom byl stejne :mrgreen: Az treti kolega vedel, oc jde, ze USALS telky nepodporuji, jen DiSEqC, ze bych toho chtel po telkach prilis. Jenze ja USALS pouzivam, takze by mi takovy DVB-S tuner byl k ... :cry:
Jinde v Praze mi zase tvrdili, ze sice nevi proc, ale ze LED trubice maji i startery. Kdyby se trochu zajimali o to, co prodavaji, tak by zjistili, ze sice se o starterech pise, ale v obalu je jen propojka s 1A pojistkou. Ale nac se namahat ? :mrgreen:
Takze i kdyz nekteri praci maji, tak se stejne moc nesnazi.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 17 úno 2014 13:00

Jaryn

Příspěvekod kolega » 17 úno 2014 13:15

Jo speciálně prodavači a jejich "odbornost" v prodejnách s elektrem, to je kapitolka sama pro sebe :mrgreen:. Já jsem "narazil" i s úplně obyčejným dotazem (když jsem se sháněl po sporáku s indukční varnou deskou) jestli jde připojit jeden vystavovaný sporák i na starší rozvodnou síť 3PEN 400V/TN-C, když v popisku toho sporáku měli uvedeno 230V, TN-S, 10,4kW (což, jak jsem později zjistil, zřejmě pouze opsali z velmi stručného CZ manuálu k výrobku). Jeho odborná odpověď byla negativní (n). Já jsem ale samozřejmě věděl své, zajímala mě jednak ta "odborná rada" prodavače a také proč to tam mají takhle blbě napsaný. Vždyť oni si tím odradí (s problematikou neobeznámené) potenciální zájemce o to zboží. Stačilo by bývalo, kdyby se jenom kouknul na zadní stranu sporáku a tam viděl velmi názorně (obrázkově) vysvětlené možné způsoby připojení :mrgreen: .
Naposledy upravil kolega dne 17 úno 2014 13:55, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod strom » 17 úno 2014 13:53

Jaryne, satelit jsem se pro sebe nikdy nechystal pořizovat, ale co tak vím, tak ty vestavěné tunery jsou opravdu nic moc, zvláště v těch ne úplně TOP TV. Nevím jak řady 2013, ale třeba v roce 2012 byly vestavěné DVB-S tunery u LG prý dosti zoufalé. Přepínání programu trvalo snad 5 vteřin, možnosti editace seznamu programů velmi nepraktické a prý to i blblo, že se občas pracně vytříděný seznam po vypnutí a zapnutí TV smazal a všechny programy byly zase pěkně pohromadě. Proto jsem našim pořídil TV bez DVB-S a tuner jim přikoupil, byť je nutnost mít dva ovladače, i když ten původní TV ovladač jim slouží jen k zapnutí/vypnutí TV. Pořídil jsem takový ten masově oblíbený tuner Technisat Technistar SIR a zatím funguje dobře. Natáčet anténu nepotřebují, jelikož to anténa ani neumožňuje. Naši si pořídili satelit hlavně proto, aby mohli chytat běžné české programy, jelikož signál DVB-T nebyl v naší vísce úplně kvalitní.

Jaryne, příště se jich raději zeptej, jesli je Samsung nejlepší TV a kolik má Hz. To už se chytnou :mrgreen:

Hm, finanční poradci neumí dělat svou práci, prodavači v elektru neumí dělat svou práci, úředníci na ministerstvech neumí svou práci, dělníci neumí svou práci. Přemýšlím, jak je možný, že tenhle stát ještě funguje :mrgreen:
strom

Příspěvekod Jaryn » 17 úno 2014 14:44

Strome, take se nekdy divim, ze jsme jeste nezahynuli.
Pouzivam dva satelitni prijimace - Kaon, kde vyuzivam to nataceni paraboly a Ferguson Ariva combo 252, ktery ma i DVB-T, T2 a samozrejme DVB-S,S2. Takze vse je naladeno v jedne krabicce. Navic ovladani lze naprogramovat i na telku, coz jsem samzrejme ucinil. Tady vyuzivam DiSEqC, protoze na panelaku jsou k dispozici 4 druzice. Jinak i ovladacem od Kaonu lze ovladat telku. Na Technisaty jsem zanevrel podobne jako na Samsungy diky masove reklame, ktera je vzdy podezrela. Podobne jako na "produkty" bank, kdy mne treba doporucovali investovat do jiz jednoznacne pruserovych akcii ci terminovanych vkladu, ktere takrka vylucovaly rychlou likviditu bez sankci.
Kolego, nevim, proc by novy sporhelt nemel jit zapojit do starych, spravne dimenzovanych a jistenych rozvodu ? Vzhledem k prikonu, tak urcite tri faze, jinak je to o zpusobu ochrany. Mozna ses mel zeptat, zda tomu sporaku nebude vadit elektrina vytobena v Temeline. Sak nekteri vykukove nabizeli zarizeni, ktere zamezovalo, aby domacnost odebirala elektrinu z Temelina. :mrgreen: Nejvic se da vydelat na lidske blbosti. No a samozrejme podvody. :cry:
Jaryn

Příspěvekod kolega » 18 úno 2014 06:08

Jaryne: šak on ten sporák samozřejmě na tu 3f TN-C síť připojit lze, vždyť píšu, že "já vím své". Mne k dotazu vyprovokoval spíš ten jejich popis k výrobku. Na druhou stranu na tomhle stavu věcí nese svůj díl viny i výrobce, tím naprosto nedostatečným manuálem, který nesplňuje ani 10% toho, co stanovují normy. Nevím, jak je tohle vůbec možné, že takový manuál projde přes schvalovací proceduru našich úřadů. Sám, kromě vlastní konstrukce, manuály ale vůbec celou technickou dokumentaci k našim strojům a zařízením zpracovávám, tak nad tímhle jen kroutím hlavou. Podle mého názoru mají být v tom manuálu, mimo jiné, popsány fšecky možné způsoby připojení do v tuzemsku používaných sítí a to i s doporučeným jištěním pro konkrétní případy. Výrobec to vyřešil jen strohým konstatováním, že připojení sporáku musí provést odborný pracovník :mrgreen: .
Jinak Jaryne, v tomhle případě ten obchod s elektrospotřebiči (OK elektro :D ) na lidské blbosti (svých prodavačů) spíše prodělával. I já koupil ten sporák nakonec úplně jinde a ještě to vyšlo výrazně levněji :mrgreen:.
.... No jak píše strom výše, evidentně si tu každý dělá více méně co chce a jak chce, je vskutku obdivuhodné, že to tu ještě jakž takž funguje - otázka je jak dlouho ještě?
kolega

Příspěvekod Jaryn » 18 úno 2014 11:38

Kolego, to nebylo mysleno na tebe, ale na info v prodejne. Myslim, ze jde o stejny retezec, takze je asi "dobre" skoli. Rano mi pro zmenu privezli pohovku, aby me nebolela zada. Po sleve 11kKc, doprava zdarma. Ze chybi navod, to mi nevadi, urcite si poradim i bez nej. Jenze chybi i vruty, nejaky doraz a kolecka. Vruty dokoupim. Pry se mam obratit na reklamaci. Jenze mne prijde levneji, kdy z mi napisi, co chybi a ja si to obstaram, nez abych zde zese zbytecne jezdil a cekal nanejakeho milostpana.
Potrebuji 6 vrutu, abych namontoval zadni dil, ostatni zatim tak nevadi. Jinak casti jsou snad z palivoveho dreva. I do palenice vozim lepsi. Toz opravdu nevi, co jsme to tu za lidi. Pry ceska kvalita :roll: Budu si pamatovar :cry: Tak valim do zelezarstvi pro vruty :mrgreen:
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem