Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod strom » 05 úno 2014 11:25

Jaryne, vždyť tě ale nikdo nenutí koukat na pořady bez myšlenky, o ničem. Já sebe tedy rozhodně takto sebemrskačsky nelískám :mrgreen: Chci kvalitní pořad a k němu perfektní obraz. Čas od času bych si rád dopřál takovýhle pasivní relax, ale jaksi na to není čas. Spoustu času na toto mají asi hlavně ti, kdož si neustále stěžují, jak jsou na tom špatně. Vše má svá pro a proti.

kolego, v tomhle vidím poteciál pro nějaký tablet do vany, který si pořídím z Číny. Možná to bude právě ta odměna. Prakticky jen ve vaně mne nikdo neruší, tam se dá zkouknout lecos. I na Babiše jsem tam onehdá koukal :mrgreen: Zatím jen na mobilu, ale i to mi postačuje.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 05 úno 2014 14:48

Strome, proč mi podsouváš, že se koukám na pořady bez myšlenky a o ničem ? Nějak sis to upravil dle potřeby. Se 4K jsou už vidět telky od Sony. Poprvé jsem ji viděl na Karláku, ale už ju majů aj ve Zlíně a se slevů ! Tož šak kup :mrgreen: Včíl na chvílu jedu přes Fofrnet, ale musím fofrovat :mrgreen: Teprve včíl obědvám :(
No, raději se budu věnovat jiné činnosti ;)
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 05 úno 2014 15:14

Jaryn píše: Mě však zajímá spíš děj, myšlenka, než kvalita obrazu. Co pomůže perfektní obraz, když bude vyjadřovat něco obsahově nesledovatelného ?

Jaryne, šak ti nic nepodsouvám, jak jsi na to přišél? Reagoval jsem na tvou větu výše, u které jsem nepochopil význam jejího opakovaného sdělení, protože už několikrát dříve jsi tu napsal, že upřednostňuješ kvalitu pořadu před kvalitou obrazu. Vždyť to je přece jasný, že kvalitní obraz ze sprominutím sra*ky hvězdu neudělá. Nevím, proč vůbec zmiňovat takovouhle kombinaci, jelikož když se na něco nechci koukat, tak se na to nekoukám i kdyby to bylo v 4k rozlišení na 2-metrové OLED TV. Já upřednostňuju kvalitní obsah i obraz, jelikož kvalitní obsah a nekvalitní obraz je kombinace, která mne štve o to víc, když chci kvalitní obsah strávit kvalitně ;) Třeba dokumenty BBC o přírodě jsou v mizerné obrazové kvalitě opravdu k vzteku. A pak záleží, co považuješ za kvalitní obraz. Lidem, kteří přecházejí ze 70cm CRT stačí prakticky o 10 cm větší jakékoliv Full HD LCD a už jsou blažení, jaké mají superkino. Tohle už mne přešlo.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 úno 2014 01:12

Strome, šak aj ty se občas opakuješ. Co na tom ?
Dnes jsem v Olomouci viděl UHD i od Samsunga, u nás i OLED, ale nijak mě ty telky nezaujaly. Včíl se dívám ještě na CRT 55cm z Oravy, který krmím STB s DVD od Sencora. Přijímám kanály 36, 51, 53 (Praděd), 44 a 50 (Slavonín). A jelikož bez brýlí špatně vidím už na dva metry, tak stejně nepoznám rozdíl od CRT, HD redy, full HD či UHD :mrgreen: Každopádně je to většinou barevné :)
Jaryn

Příspěvekod strom » 06 úno 2014 08:27

Jaryne, jo, taky se opakuju, holt už nejsem nejmladší. :-) Jsem poslední dobou trochu v ráži, tím to asi bude. Když se tu zmíním o nové TV, vždy pripomenes, k čemu je dobrý obraz, když obsah bude na nic. Asi mi podvědomě přišlo, že naopak ty mi podsouvas, že si to kupuju kvůli seriálům na nově. No nic, nechme toho, nejsme ženské. Zatím :-)
Jinak takové SD vysílání vypadá mnohem lépe na 70 cm CRT, kterou ještě naši pouzivaj, než na trochu větším LCD. Obraz je přirozenější. Ale to je známá věc.
strom

Příspěvekod kolega » 06 úno 2014 10:53

No hošani, tak nevím, jestli na tom nejsem podobně s očima, jako Jaryn. Když koukám na 40" telku z 3,5m, tak pomalu nerozeznám SD od FullHD programu, jen pozoruju o trochu ostřejší obraz. Pro mne je UHD rozlišení zbytečné u TV, natož pak na 5-6" mobilu. Samsung plánuje na letošek mnoho modelů smatrfounů s QHD (2K) rozlišením a na příští rok 2015 už chystá UHD (4k) rozlišení. Podle tohoto tempa se ovšem obávám, že dostojím-li svému přecevzetí, že novou TV už pořídím v technologii OLED (nebo podobné), tak už se v tu dobu asi jiné, než UHD (4k) nebudou ani vyrábět. To budou ale muset v nabídce mít tak 80"-100" modely :mrgreen:
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 06 úno 2014 11:15

kolego, při této úhlopříčce a vzdálenosti rozdíl mezi kvalitním SD a Full HD opravdu moc nepoznáš. Na 65" plazmě, kterou jsem si chtěl pořídit, už je při sledování ze 3 metrů samozřejmě rozdíl mezi SD a Full HD dost patrný a dokonce už Full HD rozlišení je tak na hraně, což jsem si okouknul v obchodě. Právě ta úhlopříčka kolem 70" je při běžné obývákové vzdálenosti 3 metry od TV už přelomová, kdy 4k rozlišení už má nějaký efekt. Ale pouhé rozlišení kvalitu obrazu nedělá, je toho mnoho dalšího od věrného podání barev, přes zobrazení černé až po nechtěné efekty různých pohyb vyhlazujících algoritmů.

Na mobilech je to úplně něco jiného. Do 5" pro mne naprosto postačuje HD 720*1280. Rastr je sice drobně vidět, ale až když si dám mobil 10 cm před oči. Full HD displej v mobilu rohodně nechci kvůli nesmyslnému plýtvání energie, jelikož Full HD rozlišení žádnou přidanou hodnotu nepřináší. Až bude mobil poháněnej tak, že vydrží na jedno nabití 5 dní a procesory to budou stíhat, tak si klidně pořídím aj s UHD displejem, pak mi to bude úplně fuk.
Přílohy
s3.carltonbale.com screen capture 2012-9-19-15-25-25.png
s3.carltonbale.com screen capture 2012-9-19-15-25-25.png (89.31 KiB) Zobrazeno 5477 krát
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 úno 2014 18:53

GSM komunikátor nelhal. Problém jsem vyřešil za necelou půlhodinu, vše běží zase jako hodinky. Toť mé využití hlůpého telefóna s hlůpým GSM komunikátorem v kombinaci s vhodnými snímači. Další mám již připravený. Za cenu jednoho chytrého telefóna mám jeden hlůpý a k němu třeba i několik GSM komunikátorů, které mi opravdu slouží. :) ;)
Přílohy
P1700002.jpg
P1700002.jpg (319.16 KiB) Zobrazeno 5455 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 19 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.5
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
P1690991.jpg
P1690991.jpg (278.38 KiB) Zobrazeno 5455 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 22.3 mm
Clona: F/3.6
P1690986.jpg
P1690986.jpg (179.46 KiB) Zobrazeno 5455 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 21.9 mm
Clona: F/3.6
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 07 úno 2014 12:38

Strome, něco pro tebe :mrgreen: ;)
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/32601 ... skodi.html
Z hlediska zdravotního může mít pak posedlost čistotou ve výsledku velmi nepříznivý vliv, hrozí častější výskyt různých autoimunitních a s tím navazujících onemocnění,” uvedla na závěr výčet možných problémů Brownová.
To mně až tak moc nehrozí :mrgreen:
Naposledy upravil Jaryn dne 07 úno 2014 13:09, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod exikar » 07 úno 2014 13:09

Jaryne, když tak koukám :o na ty fotky "tvého problému" na který jsi vyrazil s moderní byť ne špicovou technikou. Tak za tím vidím sítko filtru před čerpadlem ÚT, ale nemusí to tak být. No a když mi podobný problém v minulosti nastal, že to už nehřálo, šel jsem na to jako nynější léčitelé...přiložil jsem dlaň na rúrku a bylo jasno. Tehdy jsem neměl doma ani ty dráty k bakelitovému telefónu s kulatým ciferníkem - nejspíš by stejně nebyl nic platný. No a pokud to není ÚT, tak je to z nějakého chladicího okruhu- :roll: rezavá voda (určitě ale né ta od nádraží z Haliče), ale tam to (ne)fungovalo nebo opačně, nejspíš asi hřálo byť nemělo :( Určitě to není z tvé FZ-150, ...i když při té tvé fotokadenci na něm možná máš namontovaný chladič :D
exikar

Příspěvekod strom » 08 úno 2014 08:38

Jaryne, já ses zas tak často nekůpu, spíš dlůho :mrgreen: Naučil jsem se to již na střední. Jelikož jsem z vesnice, tak naši moc neuznávali, že by si někdo chtěl číst knihy nebo toužil po hlubším vzdělání, takže když jsem si četl v pokoji, tak jsem byl velmi rychle upozorněn, ať jdu dělat něco užitečnějšího :mrgreen: Takže jsem využíval možnost číst si při koupeli a to mi tak nějak zůstalo. I dnes je to jediné místo, kde mám na to klid, takže na tom něco bude :mrgreen: Už ale na té střední jsem býval varován ne před tím, že si zničím své ochranné bakterie, ale že nebudu mít kvalitní zrní, až přijde čas zasít. :) No zatím se zdá, že vše funguje a nepotřeboval jsem nikde kupovať semeno od jiného výrobce. (n)
strom

Příspěvekod Jaryn » 08 úno 2014 09:56

Strome, já vím, už jsi se o tom také několikrát zmiňoval ;) My máme doma vanu jen 120 cm dlouhou, takže se do ní musím poskládat jako v prenatálním věku, což bylo asi moje nejkrásnější období života, leč jsem v tu dobu ale oficiálně ještě nebyl, byť jsem prokazatelně byl. Tož včíl nevím, kdy bych mjél vlastně slavit svoje narozeniny :mrgreen: Ve vaně si také asi díky vzpomínkám na onen prenatální věk rád poležím, ale nečtu si tam, jen tak přemýšlím o všem možném, ba i nemožném, někdy mě napadne i něco zajímavého, co pak realizuji nebo únavou, hlavně v Praze, usnu :mrgreen: Jen vodu nemám slanou :( Myslím, že by se měly slavit hlavně početiny. Ale to je někdy dříve jak na nové gatě a hlavně mnohé vůbec netuší, co už nosí pod duší :roll:
Strome, ale vzhledem k těm tvým dcerám, měli vaši tak trochu pravdu :mrgreen: Já mám synka :)
Jaryn

Příspěvekod strom » 08 úno 2014 10:18

Jaryne, tož taky jsem si říkal, že početiny jsou asi důležitější. Mimo jiné, když nějaké slečně dneska řekneš, že vypadá na 50 a ona uraženě opáčí, že jí je teprve 49 a tři měsíce, tak jsi měl vlastně pravdu ty :mrgreen: Ale je fakt, že slavit početiny by leckdy bylo asi i nedůstojné vzhledem k okolnostem početí :mrgreen:

Jaryne, druhého čápa stále ještě čekáme. A zatím nevíme, jestli tu bode holka nebo kluk ;)
strom

Příspěvekod Jaryn » 08 úno 2014 10:25

Strome, já jsem myslel, že čáp už přiletěl ;) Ale na sonu by se už snad mělo poznat, s čím čáp letí. Díky kamarádovi gynekologovi (bohužel předloni již zemřel) jsem měl možnost vidět synka právě v tom prenatálním věku, kdy si hrál už s vlásky, se kterými si hrává dodnes. Já jsem si s vlásky určitě nehrál :mrgreen:
Holt díky pokrytectví a mnohdy neurčitelnosti oného okamžku, ba někdy i původce :mrgreen: :roll: , asi zůstane u těch narozenin :( Tam je to jednoznačné. :)
Naposledy upravil Jaryn dne 08 úno 2014 13:55, celkově upraveno 2
Jaryn

Příspěvekod strom » 08 úno 2014 10:33

Jaryne, už by se to nějakou dobu poznat mělo, ale tentokrát se asi necháme překvapit. Ještě uvidíme...
Jinak by mi bylo jedno, kdyby to byla znova holka. S holkama je sranda. Ta naše je občas pěknej rošťák, tluče i kluky, takže mi to částečně vynahrazuje :) Navíc první dítě asi bývá trochu víc hýčkaný, takže i z tohodle důvodu jsem radši, že to byla holka a ne kluk, protože toho bych rád připravoval přecijen na trochu tvrdší podmínky :) Šak uvidíme, každopádně určitě beru oboje ;)
strom

Příspěvekod Jaryn » 08 úno 2014 11:14

Strome, šak ti stejně nic jiného nezbývá :mrgreen: No nic. Musím do terénu :(
Jaryn

Příspěvekod exikar » 08 úno 2014 11:43

Tak koukám - hold nebo holt :shock: , že v tom netápu sám. Proto jsem se vydal pohledat, abych v tom měl také konečně jasno, on ten náš jazyk mateřský dokáže připravit zajímavé situace -http://www.mojecestina.cz/article/2009072305-hold-x-holt.
Jaryne včerá jsem tuná navečer nakouknul a měl jsem tam odpověď k mé filtrové úvaze, ale protože PC :roll: sdílím ,tak jsem byl odkloněn na dnešní dopoledne...a ono to tam už není, škoda- mohl jsem být o něco "uvědoměnější" :?: -vláďa
exikar

Příspěvekod Jaryn » 08 úno 2014 13:20

Exikare, díky za odkaz, již jsem opravil :) Nějak jsem si to při psaní neuvědomil. Dokonce jsem přidal do záložek, abych se propříště poučil (n) Jinak si nemyslím, že by ses mým smazaným příspěvkem poučil. Stále v něčem tápu a ne všechno chápu. :( Jinak GSM komunikátor používám proto, že slouží jako má prodloužená ruka dlouhá pár desítek kilometrů. Takže i kdybych si rád šáhnul, tak to mám přece jen dost daleko :roll:
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 08 úno 2014 17:22

Jaryn

Příspěvekod strom » 08 úno 2014 17:54

Jaryne, tak jsem to omrknul. Tedy jen Panasonic, na víc jsem si netroufl :mrgreen: No, poslední dva tři roky mi vývoj uniká, už to nesleduju, navíc už je toho skutečně hodně, takže chvilku trvalo, než jsem se v tom zorientoval a zavzpomínal. Chtělo by to větší monitor :) No, bylo toho vyrobeno už skutečně dost a je za tím obrovský kus práce. Zavzpomínal jsem na staré dobré stroje. O některých kouscích jsme tu napsali skutečně mnoho. Rád vzpomínám na to nadšení z UZ, kdy tu, tedy vlastně na starém fóru, přibývali nadšení vlastníci svých prvních UZ jako FZ7, FZ30 a hlavně FZ50 apod. To bývalo Lumík sem, Lumík tam :mrgreen: I na polemiky s panem Houskou rád vzpomínám :D (n)
Dnes už je to taková setrvačnost a v případě Panasonicu spíše pomalé zadrhávání nebo spíš zapadnutí do průměru a vůbec celý ten segment tak nějak skomírá. Najednou jako by nikdy nic nebylo, většina možná už zapomněla, mladí už ani neznaj. Holt to je život.
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem