Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Re: Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Příspěvekod ODSakEda » 19 črc 2016 16:44

Jojo kanadský , moja je taky nasadila a valí to jak blbý. :D Máš je o 1mm větší 8-) Ale ty nejzralejší nám už děcka s babičkou sezobnuli, tak nevím jaký byly ty nej.
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 19 črc 2016 17:03

Ahoj, dlužím zde ještě nahrávku, kde se projevuje to svislé houpání obrazu z kamery pro auto. Nejvíce je to znát při volnoběhu. Jelikož mám nafťák CR, tak si myslím, že to dělá napětí pro piezo, které ovládá ventily vstřiků. Asi bude trochu vyšší. Nevím, asi nějaké "rezonance s něčím" v kameře.
Ale podotýkám, že mi to naprosto nevadí a řešit to nechci a ani nebudu. Lze si toho všimnout při stání na červenou.

https://www.youtube.com/watch?v=HhWwU2DjeIg
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 19 črc 2016 17:31

a nemá to nějakou stabilizaci (s gyrem? a nedá se vypnout v menu?) , kterou zmatou vybrace od motoru a při jízdě i přetížení na hrbech?
ODSakEda

Příspěvekod Fauve » 19 črc 2016 17:35

Edo, letos jsou borůvky mimořádně malé, loni i předloni byl mnohem větší, ale jak říkám, ty žravé kobylky je letos nenechaly vyrůst do pořádné velikosti, příští rok, jestli dožiju, rozvěsím k jednotlivým zajímavým borůvkám výstrahu že se nesmí trhat :lol:.
Pepíku, ten obraz je ale parádní, čistý. Za jizdy se ale to houpání neprojevuje, zkusil jsi natočit něco na stojícím autě bez chodu motoru?
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod ODSakEda » 19 črc 2016 17:37

Fauve píše:Lasto mi ten příspěvek nevadí, nakonec Eda tady nedávno tvrdil, že je na své členství hrdý. Eda je politik a jako takový by neměl nic skrývat :lol:, měl by býti křišťálově průzračným.

Nic neskrývám! A hrdý ani tak ne, su prostě aktivní a jen nebrečím u piva hubou... co je naprd... a su prostě v občanském!!! sdružení a to v tom co má nejdemokratější obecný zásady (Preambule) a na některé zvolené kolegy ve vedení v tej stověžatej... , co se jimi neřídí :evil: , tedy rozhodně hrdý nésu :-( Na místní kolegy - solidní vážené spíše starší pány - učitele, včelaře, stolaře, pekaře, obchodníky, IT techniky řidiče a pod., hrdý su :D
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 19 črc 2016 17:57

Fauve píše:Pepíku, ten obraz je ale parádní, čistý. Za jizdy se ale to houpání neprojevuje, zkusil jsi natočit něco na stojícím autě bez chodu motoru?

Petře u toho videa jsem vystřihl jen tu partii, kde jsem stál před semaforem. Tam to je nejmarkantnější. Při vypnutém motoru a zrovna tak za jízdy ( při větších obrátkách, než je volnoběh ) to vidět není.
Ale skutečně to neřešme. HiFi to není, ani nemusí být. Je to pouze informace, kdyby!

Platí i Edovi.

Díky pánové! (n)
josef38

Příspěvekod Jarouš » 19 črc 2016 18:19

Sice jsem to kamerové téma skoro nečetl a viděl jsem pouze to poslední video, ale mě to přijde jako odezva na chvění auta, které je při volnoběhu největší. Ve větších otáčkách je chod motoru mnohem pravidelnější a taky za jízdy, kdy se hýbe kde co, tak to vidět není, když motor neběží, taky ne. Elektromagnetické rušení by mělo být na obraze vidět jinak, navíc s tím výrobci určitě počítají. Obraz je parádní (n). Ale jak jsem psal, neznám předešlé souvislosti a zkušenosti s tím žádné nemám.

Petře (n) (n).
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 19 črc 2016 18:29

Jarouš píše: ...ale mě to přijde jako odezva na chvění auta, které je při volnoběhu největší. Ve větších otáčkách je chod motoru mnohem pravidelnější a taky za jízdy, kdy se hýbe kde co, tak to vidět není, když motor neběží, taky ne.

Jarouši, to by se chvěl celý obraz. On se ale vlní! Proto podle mne to chvěním auta není.
josef38

Příspěvekod bmx » 19 črc 2016 19:35

Krásně bylo nasvíceno, ale... než jsem došel pro aparát, změnilo se....tak snad jindy... ;)
Přílohy
skončili_jsme.jpg
skončili_jsme.jpg (1.13 MiB) Zobrazeno 3151 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 89 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/5
ISO: 250
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: E-M10MarkII
Expoziční program: Creative program (biased toward depth of field)
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
světelná_atmosfera.jpg
světelná_atmosfera.jpg (634.66 KiB) Zobrazeno 3151 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 40 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: E-M10MarkII
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
bmx

Příspěvekod Jarouš » 19 črc 2016 20:46

Vlní se (chvěje se) celý obraz, Josefe. Podle mě přesně do "rytmu" motoru. Nedivil bych se, kdyby to na volnoběh jelo jenom na tři válce, kvůli úsporám a emisím (buď jsem to od někoho slyšel nebo četl, už si nevzpomínám). Kdybys měl na palubce nějakého panáčka na pružince, třeba by se vlnil v úplně stejném rytmu, jako ten obraz. Fantazíruju, protože mě nic lepšího nenapadá a v tom autě jsem neseděl ;).
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 19 črc 2016 22:39

Josef38
Máš krásně čisté přední sklo u auta (n)
**lasta

Příspěvekod Fauve » 20 črc 2016 06:04

Pánove přeji příjemné ráno. U nás neprší, ale stejnoměrně zataženo od obzoru k obzoru. Pepíku s tou kamerou, je to zajímavé, já osobně bych ji umístil do auta kamarádovi a vyzkoušel něco natočit, případně si půjčil kameru od kamaráda a ve svém autě natočil s ní něco. Mohl bys aspoň porovnávat výsledky a snáze bys určil kde je chyba :)
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod josef38 » 20 črc 2016 06:33

Fauve píše: Pepíku s tou kamerou, je to zajímavé, já osobně bych ji umístil do auta kamarádovi a vyzkoušel něco natočit.

Petře děkuji za zájem, už se na tom pracuje. Nejde o nic, ale kdo je trochu technicky založen, tak to pro něj musí být silná výzva. :D

V prvé řadě musím rozpoznat, jestli se pohybuje celý obraz, jak píše Jarouš. Potom není o čem mluvit, protože chvění auta nezruším.
Nebo se obraz vlní, potom by to mohlo být elektrické rušení. Ale opět bych nic neřešil, jde jen o objasnění záhady.

Hezký den přeji všem!

P.S.
Zapojil jsem i manželku. Ta se přiklání k teorii Jarouše, já si stále myslím, že se obraz vlní. :D
Naposledy upravil josef38 dne 20 črc 2016 06:38, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod MakB » 20 črc 2016 06:35

Já bych zkusil kameru umístit pod jiným úhlem (skla jsou lepená, třeba i tam by byl problém, nebo boční záběr).. ;) .
MakB

Příspěvekod josef38 » 20 črc 2016 06:40

Bohouši, všiml jsem si tě až po odeslání příspěvku. Vše vyzkouším a potom podám zprávu. Mám rád záhady! ;)
Měj se hezky! J.
josef38

Příspěvekod gustav » 20 črc 2016 07:45

Zdravím, u nás se místy projasňuje, vykukuje modrá obloha, teď aby se to dál zlepšovalo.
Včera jsem se setkal s neobvyklým úkazem. Potkal jsem známého, kterého jsem dlouho neviděl, tak jsme zašli na pivo.
Zavzpomínali jsme na mladé časy a on mi pak vykládal, jak před léty přišel k úrazu hlavy a museli mu operovat mozek.
Po operaci se nic v negativním smyslu nezměnilo, naopak, přibyly mu dvě schopnosti. Tou první je, že dovede okamžitě,
bez nejmenšího rozmyšlení říct pozpátku každé slovo nebo větu, které mu někdo řekne. Měl jsem v tašce časopis, tak
jsem ho podle něho vyzkoušel a on to zvládl bez zaváhání :o .
Tou druhou schopností je to, že i když je pravák, dokáže psát i levou rukou, ale zprava doleva. Když takto popsaný list papíru
obrátí rubem dopředu a podívá se na to proti světlu, je to stejné, jako by to psal normálně pravou rukou :o .
To je zajímavé, co všechno by člověk mohl dokázat, kdyby mozek pracoval na sto procent
Přílohy
IMGP5480-.JPG
IMGP5480-.JPG (826.43 KiB) Zobrazeno 3308 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: PENTAX MX-1
gustav

Příspěvekod Jarouš » 20 črc 2016 10:37

Josefe, ještě mě napadlo, při tom volnoběhu na místě vzít kameru do ruky a utlumit chvění vozu dlaní, případně ji položit na velký, ledabyle zmuchlaný hadr, který ty vibrace taky utlumí v sobě. Když to bude pořád úplně stejné, jako na videích, tak je to falešná stopa a příčina je jiná. Na tom videu v TNČ jsem rozdíl nezpozoroval. Šlo o to, že chvíli byla kamera napájená z auta a chvíli z nějakého externího zdroje?
Dopsáno po dalším prohlédnutí videa: Celý obraz se pravidelně pohybuje nahoru a dolů, při horním a spodním okraji je to nejlépe vidět, protože to jsou pevné záchytné body, ale vidět je to i uprostřed, prostě pravidelný pohyb v celé ploše, což mě stále vede k přenosu pravidelného chvění od motoru. Vliv lepeného skla (lom světla) by byl stále stejně viditelný při všech jízdních režimech.

Gustave, to je informace jako z filmu, což jenom potvrzuje, kolik toho furt nevíme a neumíme ;).
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 20 črc 2016 13:48

Jarouši, už jsem tady nechtěl s tím otravovat. Ale má nejnovější informace ( od Bohouše ) je ta, že to dělají všechny levnější kamery a vůbec na to napájení auta nemá vliv.
Pro moje účely, ke kterým jsem kameru koupil je výsledek naprosto dostačující a nebudu nad tím dál bádat. Kdybych chtěl ovšem videa použít pro jiné účely, potom by to asi nebyla ta pravá kamera. V tom případě by mě asi lépe vyhověl i fotoaparát ve funkci videokamery.
josef38

Příspěvekod kalous » 20 črc 2016 14:21

Byl jsem dnes na zahradě, trochu to tam pokropit. ;)
Vzpoměl jsem si, jak si to tady kluci přeměřovali :lol:
Tak se taky přidám, s tím co mi tam roste. :D

Josefe, to co už víš od Bohouše je pravda, už jsem to tu před tím psal, že moje první kamera, zhruba ve stejné cennové relaci,
to dělala také. Ono to není jen to houpání ale i kvalita záznamu za špatných světelných podmínek, zima ,déšť, šero, atd.
To by potom ty dražší kamery nikdo nekupoval. Je to jako s foťákama. Tak že ta první už šla z domu, teda z auta. :lol:
Jen jsem Ti nechtěl kazit radost, z nové hračky. ;) :D
Přílohy
DSC01394.jpg
jahoda, borůvka, malina, josta
DSC01394.jpg (387.26 KiB) Zobrazeno 3263 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 250
Model: ILCE-6000
DSC01399.jpg
DSC01399.jpg (352.31 KiB) Zobrazeno 3263 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 320
DSC01409.jpg
DSC01409.jpg (235.55 KiB) Zobrazeno 3263 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 41 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Center-weighted average
kalous

Příspěvekod bmx » 20 črc 2016 14:27

Zdenku ahoj, je z Tebe šikovnej zahradník... (n)
bmx

PředchozíDalší

Zpět na Šeptáme do duté vrby