Zdravím pánové, u nás to na modrou oblohu nevypadá. Jindro, tvá včerejší obloha vypadá, jakoby do mraků vpálil asteroid, pěkně je rozřezal . Ale pořád nedopadl na zem, asi překonal zemskou gravitaci a už zase brázdí vesmírné prostory . Zdeňku, nějaké sluneční hodiny jsem už viděl, ale takový tvar žádné neměly. Autor měl fantazii. Včera jsme se zašli podívat na hřbitov, tchyně by měla narozeniny. Tak jsem si trochu pocvákal ...
Přílohy
IMGP5505zm-o.jpg (1.01 MiB) Zobrazeno 3029 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.1 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Dobré a deštivé ráno, Jindro tady to byl krásný, hustý lesík, plný velkých borovic. Jako malej kluk jsem nožíkem, rybičkou, odlupoval s kamarády kusy kůry. Vyřezavali jsme lodičky, plachetnice, které jsme pouštěli na kdejaké větší kaluži. No, je to dávno a hustý lesík to dnes, už ani zdaleka, není.
Dnes také musím na hřbitov, položit kytičku a trochu tam poklidit.
Přílohy
DSC00934.jpg (217.25 KiB) Zobrazeno 3149 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 106 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 3200
No Jindro, koukám že ji ještě jarní sestřih provedli. Asi někomu bránila ve výhledu. Já jsem na mobil cvaknul náš lesík, když jsem si šel do pojízdné prodejny pro čerstvé houstičky. Vozí nám sem každý den výborný chleb a jiné pečivo. Pekařství Kollinger.
Zdravím, u nás od rána mlha, teď už řidší. Jarouši, pro ty různé komentátory atd. může být i těch několik kapek kalamitou . V zimě sněží - kalamita, v létě vedro - kalamita. To už je takový folklór ... Zdeňku, za kytku pro tchyni děkuju, bohužel předat ji už nemohu . Také jsem v dětství vyřezával lodičky z kúry a ještě jsme dělali z větví píšťalky a ono to fakt pískalo . A trochu té ranní mlhy ...
Přílohy
IMGP5560.JPG (412.27 KiB) Zobrazeno 3117 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
ISO: 200
Model: PENTAX MX-1
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
IMGP5562.JPG (404.22 KiB) Zobrazeno 3117 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
ISO: 400
Gustave také jsme píšťalky otloukali a říkanku říkali. Tak ještě dám jednu dnešní balkonovku mobilovku. Je to pohled na krytý bazén se skluzavkou, fotbalové hřiště a v pozadí je železniční most přes Labe.
Jindro chodil jsem pravidelně 2x týdně ráno od 6.15 do 8.00 25 bazénů. Výřivka a ranní káva na závěr. Postupně jsem polevoval a dnes už bazén jenom fotím z balkonu. - Dám taky hádanku. Odkud k nám přijelo tohle BMW ? Přiznám se, že jsem to bez pomoci internetu nevěděl.
Přílohy
2016-02-29-7437.jpg (246.18 KiB) Zobrazeno 3092 krát
kalous píše:Jindro chodil jsem pravidelně 2x týdně ráno od 6.15 do 8.00 25 bazénů.
Je dobré se k tomu přinutit, je to nejlepší pohyb pro lidi našeho věku. Tím spíše, jestli ho máš před barákem. Zrovna před chvíli jsem přijel také z plavání. Vždy bezprostředně po plavání se cítím z celého dne nejlépe. Jak fyzicky, tak psychicky, vřele doporučuji!
kalous píše:Josefe, ten pocit si dobře pamatuji. Dnes mám však jiné aktivity.
Tak proč v tom nepokračuješ? Navíc je i toto plavání silně návykové, když člověk chodí pravidelně. Nemysli si, že já se nemusím k plavání doma přemlouvat, když už ale sedím ve vlaku, tak se už těším. A když si doplavu svou pravidelnou vzdálenost, tak nejen ty pocity, jak jsem psal dříve, ale i ten pocit, že člověk překonal svou ( tedy mou ) vrozenou lenost, je k nezaplacení. K běhání bych se už ale zcela jistě nepřinutil, tak ještě rychlá chůze! Měj se! J.
Přílohy
Plavání.jpg (476.22 KiB) Zobrazeno 3080 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20 mm
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/1.7
ISO: 100