Gustave ahoj, štěstí na ptáky... Jsou tady, Jizera, pískovny zaplavené, kolem řeky letité stromy...je jim tady asi fajn. Byli tady i orlovci, ale vyžrali co mohli a přestěhovali se...
Jindro, tady máme úplně opačnou "přírodu" . A přesto v lesoparku občas zahlédnu stádečko čtyř srnek, ale vždy se vyplaší, protože lidé jsou tam pořád. Ještě se mi je nepodařilo cvaknou tak, aby to za něco stálo . Lesopark je v příloze označen červeným kolečkem. Jak je vidět, vpravo a na hoře je městská zástavba, vlevo je halda, kde se vylévá struska, ta navazuje na železárny. Akorát směrem dolu, trochu dál je pak větší les. A přesto se na takové malé ploše lesoparku ty srnky objevují. Aspoň něco ...
Máš pravdu, Jindro. Třinec se táhne údolím mezi dvěma pásmy hor a samotné město má hodně zeleně. Musím uznat, že o to se město opravdu stará. Když už se něco vykácí, hned se tam zasadí nové. Tak a teď se jdu připravit, jdu se zády k ortopédovi ...
Pánové přeji příjemné skoro poledne. Pes se zlobil, že jen ležím v posteli, že v posteli lidi umírají, tak jsem s ním zašel na pravidelné kolečko. Cestou jsem cvaknul domy postavené po světové válce, v době dvouletého plánu, pro dělnictvo ve válcovnách a v mostárně. Připravuje se zateplování, tak ještě nějakou dobu sloužit svému účelu budou.
Jindro, prášky budou až to poslední, nemám je rád . Stejně jsem si spletl adresu, byl jsem odeslán k neurologovi, ortoped záda nedělá, jen klouby . Tak se tam musím objednat a budu rád, když to bude v lednu, čekací doba u něho bývá minimálně čtvrt roku . Petře, takové baráky jsou u nás na starém náměstí, akorát o jedno patro vyšší, bydlela tam moje máma, když ovdověla. A jedna vzhůrunohovka , už jsem to tu dával, ale teď je to v plné šířce ...
Přílohy
IMGP4441-o.jpg (727.33 KiB) Zobrazeno 2464 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.7 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Gustave, byl jsem u primáře neurologického odd. Thomayerovy nemocnice v Praze, měl jsem zcela necitlivé DK od kolen dolů. Stačilo šlápnout na kamínek a už jsem se k zemi potácel... Doktor mě vyšetřil a doporučil další vyšetření, kam mě měl odeslat můj ošetřující lékař, tady od nás... Náš doktor byl jinačí borec, nikam mě neposlal, předepsal B vitaminy a po několika injekcích se vše srovnalo... Příhoda stará asi 10 let...
Zdravím, počasí u nás na prd . Jindro, také to tak udělám, moje obvodní doktorka je dost dobrá, možná něco zkusí . Při hledání jedné fotky v PC (mám v tom neskutečný bordel ) jsem natrefil na jednu z roku 1980. Počasí tehdy nic moc, ve vodě jsem byl jenom já . Petře, poznáš, kde se to tak čvachtám ?
Jindro, máš pravdu, kromě jiných tam byla i moje budoucí manželka a to moje vystoupení asi zabralo, protože za čtyři měsíce jsme se brali a moje svoboda skončila . 8. listopadu tomu bude 35 let . Ve skutečnosti šlo ale o sázku, nikomu se do vody nechtělo, bylo dost zima a tak jsem se vsadil, že tam vlezu a vyhrál jsem . Já mám vodu rád, jsem narozen ve znamení vodnáře .
Jindro, je to moje první a zároveň poslední . Jo, na čas jsem si trochu dal, bylo mi 31, ale zase jsem do manželství vstupoval jako zkušený muž s vytříbeným smyslem pro krásu . A jedna s malého posezení se dvěma členy našeho tehdejšího fotoklubu, asi tři měsíce před svatbou, kdy jsem už pomalu začínal zapíjet svobodu . A jak jsem si trochu vypil, tak jsem rád debatoval, jako na fotce .
Přílohy
diskuze pod vlivem.jpg (391.08 KiB) Zobrazeno 2386 krát
Zdravím pánové, celý den od rána jsem připravoval nářadí na sobotní velké moštování jablek. Gustave, podle toho osvětlení bych si typnul, že se jedná o Bašku.
Jo, Petře, je to Baška, ta, kterou máme za humny. Jindrova Baška Voda ale ne . Na tu naši mohu jezdit každý den, do té chorvatské podle úspor . Jindro, také mám několik fotek z chmelové brigády, jo to byly zlaté časy . Podle tvé druhé fotky u ND myslím, že na tom chmelu jsi v pravém horním rohu . Sleduješ moje detektivní schopnosti Ty už jsi tehdy měl leicu ?
Jindro, na té fotce jde z tebe strach , nedivím se, že se tvoji dva kámoši pod tebou třesou strachy . No a když vzpomínáme, tak ještě jedna, rok 1986, dcerka měla právě pět let, syn pak za dva měsíce čtyři. Zase jeden moment, který se mi vryl do paměti - vidím, jakoby to bylo včera, když dcerka ty svíčky sfoukávala ... Petře, dej také něco vzpomínkového . A kruci, teď vidím, že jsem fotku zapomněl přiložit, tak to dělám teď ...
Přílohy
narozky.jpg (432.71 KiB) Zobrazeno 2295 krát
EXIF-Data
Model: CanoScan 8800F
Naposledy upravil gustav dne 15 říj 2015 07:11, celkově upraveno 1