Jindro, tady už to slunce asi definitivně vzdalo . Teplo je pořád, ale zítra se má ochladit, tak musím vytáhnout teplejší oblečení . Jen doufám, že ještě budou i krásné dny na focení té barevné podzimní nádhery. A dává se tu do pořádku veřejné osvětlení, aby bylo připravené svítit už od odpoledne , což za nedlouho bude, bohužel, realita .
Přílohy
na plošině.jpg (746.14 KiB) Zobrazeno 5242 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 10.7 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Tož hezké odpoledne přeji. Gustave, to podloubí moc dobře znám Káhirský suk. Dá se tam koupit všechno od vycházkové hole, jakou jsem si tam koupil já, až po prací prášek Ariel
Jindro, v GUMu jsem ještě nebyl, ale pokusím se to určitě napravit Zdeňku, pokud ti vítr nebere střechu nad hlavou, tak je to ještě dobré. Fotka je moc zajímavá
Vylidněná noční Káhira, první noc ramadánu. Tak Jindro, omlouvám se opraveno.
Přílohy
Tau0233.jpg (314.24 KiB) Zobrazeno 5211 krát
Naposledy upravil Fauve dne 20 zář 2014 19:46, celkově upraveno 1
Tak mám tady ještě pár obrázků pořízených při návštěvách muslimského světa. Turecko Edirne, město zvané Brána Orientu. Selimova mešita v pošmourném ránu
Jindro, minarety, stojí u každé mešity, muezzini z nich svolávají věříci k modlitbě. Děje se tak tři až pětkrát denně. Podle toho, jestli se jedná o šiítskou, nebo sunnitskou mešitu. Menší mešity mají jen jeden minaret a často na něj nestoupají muezzini, ale z reproduktorů se svolává. No nakonec v Řecku jsem taky slyšel bít na věži kostela, místo zvonu reproduktor. Pokrok se nedá zastavit ani v církvích.
No když jsme proplouvali Dardanelskou úžinou, tak jsem cvaknul kousek mešity s jedním minaretem, nějak jsem si nedal pozor nezkontroloval špička minaretu chybí . Jo máš pravdu, při svolávání k modlitbám se špatně usínalo
Také přeji pánové dobré ráno, za oknem svítí sluníčko.
Pepíček se ptá tatínka: "Tati co dělají tam ti dva psi?" a tatínek nato: "No ten větší pumpuje toho menšího." Pepíček zkušeně:"To já znám. Minulý týden, když jsi byl na služební cestě, tak přišel soused a pumpoval maminku a pak ještě třikrát jazykem vyzkoušel jestli neuniká.
Zdravím v pošmourném dopoledni, u nás bohužel bez sluníčka . Ale včera k večeru se ještě z mraku prodralo. Tentokrát něco z před několika let, zrcadlo na řece.
Petře, hotový blesk Hatátitla, ještě chybí vítr Ilči . Říká se, že ženy jsou po koních nejkrásnějšími objekty k focení . Tak ještě jedno zrcadlo, když se ti to první líbilo .
Přílohy
vodní zrcadlo 2.jpg (673.67 KiB) Zobrazeno 5100 krát
Tak jsem si myslel že si s tím poradite. Trochu tedy poradím a aby to bylo k pochopení půjdem na návštěvu k beduínům. http://www.zive.cz/poradna/spravedlnost/sc-20-cq-433984/default.aspx?consultanswers=1 Mlžení by vám šlo.
malá-nápověda.gif (404.35 KiB) Zobrazeno 5079 krát
U soudu: "Slečno, takže vy tvrdíte, že na soustředění vašeho tanečního sboru a fotbalového mužstva, jste přišla do jiného stavu a nevíte, kdo je otcem. Jak je to, prosím vás, možné?" "Ctihodnosti, když vás pořeže pila, tak také nevíte, který zub to byl."