Modřinka? Nic jsem tím nemyslel,jen jsem vyhledal v archívu modřinku, že ji také mám to se to fotí když je slunko ? Je potřeba fotit když je dobré světlo,a nemusí být vždy když svítí slunce. a pokud je pro snímek slunce potřebné, tak je lepší si na něj počkat
ďaur » byl problém dát krmítko jinam ? Nebo začít krmit na jiném místě ? Většina snímků ptáků ne webu jsou "naaranžovaný" a focený z úkrytu,nebo fotostanu ,představa že"kráčíš krajinou a teleobjektivem fotíš pěkné ptáčky" je špatná. Ostré slunce,také dobrému snímku nepomůže,takže platí i zde ,že je nejlepší fotit ráno,nebo pozdě odpoledne,odpolední světlo dodá snímku jinou atmosféru. to je všeobecná fotografická poučka 1. Dlask je přirozené světlo, a druhému jsem trochu "pomohl" v Zoneru
Přílohy
193705.jpg (179.99 KiB) Zobrazeno 14248 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 157 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/8
ISO: 400
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
ogyn: "...byl problém dát krmítko jinam?..." mno, částečně byl, spíš přemýšlím o průhlednosti střechy.....
"...Většina snímků ptáků ne webu jsou "naaranžovaný" a focený z úkrytu,nebo fotostanu..." tak to pravděpodobně u mě nepřipadá v úvahu (bez dalšího komentáře)
Avionik: já to nevzdávám, většinou vzdávám už jen pokusy "za každou cenu vyfotit", krom okamžiků s nepředpokládaným opakováním - viz příloha, kvalita dost mizerná, ale kdy sem zase přiletí
Přílohy
IMGP4825_k1.jpg (302.6 KiB) Zobrazeno 14214 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 77.5 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 800
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode