poradte prosim s vyberem univerzálního fotaku

poradte prosim s vyberem univerzálního fotaku

Příspěvekod Vlada69 » 01 kvě 2012 20:05

Dobrý den. Potřebuju poradit s výběrem vhodného foťáku. Jsem amatér. Potřebuju univerzální fotoaparát, ale zase nechci nic úplně obyčejného (takový už mám :D ). Co fotím: především fotím na různých auto-moto závodech, především motocross, freestyle motocross, autokros, rally závody atd. dále taky nějaké rodinné oslavy, dovolená u moře atd. Tudíž potřebuji stroj, který udělá pěknou fotku auta ve 200 km/h :D Ale také dobrý portrét nebo foto přírody. Taky aby se případně ta fotka dala zvětšit a nechat udělat. Zoom je taky důležitý abych udělal na motocrosse slušnou fotku jezdce aspon na 100 až 200 metrů. Moc se vtom nevyznám. Zrcadlovka by asi byla nejlepší, ale chci něco spíš menšího a lehčího. Zatím se mi moc a moc líbí Sony Cyber - shot DSC - HX9 ale pak jsem ještě natrefil na Sony nex - 3n nebo Sony nex - 5n dodávané přímo s objektivy. Ty mě docela zaujaly. Značka sony je má oblíbená, ikdyž vím, že budou ve fotacich asi lepší. Takže prosím o rady, tipy a názory. Vystačím si se Sony Cyber - shot DSC - HX9 ??? nebo te chce radši něco s optikou ??? Cenový strop cca 10000 Kč … ideální cena okolo 6 až 7 tisíc Kč. Popř jsem schopný na cenu čekat než trochu opadne ikdyž se to u foto asi nehýbe tak rychle jako třeba u mobilů. Předem díky za objektivní a přínosné rady. (PS: momentálně mám Panasonic DMC-LS60 6 megapixel, 3x optický zoom - opravdu nic moc fotky)
Vlada69

Re: poradte prosim s vyberem univerzálního fotaku

Příspěvekod Avionik » 01 kvě 2012 20:52

To "Vlada69" jak se tak dívám tak to budeš muset asi z něčeho slevit nebo sáhnout hlouběji do kapsy, dán ti jeden odkaz ( http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p401314 ... ix-hs25exr ) sám jsem dlouho o Fujině uvažoval ale zatím čekám jak to dopadne v létě s prašulkama, penzista
Avionik

Příspěvekod Vlada69 » 01 kvě 2012 21:02

ok trochu jsem si něco pročetl a mluvil s někým kdo tomu rozumí, vrátil mě na zem a vysvětlil o co vlastně jde ... asi budu chtít co nejlepší do 10k kapesní digi fotak nic převratného...
Vlada69

Příspěvekod krži » 02 kvě 2012 07:57

to co výše píšeš je bohužel až moc velkých nároku, na kompakt do 10.000,-Kč. To co by asi splňovalo tvé požadavky a to dostatečne rychlý svižný autofokus, velký rozsah zoomu, kvalitní optika, která je schopna i při vysokém zoomu udělat kvalitní výsledek, je podle mě například http://www.megapixel.cz/fuji-finepix-x-s1 , nic méně je to už prostě fotoaparát za uplně jiné peníze. Předem ti ale říkám, že nemůžeš čekat kvalitní fotky nějakého kompaktu do 10.000,-Kč při focení motorsportu;)...
krži

Příspěvekod Vlada69 » 02 kvě 2012 08:24

jj z požadavků už jsem hodně slevil :D :D :D asi něco s ne moc dobrým výsledkem za rozumnější cenu a hlavně cestovních rozměrů
Vlada69

Příspěvekod krži » 02 kvě 2012 15:06

jestli jsi ochoten slevit ze svych naroku, prevazne fotis na automat a chces aby se ti vesel do roku, jasna volba je podle me http://www.megapixel.cz/sony-cybershot- ... -cerny-kit . Sonny je v autoamtickych nastavenich proste nejlepsi, ma spoustu vychytavek atp. Tento konretni model byl navic muj velky kun, kdyz jsem si chtel ke sve zrcadlovce poridit nejaky kompakt. Nakonec to u me vyhrala x10ka do fujifilmu, ale to je uplne jina cenova relace a hlavne fotak na uplne jine foceni, nez potrebujes ty....;)
krži

Příspěvekod Vlada69 » 02 kvě 2012 16:00

přesně o tomto stroji teď uvažuji... popř přemýšlím, že počkám jestli neklesne trochu cena u tohoto http://www.megapixel.cz/sony-cybershot- ... uzdro-df30 nevim jestli reálný aby se to třeba za 3 měsíce pohlo o třeba 15 stovek ???
Vlada69

Příspěvekod krži » 02 kvě 2012 17:30

tomu uprimne moc neverim, ze by sel dolu o vice nez 10% ;)
krži

Příspěvekod FotoMichal » 02 kvě 2012 22:26

Jsem tu sice nový a rozhodně nejsem žádný fotoodborník, tedy zatím:-) Ale osobně bych se velice zamyslel nad Olympusem E-PL1
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/olympus-e-pl1/
sice je to už starší model, ale poměr cena/výkon je velice výhodný a kvalita fotek je o třídu jinde než u jakéhokoli klasického kompaktu s malým čipem. Další výhodou je možnost výměnné optiky, tedy časem je možnost dokoupit například tele objektiv na ten motocross.
M.
FotoMichal

Příspěvekod Mila_xl » 03 kvě 2012 15:23

Docela by mě zajímalo, jak ten Sony bude při max. zoomu 500 fotit ty auta ve 200 km/hod. Když vezmu min. čas 1/500, clonu min. 5,8, tak to bude zajímavé, viděl bych to tak na ISO 1600 a kdoví jestli to bude stačit, nebo fotit v pravé poledne slunného dne, nebo někde u moře ... Ale třeba to Vláďovi 69 půjde, c´est la vie
Mila_xl

Příspěvekod krži » 03 kvě 2012 15:27

s tim ho jednoduse fotit moc nebude, je to rpaote jen dobry kompakt, nic vic,... Na takove zabery prsote potrebujes zrcadlovku a svetelny teleobjektiv s dobrou stabilizaci....;)
krži

Příspěvekod Vlada69 » 03 kvě 2012 19:03

:D :D :D
Vlada69

Zpět na Začátečníci chtějí vědět