Řada lidí mi zaslala fotografie do nové fotogalérie číslo 8. Dohodli jsme se, že fotografie budou od příště (počínaje 8. fotogalérií - zahájení 15. prosince) opatřeny krátkým, výstižným nebo vtipným popiskem, který může fotografii umocnit, nebo také znehodnotit

. Mnohé fotografie také popisek mají, některé nikoliv. Která autorka nebo autor bude mít zájem, aby jeho fotografie měla už od 8.galérie popisek prosím, aby jste mi zaslali znovu fotografie, tentokrát doplněné o popisek.
Popisek se umísťuje mimo fotku (v rámečku) na levé spodní straně. Na spodní pravou stranu se pak umísťuje jméno autorky (a) a rok vzniku fotografie, ale až po skončení fotogalérie (fotogalérie je anonymní).
Tady je ukázka:

- dvojice_1_1_3.jpg (202.4 KiB) Zobrazeno 5861 krát
Je pochopitelné, že ne všichni autoři nové fotografie s popiskem stihnou upravit. Nic se neděje. Buďto mi uveřejněné fotografie zašlete i s popiskem v průběhu běžící fotogalérie a já ji vyměním za fotografii bez popisku, nebo zůstanou bez popisku. Osmá fotogalérie je tedy taková přechodová. Od fotogalérie číslo 9 již bude popisek povinný, byť i bezobsažný (např. popisek "Beze slov").
Případné připomínky k popiskám zveřejněte zde.