T.BOD, ten poslední bych nechtěla ani kdybych vyhrála v neděli první ve sportce

Ale proti gustu žádný dišputát.
Ještě k tomu ostření jsem našla a zkopírovala na grafice kus diskuse proč (mimo to, že se Sony začala ubírat k SLT) "soňáci" odešli k jiným značkám. Je jasné, že rychlost ostření a ergonomie jsou stejně důležité jako nízká hladina šumu při vyšších ISO. Myslím, že už jsme poradili až až, vybrat si a rozhodnout se musí každý sám. Přeji správnou volbu. M.K.
-------------------------------------
kopie z grafiky
Re: Přeběhlíci od Sony ke Canonu sem
Autor: ranovak
18:33:09 18.02.2012
Za sebe pouze ve zkratce, ať to tu není po 51.
Nevyhovoval mi AF na A700 na leteckých dnech za horšího počasí (šedívá letadla na šedivé obloze a když člověk neudržel AF bod na letadle, tak se pak už většinou objektiv nedokázal chytit). Nemohl jsem se rozhodnout jestli D300s a C7D. U Nikonu se mi jevil lepší AF, ale zas mi chybělo kvalitní skolo jao Sony 70-400G SSM. Nikon 80-400 je tragédie a Sirma 80-400 ani 50-500 mne nepřesvědčila. Nakonec rozhodla náhoda, že jsem se dostal k velize zajímavé cenové nabídce na C7D z druhé ruky a k tomu jsem s obavami zakoupil C100-400 (Canonisti na něj dost nadávají, ale podle mne naprosto neodůvodněně, srovnával jsem ho se Sony 70-400 a výsledky byly naprosto srovnatelné - ale přitom se jedná o sklo z roku asi 1996! určené ještě pro kinofilm!). Takže asi tak...
Citovat příspěvek
Re: Přeběhlíci od Sony ke Canonu sem
Autor: chuanvaldes
18:08:21 18.02.2012
Přesně jak píše Jirka...
Hlavně u Canonu existuje střední třída kvalitních objektivů... Takzvanou "F4 L series" která je opticky hodně povedená... (tu) cenově dostupná jak nová tak bazarová...
Například taková 17-40L... Výborný krajinářský záklaďák na APS-C nebo širokáč na FF... Nemluvím o C200L která se nová prodává za 18t a bazarová se dá sehnat za 14t... Já tu moji sehnal za 10.500,- v top stavu...

Jediná věc, která mně strašně ze začátku vadila byla ergonomie... V tom je Sony špička... Ale dá se na to zvyknout, velké plus je stavový display... Vím, že hodně lidi může namítat, že je to zbytečné... To samé jsem si myslel o stavovém displayi a LiveView také... No teď bych bez těchto dvou věcí nedokázal fungovat...

--------------------------------------