Výběr kompaktu

Re: Výběr kompaktu

Příspěvekod Jinryd » 27 čer 2012 11:37

ač ten Olympus neznám, domnívám se, že lze v nastavit míru odšumování. Jinak převod z Rawu do Jpegu bez úprav je v poho. Nevím jaký program na Rawy používá Olympus, ale univerzální Zoner na to má frontu, takže to program zvládá automaticky
Canon 600D, Tamron 17-50/2,8 XR Di II VC, Tamron SP 70-300/4-5,6 Di VC USD, Sigma 50-150/2,8 APO EX DC HSM
Jinryd

Příspěvekod Mila_xl » 27 čer 2012 13:25

Tak já toho Olíka mám a přiznám se, že jsem s tím odšumováním nic nedělal, protože fotím na 95% do RAWu. To odšumění je skutečně silnější, ale projeví se až na vyšší ISO a při velkém zvětšení, takže myslím žádný problém. Ale myslím si, že se nastavovat míra odšumování nedá, aspoň jsem to nikde nenašel.
Ten RAW používám proto, že jsem na to zvyklý ze zrcadlovky, v podstatě všechny fotky si upravuju, nejsem totiž ani člen FBI nebo CIA, abych byl nucený předkládat pouze originály :lol:, ale s RAWem není žádný problém. Fotky v RAWu jsou mn barevné, ale dají se lépe upravovat. Myslím že na přiloženém CD nějaký konvertor je, ale já používám Photoshop, který to umí taky velice dobře. Ze zimní nálady podzimní ti udělám během pár vteřin posunem jednoho táhla ... :)
Mila_xl

Příspěvekod fot » 27 čer 2012 16:38

Převod není složitý, zvládne ho dobře automaticky každý editor nebo libovolný program pro to určený a zakoupený většinou už s fotoaparátem. Ale kouzlo fotografování do raw je právě v tom nastavování.
fot

Příspěvekod peetan » 17 srp 2012 19:50

Prosím o radu ve výběru kompaktu - dnes jsme o přístroj přišli. Cena by s měla pohybovat kolem 2000-2500. Fotoaparát slouží pro dokumentační fotky poškození automobilů a měl by být schopen vykreslit i drobné poškození jako šrámy, vady laku apod.Také se fotí s bleskem v motorovém prostoru atd, Když jsme kdysi vybírali, vím že modely ve srovnatelné cenové kategorii si s tím poradily různě . Na trhu je v této kategorii mnoho modelů a celkem nikdo není schopen poradit ten nejvhodnější. Určitě se nebudou fotit portréty, krajiny atd. A preferoval bych jako zdroj napájení AA články. Děkuji všem předem za vhodný tip.
peetan

Předchozí

Zpět na Začátečníci chtějí vědět