da se rici, ze jsem zacatecnik. V soucasne dobe pouzivam, kompaktni fotak od Samsungu, protoze mam rad cyklistiku, fotak je malicky a vsude se vejde. Protoze mou druhou laskou je turistika, zejmena poznavaci zajezdy, chci si do budoucna poridit lepsi techniku. Dopredu rikam, ze jsem rozhodnut, ze do zrcadlovky nejdu. Nehodlam se stat az takovym foto borcem, abych pro takovy pristroj nasel uplatneni, ale hezkou fotku si poridit chci. Dal me trochu jima hruza s nepohodlim tahat s sebou velke mnozstvi zarizeni s velkou vahou, menit objektivy atd. Fotim vsechno, prirodu, zajimave stavby, lidi a zvirata za ruznych cinnosti, ale prevazne v klidu, protoze nez se k foceni pripravim, tak jsou zelvy pryc

Druhy fotoaparatem je Samsung NX200 se sadou objektivu 18-55 a 55-250, ktery dle meho nazoru bude i s objektivy lehci a mensi. Jak vidite, jsem ochoten tolerovat vymenu objektivu. Mohu rict, ze alespon v soucasne dobe nepremyslim o tom, ze bych dokupoval objektivy dalsi. Tento fotak asi uz nekdo z Vas mit bude a opet ho pan Neff recenzoval. U tohoto fotaku si zase myslim, ze pri foceni v ruce s vetsim objektivem bude mit snahu preklopit se dopredu a dolu a bude se dik malym, rozmerum hure drzet.
Proto prosim nehodnote, to co jsem vyse napsal, ale spise by me zajimalo z jakeho fotaku bude kvalitnejsi vystup s mensim sumem, treba i za horsich svetelnych podminek. Video a nejake ty specialni efekty, ktere ma NX 200 me moc nezajimaji. Penize nejsou dulezite, oba fotaky budou vychazet zhruba na stejno.
Dekuji predem za odpoved a omlouvam se za tak dlouhe cteni.
Martin