bohuzel mam pouze teleobjektiv starsi nez ja sam, ktery ma velkou chromatickou vadu a manualni ostreni, takze ho standardne nenosim a radsi fotim zakladakem popr. pevnou 50 ci 28... edit: tusim ze ani jedna z tech fotek neni vyrez, jen jsou exportovane na 2Mpx ci 1024 na delsi stranu vzhledem k memu bidnemu uploadu 12Mpx je nadlouho...
Dobrý den, loni v listopadu po 20 letech nefocení jsem si pořídil Nikon 3100 se základním objektivem 18-55, dříve jsem fotil Zenitem 11. Buďte shovívaví, teprve se s tou digitální technikou sžívám. Tato fotka je z prosince v Olomouci, Smetanovy sady.
Park05_1.jpg (349.98 KiB) Zobrazeno 12935 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 800
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: NIKON D3100
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
Naposledy upravil gforge dne 07 led 2012 14:58, celkově upraveno 1
To " milan-a " tak ty mraky jsou pěkný ,ani bych nehádal že je to podvečer. " gforge " jak vidím další z Olmicu , je to sice drobet ponuré a snad i málo ostré , To se ale časem poddá . Přeji dobré světlo v další práci v tomto roce a těším se na další snímky . penzista
" ďaure , jasně že neva , je to krásné podzimní . pro "gforge" tak hochu nevím co si mám o tom myslet. je to takové matné , málo ostré a je tam silná aberace PHR. Prubni to nahodit ve vláknu nikonu a uvidíš co na to nikňáci řeknou . Držím palce (nikona nemám a tak asi neporadím ) . penzista
k těm snímkům od gforge - můj dojem: především problém s ostrostí, následně expozice. otázkou je, kam bylo ostřeno (a co mělo zůstat neostré podle záměru fotografa). a pak ještě další věc, jak se na tomto konkretním aparátu projevuje případný šum na iso 800 - i když s ohledem na moderní stroj by to mělo být v pořádku (ale v souvislosti s podexpozicí ...)
To " Avionik ", " ďaur ", díky pánové za poznámky, teď aspoň vím, na co se zaměřit. Až to bude lepší, něco opět ukážu, ať na sobě můžu pracovat. Ještě jednou díky.