Nojono, nový nerovná se nutně lepší a starý nerovná se nutně horší! PC se nedělí, jak i uvádíš, na: staré a nové, ale na: nevýkoné a výkoné a to ještě jak pro který editor a jak pro který upravovaný soubor i výsledný soubor.
Já například čučel, co se stalo, když jsem moje "nové" PC s i7 4x4,4GHz i s hodně rychlou operační pamětí Samsung (nestačí jen výkoné čerpadlo - procesor, ale je třeba pro transport zpracovaných dat (kapalinu) i velké průchodné trubky - rychlost sběrnice, od čerpadla (CPU) k vyrovnávací nádobce (RAM) a pak k rezervoáru (SSD Samsung EVO Pro) kde mám i systém (Win7) i aplikace i TEMP (místo na SSD na dočasné ukládání již zpracovaných dat),
to když jsem až později (po došetření) dokoupil a zasunul do PCI nelevnou herní(!) (ač hry nehraji vůbec) grafickou kartu (GTX980Ti)
Nejen náhledy více fotek - skočili prakticky najednou na celá obrazovku z mnoha náhledů , ale i výpočty úprav především z RAW najednou netrvaj nekonečně dlouho. Naotž dávková - hromadná úprava fotek
A to mi IT profíci tvrdili, že na toto grafika prakticky nemá vliv a stačí mi jen ta integrovaná v procesoru že i7 ji má dosti výkonou. NE! Není to tak, vůbec!
Do té doby než jsem zasunul tu "novou" (nová je i nevýkoná i dnes!) grafiku, jsem měl pocit, že jsem vyhodil neúměrně moc prachů za nové... PC neb posun ve výkonu oproti "starému" - dobrému ač jen C2D 2x3GHz a s 10tisíc otáčkovým HDD Raptor a úložištěm WD Black
(kupoval jsem jej docela dáno a stále jej používám příležitostně s WinXP -kteréžto pomalé
, hlavně start se cca 10x(!)
zrychlil pouhým překlopením systému z HDD na SSD
)
Bylo by tedy dobré uvéct jaký máte HW a operační systém u "starého" PC a u "nového" PC?