Oprava SD10

Moderátor: Pete2

Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 12 bře 2013 11:07

Kdyby někoho zajímalo, jak vypadá SD10 uvnitř, zde se může pokochat: :-)

http://www.alien-mastermynd.com/index.php/oprava-sd10.html
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod bmx » 12 črc 2014 22:05

No, rozborka... (n) (n) (n)

a co sborka...???? :oops:
bmx
 
Příspěvky: 7977
Registrován: 25 kvě 2012 13:13

Re: Oprava SD10

Příspěvekod křovák » 12 črc 2014 23:46

Máš můj obdiv za vlastní tvorbu (n) přehledné, výstižné, erudované (n)
Už dříve jsem se díval na úpravu EOS 350 D (n)
poznámku BMX ;) raději kopíruji, mohla by zmizet jako pára nad hrncem.
bmx píše:No, rozborka... (n) (n) (n)

a co sborka...???? :oops:
křovák
 
Příspěvky: 64
Registrován: 26 bře 2013 23:09

Re: Oprava SD10

Příspěvekod bmx » 13 črc 2014 00:27

afričane, proč by mizela??? zajímá mě další osud SD10... :mrgreen:
bmx
 
Příspěvky: 7977
Registrován: 25 kvě 2012 13:13

Re: Oprava SD10

Příspěvekod křovák » 13 črc 2014 10:18

bmx píše:afričane, proč by mizela??? zajímá mě další osud SD10... :mrgreen:

Protože jsi skot! 8-)
křovák
 
Příspěvky: 64
Registrován: 26 bře 2013 23:09

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 29 lis 2015 01:17

Jsem se tu dlouho neukazal :( Nicmene sborka probehla hned po rozborce, SD10 stale foti, i jako desetileta :D (n)
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 29 zář 2016 09:33

S lítostí v srdci oznamuji, že SD10 se odebírá na zasloužený odpočinek - už jsem opravoval i uložení AF zrcátka, občas hodí úplně nesmyslnou expozici, občas nezafunguje správně závěrka (kus snímku tmavý).

Objednal jsem SD1M. Aneb Sigma je mrtvá, ať žije Sigma (n)

PS: SDQ je pro mě těžké zklamání....
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod josef38 » 29 zář 2016 11:13

Alien_MasterMynd píše:S lítostí v srdci oznamuji, že SD10 se odebírá na zasloužený odpočinek - už jsem opravoval i uložení AF zrcátka, občas hodí úplně nesmyslnou expozici, občas nezafunguje správně závěrka (kus snímku tmavý).

Objednal jsem SD1M. Aneb Sigma je mrtvá, ať žije Sigma (n)

PS: SDQ je pro mě těžké zklamání....

Ahoj Petře, přijmi mou upřimnou soustrast!
Moji jsem předal už hodně dávno do cizích rukou, ale počítám, že už také nežije!
Uživatelský avatar
josef38
 
Příspěvky: 9469
Registrován: 22 pro 2011 08:37

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 29 zář 2016 14:28

Ahoj Josefe, ta moje bude mít čestné místo ve vitríně :D
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod ODSakEda » 29 zář 2016 14:35

Neměly by se DIGIzrcadlovky rozebírat pouze v jakémsi inkubátoru - bezprašné komoře s fitry a s odsáváním vzduchu, jak to dělá Sony ve zn. servisech!?
S ohledem na dnes již mnoho Mpx a tak mikropixely fotodiod, je každá mikročástice moc velká!
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 2706
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 30 zář 2016 07:54

ODSakEda píše:Neměly by se DIGIzrcadlovky rozebírat pouze v jakémsi inkubátoru - bezprašné komoře s fitry a s odsáváním vzduchu, jak to dělá Sony ve zn. servisech!?
S ohledem na dnes již mnoho Mpx a tak mikropixely fotodiod, je každá mikročástice moc velká!


To uz je kazda castice moc velka i u SD10 - nema AA filtr a IRcut na snimaci a tim je bordel o nekolik mm bliz k obrazove rovine. Cisteni je pomerne frustrujici zalezitost, kdy zbyva par smitek trosku viditelnych pri f/16. Tak to clovek chce docistit a zase.e to jeste vic :D Ale do ctvrt hodiny je hotovo (n)

Hlavni je ridit se dvema hesly: Kdo se boji, se.e v sini a Hlavne se s tim nes.at :D :D :D :D
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 30 zář 2016 07:57

Jo, a hlavne - v samotnem tele fotaku je takoveho bordelu vsude kolem, ze ta bezprasna komora nema az takovy prakticky vyznam. A ke vsemu se pak vyfoti par snimku a pohyb zrcatka a zaverky to tam zase trosku rozhybe ;)
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 30 zář 2016 15:05

SD1M je tady, oproti SD10 je to obrovsky skok (n)
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Jarouš » 30 zář 2016 15:33

Moc gratuluju (n) (n) (n). Nechci to tady nikomu vnucovat, ale furt si zabejčeně myslím, že je to naprosto vynikající foťák a ani náhodou mě, ještě, neomrzel. Nechce se mi věřit, že na Vánoce už ho budu mít 4 roky... Přeju Ti lepší setový objektiv, než jsem dostal já (pokud nemáš jenom tělo), ale i v těch neostrých okrajích mi to dává podobnou kresbu, jako Bayer podobného rozlišení. Ještě by mě zajímalo, čím Tě zklamaly nové avizované modely SDQ? Elektronickým hledáčkem místo optického? Nebo dvěma "ošizenými" barevnými vrstvami na čipu? Nebo něco jiného? Já si myslím, že fotky z toho polezou fantastické. Nebo aspoň tomu chci věřit... ;) Nebo se ukáže, že čip Merrill má lepší vlastnosti?
Jarouš
 
Příspěvky: 2751
Registrován: 26 kvě 2012 11:32

Re: Oprava SD10

Příspěvekod ODSakEda » 30 zář 2016 16:04

Alien_MasterMynd píše:Jo, a hlavne - v samotnem tele fotaku je takoveho bordelu vsude kolem, ze ta bezprasna komora nema az takovy prakticky vyznam. A ke vsemu se pak vyfoti par snimku a pohyb zrcatka a zaverky to tam zase trosku rozhybe ;)

No ja mam samosebou prachotes a vodevzdor kdy jsou gumove krouzky kolem zlacitek a konektory zalite a navic chranen gumovejma vickama a taky mi vnitrek v te vitrine vyfoukal technickym vzduchem nebo co to bylo jakoby ve spreji s trubickou na ventilku jak to ma napr. Kontox) I tak se mi podari chytit castici prachu neb pouzivam casto venku Zoom objektivy - pumpy na prach :-(
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 2706
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Oprava SD10

Příspěvekod josef38 » 30 zář 2016 16:20

ODSakEda píše:No ja mam samosebou prachotes a vodevzdor kdy jsou gumove krouzky kolem zlacitek a konektory zalite a navic chranen gumovejma vickama a taky mi vnitrek v te vitrine vyfoukal technickym vzduchem nebo co to bylo jakoby ve spreji s trubickou na ventilku jak to ma napr. Kontox) I tak se mi podari chytit castici prachu neb pouzivam casto venku Zoom objektivy - pumpy na prach :-(

Nojo, to nemáš Ty, ale Tvůj aparát! :lol: Jenom nevím, jak touto informací sigmákům prospěješ, protože Tvoje zásluha to rozhodně není! :o :o
Uživatelský avatar
josef38
 
Příspěvky: 9469
Registrován: 22 pro 2011 08:37

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Jarouš » 30 zář 2016 16:24

To my máme taky, Edo ;). Už jsem se Sigmou jeden pořádný lijavec absolvoval, foťák na krku, páč zrovna nebyl ani batoh ani žádný úkryt. Hned po dešti jsem fotil, žádná újma se nekonala.
Jarouš
 
Příspěvky: 2751
Registrován: 26 kvě 2012 11:32

Re: Oprava SD10

Příspěvekod ODSakEda » 30 zář 2016 17:18

josef38 píše:
ODSakEda píše:No ja mam samosebou prachotes a vodevzdor kdy jsou gumove krouzky kolem zlacitek a konektory zalite a navic chranen gumovejma vickama a taky mi vnitrek v te vitrine vyfoukal technickym vzduchem nebo co to bylo jakoby ve spreji s trubickou na ventilku jak to ma napr. Kontox) I tak se mi podari chytit castici prachu neb pouzivam casto venku Zoom objektivy - pumpy na prach :-(

Nojo, to nemáš Ty, ale Tvůj aparát! :lol: Jenom nevím, jak touto informací sigmákům prospěješ, protože Tvoje zásluha to rozhodně není! :o :o

Jakože mám prachotěs = mám aparát prachotěsný ;-) A je to sice o Sigmě, ale jelikož šlo nyní o rozborku a čištění doma, zajímalo mě, jak je možné to takto lehkovážně(?) rozdělat , když jde již o mikroprach který je všudypřítomný! Nic víc. Nechtěl jsem prospět nikomu a ničemu, jen pokecat. ( o tom čištění a rozebírání doma! protože mě to zaujalo) 8-) Je to problém??? :shock:
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 2706
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 30 zář 2016 20:10

ODSakEda píše:
josef38 píše:
ODSakEda píše:No ja mam samosebou prachotes a vodevzdor kdy jsou gumove krouzky kolem zlacitek a konektory zalite a navic chranen gumovejma vickama a taky mi vnitrek v te vitrine vyfoukal technickym vzduchem nebo co to bylo jakoby ve spreji s trubickou na ventilku jak to ma napr. Kontox) I tak se mi podari chytit castici prachu neb pouzivam casto venku Zoom objektivy - pumpy na prach :-(

Nojo, to nemáš Ty, ale Tvůj aparát! :lol: Jenom nevím, jak touto informací sigmákům prospěješ, protože Tvoje zásluha to rozhodně není! :o :o

Jakože mám prachotěs = mám aparát prachotěsný ;-) A je to sice o Sigmě, ale jelikož šlo nyní o rozborku a čištění doma, zajímalo mě, jak je možné to takto lehkovážně(?) rozdělat , když jde již o mikroprach který je všudypřítomný! Nic víc. Nechtěl jsem prospět nikomu a ničemu, jen pokecat. ( o tom čištění a rozebírání doma! protože mě to zaujalo) 8-) Je to problém??? :shock:

Je to zajímavé téma. Každopádně praktická zkušenosti je taková, že to problém není. Bordel na snímači se po opravě objevoval stejným tempem jako dřív. U 350D a S3Pro dtto.
Jinak kvůli výměně tlačítka za 25Kč dávat desetiletý foťák do servisu je blbost. A navíc jsem se tím zabavil :-)
Naposledy upravil Alien_MasterMynd dne 30 zář 2016 20:24, celkově upraveno 1
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Re: Oprava SD10

Příspěvekod Alien_MasterMynd » 30 zář 2016 20:17

Jarouš píše:Moc gratuluju (n) (n) (n). Nechci to tady nikomu vnucovat, ale furt si zabejčeně myslím, že je to naprosto vynikající foťák a ani náhodou mě, ještě, neomrzel. Nechce se mi věřit, že na Vánoce už ho budu mít 4 roky... Přeju Ti lepší setový objektiv, než jsem dostal já (pokud nemáš jenom tělo), ale i v těch neostrých okrajích mi to dává podobnou kresbu, jako Bayer podobného rozlišení. Ještě by mě zajímalo, čím Tě zklamaly nové avizované modely SDQ? Elektronickým hledáčkem místo optického? Nebo dvěma "ošizenými" barevnými vrstvami na čipu? Nebo něco jiného? Já si myslím, že fotky z toho polezou fantastické. Nebo aspoň tomu chci věřit... ;) Nebo se ukáže, že čip Merrill má lepší vlastnosti?

Seťák mám 18-200/3.5-5.6 nebo kolik s HSM motorem a OS. Plánoval jsem ho prodat, ale nechám si ho.
Jinak mám 10-20/4-5.6, 24-70/2.8, 50/2.8, 70-200/2.8 a hromadu M42, tak se těším až je otestuji na SD1.

Jinak při 5fps jedou v SD1 data ze snímače do paměti rychlosti skoro 500MB/s, u Sigmy něco neuvěřitelného :shock:
Naposledy upravil Alien_MasterMynd dne 30 zář 2016 20:26, celkově upraveno 2
Alien_MasterMynd
 
Příspěvky: 101
Registrován: 18 kvě 2012 14:49

Další

Zpět na Sigmou

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků