Jarous,
dekuji ti za zpravu!

I kdyz bohuzel musim konstatovat, ze jste zde, prinejmensim nekteri, podivni ptaci.
Jiz zde drive, nez jsem zde uverejnil jak by mela vypadat ukazka vyrezu z fotky na 1:1, jsem na jednostrannou Martinkovou debatu s jeho upozornenim, abych se poucil ve slovniku CIZICH SLOV o vyrazech jako je vyrez, orez atd., dal nereagoval; pro mne tato forma Martinkova urazeni, ktere neni zde k me osobe nic noveho a ktera je zde "bez povsimnuti" naprosto nekomentovana a zcela prechazena, nechci primo tuto Martinkovu vyjadrovaci urazlivou formu nazyvat neopopulistickou a neonacistickou, pozbyla jakykoliv vecny a odborny vyznam. Timto faktem bylo pro mne jakekoliv dalsi prani k Martinkovi ukonceno pokud jde o spravne uvedeni udaju, rozumej snimku, o vyrezech 1:1.
Zhledl jsem ukazky fotek ( pozdeji, samozrejme) jak od Martinko tak tvojich a jelikoz, tedy my vsichni zde samozrejme, jsme zucastneni svymi fotografickymi vytvory ve fotografickem foru Foveon a protoze vase fotky se mi libily jak po strance T.Q., tak i v dalsich disciplinach, dovolil jsem se zde vyjadrit vam obema (trem, vcetne Jardovy fotky, samozrejme) pochvalu a uznani.
Ale jak videt, jsem patrne tim zastoural v srsnim hnizdu.

Misto, jak by jeden ocekaval, abyste jeden jako druhy, jak je vsude na civilizovanych forech zvykem, odpovedeli zde nejakou slusnou formou podekovani, Martinko odpovedel tim, ze opet opakoval sve urazeni " o slovniku cizich slov" a ty Jarousi formou tebou vyse uvedenou, kde dokonce se odvolavas na ostatni nase kolegy zde, "kteri nejsou na xxxx zvedavi" a abych zde nikoho nepodeziral z nejakych forem snad podvodu v manipulaci ukazek, coz mne naprosto ani ve snu nenapadlo; ty jsi se tak prekvapive vyjadril, ne ja, aniz by se zde nekdo k memu prani, byt i jednim slovem k tomu vyjadril. a aby Martinko uverejnil vzdy komplexne vse jak ma byt o vyrezu 1:1. Nic vic.
Kazdopadne mne Martinko naprosto neprekvapil, ale ty jsi mne svym komentem velice udivil a dokonce velice prekvapil, nebot i kdyz jsem vzdy, kdyz se mi tvoje fotky libily, ti vyjadril pochvalu a uznani, jsem se tve odpovedi vetsinou nedockal, jsem si o tobe myslel, ze jsi seriozni a uvazlivy clovek, i kdyz tak trochu pysny na sve umeni fotit, tudiz mozna i jesitny na jakoukoliv, byt slusnou formu kritiky nekterych tvych ukazek zde se i tak trochu urazit.
Vzdyt mezi nami, je toto forum urceno i k tomuto, si navzajem posuzovat sve vytvory, nazory a i kritiku, vcetne zlepsovacich navrhu a pod. Nebo ne?
*