Josef01 píše:Focení do RAW je základem pro kvalitní fotografii a zpravidla obsahuje surová data, která jsou vyčtena z čipu.........
Josefe děkuji Ti za tento příspěvek! Ty budeš pro toto vlákno velká posila!

Moderátor: Pete2
Josef01 píše:Focení do RAW je základem pro kvalitní fotografii a zpravidla obsahuje surová data, která jsou vyčtena z čipu.........
Josef01 píše:Otevřel jsem RAW a první co je na první pohled jasné je špatná expozice.
vrgada píše: ..............Ale je to koneckncu jedno, at se vam dari hezke obrazky a bastavujte si to jak chcete
fofros píše:Nějak mi to nedalo a udělal jsem pokus. Já vím, že už jich tu pár proběhlo, ale já co si nosahám osobně, tomu nevěřím. Možná že budu úplně mimo mísu, neb se tu jedná o Foveon a já fotil Canonem. Navíc jsem krutý zelenáč a plno věcí mě ještě není jasných. Nicméně, ze snímků je patrné, že je mi opravdu "buřt", jaké nastavení bílé mám při focení, kapátkem jsem to v Adobe Camera RAW za 5 vteřin uvedl na správnou míru.
Levý sloupec je focen na WB-žárovka a pravý na WB-zatženo.
Klidně mě odstřelte, ale já mám jasno. Na WB se můžu v klidu vyka..., nechám tam Auto a doma během pár vteřin doupravím
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků