Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 04 pro 2016 00:12

MiraM, obe dve velice hezke fotky! (n)
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 04 pro 2016 05:37

pe-pa píše:MiraM, obe dve velice hezke fotky! (n)

Podepisuji. :D (n)
josef38

Příspěvekod MiraM » 04 pro 2016 15:54

Díky. Pomalu se rozhlížím po dalším foveonu..času dost, s DP2M jsem spokojen. Snad jen to ohnisko bych leckdy přivítal širší.M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 04 pro 2016 16:34

Tak jsem si pekne s temi dvema Sigmami uzil! Obe foti velmi dobre, jako nove, nedelaji zadne problemy, jsou jako nove, temer nepouzivane, vyskotacil jsem se s nimi vic jak dost, fotky jte zde jiste videli a za ty penize.... ;) Kamery jsou opravdu vyborne.
Ted jsem jednu SD9 tady u nas komplet prodal, jeste prodam tu moji druhou. Ma-li nekdo snad zajem, muze ji mit (body). Je to napr. jedna z nejlepsich fotaku na pouziti ruznych starych objektivu M42, ze stare analogove Minolty ruzne Rokkory, Vivitary, Porsty a mnoho dalsich znacek, ktere se daji velmi levne opatrit. :)Dal bych ji levne zase za tolik jak jsem koupil. Kdo by chtel, tak bych k te kamere pridal jeste za nakupni cenu dve uplne nove sady Eneloop Akkus - jsou perfektni a drzi velmi dlouho, pro tuto Kameru a SD10 jsou bezkonkurrencne nejlepsi, vcetne 2x 123 Batterek, ktere vydrzi ve fotaku ca. 800 az 1000 fotek.

Pravdepodobne, ale to nevim jeste na sto procent, bych koupil po vanocich tu novou SD Quattro H..... ;)
Naposledy upravil pe-pa dne 04 pro 2016 18:04, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 04 pro 2016 17:00

Vždy se mi líbily fotky z foveonu, SD9 není výjimka jak je vidno. Těším se až koupíš SD Q. H. U mě to ještě není na pořadu dne, ale to dlouho nebyla ani DP2M. Snad to ale nebude tak dlouho trvat. M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 04 pro 2016 17:35

Velice intensivne jsem tento posledni tyden prosel vsechny ruzne kamery ruznych vyrobcu, vcetne, od kinofilmovych formatu az k Olympusu, vsechny mozne i nemozne posouzenii v v praxi vcetne ruznych odbornych testu a porovnavani, ale pokazde, kdyz jsem to srovnal s poslednimi Sigmami a fotkami od Quattro, kdyz uz a at jsem delal co chtel, privedlo mne to nakukovani k tem vsem ostatnim kameram, zase a zase k Sigme.

Neda se svitit, kdo zahledl par fotek ze sigmy, jakekoliv a umi srovnavat, prijde vzdy k Sigme zpet..... ;) (n) :lol:
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 04 pro 2016 19:28

Petře (pe-pa) můžeš mi prosím blíže objasnit tuto tvoji změnu názoru? Tvůj příspěvek z 15.11.2016 je uveden pod dnešním citovaným příspěvkem od tebe. Znamená to, že SIGMA QUATTRO není tak špatná jak jsi psal 15.11.2016? Proč si myslíš, že SD QUATTRO H bude o tolik lepší než standardní SD QUATTRO? Psal jsi nedávno (nechce se mi to dohledávat), že na SIGMA QUATTRO H bude nutné použít SIGMA objektivy nového typu (ART) a ty jsou velmi drahé. Jarda

pe-pa píše:Velice intensivne jsem tento posledni tyden prosel vsechny ruzne kamery ruznych vyrobcu, vcetne, od kinofilmovych formatu az k Olympusu, vsechny mozne i nemozne posouzenii v v praxi vcetne ruznych odbornych testu a porovnavani, ale pokazde, kdyz jsem to srovnal s poslednimi Sigmami a fotkami od Quattro, kdyz uz a at jsem delal co chtel, privedlo mne to nakukovani k tem vsem ostatnim kameram, zase a zase k Sigme. Neda se svitit, kdo zahledl par fotek ze sigmy, jakekoliv a umi srovnavat, prijde vzdy k Sigme zpet..... ;) (n) :lol:

Příspěvekod pe-pa » 15 lis 2016 19:52
Josef,
s tim Quattrem to je jinak. Tyto fotky jsou samozrejme zmenseniny, takze sum ve stinech take tim ubyva, ale pri plnych velikostech, ktere jsou nutne pro profesionalni praci je to uz horsi. Celkove ma takova fotka i ve svetlech velmi jemny sum, ktery je mozna zapricinen uz i konstrukci noveho sensoru, ale to nevim urcite. U amatera, ktery si takovyto fotak koupi nebude ho z techto problemu hlava prilis bolet, protoze v tech zmenseninach ovlivnenych nebo redukovanych jeste i monitorem ho to prilis rusit nebude, protoze to asi hledat nebude a moc toho neuvidi. Ale profici se uz hodne techto Quattro zbavuji, nabizeji je jiz casto k ke koupi.

Příspěvekod pe-pa » dnes, 16:34
... Pravdepodobne, ale to nevim jeste na sto procent, bych koupil po vanocich tu novou SD Quattro H..... ;)
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 04 pro 2016 21:24

jajakm píše:Petře (pe-pa) můžeš mi prosím blíže objasnit tuto tvoji změnu názoru? Tvůj příspěvek z 15.11.2016 je uveden pod dnešním citovaným příspěvkem od tebe. Znamená to, že SIGMA QUATTRO není tak špatná jak jsi psal 15.11.2016? Proč si myslíš, že SD QUATTRO H bude o tolik lepší než standardní SD QUATTRO? Psal jsi nedávno (nechce se mi to dohledávat), že na SIGMA QUATTRO H bude nutné použít SIGMA objektivy nového typu (ART) a ty jsou velmi drahé. Jarda

pe-pa píše:Velice intensivne jsem tento posledni tyden prosel vsechny ruzne kamery ruznych vyrobcu, vcetne, od kinofilmovych formatu az k Olympusu, vsechny mozne i nemozne posouzenii v v praxi vcetne ruznych odbornych testu a porovnavani, ale pokazde, kdyz jsem to srovnal s poslednimi Sigmami a fotkami od Quattro, kdyz uz a at jsem delal co chtel, privedlo mne to nakukovani k tem vsem ostatnim kameram, zase a zase k Sigme. Neda se svitit, kdo zahledl par fotek ze sigmy, jakekoliv a umi srovnavat, prijde vzdy k Sigme zpet..... ;) (n) :lol:

Příspěvekod pe-pa » 15 lis 2016 19:52
Josef,
s tim Quattrem to je jinak. Tyto fotky jsou samozrejme zmenseniny, takze sum ve stinech take tim ubyva, ale pri plnych velikostech, ktere jsou nutne pro profesionalni praci je to uz horsi. Celkove ma takova fotka i ve svetlech velmi jemny sum, ktery je mozna zapricinen uz i konstrukci noveho sensoru, ale to nevim urcite. U amatera, ktery si takovyto fotak koupi nebude ho z techto problemu hlava prilis bolet, protoze v tech zmenseninach ovlivnenych nebo redukovanych jeste i monitorem ho to prilis rusit nebude, protoze to asi hledat nebude a moc toho neuvidi. Ale profici se uz hodne techto Quattro zbavuji, nabizeji je jiz casto k ke koupi.

Příspěvekod pe-pa » dnes, 16:34
... Pravdepodobne, ale to nevim jeste na sto procent, bych koupil po vanocich tu novou SD Quattro H..... ;)

Jestli je ta SD Quattro Spatna nebo ne, ti Jardo rici nemohu, nebot jsem s ni nikdy nefotil a jeji vlastnosti neznam. Vis dobre, ze jsem vlastnil pouze jednu z prvnich DP 0 Quattro, ktera byla ne nejhorsi, ale take ne takova jak jsem ocekaval. Duvody byly jasne, za prve jak jsem zjistil byla naprosto neskladna svym tvarem coz se ukazalo nejlepe praxi. Na obrazcich pred moji koupi jsem to tak moc nevidel a tak trochu podcenocal; ale praxe ukazala, ze tvarem nebyla dobra ani do ruky, ani do kapsy, to uz vubec ne a do tasky take zabrala hodne mista, protoze byla neskladna, dale to byl jemny sum ve stinech a hlavne clipping ve svetlech...

Co se tyce meho nazoru a postrehu o DP 0 Quattro, tak ten jsem samozrejme nezmenil. Pocitam ale s tim, ze kdyz se ukazalo, ze jsou lide vseobecne z te a take z te SD Quattro dost zklamani, dost lidi ji zase nabizeji na prodej, ze firma Sigma, jak se jiz povida na ruznych Forech, se jiz nyni aktivne pokousi o nejake nove Firmware Update a ze tyto chyby, jako je ve stinech sum, jemne zrneni v jemnych detailech a clipping ve svetlech, ze budou zdarne odstraneny. Avsak to nemohu stoprocentne potvrdit, jenom v to Sigmaci vroucne doufaji.

Jak jsem dnes naposledy psal, kdo jednou foti s nejakou sigmou, nemuze uz nikdy dlouho fotit s nejakym bajerem a vrati se opet k sigme. Samozrejme existuji vyjimky, ale u mne to jak videt funguje takto. ;)
Naposledy upravil pe-pa dne 13 pro 2016 13:07, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 04 pro 2016 22:13

Petře děkuji za obšírnou odpověď. Ano, SIGMA je nakažlivá. Kdo jednou zkusí, nechce už fotit jinak. Zatím jsem zaregistroval pouze cenu SD QUATTRO H bez objektivu. Jsem zvědavý na cenu SD QUATTRO H s FF SIGMA objektivem nového typu (ART). Tebe neláká si pohrát s použitou SD QUATTRO za EURO 500-550,- (bez objektivu)? Použité objektivy SIGMA s F2.8 (50mm F2.8 nebo 30mm F2.8) koupíš v Německu levně. Jsou FF a na SD QUATTRO jdou použít bez problémů. Jejich kvalita je známá. Jarda
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 04 pro 2016 22:18

Bravo, Gabčo! (n) Jenom cvak z křesla, bez úprav.
Přílohy
SDIM8170.jpg
SDIM8170.jpg (498.82 KiB) Zobrazeno 3384 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/3.2
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Unknown
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 04 pro 2016 22:32

Jardo, velky problem vidim v tech objektivech. Takova ve skutecnosti 21mm jako ma ta DP 0 Quattro a v takove spickove kvalite nebude urcite zadny novy FF na SD. Stale mi to beha hlavou.
I kdyz ten tvar te DP 0 Quattro nemuzu ani videt, mozna, ze se premuzu kvuli tomu objektivu a keupi ji znovu. Odpadlo by mi dost zbytecnych starosti; o objektivy, ktere jsou opravdu velice drahe, zadne opravdove UWW Art a konecne pry je to dost tezky a velky fotak coz bych take nerad. Ale uvidim po vanocich, snad nekdy koncem ledna nebo tak nejak, az se ceny zase zklidni a klesnou. A jde take o to nejake update; tedy jestli Sigma neco takoveho opravdu udela. Jak je znamo, tak se Sigma nikdy moc do update nehrnula, asi to je u Foveonu dost slozite. Ale jak rikam, uvidim!
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 04 pro 2016 23:13

Napíšeme Ježíškovi a třeba bude i quattro... Prý zrychluje z nuly na sto za 2,7 s, ale tomu jsem nevěřil... ;)
Přílohy
SDIM8202.jpg
SDIM8202.jpg (635.19 KiB) Zobrazeno 3373 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23 mm
Čas expozice: 1/2 sec.
Clona: F/6.3
Metering mode: Pattern
SDIM8204.jpg
SDIM8204.jpg (772.46 KiB) Zobrazeno 3373 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23 mm
Čas expozice: 1/2 sec.
Clona: F/6.3
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 05 pro 2016 09:04

Stale mi ty moznosti kterou sigmu koupit behaji hlavou uz i ve spani. Prosel jsem si vsechny fotky focene mnou s Merrillem a s DP 0 Quattro a priklanim se pomalu a jiste zase k te DP 0 Quattro. Za prve ma vubec ten nejlepsi UWW, osobne aspon u mne, mne plne uspokojil pro me naroky a styl fotografovani mych krajinek. A co je nejdulezitejsi, v praxi jak jsem dlouhodobe na foceni mych krajinek zjistil, je takovyto objektiv pro mne vubec nejvhodnejsi.
( To, ze jsem to moje 0 Quattro prodal, byla moje nejaka ta blbost u ktere hraly nejvetsi roli prave ty jeji blbe tvary a skladnost. Ale to bych uz ted take dovedl vyresit ;) :lol: )

Jestlize zatim nebude od Sigmy zadne nove update k dispozici, nevadi, na clipping napr. v obloze, pouziji tedy dobry prechodovy filter a sum ve stinech zjemnim nebo uplne odstranim osvity do plusu, tedy tam kde to pujde a v SPP pak fotku doupravim.

Co se tyce te SD Quattro, objektivy na ni, ktere jsou snad ostre i do kraju a rohu mi celkem nic moc nerikaji, protoze to nejsou ty, ktere bych pouzival nasazene na fotaku stale jako ten UWW a takovy objektiv a v teto opticke kvalite Sigma zatim nema a to je rozhodujici. Pak tyto ART objektivy jsou dost predrazene, snazi se dostat do prvni cenove ligy a to mne vubec nebere. Takovych skel jsem uz v ruce mel a jeste mam.... (Nikon, Canon ,FF a na plny format). Fakt je, ze kdyz bych chtel zase neco z toho co bych koupil prodat, co bych nepotrboval skoro vubec jak by se ukazalo, tak se daji tyto sigma Objektivy se sigma bayonetem velmi tezko prodat; a kdyz, tak za poradne snizenou cenu....

Tady prikladam jeden dnesni novy inserat Sigma SD Quattro na prodej. Udelejte si sami obrazek! Ten kdo ji prodava, je dlouholety Sigmarian, ktery patri mezi ty opravdu dobre.... (n)

sd Quattro + 1.4/50mm Art Lens + Batteriegriff + ...
Die ultimative Ausrüstung für den Quattro/Foveon Liebhaber.
Alles in sehr gutem Zustand und von neuen kaum zu unterscheiden als auch mit Papieren.

Auf dem Display ist eine hauchdünne Glasfolie zum Schutz aufgebracht, die sich leicht wieder abziehen läßt.

sdQuattro aus 09/16, Batterie und Hochformatgriff aus 10/16 und das Objektiv aus 01/15.

OVP für den Griff und das Art Objektiv.
Kamera mit USB Kabel, deutscher Bedienungsanleitung, Gehäusdeckel und original Schulterriemen.
Das Objektiv inkl. Deckel, Kappen, Streulichblende und der Objektivtasche
Die zusätzlichen 2 Akkus für den Griff sind mit dabei und die OVP.

Einzelnd: sd 575.– / 50er DG: 475.– u. der Griff: 175.–

Zusammen zum Superpreis von 1.100.– Euro
Sehr gerne vor Ort in PB, ansonsten versicherter DHL Versand möglich.

Privatverkauf ohne persönliche Garantie, Gewährleistung etc.
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 05 pro 2016 19:25

Den a (skoro) noc.
Přílohy
SDIM8213.jpg
SDIM8213.jpg (815.22 KiB) Zobrazeno 3325 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 200
SDIM8183.jpg
SDIM8183.jpg (543.78 KiB) Zobrazeno 3325 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/1 sec.
Clona: F/8
Jarouš

Příspěvekod axislubo » 05 pro 2016 21:41

Zobral som na prechadzku pre zmenu Sony, aby sa na kazdeho uslo :D
Přílohy
DSC09140pic 2.jpg
DSC09140pic 2.jpg (387.41 KiB) Zobrazeno 3306 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/1
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: NEX-C3
Expoziční program: Priorita clony
axislubo

Příspěvekod MiraM » 05 pro 2016 22:44

DP 0 Quattro říkáš Petře ? No je fakt, že na běžné focení rodiny a spol. mi bohatě stačí canon G1x. I s výstupem jsem spokojen. Vlastně nevím proč
bych ho měl nahradit. Zatím. A u DP 0 Quattro by mi vyhovělo ohnisko. Merrila DP2 bych ponechal. Kupovat skla se mi vlastně nechce, nehledě na jejich cenu, aby měly na foveonu smysl. Námět pro přemýšlení. Ale DP 0 Quattro by asi byla dobrá volba, jak je vidět na i předchozích snímcích. Rozhodil jsi mé plány Petře. ;)
M
Naposledy upravil MiraM dne 05 pro 2016 22:47, celkově upraveno 2
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 05 pro 2016 22:45

;) Miro, tak jak na ty moje SD9 fotky koukam, tak s tim Quattrem si to musim radne rozmyslet; nevim.....nevim.... ;) :( :lol: (n) ....jestli to nebude jen vyhazovani penez.... :o :idea: :P (y)
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 06 pro 2016 06:41

Času dost. Zatím to řešit nebudu. Přijde čas........M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 06 pro 2016 07:25

Ano, vubec nejlepsi bude pockat do ledna nebo jeste lepe do unora pristiho roku. To maji handliri vseobecne velice nizke trzby a zkouseji to vylepsit redukovanymi cenami.Ted pred vanocemi jsou ceny vysoke a kdyz, tak jen nekde trosku nizsi, ale vypada to celkem jako kdyby se ti handliri na tech cenach predem domluvili.... Takze kdyz, tak koupit v pristim roce. ;)
Na foceni mam tady ted SD9 a Fujifilm, takze neni spech. (n)
pe-pa

Příspěvekod pe-pa » 06 pro 2016 17:48

;) SD 9 - z dneska vecer, ca. okolo ctvrte odpoledne setakem
pe-pa

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou