Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod jajakm » 12 lis 2016 22:14

Jasně Jarouši. Myslím že na vodu je tady expert Vladimír. Ten ale mnoho řečí kolem toho nenadělá. :D Jarda
Přílohy
KM-POD-15.jpg
KM-POD-15.jpg (1.12 MiB) Zobrazeno 3787 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 200
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 12 lis 2016 22:28

Mily Mistre od vody, ja zadne pozornosti od nikoho nepotrebuji a co hlavne, se jich nedozaduji, protoze to nemam zapotrebi.

Ale mily Jarousi, jak tak koukam, tak jsi to tady ty, ktery se zoufale snazi o provokovani a rozpoutavani nesnasenlivosti v tomto znamenitem dosud foru kvuli takove hlouposti, ze ti jeden jednu fotku reklamoval kvuli takove blbine jako je hladina vody nakrivo.... Snad ti tady neprekazim...?.Takovych je, kteri maji na fotce motiv nakrivo a nikdo se kvuli tomu neurazi jako ty! Jsi to ale pekny nafoukanec a jesita, co? Nejsi to nahodou ty, ktery by rad s temi svymi bez dynamiky nudnymi kartografickymi skvosty chtel upoutavat pozornost? Nez jsem sem zase nyni prisel s moji novou SD9, tak jsi tady vlastne vkladal a exceloval jenom ty sam a zbytek osazenstva vkladal jen nemastne neslane a sem tam, protoze tady diky tvym stale stejnym cvakum vladla nuda a sotva kdo prisel nakouknout...... Jedine co snad bylo mozne aby tady clovek neusnul, bylo mozne pocitat ty chajdy na kazde tve fotce misto beranku.... :lol:

No a vidis; nic jsem ti nevycital, nechal jsem te kldne na pokoji, protoze mi opravdu nevadis a predevsim jsi muj sigmacky kolega, jsem videl, ze z tebe stejne nikdo vic nevykrese nez to vecne tve foceni jen te stale se opakujici kartograficke a baracnicke cinnosti. I kdyz jsi ty vsechny chajdy na tvych vynikajicich snimcich zneuzival jen k jednomu; aby jsi mohl v hledacku tve Sigmy kameru vubec na neco narychtovat; protoze to byl vzdy jen ten jediny kontrast v tech tvych utrapenych krajinkach s magentovou oblohou; tedy vetsinou..... A vidis; tu tvou krivou vodu jsem ti dokonce pochvalil i kdyz to zadna extra genialni fotka neni, ale k tvemu cvakani preci jenom trochu prinos a ejhle co jsi ze sve hloupe jesitnosti a malomestacke nabubrelosti z toho udelal.... :o

Moc dobre si jeste vzpominam, jak jsi tady na zacatku vlozil fotku hrbitova, kde ti ty rude ruze vysly na bilo do prepalu a ty jsi nevedel jak na to a hlavne pak jak jsi kvuli tomu strasne vyvadel...... :lol:

Ale se mnou to nezkousej u mne to nezabere, to bych musel chtit a to nechci a ty tvoje vynikajici svetove fotky, ne vsechny jak videt, mi nejak stejne nic nerikaji....nejsem u Baracniku.... (y)

Koukej radeji at se ti ta voda z toho nahnutyho rybnika nevylejva, pripadne si vezmi tu tvou vodovahu a skoc si k ocnimu aby vas oba prezkoumal jestli nenapadate v dusledku nejake ocni vady od koukani do hledacku pouze pravym okem, jestli te to netahne na levou stranu... :lol:

Budliky, budliky, to je zase den..... :lol:

"od jajakm » dnes, 19:49

Pises: Ještě jedna fotka na téma vytékání nebo nevytékání vody. Jak to tedy je? :D Jarda"

Mily Jardo jajakm, jestlize se se svou otazkou obracis na nekoho konkretniho tak bud tak moc hodny a napis jmenovite take na koho se obracis! Nemohu tusit, ze otazka byla snad urcena mne. :) Take je to i o slusnosti, kterou jsi specielne ty rad drive tolik tady reklamoval; a ted toto.... :oops:

Petr
Naposledy upravil pe-pa dne 13 lis 2016 12:52, celkově upraveno 21
pe-pa

Příspěvekod axislubo » 12 lis 2016 22:51

Esteze tam maju take vysoke brehy ;)
axislubo

Příspěvekod Jarouš » 13 lis 2016 11:27

Příspěvek 16 krát upravený? Asi místní rekord, řekl bych. Autor je skutečně vysoce nad věcí, absolutně v klidu a s velkým nadhledem. K tomu netřeba nic dodávat, zvlášť když k tomu dochází opakovaně. Ale pravda, jeden včerejší příspěvek měl "pouze" tři opravy. Teda ty, které jsem zaznamenal... ;)
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 13 lis 2016 11:33

Pánové, škoda!
Zpočátku se diskuze rozjížděla v pohodě!
Občas, jako minulý majitel Foveonu, jsem rád nahlédl. (y) ;)
Osobně bych v té úpravě příspěvků neviděl nic špatného, pokud na něj už nebylo odepsáno a to zřejmě ještě nebylo.
Jinak by mně to ovšem vadilo také. ;)
josef38

Příspěvekod MiraM » 13 lis 2016 13:35

Kluci, koupil jsem u Vietnamců vodováhu. Výsledky mě ohromily. Když nakloníte monitor, zjistíte, že funguje naprosto přesně!!
Zkuste sami. ;)
Přílohy
pole.jpg
pole.jpg (384.78 KiB) Zobrazeno 3741 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/9
ISO: 200
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -3/10 EV
MiraM

Příspěvekod josef38 » 13 lis 2016 15:56

MiraM píše:Kluci, koupil jsem u Vietnamců vodováhu. Výsledky mě ohromily. Když nakloníte monitor, zjistíte, že funguje naprosto přesně!!
Zkuste sami. ;)

Ty brďo! Tak to jsem netušil, že to funguje i takto! (n) :lol: (n) :lol:
Já jsem si za tímto účelem objednal "šlaufku", abych měl obrázky v lati. ( v němčině Schlauchwaage )
Určitě všichni vědí o co jde!
Tak se tu mějte a mějte se rádi! Život je krátký, nač si ho ještě vzájemně znepříjemňovat! (n)
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 13 lis 2016 16:17

MiraM píše:Kluci, koupil jsem u Vietnamců vodováhu. Výsledky mě ohromily. Když nakloníte monitor, zjistíte, že funguje naprosto přesně!!
Zkuste sami. ;)

Nějak Ti "letí" ten kopec z kopce ;) Jeden malej monitor si pootočím, čož o to 8-) , ale co z tím mojím druhým větším - UHD o 42"! :shock: :? Bych pod něj na jednu stranu muse dát hever :lol:
ODSakEda

Příspěvekod Karlíkamatér » 13 lis 2016 21:17

Dobrý den kolegové.
Předně se vám chci omluvit za můj ,,vpád" do vašeho vlákna , ale občas nakouknu do různých vláken, abych ze zvědavosti skouknul, jak se majitelům různých fotoaparátů s nimi ,,daří" a pokud tam dá nějaký zkušený fotograf i odkaz na své webové stránky, tak se rád u něj přiučím nebo inspiruji ( jsem totiž úplný samouk bez jakéhokoliv fotografického vzdělání...ba ani žádný workshop jsem nikdy neabsolvoval ).
Ve zdejší diskusi jsem ,,zachytil" že Petr alias pe-pa je nadmíru zkušený fotografický bard ( mohu -li to tak nazvat ) s fotografickým vzděláním a díky této kombinaci také úspěšným fotografem ( co se týká zákazníků ) i v jiných žánrech. Proto jsem Vás chtěl Petře požádat, jestli nemáte nějaké své webové stránky ( myslím třeba s těmi Vámi zmiňovanými perfektními a ,,vycizelovanými" fotografiemi jiných žánrů co nabízíte např. na prodej ). Určitě bych se moc rád podíval na fotografie od dalšího fotografa který ( na rozdíl ode mne ) VÍ a UMÍ (n) .Zdejší fotky ( jak sám píšete ) jsou spíše ,,zkoušení a ladění " bez toho, že byste jim věnoval nějakou větší péči v postprocesu ....proto jsem o to víc zvědav co dokážete ze svého výborného fotoaparátu ,,vydolovat" pokud do toho dáte vše (n) .Předem moc děkuji za případný odkaz na Vaše stránky nebo webovou fotogalerii.
Karlík
PS: ještě jednou se všem zdejším omlouvám a už vás tu nebudu nadále obtěžovat. Rád bych ke kupě ,,řečí" přidal také nějakou fotku , ale bohužel fotoaparát vaší oblíbené značky nevlastním ( tak budu dál jen tiše závidět ;) :D )
UZ Fuji Finepix HS 30 EXR + Raynox 250 + kousek fólie ze starého LCD
Karlíkamatér

Příspěvekod pe-pa » 13 lis 2016 22:08

Karlikamater,

musim vas bohuzel zklamat, ale nemam jiz zadnou webovou stranku nebo tak neco, ani neinseruji. Spolupracuji volne s nekolika spolecnostmi, nyni jiz mene, jsem totiz jiz v duchodu. Takze jestlize profesionalne fotim, fotim jiz primo zakazku a tyto fotografie nejsou zasadne v internetu nebo jinde uverejnovany, nebot nejsou mym majetkem, nybrz objednatele, ktery si je zaplatil. :)

Zdravim,

Petr

Zkusil jsem dnes odpoledne fotit venku. Bohuzel bylo tak silne celkove tmavo, zamraceno s lehkou mlhou, ktera vse vzdalenejsi zahalovala, ze nebylo skoro zadne kloudne svetlo na foceni. Tyto dve fotky jsem fotil jen uz ze zajmu jake casy udrzim jeste v ruce, nebot jsem si zapomel vzit z domova stativ, jelikoz jsem mel za to, ze mam jeden v aute, v kufru. Tak mi prosim prominte! :)
Naposledy upravil pe-pa dne 13 lis 2016 22:25, celkově upraveno 3
pe-pa

Příspěvekod Karlíkamatér » 13 lis 2016 22:22

Je mi to jasné....a děkuji Vám za rychlou odpověď.Mějte se fajn a ať se Vám dál daří.
Dobré světlo.
Karlík
UZ Fuji Finepix HS 30 EXR + Raynox 250 + kousek fólie ze starého LCD
Karlíkamatér

Příspěvekod Jarouš » 13 lis 2016 23:55

Mám jenom tmu. Bývalá zlínská knihovna, než ji přestěhovali. Trošku sněžilo.
Přílohy
SDIM8061.jpg
SDIM8061.jpg (737.96 KiB) Zobrazeno 3676 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 10 mm
Čas expozice: 2 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Použití blesku: Ano
Expoziční program: Manuální
SDIM8066.jpg
SDIM8066.jpg (744.15 KiB) Zobrazeno 3676 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 11 mm
Čas expozice: 2 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Použití blesku: Ano
Expoziční program: Manuální
Jarouš

Příspěvekod Josef01 » 14 lis 2016 17:13

Koukám, jak přijde mráz tak Sigmy zamrznou, holt to je jejich nectnost :lol:
Josef01

Příspěvekod josef38 » 14 lis 2016 17:40

Josef01 píše:Koukám, jak přijde mráz tak Sigmy zamrznou, holt to je jejich nectnost :lol:

Tak to naprav! (n) :D
josef38

Příspěvekod pe-pa » 14 lis 2016 19:51

Josef01,

tak to slysim po prve! Vlastnil jsem bez vyjimky vsechny Sigmy vcetne DPecek, ale vse bylo vzdy, aspon u mne ok. Jenom tehdy, kdyz vysly ty prvni digitalni SD9 v roce 2002 a pak SD10, nebyly ty Akku jeste na takove vysi, aby tyto Sigmy udrzely dlouho v "akci". Fotograf musel a byl povinnen nosit s sebou vice nabitych sad akku, aby vydrze napr. nekolik hodin fotit. Dnes uz to neni vubec zadny problem, nebot se kvality akkus velice zlepsily, kdy vubec nejlepsi jsou cerne Eneloops, ktere vydrzi v Kamere cely den a nekdy i den pristi. ;)

Dnes jsem fotit ale nebyl, presto, ze tady bylo slunicko a prima vubec pocasi. Holt se musi delat i jine veci nez jen chodit cvakat, aby meli rejpalove dostatek stofu pro blbe kecy.... :lol:

Takze bych byl Josefe01 velice rad, kdybys to tvoje tvrzeni nejak vysvetlil! ;)

Diky predem,

Petr

Jeste jedna novinka; kdo jezdi s autem, ktere ma diesel motor a jezdi casto do ciziny, tak se mozna uz nedostane do mest, protoze se pripravuje aspon v D. zakon nebo opatreni, ze tyto smradosi, ktere o az 50x prekracuji ty zfalsovane vyfukove plyny a jsou velice vazne nebezpecne lidskemu zdravi, nebudou moci jezdit ve mestech a do mest vubec. Holt tady v N. zacinaji lide uz jinak myslet a ceny ojetych petrolejek jdou uz pomalu dolu... Takze se da ocekavat, ze bude urcite nasledovat cele EU vcetne Ceske republiky..... ;)
pe-pa

Příspěvekod Josef01 » 14 lis 2016 21:57

pe-pa píše:Takze bych byl Josefe01 velice rad, kdybys to tvoje tvrzeni nejak vysvetlil! ;)

To byl jenom takový bonmot, protože od včerejška co začalo mrznout se tady neobjevila žádná fotografie :)
Josef01

Příspěvekod pe-pa » 14 lis 2016 23:25

(n)
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 15 lis 2016 01:09

:lol:
pe-pa píše:Jeste jedna novinka; kdo jezdi s autem, ktere ma diesel motor a jezdi casto do ciziny, tak se mozna uz nedostane do mest, protoze se pripravuje aspon v D. zakon nebo opatreni, ze tyto smradosi, ktere o az 50x prekracuji ty zfalsovane vyfukove plyny a jsou velice vazne nebezpecne lidskemu zdravi, nebudou moci jezdit ve mestech a do mest vubec. Holt tady v N. zacinaji lide uz jinak myslet a ceny ojetych petrolejek jdou uz pomalu dolu... Takze se da ocekavat, ze bude urcite nasledovat cele EU vcetne Ceske republiky..... ;)

Ach Pe-po, tak to je tedy ale opravdu dobře!
Víš co těch nafťáků jezdí! Vždyť za chvíli by se tady už ani nenechalo dýchat! Já bych ještě přitvrdil, jen nevím jak! (n) :lol:
josef38

Příspěvekod Josef01 » 15 lis 2016 08:34

Dneska je asi poslední den na focení nějaká namrzlé krajinky, měl bych toho využít :)

Co se týká dieslů, tak se o tom už psalo před půl rokem, ten vývoj je jasný, ale půjde hodně pomalu, těch aut je u nás 55% a z toho splní EURO 6 jen málokdo, dovolím si odhadnou tak 5% aut.
Josef01

Příspěvekod pe-pa » 15 lis 2016 09:52

Tady v N. jsou auta se spalovacimi motory, jedno jaka, jestli Diesly nebo Benziny dovolene vyrabet jen uz do roku 2030. tedy za necelych ctrnact let bude po srande! A pak uz jenom s jinymi motory, elektrickymi. VW stavi uz pro tyto novou fabriku.
Ty auta, ktera byla koupena pred timto terminem nechaji dojet, otazkou je jestli se dostane jeste pro ne nafta a benzin.. Uz ted ti pumpari, kteri maji od spolecnosti pumpy v najmu sotva vyjdou a pozdeji, kdyz bude techto starych aut cim dal min, jestli bude vubec neco ke koupi.....

Pak prijdou utecenci, jejich hodina a budou do EU pasovat a prodavat benzin a naftu u silnic v lahvich. Take sedlaci, kteri pestuji repku si prijdou taky na sve s repkovym olejem. Take se bude krast a prodavat na cerno palivo z vojenskych zasob a pochopitelne budou chodit vrahove s hadickami a kanistry cucat palivo primo z aut... Bude to boj o zivot! :lol:
pe-pa

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou