Dnes odpoledne, spis k veceru, jak v tento cas chodim nejradeji ven fotit, svitilo u nas mimoradne slunce, takze byla moznost nafotit asi uz skoro jiste tento rok posledni podzimni fotky.
Jak si tak s tou moji starodavnou Sigmou SD 9 spaciruji a koukam co bych s ni jeste vyfotil, napadlo mne, ze nahodna koupe tehle kamery se mi vic nez vyplatila. Tu, kterou jsem tenkrat pred lety vlastnil, kdyz byly tyto fotaky nove, jsem moc stesti s ni nemel, stale neco zlobilo. Hlavne jsem mel a nejen ja problemy s baterkami, kterych jsme my vlastnici teto kamery museli nosit s sebou plne kapsy. S vyvojem a vyberem dnesnich Akku jiz takovy problem nehrozi a clovek vezme s sebou nanejvys jednu sadu cernych Eneloop vlastne jen jeste pro jistotu do kapsy a vetsinou to staci, samozrejme jde take o to kolik toho clovek celkem nacvaka

. Dneska jsem s jednou sadou Akku fotil cele odpoledne, na cisto bez nejakych "pokazenych" celkem 99 fotek a na monitoru kamery to ukazuje stale neco okolo tri ctvrtin nabiti jeste k disposici.
Jsem velice rad a vic a vic, ze jsem tuto masinku koupil, zacina se mi ohrome zamlouvat a libit. Jak to vypada, tak jestli budu mit zase nejakou prilezitost a nahodu o nejakou dobrou SD 14 nekde zavadit, tak bych ji zkusil koupit a pro to moje foceni by to pak uz uplne stacilo.
Jak vite, vlastnil jsem postupne vsechny ty modely jak prichazely nove na trh, vcetne Sigmy DP 0 Quattro, ktera je vrchol ohlupovani zakaznika, kdy kvalita fotografii uz a dokonce nezakryvane trpi, kde to sumi jak na Sumave na "Onom Svete"! Jak to ale ve skutecnosti nyni vypada, jsou i tyto stare modely plne a stoprocentne vystacujici a jejich fotky jsou ve vysoke kvalite, pouzitelne i pro profesionalni praci a prodej. Rekl bych, ze tyto modely jsou prakticky v pouziti a technicke kvalite fotek lepsi casto nez jine novejsi Sigma modely. Tim chci rici, ze po nejake te "vyssi kategorii, nebo-li po vetsim poctu MB" nez je tech ca. 4,3 MB co ma myslim SD14, naprosto netouzim, nebot jak se nyni po pravde ukazuje, neni tech MB co maji ty novejsi modely vubec treba. Je to zvysovane Sigmou z donuceni jen a jen z komecnich a konkurencnich duvodu a kvalitu fotky to nijak extra nezlepsuje, naopak technicka kvalita hodne trpi.......

A to nemluvim ted o pripadnych koupi techto starych masinek, kdy se da usetrit obrovsky peniz.....