Díky, Lubo. Napadlo mě, jestli třeba už v nastavení foťáku nemáš třeba zvolenou větší saturaci a kontrast. Ten RAW, co jsi dal, má podle mého oka a monitoru velmi dobrou modrou oblohu , jakkoliv si uvědomuju, že jsem tam nebyl...
Ale realita je!!! taková mdlejší, často oparem méně kontrastní v dáli Nereálně velebarevné jsou jen tisknuté pohlednice... (Marketing, aby se líbily ty syté tmavěmodré oblohy - často bez mraku..., masám...)
Jarouši, na zlínsku jezdí vleky po rovině. Vypadá jako běžkařský.. Martynko : nějaký agro show room?? Tam se asi poslední dobou nenadřeli.. Přidám zbytky Industriálního Třince. M
Koupili jsme bráchovi k padesátinám počítač (vše v jednom) a takhle na něm po kalibraci vypadá tato fotka. Fotka s monitorem/počítačem je bez úprav, lesklý displej dělá odlesky. Ale jemu to určitě vadit nebude, je to docela solidní IPS.
To byly ztracené expozice, Lubo . Hodně velká tma. Asi by bylo lepší vykašlat se na oblohu a tolik nepodexponovávat. Je to takový kompromis celkem k ničemu. A to nejtmavší jsem ještě lokálně zesvětloval v Zoneru, samotný Fillight tak výrazný nebyl .