No ony to opravdu mraky jsou, ale přirozené vzezření už notně pokulhává. Nevěřil jsem, že se z RAWu vydoluje nějaký náznak modré oblohy, v přítmí pod těmi stromy jsem na přepaly prostě rezignoval. Večer bude první ochutnávka, deset měsíců se na to těším. Ale na plevel teda rozhodně ne... Jsou zhruba o týden dřív než minulý rok.
Jarouš píše:..... Večer bude první ochutnávka, deset měsíců se na to těším. Ale na plevel teda rozhodně ne... Jsou zhruba o týden dřív než minulý rok.
Jen technická, tak prosím bez urážky! - není ta tráva i listy rajčat málo zelené? - myslím málo sytě zelené, alespoň já to vidím na IPS i na OLED v mobilu docela vyblité
Jám mám z mojí Sonky (A77) tedy o dost sytější zelenou Jak to vidíte kdo u sebe? (i když tento web přidává kontrast navíc... ) toto:
rajčata02.JPG (385.88 KiB) Zobrazeno 4151 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 105 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: SLT-A77V
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
rajčata04.JPG (741.34 KiB) Zobrazeno 4151 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16 mm
Čas expozice: 1/40 sec.
Clona: F/5
ISO: 200
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Edo, zataženo a postřik na listech dělají svoje. Kamarád pěstuje tu samou odrůdu (Bejbino) pod fólií a rostliny mají úplně jinou barvu i celkový vzhled. Takže nejen že není rajče jako rajče, taky velmi záleží, v jakých podmínkách to rajče roste .