Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod axislubo » 04 čer 2016 19:41

;)
Přílohy
SDIM0062pir.jpg
SDIM0062pir.jpg (238.74 KiB) Zobrazeno 4204 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 200
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM0017x.jpg
SDIM0017x.jpg (803.8 KiB) Zobrazeno 4204 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
axislubo

Příspěvekod +++++ » 05 čer 2016 07:22

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Naposledy upravil +++++ dne 16 lis 2016 18:42, celkově upraveno 1
+++++

Příspěvekod pe-pa » 05 čer 2016 09:41

+++++, halo Trolle Pet krizu, tedy jak tak porovnavam, tak ty tady mas snad ten nejkrasnejsi nick! Fakt, tuze se mi libi. (n) Take se mi obzvlast libi, ba primo te obdivuji v tve zdzenlivosti, ze od tveho cteneho vstupu, tedy od tve registrace zde nekdy v roce 2014 jsi tady napsal jen celkem 3, 4 komentare. A vzdy presne sedici!!! (n) Mas nejaky fotak, nebo si jeste pockas? :lol:

Ale k veci; vis, ja jsem desne zavistivy a hrozne neprejici a tak. Tak bych te rad poprosil, kdybys byl tak nesmirne hodny mily Troll a moji fotku take pochvalil. To bych ti byl moc vdecny, fakt. Ja bych ti take, kdybys nekdy potreboval nebo az budes mit konecne uz ten fotak pomohl, aby ti tady videli. :) Vono vubec je tady to nejcennejsi, kdyz sem jeden jako na zavolanou vzdycky pribehne a da tady tem fotkam tu spravnou odbornou pochvalu, ale hlavne kdyz to nejvic potrebuji. Myslim tim takovou tu moralni posilu, ty ostatni aspekty nechme stranou, abychom vedeli o co se tady vubec jedna.

A jsem velice take potesen, ze jsi Jarousovi pochvalil ty jeho obrazky!!! I ja ti za to velice dekuji. Uz i proto, ze mu je hodne dlouho nikdo nepochvalil a jak ho znam, tak se on stale tolik snazi..... (n)

A abychom to nezamluvili, pral bych si od tebe take pochvalu. Uz kvuli te zumpe bych myslel. Mohl bys Troliku mily? ;)
pe-pa

Příspěvekod axislubo » 05 čer 2016 10:53

Pe-pa. pekna foto ;) ale tie co davas z mesta, to je dost bieda, a po technickej stranke ani nehovorim...Myslim ze Dp 0 mu si robit skvele fotky. Uz by si mohol pre nas " fajnsmekrov" spravit nejaku cerstvu, poriadnu toto ;)
Pridam jednu starsiu, uz tu raz bola, ale moc sa mi paci... :D
Přílohy
SDIM08281.jpg
SDIM08281.jpg (640.34 KiB) Zobrazeno 4155 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
axislubo

Příspěvekod pe-pa » 05 čer 2016 11:36

Axislubo, to mas pravdu s temi fotkami z Antverp. Jsou dost spatne, sam to vim, ale myslel jem, ze na kouknuti to staci. Bylo hodne spatne sveto, nemel jsem s sebou bohuzel stativ a v ruce to uz tak dobre neudrzim. :(

Co se tyce nejakych novych fotek, bohuzel nemam tolik casu jezdit po krajinkach, mam ted dost zakazek ve studiu, pak musim to nove studio a atelier v Nederlande jeste dostavet, vcetne saten a po. pro modely a rekvizity a podobne. Take chodim na rychlokurzy holandstiny , protoze si ji chci uz kvuli mne osvojit jak to pujde. Chci tady vsemu rozumet co nejvic bez pomoci nejakeho zprostredkujiciho jazyka. To by se clovek citil jak za sklem a v tom zit neni ono. ;)

Samozrejme, ze pri nejake prilezitosti neco zkusim nafotit uz poradne; ale uvidime. Take mam jeste zavazky v Nemecku, hlavne dole, tak i tam bych jeste mohl, ale jak rikam, uvidime.

Co se tyka tech tvych fotek tady, tak se vubec neda rici, ze by byly treba trochu spatne; jak to delas chlapce? :)
pe-pa

Příspěvekod +++++ » 05 čer 2016 14:29

:D :D :D :D :D :D :D
Naposledy upravil +++++ dne 16 lis 2016 18:39, celkově upraveno 1
+++++

Příspěvekod pe-pa » 05 čer 2016 16:45

***** kdyz ja myslel, ze kdyz jsi v tom usili tak osamely, jen ten Josef38 kazdemu hned zdvorile odpovi, aby mu snad jednou neutekla prizen, tak jsem tak tady kokal a videl, ze bys potreboval tak trochu pomoci abys ziskal tady duveryhodnost; to vis, tady jsou podezrivavi... ;)
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 05 čer 2016 16:57

Jarouši, axislubo - paráda - Zlín - zajímavá atmosféra. Ale chci říci, že už mě to tady znechutilo definitivně. Mahler, i když není výjimečně sprostý,
neustále tady otravuje vzduch. Žlučovitý, vzteklý, zakomplexovaný sprosťák, který se snaží přesvědčit o své profesionalitě báchorkama o ateliéru .....a poté tady dá fotku Antverp ! Inu, najdou se jedinci, kteří mu zatleskají, a pro které je normální říkat si kokote, nadávat do dutohlavů
atd. Už je fórum jen pro hulváty, nebo masochisty. To, že tady končím ( ne jako Mahler, který tady končí každý druhý den ), neznamená ale Mahlere, že končím s tebou - to se netěš - na tebe prostředky mám. A až někdo založí vlákno, kde dohlídne na dodržování elementárních zásad slušnosti, rád se zúčastním....MiraM
P.S. +++++ to vystihl - žumpa! (y)
MiraM

Příspěvekod josef38 » 05 čer 2016 17:17

U babičky před barákem. ;) ;)
Tak se mi zdá, že ty kočky v Holandsku mňoukaji nějak jinak! To holandské "chrochtání", které je v jejich řeči silně znát, se zřejmě projeví i u koček. :lol:
A když už tam mají samé roviny, tak alespoň ty mosty přes kanály mají do kopce a s kopce! :lol:

Miro, byla by blbost odcházet. Vytvoř si též filr a máš klid a jede se dál po staru. Návod máš o pár příspěvku výš. (n)
Přílohy
Amsterodam.jpg
Amsterodam.jpg (552.98 KiB) Zobrazeno 4093 krát
Holandsko_a_jejich_kanály.jpg
Holandsko_a_jejich_kanály.jpg (644.01 KiB) Zobrazeno 4093 krát
josef38

Příspěvekod OFFcza » 05 čer 2016 18:03

MiraM píše:Jarouši, axislubo - paráda - Zlín - zajímavá atmosféra. Ale chci říci, že už mě to tady znechutilo definitivně. Mahler, i když není výjimečně sprostý,
neustále tady otravuje vzduch. Žlučovitý, vzteklý, zakomplexovaný sprosťák, který se snaží přesvědčit o své profesionalitě báchorkama o ateliéru .....a poté tady dá fotku Antverp ! Inu, najdou se jedinci, kteří mu zatleskají, a pro které je normální říkat si kokote, nadávat do dutohlavů
atd. Už je fórum jen pro hulváty, nebo masochisty. To, že tady končím ( ne jako Mahler, který tady končí každý druhý den ), neznamená ale Mahlere, že končím s tebou - to se netěš - na tebe prostředky mám. A až někdo založí vlákno, kde dohlídne na dodržování elementárních zásad slušnosti, rád se zúčastním....MiraM

MiraM - demagog, díky..

OFFcza
OFFcza

Příspěvekod pe-pa » 05 čer 2016 18:36

PRO ARCHIV

MiraM Re: Foveon napodruhe...
Příspěvekod MiraM » dnes, 16:57

Jarouši, axislubo - paráda - Zlín - zajímavá atmosféra. Ale chci říci, že už mě to tady znechutilo definitivně. Mahler, i když není výjimečně sprostý,

Nevim nevim, nejsem sice lekar, ale mam takovy pocit, ze ti mily MiroM preskakuje stale vic a vic. Nemas nahodou mokrej fusak? Aby si se nedej buh jeste nezritil. Tvoje urazky a nadavky muzou mozna zvednot snad, jak tady tvrdis nejakemu snad masochistovi Mahlerovi naladu, ale pro mne jsou to nic nerikajici radhostska vynata hospodska slova, kterymi jsi ty fasoune doslova nabity!!! :lol: Ze mas v hlave nasrano misto te sede hmoty ktere se rika mozek, vime tady vsichni uz davno: ze si ani nepamatujes kdo co tady psal a rikal. Nebo jsi uz mezi tim parkrat spadl a uhodil se do hlavy? Myslim tim tve cesty z hospody domu. A ty prostredky co mas jak pises, si radeji prdelko schovej na novyho spartaka s dieslovym motorem, abys drzel ten vas tam snobskej trend pro tech dvacet km denne co jezdis s tim srotem kolem baraku.

Ze to nemas v tom tvym centru v poradku svedci i to, ze tady kazdeho navadis nejakeho toho tvyho vymyslenyho Malera ignorovat ignorovat a sam mezi tim ty moje komentare kde jsou Antwerpy a Holandsko a ateliery a studia a a a hltas na plne pecky.... Jdi uz k Brdickum s tim tvym primitivnim vyhrozovanim a uz tolik nechlastej!

Kdybys byl jak tady stale tvrdis ve vokne, tak by ses strejdo zhulakanej dozvedel, ze i kdyby k necemu takovemu vubec nekdy teoreticky doslo jak tady stale vyhrozujes, tak by se to jak je v Cechach beznym zvykem vyresilo jen tim obligatnim ty ty ty a verejnou omluvou. Ale o tom si ty muzes jenom zdat a rano se probudit tak leda s rukou v nocniku. A to to nanejvys! Vis prdolo? :lol: :lol: :lol:

Ale jinak mi muzes klidne mezi nami rikat treba i Rembrandte....... :lol: :lol: :lol:
pe-pa

Příspěvekod ODSakEda » 05 čer 2016 19:33

pe-pa píše:***** kdyz ja myslel, ze kdyz jsi v tom usili tak osamely, jen ten Josef38 kazdemu hned zdvorile odpovi, aby mu snad jednou neutekla prizen, tak jsem tak tady kokal a videl, ze bys potreboval tak trochu pomoci abys ziskal tady duveryhodnost; to vis, tady jsou podezrivavi... ;)

nepřeháníš to s tou saturací a zejmény žlutou??? To už nejsou fotky reality, ale již obrazy! :-(
ODSakEda

Příspěvekod Luboš » 05 čer 2016 19:47

http://www.edgeoftheworld.cz/2012/04/21 ... otografie/ - úryvek:

Představa, že by fotografie měla co nejvěrněji zachycovat realitu, je totiž jednak poměrně bizarní, a jednak prakticky nedosažitelná.
Vcelku chápu, kde se představa o nutné „dokonalé věrnosti“ fotografií bere. Vzniká u lidí, kteří fotografování berou jako čistě dokumentační činnost – u těch, kteří prostě nacvakají pár fotek z hospody nebo dovolené, pak kartu „vysypou“ na internet a ukazují známým. A nic proti nim, mimochodem. Sice jsme takovými fotkami a fotografy dneska dost zaplaveni, ale jistě mají na své fotografování naprosté právo a já naopak nemám právo jim do něj jakkoliv mluvit. Relativní problém nastává až ve chvíli, kdy takovíto fotografové začnou definovat, jak fotografie má nebo nemá vypadat. Jak jsem zmínil, sám se (byť mi to jistě řada lidí neuvěří) nepovažuju za kdovíjakého fotografa a přestože kdekomu do fotografování neustále mluvím, nemyslím, že bych k tomu byl kdovíjak fundovaný. Prostě jen mám dojem, že takovému člověku můžu i já se svými relativně nevelkými znalostmi a zkušenostmi nějak pomoci. A že má zájem na tom se třeba někam stran fotografování sám posouvat (což je mnohdy předpoklad naprosto mylný, ano). A právě skutečnost, že do fotografování aktivně mluví stále častěji (a stále hlasitěji) ti, kteří o něm vědí ještě méně než já, mě vedla k tomu, že jsem o něm sám začal psát trochu aktivněji.
Představa fotografie jako věrného záznamu reality je velice pomýlená a troufám si tvrdit, že dokonce poměrně nová – totiž že její rozšíření je úměrné tomu, jak se zlepšuje fotografická technika a zejména ta digitální. Čím hlouběji se ponoříme do fotografické minulosti, tím častěji narazíme na to, že fotografie zkrátka realitu vůbec nezachycovala, respektive tedy ji zachycovala specificky zkresleným způsobem – ať už se jednalo o levné kinofilmy, které mívaly často nejrůznější barevné nádechy (dnes mnohými namáhavě napodobované – viz právě filtry v Instagramu a dalších aplikacích, které umožňují „retro“ úpravy fotografií), ještě prohloubené nestejnoměrnými výsledky a vlastnostmi chemikálií při vyvolávání, nebo třeba o černobílou fotografii. Není to zas tak dávno, co byla právě černobílá fotografie pro většinu amatérů tou jedinou dostupnou. Tehdy patrně nikdo nepřemýšlel o tom, zda fotografie zachycuje realitu dostatečně věrně – na první pohled přece bylo jasné, že ji věrně nezachycuje, že realita není na rozdíl od jeho fotografie černobílá. V dnešní době se na tom příliš mnoho nezměnilo – vytvořit skutečnou věrnou kopii reality (a to ještě pouze reality tak, jak ji vnímají lidé), je stále velice obtížné, ne-li nemožné. Jen nám zkrátka fotoaparáty relativně často poskytují výstup, který se v základu realitě v mnoha ohledech poměrně dost blíží, takže jsme začali předpokládat, že to, co na fotografii vidíme, je a dokonce má být věrný otisk reality.
Fotografie ale nejsou reálné ještě z jednoho důvodu – film či fotografický snímač fungují sice na fyzikálně podobném principu jako lidské oko, ale radikálně se liší jak jejich fyzické vlastnosti, tak především „zpracování“. Lidský mozek ve spojení s okem zpracovává souvislý tok informací a neustále velmi pružně (pružněji, než si uvědomujeme) reaguje na změny okolního prostředí a okolní situace. Ačkoliv je lidské oko relativně nedokonalým orgánem a snadno jej lze obelstít, pořád je ve spojení s lidským mozkem nesrovnatelně dokonalejší než sebelepší fotoaparát. Mimo jiné má tato dvojice orgánů schopnost se například velmi pozoruhodně vyrovnávat s rozdíly v barevné teplotě nebo v dynamickém rozsahu scény. Fotoaparáty mají tyto možnosti mnohem menší a následkem toho nám zprostředkovávají obrazy, které se drasticky odlišují od toho, co vnímáme okem my.
Luboš

Příspěvekod jajakm » 05 čer 2016 19:51

ARCHIVOVÁNO
pe-pa píše:PRO ARCHIV
MiraM Re: Foveon napodruhe...
Příspěvekod MiraM » dnes, 16:57

Nevim nevim, nejsem sice lekar, ale mam takovy pocit, ze ti mily MiroM preskakuje stale vic a vic. Nemas nahodou mokrej fusak? Aby si se nedej buh jeste nezritil. Tvoje urazky a nadavky muzou mozna zvednot snad, jak tady tvrdis nejakemu snad masochistovi Mahlerovi naladu, ale pro mne jsou to nic nerikajici radhostska vynata hospodska slova, kterymi jsi ty fasoune doslova nabity!!! :lol: Ze mas v hlave nasrano misto te sede hmoty ktere se rika mozek, vime tady vsichni uz davno: ze si ani nepamatujes kdo co tady psal a rikal. Nebo jsi uz mezi tim parkrat spadl a uhodil se do hlavy? Myslim tim tve cesty z hospody domu. A ty prostredky co mas jak pises, si radeji prdelko schovej na novyho spartaka s dieslovym motorem, abys drzel ten vas tam snobskej trend pro tech dvacet km denne co jezdis s tim srotem kolem baraku.

Ze to nemas v tom tvym centru v poradku svedci i to, ze tady kazdeho navadis nejakeho toho tvyho vymyslenyho Malera ignorovat ignorovat a sam mezi tim ty moje komentare kde jsou Antwerpy a Holandsko a ateliery a studia a a a hltas na plne pecky.... Jdi uz k Brdickum s tim tvym primitivnim vyhrozovanim a uz tolik nechlastej!

Kdybys byl jak tady stale tvrdis ve vokne, tak by ses strejdo zhulakanej dozvedel, ze i kdyby k necemu takovemu vubec nekdy teoreticky doslo jak tady stale vyhrozujes, tak by se to jak je v Cechach beznym zvykem vyresilo jen tim obligatnim ty ty ty a verejnou omluvou. Ale o tom si ty muzes jenom zdat a rano se probudit tak leda s rukou v nocniku. A to to nanejvys! Vis prdolo? :lol: :lol: :lol:

Ale jinak mi muzes klidne mezi nami rikat treba i Rembrandte....... :lol: :lol: :lol:
jajakm

Příspěvekod **lasta » 05 čer 2016 20:04

Luboš

Teorie je nudná, strom reality života je bohatší.
Do škatulky ho nenacpeš...

Koukám že se z vás jsou archiváři místo fotografů, :P

Edo
Fotografie jsou obrazy . ;)

PS
S těmi podminkami pro radění nemáte pravdu, moravský omyl který se přenáší ,
Ale je tu šumafuk, není to ppdstatné, lidi používají horší zkomoleniny které se tradují stejným způsobem ...
Naposledy upravil **lasta dne 05 čer 2016 20:11, celkově upraveno 1
**lasta

Příspěvekod ODSakEda » 05 čer 2016 20:08

Luboš píše:http://www.edgeoftheworld.cz/2012/04/21/realita-a-fotografie/ - úryvek: ..... Relativní problém nastává až ve chvíli, kdy takovíto fotografové začnou definovat, jak fotografie má nebo nemá vypadat. Jak jsem zmínil, sám se (byť mi to jistě řada lidí neuvěří) nepovažuju za kdovíjakého fotografa a přestože kdekomu do fotografování neustále mluvím, nemyslím, že bych k tomu byl kdovíjak fundovaný. .....

No, já se jen ptám! ?=otázka, nikoliv rady nebo kritika ;-)
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 05 čer 2016 20:14

**lasta píše:Luboš Teorie je nudná, strom reality života je bohatší. .... Edo Fotografie jsou obrazy . ;)

Umělecká téměř, možná, i když, né tak docela na 100%, dokumentární pak určitě ne!

Dávat však = mezi fotku a obraz je odvážné tvrzení o kterém já pochybuji silně. Fotku i smysluplnou a náhodně i "uměleckou", cvakne i trouba, smysluplný obraz ale nenamaliuje! Podobně zvuk - hudbu, zpěv, nahraje technikou (méně či hůře kvalitně) kdokoliv! , ale bez sluchu a talentu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sám nezazpívá!
ODSakEda

Příspěvekod **lasta » 05 čer 2016 20:33

Obrazy jsou všechny fotografie,
A používání "umělecké " je nesmysl.

A ještě:
smysluplný obraz ale nenamaliuje!

Ale pořád to je obraz a ten kdo v něm nevidí smysl, tak se třeba mýlí, nekdo ho zase může zbožnovat...
**lasta

Příspěvekod ODSakEda » 05 čer 2016 20:43

Ano, někteří(!) zbožňují dokonce "hvědznou pěchotu" - nejfalešněji "zpívající" soutěžící ze Superstar... :-( Nebo je mezi většinou mladých populární Hip-Hop = již jen jen mluvení... (Hip-Hop vznikl tak, že zbohatlí černoši bez hudebních vloh sice maj hudební studia za miliony USD, ale né talent a sluh a tak jen mluví do mikrofonu ale nejdražšího Neumana a pod. ...) Svět míří do pěkné p... :-(
ODSakEda

Příspěvekod axislubo » 05 čer 2016 20:53

;)
Přílohy
SDIM0150ir.jpg
SDIM0150ir.jpg (103.44 KiB) Zobrazeno 4333 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1600 sec.
Clona: F/4
ISO: 200