Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 04 čer 2016 06:01

:lol: :lol:
Tak jsem ještě zůstal u babičky v Holandsku v Alkmaaru a pořídil jednu ranní fotku se svou GF1, když jsem spěchal poslat dopisy. Příští týden jedu už opravdu domu. A už se prosím nehádejte. Všechny vás zde zdravím. (n)
OFFcza, že se Ty také nad tím nepovzneseš a nevykašleš se na to. Co Tě k brachu k této aktivitě tak pudí???
Přílohy
U_babičky_na_náměstí.jpg
U_babičky_na_náměstí.jpg (560.13 KiB) Zobrazeno 3491 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/1.7
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-GF1
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
Naposledy upravil josef38 dne 04 čer 2016 06:06, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod pe-pa » 04 čer 2016 06:05

Josef38, :lol: :lol: :lol:

Sdílení cizí fotky je krádež

Podle českého autorského zákona není stažení pro osobní potřebu problém, stejně to vidí i většina autorů. Mnoho fotografů má radost, když se lidem jejich fotky líbí, a rozhodně se nezlobí, pokud si je někdo stáhne třeba na plochu. Něco jiného je však stahování a zveřejňování na soukromých stránkách uživatelů – včetně profilů na sociálních sítích! Málokdo si uvědomuje, že „sdílení“ na sociálních sítích je úplně stejný mechanizmus jako nahrávání obsahu na soukromé webové stránky. Fakticky dochází ke kradení fotografií ve velkém. Díky snadnosti, kterou tvůrci sociálních sítí ještě neustále vylepšují, považuje většina uživatelů kopírování a sdílení cizího obsahu za samozřejmost.

:lol: :lol: :lol:
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 04 čer 2016 06:08

pe-pa píše:Josef38, :lol: :lol: :lol:

Sdílení cizí fotky je krádež

Mahlere, nezlob už z rána! Toto je moje fotka a klidně to dokážu! Je snad libo RAW? (n) (n)

Jinak mě to zde opět přestává bavit, jedu si zaplavat do moře! (n)
josef38

Příspěvekod pe-pa » 04 čer 2016 07:04

Josef38, za prve jsem pe-pa a ne nejaky Mahler, to byl pokud se nemylim porucik v rakouske armade, ale to tak zajimave neni.
Zajimave je, ze co se tyce teto "tve" fotky je, ze jsi ji vymenil za puvodni, ke ktere mam zde original Exif, ktery jak videt manipulovat a menit v nem neumis a tak tady mam k dispozici puvodni foku, kterou jsi fotil a v pc pak vymenil za tu, kterou se verejne vychloubas, ze je tva.

Ale ja ti to odpoustim, clovek nemusi take vsechno vedet, ze, obzvlast kdyz je uplne dementni a nemuze si uvedomit, ze v pritomnosti a v jeho veku 74 let uz zadnou babicku ani mit nemuze.

Josef, radeji nam tady ukaz jak umis skakat; slysis? Josefe, povyskoc! :lol: :lol: :lol:

Antverpy, namesti. Kvalita, tedy technicka kvalita je hrozna, ale holt jsem ji vlozil; uz kvuli statistice a tak.
Naposledy upravil pe-pa dne 04 čer 2016 07:24, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 04 čer 2016 07:12

OFFczo : 23.5. 12:43. Jinak vše bude probíhat podle včerejšího scénáře. M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 04 čer 2016 07:21

DO ARCHIVU

josef38 píše::lol: :lol:
Tak jsem ještě zůstal u babičky v Holandsku v Alkmaaru a pořídil jednu ranní fotku se svou GF1, když jsem spěchal poslat dopisy. Příští týden jedu už opravdu domu. A už se prosím nehádejte. Všechny vás zde zdravím. (n)
OFFcza, že se Ty také nad tím nepovzneseš a nevykašleš se na to. Co Tě k brachu k této aktivitě tak pudí???
pe-pa

Příspěvekod pe-pa » 04 čer 2016 07:29

Josef38, ale jesti ta pratelska slova pises v touze po usmireni primo a prisel jsi s tim jako prvni, coz te dotycny si neobvykle ceni, ze jsi se zase konecne nasel, navrhuje plne smireni a za ty snad i neobjektivni slova se ti zde plne omlouva a v budoucnu je uz vuci tve i jine osobe pouzivat nebude.!!!

Ale kdyz ona ta cestina je tak krasne kvetnata..... a sranda je sul zeme......a tak v tomto smyslu.... :cry:
pe-pa

Příspěvekod OFFcza » 04 čer 2016 08:09

MiraM píše:Ještě pochybujete, co je OFFcza zač? Já už ne !! Takže, milý Mahlere, jestli doufáš, že se tady někdo povznese nad ty sudy splašků a bude je přijímat dále, jsi na omylu. A Lasta má pravdu, přestaňme krmit Trolly. Howgh. ;) M

aha :) 23.5. se omluvis a nasledujici den to delas znovu. takze za me porad na tu omluvu cekam.

a pochopitelne si delej si co chces. mas na to pravo.

OFFcza
OFFcza

Příspěvekod **lasta » 04 čer 2016 08:24

Trollování
**lasta

Příspěvekod MiraM » 04 čer 2016 08:57

Asi neumíš číst OFFczo. A ty jsi se za urážky někomu omluvil ? A ranní kafíčko ti chutnalo ? A už končím. Venku je pěkně, A snad to tady bude někdy o Foveonu. M
MiraM

Příspěvekod +++++ » 04 čer 2016 09:36

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Naposledy upravil +++++ dne 16 lis 2016 18:40, celkově upraveno 1
+++++

Příspěvekod OFFcza » 04 čer 2016 09:40

MiraM píše:Asi neumíš číst OFFczo. A ty jsi se za urážky někomu omluvil ? A ranní kafíčko ti chutnalo ? A už končím. Venku je pěkně, A snad to tady bude někdy o Foveonu. M

Ať se ozve každý s tím koho a jak jsem urazil. Nemám problém se dotyčným omluvit.

OFFcza
Přílohy
DP2M0441.jpg
DP2M0441.jpg (1.33 MiB) Zobrazeno 3466 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/2.8
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Pattern
OFFcza

Příspěvekod josef38 » 04 čer 2016 10:20

+++++ píše:Pěkně jste tady to vlákno domrvili. Chodil jsem se semka rád podívat na parádní fotečky. Ale stala se z toho tady úplná smrdutá žumpa. Proč si nezaložíte nové foveon vlákno a nenecháte tady ty věčné prudiče ať se třeba sežerou. Už semka zase dlouho nezavítám.
(y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y)

+++++, neházej flintu do žita. Existuje opatření, které Ti umožní nenechat se otravovat všemi Trolly a Trottly. A můžeš si dál vychutnávat místní fotografické amatéry. Po řádném zvážení jsem podobné opatření učinil a když vyloženě nebudu zvědavý s jakým moudrem se zase vyloupli, tak budu mít svatý klid! A že zvědavý nebudu, tak to si piš! Doporučuji, zrušit to můžeš vždy! (n)
Viz příloha.

P.S.
Budeš-li mít více těchto nepříjemných prudičů, uveď každý jeho nick do nevého řádku.
Přílohy
Opatření_pro_zachování_duševní_hygieny.jpg
Opatření_pro_zachování_duševní_hygieny.jpg (357.02 KiB) Zobrazeno 3460 krát
josef38

Příspěvekod Jarouš » 04 čer 2016 10:27

Sice teoreticky mělo Slunce na Zlín ještě nejméně půl hodiny svítit, jenže mraky rozhodly jinak. Takže víc příležitostí jsem nedostal. Po pravdě jsem si myslel, že podexpozice -1,7 EV by mohla na ten mrak stačit a v SPP se to uspokojivě dořeší, ale nebyla to pravda. Přepaly se sice odstranit daly, ale mrak z toho nevyšel vůbec dobře, potřeboval skoro -3 EV. Přechoďák je u takovéto scény s převyšujícími vysokými objekty mizerné řešení, tak jsem to chtěl vyřešit pomocí HDR. Jenže ta nejtmavší fotka stále není dost tmavá. Lepší to nebude, vypálené fleky jsem zapatlával razítkem. Pak přišel mrak a bylo po parádě, takže žádný opravný pokus se nekonal. O patnáct minut později by to bylo mnohem jednodušší, jas mraku by byl podstatně slabší a tato podexpozice by na něj bohatě stačila, možná bych mohl ještě třetinu do plusu přidat. Ale na to už nedošlo...

+++++: Založení nového Foveonu by nic nevyřešilo, pan Mahler (nevím, proč se najednou za svoji identitu stydí, když se k ní docela nedávno hrdě hlásil a několikrát novým přispěvatelům nabízel oslovení "Petře") by tam byl nastěhovaný v cuku-letu a jediné řešení by bylo odebrání přístupu moderátorem či administrátorem, což lze i zde.
Přílohy
SDIM6183.jpg
SDIM6183.jpg (475.3 KiB) Zobrazeno 3457 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/8
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
Metering mode: Pattern
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 04 čer 2016 10:33

Jarouš píše:+++++: Založení nového Foveonu by nic nevyřešilo, pan Mahler (nevím, proč se najednou za svoji identitu stydí, když se k ní docela nedávno hrdě hlásil a několikrát novým přispěvatelům nabízel oslovení "Petře") by tam byl nastěhovaný v cuku-letu a jediné řešení by bylo odebrání přístupu moderátorem či administrátorem, což lze i zde.

Pokud se nepletu, tak zde v současnosti žádný moderátor není. Snad by ses toho moderátorství Jarouši mohl ujmout sám, nakonec zde jseš v této době služebně nejstarším a tudiž i s morálním právem na tuto funkci! J.

Opravuji se, pochopitelně zde moderátor je, je to Pete, ale ten už dlouho toto vlákno nekočíruje a proto i pochybuji, že by na čistotu vlákna dohlížel. Promiň Pete, že jsem Tě opomenul! :D
Naposledy upravil josef38 dne 04 čer 2016 15:41, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod **lasta » 04 čer 2016 11:32

Josef38
Pokud se nepletu, tak zde v současnosti žádný moderátor není. Snad by ses toho moderátorství Jarouši mohl ujmout sám, nakonec zde jseš v této době služebně nejstarším a tudiž i s morálním právem na tuto funkci! J.

Opravuji se, pochopitelně zde moderátor je, je to Pete, ale ten už dlouho toto vlákno nekočítuje a proto i pochybuji, že by na čistotu vlákna dohlížel. Promiň Pete, že jsem Tě opomenul! :D

Aha
Zavedeme: Uliční vybory, špehování, kádrování, rozdělíme funkce, zvolíme důvěrníka , cenzora, zavedeme tresty smrti, ... ;)
**lasta

Příspěvekod pe-pa » 04 čer 2016 11:43

Jarous,

".... Založení nového Foveonu by nic nevyřešilo, pan Mahler (nevím, proč se najednou za svoji identitu stydí, když se k ní docela nedávno hrdě hlásil a několikrát novým přispěvatelům nabízel oslovení "Petře") by tam byl nastěhovaný v cuku-letu a jediné řešení by bylo odebrání přístupu moderátorem či administrátorem, což lze i zde..... "

Nejaky pan Mahler, *** jak Jarousi pises, zde ve vlakne a ani v jinych vlaknech tohoto serveru, pokud ja vim, se nikdy nekonal a fakticky neni. Za prve to neni ani mozne, nebot tento server je anonymni a lide, kteri se zde konaji, konaji se pod nejakym nickem, nekteri jich maji i vice falesnych.
Jsem zde nyni pod nickem pe-pa, nebot mi nick Pete jako administrator tohoto serveru muj stary nick ze zavisti smazal. ;)

Protoze jsem vlastnik fotaku Sigmy jiz od zalozeni serveru, citim se povinnen toto vlakno posilit svou pili ve fotografovani foveonem a tak trochu svymi spickovymi, vynikajicimi a svetovymi fotkami pozvednout toto vlakno k tem nejlepsim. Coz se mi jak vidno nechce darit z ruznych, hlavne malomestatskych duvodu nekolika jedincu, kteri moje dobrocinne usili poradit a jak na to, ze zavisti a dalsich ruznych osobnich duvodu blokuji. Ale jak jsem vypozoroval, hlavne proto, ze k tomu foceni nemaji patricny talent. A podobne....

Ale abych se vratil k tomu tvrzeni ze se tady snad nejak ten pan Mahler za svou indentitu stydi. To bohuzel ja posoudit nemohu, protoze jak pro kazdeho je vidno, jsem zde ne pod nejakm nickem Mahler, jak se z nejakych nekorektnich duvodu nejaci lide snazi podsunout, ale pod nickem pe-pa registrovan. A jestlize nekomu zde nabidnu oslovovat mne Petr tak je to podobnost ciste nahodna. Snad nemame v republice jen jednoho toho Petra? Vim o dalsim, ktery je dokonce svaty! To uz jsme tedy dva..... ;)

Rad bych uz z ruznych duvodu, vcetne casovych, toto vlakno opustil, ale jak vidite sami, nemohu a nemohu. Miluji tyto lidicky, miluji tuto atmosferu plnou domova a krivaku, miluji i ty jejich patlanice. Nebot ve skutecnosti a ani virtualne podobna chamrad neni mozna na celem svete. A pak, je tady nehorazna sranda, ktera svedci nejen memu zdravi. Nebot, jak my vsichni vime, smich leci!!!!! A to jsem se ted prave pri tom poslednim pismenku uz zase posral.....

*** Jsem uz od prirody nesmirne cestny a uprimny clovek a neco ti mily Jarousi zamlcet by mne velmi trapilo a mozna i stolici zarazilo. Takz jdu s pravdou ven; ten pan Mahler se nalezal se svymi fotkami na serveru Photoserver.eu nebo tak nejak. Tento server byl na me prani zrusen, protoze jsem od toho pana Mahlera vsechny jeho fotky pred zrusenim velice levne odkoupil a treba i tady pak presentoval jako za sve. Ale snad to nebude zadny zlocin, kdyz na to mam stvrzenku. :( Nakonec bych nebyl tady sam, ale ti nekupuji, ale rovnou je kradou....
Naposledy upravil pe-pa dne 04 čer 2016 13:29, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 04 čer 2016 12:22

download/file.php?id=84258
Je sympatický, že máš obrázek i ve stínech prokreslený!
josef38

Příspěvekod Jarouš » 04 čer 2016 14:09

Poučení z krizového, teda pardon, z postupného vývoje... ;) Tyhle mraky měly taky přepaly, ale ne tak strašné a dalo se z toho vybruslit bez příliš viditelných prohřešků.
Ano, Josefe, třebaže je to tak silně podexponované (přesto nedostatečně ;)), dá se z toho vytáhnout opravdu dost a leccos se dá zachránit.
Přílohy
SDIM6188.jpg
SDIM6188.jpg (476.3 KiB) Zobrazeno 3527 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23 mm
Čas expozice: 1/40 sec.
Clona: F/8
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill