Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 02 čer 2016 08:35

Ruby,

musim, i kdyz jsem uz nechtel! Vladiku, tys mne tvymi hrejivymi slovy a tvou nebojacnosti tady vyslovit svuj cisty a opravdovy nazor nesmirne dojal, ze tva slova mi doslova a do pismene vyhnala slzy do oci!

Kez by takovych opravdovych lidi a hlavne kolegu zde se pisemne vyjadrilo k tomuto upadkovemu stavu teto foveonacke zumpy, ktera s jejimi sympatizanty a prdelkovlezy nema zde v internetu obdoby. A diky jen a jen opatrne nevsimavosti ostatnich! Jen se podivejte co udelali napriklad s OFFcza.....

Vlado, jeste jednou ti dekuji za tve sympatie a sem vyslovenou pravdu! Preji ti mnoho dalsich krasnych fotek, jake jen ty umis!!!!!! (n)

Petr

P.S. Omlouvam se i tak trochu tomu tajemnemu lastovi, kteremu za jeho rozumny navrh dekuji! (n)
Naposledy upravil pe-pa dne 02 čer 2016 08:39, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 02 čer 2016 08:36

**lasta píše:Josef38

Dovolím si tě veřejné vyzvat, abys použil zdravý rozum a smazal svůj noční příspěvek v 00:31.

Děkuji.

No od Tebe jsem lasto ani nic jiného nečekal! Jen se divím, že jsi své výzvy nepoužil dříve a na jinou adresu! (y)
josef38

Příspěvekod **lasta » 02 čer 2016 08:43

Josef38
Je mi šumafuk cos čekal.
Jsou hranice, které se nepřekračují.
**lasta

Příspěvekod josef38 » 02 čer 2016 08:46

**lasta píše:Josef38
Je mi šumafuk cos čekal.
Jsou hranice, které se nepřekračují.

To s Tebou souhlasím! (n)
josef38

Příspěvekod **lasta » 02 čer 2016 08:54

Josef38
Souhlasíš ale nechápeš. Ještě jsi nesmazal.
**lasta

Příspěvekod OVal » 02 čer 2016 09:20

A nebyly tady překročeny už mnohé hranice? (nejen ty do Bavor).....
Vážím si Petrova fotografického oka (na mnohých fotkách je vidět, že focení rozumí) a pokud se vyjadřuje k fotkám, tak respektuji jeho někdy i ostřejší slovník - i když mi není vlastní.
Ale přechod za hranice osobních urážek se mi rozhodně nečte dobře a zásadně s ním nesouhlasím. (y) (y) To co zde v poslední době psal je nehorázné a nedivím se Josefovi, že už mu přetekla trpělivost. Nemyslím si, že by bylo nutné použít těch nejtěžších kalibrů, ale necítím se povolaný k tomu to posuzovat.
Ondra
Přílohy
SDIM0010.jpg
SDIM0010.jpg (879.07 KiB) Zobrazeno 3422 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 14 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 400
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA Dp0 Quattro
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -17/10 EV
Metering mode: Pattern
OVal

Příspěvekod **lasta » 02 čer 2016 09:42

OVal
Většinou skoro souhlas.

Josef38 opět vyzvu ke smazání příspěvku dnes 00.31
**lasta

Příspěvekod **lasta » 02 čer 2016 11:15

Fauve, dobrá, když chceš třetí pominku, tak ano, ale Lenin to není.
Je to něco jiného ;)
**lasta

Příspěvekod josef38 » 02 čer 2016 12:07

Ondro děkuji Ti za nezaujaté posouzení této situace. Víš, dlouho jsem přemýšlel a odolával, než jsem se odhodlal k tomuto kroku. Někomu se může zdát až moc rasantní, ale dokáže mně někdo poradit, co jiného by dotyčného v jeho běsnění zastavilo?
Něco podobného zde už jednou, ještě když sem psal Pete, bylo. Nic jiného nepomohlo, než Peteho podobný zákrok. Byl potom delší dobu klid. Až po nějaké době dotyčný změnil svůj nick a začalo to znovu a a trvalo až doposud. Tak tolik asi z mé strany.
Na lastovy výzvy nemá cenu odepisovat. Už jsem ho poznal natolik, že vím, že by to bylo naprosto zbytečné. Jemu podobné situace vyhovují, rád se jich aktivně účastní a když jen může, tak je svou poznámkou přiživí, nebo se snaží je vyvolat. Myslím, že ho v jedné výměně názorů velice dobře přečetl "Bilbo", když ho ohodnotil, jako provokatéra. ( sice použil jiný výraz, ale to je jedno ). Nechci to sem kopírovat, kdo chce, najde si to sám.

Tak se tu mějte.

P.S.
Od svého rozhodnutí ustoupit nehodlám, nic by se tím nevyřešilo a jeho vulgarity by nastoupily znovu. Možná by se tím mnoho lidí škodolibě bavilo, ale myslím si, že ještě více lidem by to vadilo.
josef38

Příspěvekod Jarouš » 02 čer 2016 12:11

Dávno a opakovaně byly překročeny všechny hranice (y) (y) (y). Ale obávám se, že naše neumětelské focení na veřejném fotografickém serveru mezi ně nepatří. Nejhorší je ta účelová demagogie, neobjektivita, očividné lhaní, překrucování..., proti čemuž není žádné obrany. Snad jen, pro majitele hroší kůže, nekrmte trolla, v tomto konkrétním případě neanonymního. Většina účastníků tohoto vlákna moc dobře ví, jak je to těžké, když dojde na adresné, osobní útoky, které nemají s objektivitou pranic společného. Několik z nás tady bylo v průběhu času několikrát chváleno, nejednou označeno za nejlepší na tomto vlákně, vzápětí byli titíž lidé označováni přílepky přesně opačnými, ačkoliv úroveň jejich fotek v globálu zůstala stejná, ba spíš se v technických parametrech u většiny zlepšovala. Že se nefotí pouze velkolepé přírodní scenérie nebo prvotřídní portréty či dokonalá street foto? A to je nějaká podmínka pro vkládání fotek na tento server? Nebo jen pro toto vlákno? Bez ideálního světla ani ránu? A to je zakotvené kde, prosím? Že pouze na tomto vlákně se vyskytují naprosto odpadní a nekoukatelné fotky, zatímco na jiných vláknech to fotografickou kvalitou přetéká? Nebuďte směšný, pane Mahlere, to je právě ta Vaše "spravedlivá objektivita". Ve skutečnosti jsou Vaše pohnutky a úmysly naprosto jiné. Mimochodem, po zhlédnutí Vašich fotek nabízených k prodeji na jednom serveru jsem z počtu prodaných kusů nenabyl pocitu, že by se Vaše fotky nějak dobře prodávaly, jak jste tady několikrát zmiňoval. A to je, dost možná, docela důležitá informace pro pochopení Vašeho jednání. Ovšem pouze informace, nikoliv omluva. Vaše reakce, třebaže jste se už zbavil všech identit a vazeb na toto vlákno a server, je velmi snadno předvídatelná...
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 02 čer 2016 12:47

Tak třeba tento obrázek z babičky Sigmy SD10 udělá konec této bohužel nic neřešící debatě! (n) (n)
Jarouší, od doby SD10 je už Sigma jinde, co? 3,5 Mpx znát je a tento objektiv také nebyl nic moc. Deset roků je dlouhá doba pro podobnou techniku! ;)
Přílohy
Dlouhé_Stráně.jpg
Dlouhé_Stráně.jpg (1.06 MiB) Zobrazeno 3336 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 15 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/5
ISO: 100
Model: SIGMA SD10
Exposure bias: -3/10 EV
josef38

Příspěvekod Jarouš » 02 čer 2016 15:04

Josefe, tento druh neostrosti, svým způsobem až určité rozplizlosti, nemůže souviset s relativně malým počtem pixelů starého Foveonu. Viděl jsem od Tebe z SD10 určitě víc než 10 fotek a tímto neduhem se v žádném případě nevyznačovaly, byly perfektně ostré. A na nekvalitu objektivu mi to taky nepřipadá, byl by v takovém případě prakticky nepoužitelný (je to zoom 15-30?, ten neměl zas tak špatnou pověst). Takže zvláštní neostrost této fotky mi zůstává záhadou, ale s malým rozlišením čipu to nemá co dělat a ten objektiv bys musel vyhodit po pár fotkách, kdyby takto fotil. Foveon byl od své první generace natolik ostrý, že jakékoliv zmenšení fotky spolehlivě zamaskovalo jeho relativně malé rozlišení a zmenšeniny nebyly od trojnásobně pixelově větších foťáků k rozeznání (snad leda podle barev). Sám jsi mi kdysi psal, že z SD10 nebyl problém dělat velmi uspokojivé zvětšeniny až do formátu 30 x 45 cm, ale tato fotka by nebyla ostrá ani jako 10 x 15 cm. Tady musí být fakt problém někde jinde... ;)
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 02 čer 2016 15:19

Asi jsem moc spěchal a zvolil skutečně neostrý snímek.
Takže pokus o nápravu.
Už zde ale zcela určitě před deseti lety byl! :D
Chtělo by to možná ořez, ale co by mi pak z obrázku zbylo. (y)
Jj. Byl to tento zoom. Ale nebyly náhodou dva druhy? Už si nevzpomínám.
Podobnou clonu bych asi už dnes nepoužil, zřejmě jsem tehdá potřeboval delší čas kvůli vodě.
Přílohy
Potok_už_nevím_jaký.jpg
Potok_už_nevím_jaký.jpg (968.06 KiB) Zobrazeno 3315 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 22 mm
Čas expozice: 1/3.3333333333333 sec.
Clona: F/14
Model: SIGMA SD10
Expoziční program: Shutter priority
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Average
josef38

Příspěvekod OFFcza » 02 čer 2016 16:39

Petře, jsem na tom podobně jako Ruby. Vlastně jsem se vždy těšil na tvůj příspěvek. Ranní káva s tímto vždycky chutnala skvěle.. Už v dubnu jsem si říkal (a teď se prosím neuraž a nežaluj mne) "aby se tak dědkovi něco stalo, od začátku roku o sobě nedal vědět.." a hned po tvém květnovém nástupu to tady zase vyjelo z (pro mne) nudných kolejí. Káva byla zase lepší!

Nechodil jsem se sem koukat na neustále se opakující fotky (až na výjimky pochopitelně) a k nim nic neříkající velmi pozitivní kritiku, ale těšil se až zase napíšeš svůj vtipný a trefný komentář. Škoda jen těch expresiv! na druhou stranu, co by to sakra bylo za kolektiv, kdybych někomu nemohl říct, že je kokot :).

Měj se fajn
OFFcza
Přílohy
DP2M0328.jpg
Udělal bych za tím dvojitou tlustou..
DP2M0328.jpg (319.95 KiB) Zobrazeno 3295 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/8
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Exposure bias: 0 EV
OFFcza

Příspěvekod ODSakEda » 02 čer 2016 16:56

josef38 píše:Asi jsem moc spěchal a zvolil skutečně neostrý snímek.
Takže pokus o nápravu. .......

Co jako tady na těch pidináhledech, generovaných navíc kompromisním webprohlížečem, chcete porovnávat za ostrost a vliv mála px nebo vliv skla, když i tyto náhledy maj málo px?... :-( (je to jako lízat ženský klín přes sklo a snažit se porovnávat, která žena dole "chutná" líp :lol: )
ODSakEda

Příspěvekod MiraM » 02 čer 2016 17:31

OFFZCa : jestli potřebuješ k ranní kávě čtení o cituji: čuráčích hlavách, pak je mi tě upřimně líto a má to silnou vypovídací hodnotu. (y) M
MiraM

Příspěvekod Jarouš » 02 čer 2016 17:35

Já znám jenom tento, Josefe: http://www.dyxum.com/lenses/Sigma-15-30 ... ns123.html
Většinou, kde jsem na něj narazil, vycházel z hodnocení jako docela dobré sklo. Asi taky nejvíc záleželo, jaký kus člověk zrovna měl.
Edo, počítáš u těch svých fotek s tónováním skel? Živosti barev to zrovna moc neprospívá... ;)
Miro, já spíš u dospělého člověka nechápu ten obrat v názorech za půl druhého roku... :?:
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 02 čer 2016 17:46

Jarouš píše:Já znám jenom tento, Josefe: http://www.dyxum.com/lenses/Sigma-15-30 ... ns123.html
Většinou, kde jsem na něj narazil, vycházel z hodnocení jako docela dobré sklo. Asi taky nejvíc záleželo, jaký kus člověk zrovna měl.

Asi to byl on. Nepředpokládám, že jsem měl zrovna špatný kus. Je to už deset let a já jsem nevyhazoval nepovedené snímky. Nehledal bych chybu v něčem jiném, než třeba v rozklepaném snímku.

ODSakEda píše:Co jako tady na těch pidináhledech, generovaných navíc kompromisním webprohlížečem, chcete porovnávat za ostrost a vliv mála px nebo vliv skla, když i tyto náhledy maj málo px?... :-( (je to jako lízat ženský klín přes sklo a snažit se porovnávat, která žena dole "chutná" líp :lol: )

Tobě je u snímku málo 1500 x 1000 bodů pro určení zda je, nebo není ostrý? :o
josef38

Příspěvekod Jarouš » 02 čer 2016 17:56

Když Eda má ten problém s prohlížečem a my pořád nevíme, jaký. Takže má, asi, neostré úplně všechny snímky. Už jsem mu jednou psal, že takovou zkušenost nemám a nevím o ní ani u jiných, za ty roky čtení tady ;).
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 02 čer 2016 18:06

Josef38
Na lastovy výzvy nemá cenu odepisovat. Už jsem ho poznal natolik, že vím, že by to bylo naprosto zbytečné. Jemu podobné situace vyhovují, rád se jich aktivně účastní a když jen může, tak je svou poznámkou přiživí, nebo se snaží je vyvolat. Myslím, že ho v jedné výměně názorů velice dobře přečetl "Bilbo", když ho ohodnotil, jako provokatéra. ( sice použil jiný výraz, ale to je jedno ). Nechci to sem kopírovat, kdo chce, najde si to sám.

Nakopiruj to sem, když jsi to nakous ať to neni na pul cesty.
Jsem jedno oko s čím souzníš s nickem Bibo.
**lasta

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou