Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 07 říj 2015 17:50

Jarouš píše:Oranžový ďábel z Bologne.

Autíčko hezké, ale když bych už musel Lamborghini koupit, tak raději toto.
Ale jelikož jsem nemusel a hlavně bych na něj ani neměl, tak jsem dal přednost Škodovce z bazaru. I když se na ní VW podepsal podvodným softwarem ( to už mám ověřené (y) ). Hlavně že alespoň hardware je v pořádku! Zatím, tedy! :lol:
Mějte se a dávejte obrázky. Nějak jste polevili.

P.S.
U tohoto by se mně alespoň snadněji promazávaly dveřní panty! ;)
Přílohy
Také_jedno_Lamborghini.jpg
Také_jedno_Lamborghini.jpg (637.13 KiB) Zobrazeno 8254 krát
josef38

Příspěvekod axislubo » 07 říj 2015 20:19

Josef 38, Tebe ten objektiv musi brutalne skreslovat, lebo take sakrede auto v skutocnosti ani nemoze existovat, ci? :D
axislubo

Příspěvekod Josef01 » 07 říj 2015 20:31

Skvělý auto! tady je v jiné barvě...

Obrázek
Josef01

Příspěvekod josef38 » 07 říj 2015 20:32

axislubo píše:Josef 38, Tebe ten objektiv musi brutalne skreslovat, lebo take sakrede auto v skutocnosti ani nemoze existovat, ci? :D

:D :D :D
No, v provozu bude bezpečnější ten žlutý sporťák. Třeba při čelní srážce s kamionem by se Ti ani nemuselo nic stát, protože bys kamion jednoduše podjel a frčel bys bez poskvrny dál! :lol:

Doplňuji.
Dokonce jsem jeden pokus o podjetí jiného automobilu našel. Jenže tan tak vysoký ještě nebyl. :lol:
Přílohy
lamborghini_suv (1).jpg
lamborghini_suv (1).jpg (68.17 KiB) Zobrazeno 8247 krát
Naposledy upravil josef38 dne 07 říj 2015 20:45, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod josef38 » 07 říj 2015 20:39

Josef01 píše:Skvělý auto! tady je v jiné barvě...

Josefe nevím jak to myslíš, ale osobně tento typ aut preferuji. Lépe se do nich leze, líp z něj vidíš a má ještě mnoho jiných výhod.
Když bych měl třikrát po sobě nasednout a znovu vystoupit z toho sporťáku, tak už moc na jízdu chuť nemám. A když zastavíš u chodníku, tak aby spolujezdce z auta vytahovali pomocníci. :lol:
josef38

Příspěvekod Josef01 » 07 říj 2015 20:47

Tak je to auto revoluční :) (1989) a v té době stálo 100 tis. USD, tu cenu si drží stále, dokonce v Sotheby's ho letos prodali za 170 tis. USD, prostě pěkná klasika.

http://www.rmsothebys.com/lots/lot.cfm?lot_id=1071697
Josef01

Příspěvekod axislubo » 07 říj 2015 21:05

Z foveona tu uz moc ludi nepridava fotky, co je skoda. Bol som v sobotu v Nizkych tatrach, tak par pridam...
Přílohy
SDIM0192irf.jpg
SDIM0192irf.jpg (271 KiB) Zobrazeno 8246 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
axislubo

Příspěvekod josef38 » 07 říj 2015 21:10

axislubo píše:Z foveona tu uz moc ludi nepridava fotky, co je skoda. Bol som v sobotu v Nizkych tatrach, tak par pridam...

Já myslím, že to není zas tak strašný s těma nefoveonskýma fotkama. Ty poslední obrázky ber jen jako odezvu na Jaroušovýho žluťáska. Jen jako zpestření. Ahoj a dobrou noc! (n) J.

Kdo máte nějakou naftovou Škodovku, z poslední doby, tady si můžete ověřit podle VIN kódu, zda také máte tu sofťáckou vymoženost od VW.
http://skoda-recallactions.skoda-auto.c ... z?s=W&cd=1
Ostatně, provoz auta to nijak neovlivní, je to jen jejich problém.
josef38

Příspěvekod Jarouš » 07 říj 2015 22:14

To auto bylo oranžové, Josefe, a na mém monitoru také oranžové je. A myslím si, že při čelní srážce s kamionem by se Ti určitě něco stalo, sporťák nesporťák ;). Povzdech axisluba jsem nepochopil jako opatrnou kritiku vkládání nefoveonských fotek, ale jako politování, že fotky z Foveonu nás tady dává už jenom pár (téměř doslova).
Axislubo, nebyl jsi v těch N. Tatrách s MirouM? Takový mini srazík paraglidistů spojených Foveonem? ;) (n)
Přílohy
SDIM4623.jpg
SDIM4623.jpg (477.22 KiB) Zobrazeno 8250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 25 mm
Čas expozice: 1/15 sec.
Clona: F/4
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Metering mode: Unknown
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 08 říj 2015 00:39

Jarouš píše:To auto bylo oranžové, Josefe, a na mém monitoru také oranžové je...........

Tu barvu jsem označil ve spěchu. Na mém monitoru je rovněž oranžová a mám-li být puntičkář, tak světle oranžová! Navíc by se mi "oranžováska", špatně psalo. :lol:
A s tím povzdechem axisluba, asi máš pravdu. Potom mně to také došlo, ale už jsem to neopravoval. Axislubo, promiň za nepochopení! ;)
A poznámka o srážce s kamionem byla míněna pochopitelně v žertu. Naopak tyto nízký automobily vidím i pro menší kolize, jako velice nebezpečné. Určitě i pro špatný výhled z něj.
Dobrou noc.
josef38

Příspěvekod Josef01 » 08 říj 2015 05:55

josef38 píše:
axislubo píše:Kdo máte nějakou naftovou Škodovku, z poslední doby, tady si můžete ověřit podle VIN kódu, zda také máte tu sofťáckou vymoženost od VW.
http://skoda-recallactions.skoda-auto.c ... z?s=W&cd=1
Ostatně, provoz auta to nijak neovlivní, je to jen jejich problém.

Já myslím, že 80% lidí to nebude vůbec řešit, je to jen nafouknutá bublina, která má poškodit VW na trhu v USA, kde se mimo jiné prodalo těch aut poměrně málo (z celkového počtu aut do USA se prodalo dieslů asi 0,8%). To že na to u nás při měření emisí nikdo nic nezaznamená je jednoduché, u nás NO2 (NO) totiž nikdo neměří, u benzínu se měří CO a HC a u naftových motorů kouřivost.
Josef01

Příspěvekod MiraM » 08 říj 2015 06:31

Jarouši. Nejsi daleko od pravdy. Byl jsem na Donovalech a padák jsem měl v kufru. Ale bylo větrno, tak jsem si udělal nějakou tůru. Mládí tomu říká trek. Jinak, hodně se mi líbí Sigma Q. Petr, mě inspiroval. No, stavba se chýlí ke konci, tak už se na ni těším. ( nebo na jiného foveona ) M
Jinak hezké pruhy světel a stínů. M
MiraM

Příspěvekod josef38 » 08 říj 2015 06:50

Josef01 píše:To že na to u nás při měření emisí nikdo nic nezaznamená je jednoduché, u nás NO2 (NO) totiž nikdo neměří, u benzínu se měří CO a HC a u naftových motorů kouřivost.

A na ucpaný komín si pozveme kominíka! :lol:
Přesto si myslím, že tato aféra VW dost znatelně poškodila a někoho to určitě stálo v podniku citelný postih.

P.S.
A když jsme nakousli ty čelní nárazy automobilů, tak by mě také zajímalo, jak snadno se otevřou tyto dveře při deformaci karoserie?

Hezké ranko všem! (n)
josef38

Příspěvekod pe-pa » 08 říj 2015 09:07

Zda se, ze vam nedoslo co ty nefiltrovane emise, vyssi za jizdy az o 35 krat nez by byl vysledek kontroly v Technicke kontrole! Tyto emise, ktere jsou tak jemne, ze kdyz se vdechuji, coz se take deje, vnikaji pres plice do krve a jsou roznaseny po celem tele a zpusobuji prokazatelne ruzne rakoviny.

Takze to auto, ktere nebude mit od VW novou upravu motoru, ktery uz bude mit vyfukove spaliny specialnim katalysatorem, nebude asi vubec dal pripusten do provozu, nebo bude na takove auto daleko vetsi dan. Pri tom tento novy katalysator je velmi drahy, nebot jsou v nem pouzity drahe kovy, se bude muset v servisech menit daleko casteji nez nyni, protoze bude brzy zanesen.

Takze, kdo umi pocitat a je rozumny k tomu, tak takove auto ted jeste vcas proda.
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 08 říj 2015 10:26

pe-pa píše:Takze to auto, ktere nebude mit od VW novou upravu motoru, ktery uz bude mit vyfukove spaliny specialnim katalysatorem, nebude asi vubec dal pripusten do provozu, nebo bude na takove auto daleko vetsi dan. Pri tom tento novy katalysator je velmi drahy, nebot jsou v nem pouzity drahe kovy, se bude muset v servisech menit daleko casteji nez nyni, protoze bude brzy zanesen.

Takze, kdo umi pocitat a je rozumny k tomu, tak takove auto ted jeste vcas proda.

Píšeš:
"Takze, kdo umi pocitat a je rozumny k tomu, tak takove auto ted jeste vcas proda"
------------------------------------------------------------------------------------
A to nejlépe někomu méně rozumnému! :lol: :lol:
------------------------------------------------------------------------------------
Všechna nová auta už jsou vybavena kalayzátorem, jinak by nesplňovala přísné emisní podmínky. U dieselů jde také ještě o filtr pevných částic, neboli jakéhosi "lapače popílku" ( DPF ), jiný systém vstřikovacího systému ( CR ), který má také vliv na zmírnění vzniku nedokonale spálených částic a mnoho dalších vymožeností.
Ovšem každý, kdo s podobným motorem jezdí většinou jen krátké vzdálenosti by neměl stále jen jezdit na úsporu ale autíčku dát občas trochu za uši. To mu jen prospěje! Hlavně tedy onomu lapači pevných částic.

Děkuji za Tvůj příspěvek, ale asi už nebudeme toto ryze fotografické vlákno úvahami o motorech zatěžovat. Nemusí to každého zajímat a kdo má o motory jen trochu zájem, tak si literaturu najde sám. To není výtka Tobě! To si spíše mluvím sám pro sebe, napsal jsem už tady na toto téma zbytečně dost. :o :o
Přílohy
Přípitek_Sigmákům.jpg
Přípitek_Sigmákům.jpg (101.43 KiB) Zobrazeno 8051 krát
josef38

Příspěvekod Jarouš » 11 říj 2015 23:14

Kostel v Bratřejově. Chyběl už jenom déšť nebo sníh... (y)
Přílohy
SDIM4759.jpg
SDIM4759.jpg (375.02 KiB) Zobrazeno 8010 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 13 mm
Čas expozice: 1/13 sec.
Clona: F/8
SDIM4764.jpg
SDIM4764.jpg (475.58 KiB) Zobrazeno 8010 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8 mm
Čas expozice: 1/8 sec.
Clona: F/8
Jarouš

Příspěvekod vrgada » 12 říj 2015 18:08

co mate proti lambu?
Obrázek
jen kola stoji okolo milionu:-)
Obrázek
vrgada

Příspěvekod bmx » 12 říj 2015 18:38

jen kola stoji okolo milionu:-)
----------------------------------------
brzdový kotouč je přetáčený a vidno na něm trhlinky.... :mrgreen: (y)
bmx

Příspěvekod pe-pa » 13 říj 2015 02:21

Josef38,

Napsal jsi vyse: "....Děkuji za Tvůj příspěvek, ale asi už nebudeme toto ryze fotografické vlákno úvahami o motorech zatěžovat. Nemusí to každého zajímat a kdo má o motory jen trochu zájem, tak si literaturu najde sám. To není výtka Tobě! To si spíše mluvím sám pro sebe, napsal jsem už tady na toto téma zbytečně dost..... "

Josefe, nebylo by dobre kvuli te tvoji sebemluve jen snad zatim preventivne navstivit lekare? :lol: :lol:
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 13 říj 2015 09:00

pe-pa píše:Josefe, nebylo by dobre kvuli te tvoji sebemluve jen snad zatim preventivne navstivit lekare? :lol: :lol:

Proč bych to jen dělal? S tím se nechá dobře žít! A víš, jak si spolu dobře pokecáme, a ani se nehádáme. :P
------------------------------------------------
Doplňuji:
Však i Ty bys to dobře využil, když zrovna ve 03:21 ne a ne usnout. To potom člověk vymýšlí kdejakou pitomost! :lol:
Naposledy upravil josef38 dne 13 říj 2015 12:52, celkově upraveno 1
josef38

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou