Stejne je zajimave, jak nekdo dokaze primo genialne si vyhledavat jen takove motivy, ktere jsou ve stinu bez slunecniho svetla. Opravdova zvlastnost! Snad i proto, ze takove fotky maji i zvlastni atmosferu; jsou neprirozene do studena, leto je na nich videt az daleko "za humny" nekde na horizontu a to jeste "studene", kam to slunce "ma dovoleno" svitit....... ach jo....

Nebo to zkouseni tech ruznych filtru; je to urcite fotografova vasen, vic nez fotografovani samo. Takove hledani...Obzvlast, kdyz to stejne zadny prinos neni, zadne zlepseni na fotkach videt take neni. Snad, ze jen ten kdo mu to prodal si mne ruce..... A pri tom ma fotak pomerne dost rezimu k nastaveni, jako Krajinka, Portret, Standard, Neutral atd., jen si vybrat; ja bych pri teto prilezitosti nastavil na Krajinu a pripadne, pisi znovu, pripadne bych v SPP doladil......

A to manualni nastavovani bile, to bude take nejaky tik, nejaka vasen, nejake hobby, nejaka manie, take to nikam nevede, vyrabi to jen nastydle, studene nepodarky, ktere krajinu jen ehm..... a pri tom je vse uz ve fotaku mozne k nastaveni, jen si spravne vybrat, nebo napoprve fotak postavit na stativ a vsechny ty rezimy si jako test nafotit a doma pak vyhodnotit..... ale to s tou kartou, to je takove kouzleni, obzvlast, kdyz jsou jeste nejaci, treba pribuzni na blizku.... holt nic naplat, dela to fotografa....fotografem... co...? Nebo chytani se stebla?

Ale ok, at si kazdy nastavuje, kdyz mysli, ale mel by take pri tom uz konecne prijit na to, ze ve vetsine pripadu "nevylepsuje" snimek nebo snimky, ale tim nespravnym nastavovanim podle karty jak je videt, orezava fotku o spousty odstinu pravych nefalsovanych barev, ktere pak ve fotce schazeji a fotku "udelaji" jak vyblitou, studenou a neprirozenou.... s odpustenim..
Samozrejme vse bez navaznosti na ty me barvickove matlaniny...to je zase jina, ze
Pavle, je mi lito, ale nemastne, neslane..

MiroH,
paradni fotky kvetin s "zivymi" sytymi barvami! Tak to ma byt!!!