Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 26 srp 2015 11:43

vrgada píše:predpokladam, ze nejste internetove negramotni a zjistili jste ze existuje neco jako google, tak zkuste treba heslo
fuji xpro1 portrait nebo neco podobneho a prepnete to na obrazky a dostanete tisice ukazek pleti a normalni pleti a ne foveon-umrlcu
...
kvuli tomu opravdu nemusim fotit svoji prdel:-)
...
predpokladam, ze Pe-pa to kvuli barvam do 14 dnu vrati

Takže Tvůj jakostní screen nebude???? To je ovšem škoda a veškerá debata byla zbytečná! (y) (y) (y)

vrgada píše:Operace printscreen, a CTRL V v pocitaci bez uprav neni zavisle na pripojenem zobrazovaci pres HDMI rozhrani.

Až na to, že podání barev budeš muset upravit v počítači podle této plazmy, aby to bylo koukatelné a tím i ovlivníš data, která bys do normálního monitoru posílal a nemusely by už v něm být ohledně věrnosti barvy korektní, což se pochopitelně projeví i na screenu. Ale jestliže si i tento Tebou pořízený screen opět prohlížíš na plazmě, tím by se vše vysvětlilo.
S tím bys doufám souhlasit mohl!
Takže má rada zní: Kup si normální monitor a na plazmu se vykašli! To bychom se potom těžko dohodli!
Nedávno si pořídil kvalitní monitor MakB z TNČ. Obrať se na něj, on Ti určitě poradí! Tak se měj! (n)
( Tím nechci naznačit, že on se před tím koukal též na plazmu, že Bohouši. :D )
josef38

Příspěvekod vrgada » 26 srp 2015 12:58

Tak jeste jednou a snad naposled, nic jsem neupravoval a nelibilo se to ani vam, pac jste mne podezirali, ze jsem s tim laboroval podle sve plazmy? Kdyz se vam ty barvy libi, je to vase vec, mne se to nelibi a kritizuji to tu roky (a i tak mam foveon rad, ale do tri let po nem bohuzel uz nestekne ani pes, pokud rychle neco a vyrazne lepsiho nevymysli). Nakonec jsem to vyresil zmenou systemu, ktery ma zase jine vady, ktere foveon nema (ostrost, detaily), nic proste neni dokonale. To uz tak je, nastesti se to v oblasti fotografie zpravidla zlepsuje.
...
chtel jsem jeste zkritizovat fotku asi z dp1quattro, ale uz zmizela, nebo uz ji nemohu najit (vodni hladina s lodicko v levem rohu s 2mm chromatickou aberaci). To se zase musi nechat, ze Dp0 je spickovy objektiv. Jen nechapu, co se stalo s guru Maro, ze s tim foti takhle strasne
http://maros-images.sakura.ne.jp/quattro/u-kun_207.jpg
vrgada

Příspěvekod josef38 » 26 srp 2015 13:13

vrgada píše:Tak jeste jednou a snad naposled, nic jsem neupravoval a nelibilo se to ani vam, pac jste mne podezirali, ze jsem s tim laboroval podle sve plazmy?

Tak jo, na otázky a výzvy raději neodpovídáš, tak to snad raději uzavřeme, že. (y)
Jak jistě víš, Sigmu jsem též vlastnil, ovšem přeběhl jsem k jinému systému, měl jsem k tomu svůj důvod a nechci ho již zde opakovat. Oba systémy mají své výhody, ale i nevýhody, jsem si toho plně vědom a je třeba je respektovat a přizpůsobit se jim. To určitě víš také. Nikdo proti Tvé volbě značky fotoaparátu, pokud vím, nenapsal tady ani slovo.
Myslím proto, že je zcela zbytečné na tomto vláknu!!!! masírovat majitele Foveonu ( jakéhokoliv ), že jeho pořízení byla špatná volba. Fotoaparát si koupili oni, za jejich peníze a mají z něj určitě radost! Tak jím to prosím nekaž!
A jestli jsi alespoň trochu férovej, v což stále ještě ve skrytu duše doufám, hodíš sem ten sken Tvé pleťovky. ( ne vlastní, pochopitelně ) Děkuji, Josef.
josef38

Příspěvekod pe-pa » 26 srp 2015 14:12

vrgada, budu muset ty tvoje predpovedi trochu zkorigovat; Dp0Q si uz na kazdy pad ponechavam, nebot je vyborna, na kazdy pad lepsi nez Merrill, ktere jsem vlastnil dost dlouho, abych mohl vyslovit tento posudek a ted premyslim prave jeste o te DP3Q. Jak se v horach ukazalo, jsou tam i motivy a ne malo, jakozto i ve mestech atd., ktere by potrebovaly lehky teleobjektiv, tak jako fotit nejake ty vazne, vysoce kvalitni portrety.

Ted se tady da ta DP3Q koupit uz za ca. 720 euro a kdyz si dam na Wochenende praci s hledanim v internetu, tak ji urcite pod 700 euro take nekde najdu. Vubec o nic s nosenim obou nepujde, nebot ty fotaky jsou extremne lehke, tak neni o necem moc uvazovat. :)

Koukam, ze vlastne ani nechtic, jsem si te vykouril ve fajfce, protoze nejsi schopen ani jak pises tu svou vlastni prdel vyfotit. Taky jak, kdyz se otocis, tak mas pak tu prdel ve predu......a fotak vzadu.... (n) :lol:
Naposledy upravil pe-pa dne 26 srp 2015 16:55, celkově upraveno 3
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 26 srp 2015 14:18

josef38 » dnes, 11:43

Až na to, že podání barev budeš muset upravit v počítači podle této plazmy, aby to bylo koukatelné a tím i ovlivníš data, která bys do normálního monitoru posílal a nemusely by už v něm být ohledně věrnosti barvy korektní, což se pochopitelně projeví i na screenu. Ale jestliže si i tento Tebou pořízený screen opět prohlížíš na plazmě, tím by se vše vysvětlilo.
S tím bys doufám souhlasit mohl!
Takže má rada zní: Kup si normální monitor a na plazmu se vykašli! To bychom se potom těžko dohodli!
Nedávno si pořídil kvalitní monitor MakB z TNČ. Obrať se na něj, on Ti určitě poradí! Tak se měj!
( Tím nechci naznačit, že on se před tím koukal též na plazmu, že Bohouši.

Se zájmem sleduji to škádlení.
Ale na „úvahy“ Josef38 musím reagovat.

Plasma je lepší zobrazovač než jakýkoliv LCD monitor. Je to dáno principem fungování. I jejich převodníky mají většinou 18 bit, horší 16 bit.

S tou pleťovkou má vngada také pravdu. Foveon ji „neumí“ protože má nedostatky v barevném spektru, které také vyplývají z jeho konstrukce.

A přístroj, který neumí „ pleťovku„ tak přece neumí podat normální barvy ,, viz princip KOLORIMETRIE.

A teď se popichujte dál................... :D
**lasta

Příspěvekod vrgada » 26 srp 2015 15:10

bud to neumim ulozit, nebo mi nekdo maze prispevky?
...
Pe-pa u quattra nevydrzi
...
foveon skonci (rok maximalne dva), nema obchodni uspech, je to uzasna myslenka se spoustou masarek, neco jako motor wankel, mazda ho uz taky nedela
...
nejsem buzerant, abych si fotil prdel a vystavoval ji na socialnich sitich, i kdyz je to ted velka moda fotit si intimni partie
http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/c ... ?id=809393
...
a jeste jednou do googlu portrait xt1 nebo portrait Xpro1 a prepnout na obrazky a bude tam tisice portretu lidskycn nikoliv zombiku, opravdu sem nemusim davat svoje fotky, taky jsem kritizoval odkazy na fotky, co jste sem pripichli z netu
...
foveon je uzasny na krajinky (pstrost, detaily), kde oko nema zkusenost a barevny posun nevnima (tim nemyslim purpurove mraky ajine zavoje), coz neni pripad pleti
...
a jinak preji mnoho radosti pri foceni, jak rikal Hrusinsky v basnikach, ja nejsu nikde organizovanej, tak si mohu malovat, co chci
vrgada

Příspěvekod josef38 » 26 srp 2015 15:14

Lasto, můžeš mít pravdu, nedokážu to posoudit, neb plazmu nemám. Reagoval jsem pouze na vrgadovy velice špatný screeny na kterých chtěl mizernou pleťovku dokazovat a ta plazma byla pro mne jediné vysvětlení. Ostatně, sám se tím zde jednou chlubil. Třeba bys vysvětlení věděl, jestli ano, dej vědět. Dost mně to zajímá. Měj se! J.
josef38

Příspěvekod vrgada » 26 srp 2015 16:55

2josef38
...
dobre tak to zkusime jeste jinak, cituji prispevek axisluba:
...
Tak zase ja ked som taky rozbehnuty uz :D
https://www.flickr.com/photos/diddy/set ... 629675460/
Fotene s Quatro 1 a 3, fotky hovoria sami za seba, neviem co na to neprajnici Quatra...
...
klinout na odkaz na flickru Provence 2015 odrolovat dolu na inkriminovane fotky s lidma, nejakou si vybrat, dole v pravem dolnim se objevi sipka s carkou pro stahnuti, stahnete si do sveho oblibeneho programu original rozmer (5242x3616) a ve svem oblibenem programu (u mne irfan) si dejte lupu 100 procent a prohlidnete si obliceje. Tim se vyhneme diskusim o plazmach prinscreenech apod.
...
vrgada

Příspěvekod josef38 » 26 srp 2015 17:48

Kamaráde, vykašli se na to, k ničemu to nevede, já o voze a Ty o koze! Zbytečně zde jen plníme stránky planýma kecama.
Mně nezajímá ani Tvoje plazma, ani Tvoje pleťovka, pouze jsem chtěl přijít na to, proč jsi nedokázal vyrobit věrnej screen, když to je tak jednoduchý. A třeba Ti v tom i pomoci, protože to, co jsi zde prezentoval, to byla nepoužitelná hrůza!! (y)
Vysvětlení se ovšem vyhýbáš, zřejmě si ve své ustrašenosti i tady myslíš, že bys tím opět prozradil část své identity! :lol: :lol:
Pro mě už tento Tvůj pokus o screen končí, protože jsme se určitě cíle dopracovali, aniž bys ho sám vyslovil.
Tak se opatruj a dej bacha, ať něco neprozradíš! Všude číhají nějací špehové, mohli by toho zneužít! :lol:
josef38

Příspěvekod Jarouš » 26 srp 2015 17:51

vrgada, udělal jsem, co jsi napsal (fotky z Provence) a stále mi nezbývá, než trvat na tom, že na takových fotkách se prostě pleťovka posuzovat nedá. Je to stejné, jako kdyby na posledních pe-pových fotkách byli lidé, vypadali by jak v nejhorším stádiu žloutenky a na mých dvou posledních fotkách by byli červenější než indiáni. V tom je ta zásadní kravina Tvých komentů, takové příklady na posuzování nám vůbec nepodsouvej, na těch fotkách se žádná přirozená pleťovka vyskytovat nemůže. A navíc jsou ty postavy většinou dost daleko a tedy malé, co z toho chceš vyvozovat? Axislubo tady ukázal příklad pleťovky v normálních podmínkách, kde o tu pleťovku primárně šlo. Ta byla taky špatně? A v čem?
Jarouš

Příspěvekod Josef01 » 26 srp 2015 18:00

**lasta píše:Plasma je lepší zobrazovač než jakýkoliv LCD monitor. Je to dáno principem fungování. I jejich převodníky mají většinou 18 bit, horší 16 bit.

Můžeš sem dát specifikaci, která tohle tvrzení uvádí?
Josef01

Příspěvekod axislubo » 26 srp 2015 19:24

Kaslite na to, emigranti(kolonizatori) nas tu zaplavuju, a tu su problemy s pletovkami. Baby su aj tak stale nespokojne s pletou, ci su namalovane ci nie, a chlapom je to jedno ci su zamazany od horcice ci malty :D
Přílohy
SDIM01021irfan.jpg
SDIM01021irfan.jpg (136.49 KiB) Zobrazeno 6956 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM01021pic2irfan.jpg
SDIM01021pic2irfan.jpg (128.22 KiB) Zobrazeno 6956 krát
EXIF-Data
SDIM01011irfan.jpg
SDIM01011irfan.jpg (142.04 KiB) Zobrazeno 6956 krát
EXIF-Data
SDIM01011pic.jpg
SDIM01011pic.jpg (142.69 KiB) Zobrazeno 6956 krát
EXIF-Data
axislubo

Příspěvekod Jarouš » 26 srp 2015 22:55

Tohle je z FUJI a má to sloužit jenom jako výraz zoufalé nesmyslnosti takového hodnocení. A myslím, že by nebylo těžké najít ještě daleko horší příklady, ze kterých lze vyvozovat leccos, ale rozhodně ne "kvalitu" pleťové barvy.
Přílohy
FUJI X-T1, výřez 1.jpg
FUJI X-T1, výřez 1.jpg (314.61 KiB) Zobrazeno 6932 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16 mm
Čas expozice: 1/900 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: X-T1
FUJI X-T1, výřez 2.jpg
FUJI X-T1, výřez 2.jpg (284.33 KiB) Zobrazeno 6932 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16 mm
Čas expozice: 1/900 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: X-T1
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 27 srp 2015 05:46

A poznávám i kde autor tyto snímky spáchal. Je to průjezd skrz dům radnice v Jílovém u Prahy.
Mé oblíbené město s dobře pracujícím regionálním muzeem.
Tedy kromě Vraného, to ale zase nemá muzeum. Bohužel, zasloužilo by si ho!

P.S.
Při pohledu na první snímek mě napadlo, jestli to nebyla vrgadova příbuzná, nebo dokonce manželka. Také si přísně bránila svoji identitu. A ten pán z druhého obrázku , možná vrgada, také rychle prchal ze záběru. No, něco by na tom mém úsudku být mohlo, že by ale on byl z Jílového? :lol: :lol:

Nic ve zlém kamaráde. To jen aby diskuze nebyla tak suchá. Ahoj, Josef. :lol:
josef38

Příspěvekod vrgada » 27 srp 2015 06:15

tak jeste jednou, reagoval jsem na prispevek, cituji:
...
Fotene s Quatro 1 a 3, fotky hovoria sami za seba, neviem co na to neprajnici Quatra...
...
jako neprajnik quattra foveon, ty fotky jsou priserne skoro vsechny
...
co se tyce printscreenu, nevim jakou mate predstavu o fungovani pocitacu, ale kdysi to bylo tak, ze cast operacni pameti, tzv videoram se prenasela na obrazovku, printscreen nefoti obrazovku jako fotakem, ale snima tu cast vyhrazene pameti (cisilka) a vubec s tim nema co delat plazma ci graficka karta a velmi pravdepodobne ani program ve kterem se fotka zobrazi, pokud do toho nejak automaticky nevrta. Predpokladam, ze to funguje i u novych pocitacu podobne.
...
Co se tyce ukazek hnusnych ksichtu z Fuji, asi se nejaka hruza da taky vydolovat, ovsem procentualne to bude nekde uplne jinde nez u foveonu
...
na soukromi jsem paranoidny (i po zkusenostech zde), Nemam proto ani pas, abych nemusel nekam davat otisk prstu (kazdy je nejak divnej). Kdybych byl nemeckym obcanem, tak tu jejich obcanku taky strcim do mikrovlnky, abych znicil osobnostni cip, tak jak to dela rada nemcu.
...
vulgarity pe-pa nema smysl komentovat, fotit umi, ale obcas mu v te hlave uplne hrabne, anebo je pri psani prispevku ozralej.
...
preji vam, ze mate z foveonu radost, mne delal nekolik let taky radost, ale prilis jsem se s nim trapil, nebylo to pro mne a uplne spokojen samozrejme nejsem ani ted. Zaxinam setrit na sony
...
a na svem nazoru, ze sigma je fotak na krajinky a ne na lidi si stojim a i na tom, ze pokud rychle neprijdou s novou generaci foveonu, tak to mohou zabalit rovnez. Je nezivi vase komunita nadsencu kupujici ve vyprodejich nebo po bazarech zalevno pouzite fotaky, ale kupujici novych. Stary pan uz umrel, mlady to mozna drzi z pietu vuci otci, ale nemuze fungovat dlouhodobe neco, co je ztratove. Sigma to proto pusti a zustane u optiky
vrgada

Příspěvekod josef38 » 27 srp 2015 06:52

vrgada píše:...
co se tyce printscreenu, nevim jakou mate predstavu o fungovani pocitacu, ale kdysi to bylo tak, ze cast operacni pameti, tzv videoram se prenasela na obrazovku, printscreen nefoti obrazovku jako fotakem, ale snima tu cast vyhrazene pameti (cisilka) a vubec s tim nema co delat plazma ci graficka karta a velmi pravdepodobne ani program ve kterem se fotka zobrazi, pokud do toho nejak automaticky nevrta. Predpokladam, ze to funguje i u novych pocitacu podobne.

No vždyť to píšu stále!
Tak ještě jednou a jen pro Tebe vrgado!
Správně píšeš, že screen jsou jen číslíčka, neboli jedničky a nuly! Nikoliv "fotografie" obrazovky. To je blbost na entou. Kdyby to byla ta fotografie, dopadlo by to možná v Tvém případě lépe!
Jenomže Ty musíš ta číslíčka nejspíš nějak napřed upravit, abys na plazmě viděl barevně to samé, co na obyčejném monitoru. Neboli jinak, číslíčka budou jiná pro Tvou plazmu a jiná pro monitor. A tím právě vznikla ta Tvoje katastrofa, kterou jsi zde předvedl. Netvrdím, že v této úvaze mám stoprocentní pravdu, ale jiné vysvětlení pro to cos zde napáchal nemám.

Tečka! Howgh! Domluvil jsem! A už na to opravdu s***!

Řeč s Tebou není, neustále zavádíš debatu jinam, jen abys nemusel ukázat to, oč jsi byl žádán! Ty jedna prošvihlá I D E N T I T O! (y) (y)

P.S.
A ještě mě napadlo něco. Právě že je tato komunikace anonymní, což Ti náramně vyhovuje, dovolíš si to, co si dovoluješ.
Kdybys měl přijít osobně do jakéhokoliv klubu, jakýchkoliv fandů a říct něco proti ním, tak se z toho při tvé předkakanosti přímo pokakáš.
Proto si stále myslím, že by ses na to už mohl vykašlat i zde!

vrgada píše:na soukromi jsem paranoidny (i po zkusenostech zde), Nemam proto ani pas, abych nemusel nekam davat otisk prstu (kazdy je nejak divnej). Kdybych byl nemeckym obcanem, tak tu jejich obcanku taky strcim do mikrovlnky, abych znicil osobnostni cip, tak jak to dela rada nemcu.

Doufám, že na všechny kliky saháš v rukavicích a v tramvaji se pro jistotu za jízdy nedržíš!
josef38

Příspěvekod Josef01 » 27 srp 2015 07:08

vrgada : Bohužel programy se do zobrazení hrabou velmi často automaticky a dokonce i prohlížeče nezobrazí úplně stejně. Některé diskuze dokonce při překročení 1000 pix fotku nejen zmenší (tedy rozhodí ostření) ale i upraví kompresi apod. Irfanview umí rozhodně zcela automaticky měnit spoustu věcí. Záleží i jaký máš navolený barevný prostor (Adobe RGB, sRGB apod.). Podle toho screenu z Irfanview je vidět, že ta fotka není originální, ale upravená. Stačí udělat pro porovnání výřez přímo z Flickru v prohlížeči.
Josef01

Příspěvekod pe-pa » 27 srp 2015 07:42

vrgada, clovece kdo by to do tebe rekl, ty mas obrovskou bujnou fantazii (nepocuravas se v noci?) (nebo nekricis ze spani a manzelka te v posteli kope mozna proto do hlavy?) a hlavne jsi nekonecne maknuty magorius! To jen, aby ty vulgarismy mely sve opodstatneni.

Blekotas tady takove hovadiny o indentite, ze ja uz se z toho zase po.... a musel jsem si navleknout nove bindl... clovece, ty mne stojis ale penez!

Uplne jsi zapomel, ze pred par lety jsi tady exceloval s temi tvymi prasivkami, kde jsi nam ukazoval dokonce sve rodinne prislusniky, uz tehdy kvuli pletovce.... Je videt, ze kdyz bohuzel nevydelavas mnoho penez, odvracis se mocne od skutecneho zivota a zacinas blbnout prostrednictvim internetu a stihomamem, ze jsi se svou intenditou vcetne pribuzenstva nejak dulezity pro Alkaidu a tak. Samozrejme nejsi, ale jsi na hlavu a jestli okamzite nezacnes s lecbou, muze se stat, ze v ramci ochrany zlikvidujes celou svou rodinu...

Prestan blbnout a zacni trochu uz realneji videt; pak uvidis, ze i s tou pletovkou to byla pouha hovadinka! :)

Jo a to Quattro nepomlouvej, nevlastnis ho, nikdy jsi s nim nefotil, tak zavri klidne klapajznu! Ty "zarucene" kecy o Quattru v internetu, ktere urcite pisi podobni co ty, kteri videli Quattro z rychliku, to nanejvys, dokazi mast hlavy jen takovym, kteri to radi ctou a slysi; takovym jako ty! Fotak foti jedna basen a ty ruzne "chyby" co cteme, jsme cetli pri kazdem novem Sigma modelu; a vzdy to byli stejni pisalkove a velci mudrci a a a, ale poradnou fotku od nich jeste nikdo nikdy nevidel...... :lol:
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 27 srp 2015 08:38

josef38 » dnes, 06:52

Nezlob se, ale vrgada v 06:15 má pravdu.
Print screen obrazovky znamená, že se zaznamená to co je vidět na obrazovce,včetně kurzoru ikon apod. Print screen nemá nic společného s tím, na jakém zobrazovači se ten obrázek zobrazuje, je to šuma fuk, zda to je CRT, LCD, Plasma či Samoled.
¨Doufám, že jsi to pochopil, nechci se už míchat do vašeho špičkování. Kdo si hraje, nezlobí… :P

Josef 01. Info převodníku, obsahuje specifikace TV. Běžně dostupné přes google.
Prioritou kvality plasmy je ovšem konstrukce, způsob získávání obrazu u plasem, převodník je až na druhém místě.
Nevýhodou je velikost zobrazovače. RGB Buňky nejdou příliš zmenšit.
**lasta

Příspěvekod josef38 » 27 srp 2015 09:22

**lasta píše:josef38 » dnes, 06:52

Nezlob se, ale vrgada v 06:15 má pravdu.
Print screen obrazovky znamená, že se zaznamená to co je vidět na obrazovce,včetně kurzoru ikon apod. Print screen nemá nic společného s tím, na jakém zobrazovači se ten obrázek zobrazuje, je to šuma fuk, zda to je CRT, LCD, Plasma či Samoled.
¨Doufám, že jsi to pochopil, nechci se už míchat do vašeho špičkování. Kdo si hraje, nezlobí… :P

Možná jsi četl můj příspěvek moc povrchně, ale já jsem nepsal nic jiného. Akorát to, že si mohl vrgata upravit obrázek tak, aby ho viděl podle svých představ na své plazmě. A ty mohou být jiné, než kdyby se díval na CRT, nebo LCD. To snad ničemu neodporuje.
Ale stále čekám na vysvětlení proč byl jeho screen tak ubohý. Když se k tomu nemá on tak třeba i od Tebe. :D
A jak jsem už také psal, nic jiného mě v této chvíli ani snad nezajímá. Jinak žádný vrgatův příspěvek v tebou udávaný čas jsem nezaznamenal.
Možná si přehoď čas na letní!
josef38

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou