Chlapci moji mili...
Vy asi necitate moje prispevky. Inak by tie nado mnou nevznikli.
Kauza sedej tabulky v minivydani.
Problem akejkolvek tabulky.
- Svetlo sa meni skoro kazdu sekundu. Oblaky, cas atd.
- Poloha fotografa a kamery
- Vsetko co vnasa zmenu svetla
Proste chyba stabilita, nie ako v trvale nasvietom studiu, kde staci namerat a fotit.
Je to problem a seda tabulka, makova i takova ho nevyriesi. Zlata automatika za tisic tabuliek.
ALE. Ked automatika nepodava take farby ako chceme, siahneme po niecom, sedej ale dlazdicovej tabulke.
ALE. Nie preto, ze vyriesime problem (to nejde uvedene v bode na zaciatku), ale dosiahneme OHYBNOST suroveho materialu. Dobru, zlu alebo lepsiu.
Teraz sa pobavime o Foveonu a SPP. (Preco to musim pisat znova, ach jaj).

Ostatny necitat, nema to pre nich vyznam.
Co je ta ohybnost...Ked nafotim X3F v nejakych cervenych farbach, uz nic s tym neurobim. Poriadnu zelenu ale i modru s toho nevytiahnem, ani s pomocou kapatka
ani vsetkych svatych.
Ked sa trafim do niecoho co na farebnom kruhu potiahnutim na vychod od
"0" hodi vyrovnane zelene odtiene, na zapad modre na juh cervene
zo zachovanim ostatnych farieb. Tak som trafil kliniec po hlavicke. (Co ja som toho uz naskusal)
Spatna ohybnost znamena opak. Napriklad pomaly vyleziete z kruhu a zelena nikde, alebo modru nenajdete ani nahodou...atd
Tak to je ohybnost farebneho kruhu v SPPA teraz k tej sedej tabulke a Foveonu. Ta seda sa u foveonu nehodi. Pozor ona sa moze trafit, ale nema dobru ohybnost.
Vyskusane.
A teraz k Jarousovmu problemu. Dobra tabulka da 70% precent fotiek spravne hned. Spatna tak 10-30%.
Jarous a mozne vypozorovane problemy zo sedou.
- spolieha na sedu tabulku a dava fotky ako ich prinesie fotak. (niektore spravne ostatne zamagentovane)
- alebo ked fotka nevyjde na prvy raz, skusa kapatko alebo ladit kruh, ale koli spatnej ohybnosti nema dobre zelene a modre odtiene
Takze je to ako v tom kruhu...

Raz nas omraci a raz zdepta. Obsahovo vsak
DOPLNIM. Kto nechce hladat, nech radsej pouziva automatiku (ma lepsiu ohybnost ako seda tabulka)
Zjednodusene - lahsie a lepsie nastavite farby vo farebnom kruhu SPP.
-