Dnes už nic nestihnu, tak dám jednu z TNČ, s dovolením

.
Tato je špatná, Josefe:
download/file.php?id=30415, je tam příliš poznat efekt zesvětlování hlubokého stínu v popředí, což ovlivnilo asi nejvíc barvu oblohy, ale trochu to zesvětlilo i ten osvícený les. Popředí je sice čitelné, o což mi hlavně šlo, ale celkově se mi to moc nelíbí. V tu neděli byla nádherně modrá obloha, což je sice fajn, ale kontrasty odpoledne před západem byly díky tomu šílené. Je pro mě zázrak, co se z těch souborů dá dostat, ale tady by, asi, lepší práci udělal šedý přechoďák. Udělal jsem sice dvě expozice, ale poté, co se tady napsalo o HDR jsem se o to ani nepokusil...
Pete, díky za odpověď. Udělal jsem dnes nový Custom při dost odlišném světle, než dřív. Příjemně rozptýlené, se zbytky inverzní oblačnosti, kolem půl páté odpoledne. Uvidíme...

Já tento kraj nerozlišuju na náš a váš, Pete. Pro mě tam ta hranice na hřebenu vůbec nic neznamená, když ji přejedu a na chvilku na to zapomenu, vůbec nepoznám, že už nejsem na Moravě. Je to ten istý kraj, jak už jsi napsal a nemohls to napsat líp. Proto přímo hltám Tvoje fotky a to už nejméně šest let. Je to neskutečná droga, na celý život...

.
Koneckonců, nebyla tady kdysi nějaká Velká Morava?